Fiv in Europa ( 23 )
Raspunsuri - Pagina 19
fireyes spune:
Arina
, momentan nu fac FIV nicaieri... am facut 3 bucati pana acum, la aceeasi clinica la Viena, iar acum caut alta clinica, alt medic... si citesc de zor, sperand sa gasesc cat de cat o varianta care sa ma scape de eticheta de poor responder sau macar sa produc alea 2-3 oute f bune, cat sa iasa de un pui...
denisa220972 spune:
Arina21 In legatura cu spermograma sotului,noi mereu am fost intrebati ce tratamente(antibioticele si chimioterapia influenteza spermograma) a urmat in ultimele 3 luni, probabil sa gaseasca o cauza ptr.marele 0 care tot a iesit.Cauzele enumerate de catre medici sunt diverse de la poluare,statul foarte mult in masina, "chiloteii" trebuie sa fie nici prea stransi,nici prea largi fiinca ii sufoca sau le ameteste gandurile,
temperatura sa fie cu doua grade mai mica decat restul corpului (sotul spunea cum ar fi sa-l vad dat jos din masina in mijlocul intersectiei sa-si racoreasca testicolele), dusurile fierbinti excluse, sa nu fumeze, sa nu bea alcool si multe alte cauze.
bytzi draguta trebuie sa mai fie ceva, fiindca daca eu
i-mi impart valoarea de la estradiol din ziua 10, 781:300=2,60 deci as fi avut doar doua ovocite si jumate, iar eu la punctie am avut 5 ovocite,sau fecundat toate ,un embrion sa oprit din evoluie in doua zi si in a 3 zi am avut 2 embrioni de 8 celule,1 de 6 si 1 de 4 celule,acum cat de mature au fost doar DD stie, sau poate stiu fetele![]()
Daca stie cineva un calcul sunt si eu interesata
pupici
fireyes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bytzi heiii,misa,nu-i problema mai vorbim noi,despre mine citesti tu pe aici cam in ce stadiu sint fetelor,am o intrebare,daca imi dozez si eu estradiolul prin z9-10,inainte de inseminare imi va arata asta ca foliculul are ovocit?cam cit tre sa fie valoarea...citeam cindva pe la voi ca in fiv inainte de punctie se imparte val la 300 si arata cite ovo mature sint,corect? multumesc mult ![]() dumnezeu ma va ajuta ![]() |
bytzi, hai sa o luam si invers: pai daca din calcule reiese ca nu ar fi nici un ovo, ce faci? renunti la IA sau FIV pe cm natural??
la unele fete se potriveste socoteala, la altele nu, dupa cum vezi... si daca e sa fie mai putine ovo decat a reiesit din calcule, se zice ca erau chisturi puternic estrogene, asa ca nu mai da banutii pe analize, ca tot nu conteaza aici prea mult.
Cu noroc sa fie

Avalon spune:
| citat din mesajul lui Looana Buna dimineata! si va doresc o dimineata frumoasa si numai cu vesti bune. ![]() ![]() Eu azi sunt in ziua a-9 de stimulare azi am sa stiu cum am raspuns la stimualre ca am prima ecografie dupa amiaza.Sper sa fie ok cit de cit si sa fie ceva foliculi acolo.Deci sunt pe linie Vreau sa intreb medicul azi de Embryion Glue,nu stiu daca fac si ei asta, Hatching stiu ca fac . Care este masuratoarea buna pt endometru,eu la ET (primul fiv) am avut 11,8. Looana |
Bafta maxima, tin pumnii!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
23+ 
Avalon spune:
| citat din mesajul lui misa_21 avalon,cresti vazind cu ochii!Bravo fetita cu inima mare! |
Merci

Abia astept sa te vad si pe tine cu burtica!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
23+ 
Avalon spune:
| citat din mesajul lui bytzi fetelor,am o intrebare,daca imi dozez si eu estradiolul prin z9-10,inainte de inseminare imi va arata asta ca foliculul are ovocit?cam cit tre sa fie valoarea...citeam cindva pe la voi ca in fiv inainte de punctie se imparte val la 300 si arata cite ovo mature sint,corect? multumesc mult ![]() dumnezeu ma va ajuta ![]() |
din pacate valoarea estradiolului (daca e masurat in ziua cand se administreaza pregnylul, adica cu 36 ore inainte de punctie, la tine a ovulatiei) impartita la 300 pg/ml arata aproximativ nr de foliculi, insa NU si numarul de ovocite continute de acei foliculi... concret, sunt cel putin 2 cazuri pe forum care au avut o valoare corecta a estradiolului corelat cu numarul de foliculi vazuti la ecograf, si au avut neplacuta surpriza sa constate ca toti foliculii erau goi la punctie...
Doamne fereste, nu-ti doresc asa ceva si te sfatuiesc sa nu te complici sa faci analiza, caci sunt bani aruncati pe geam.
Bafta maxima la inseminare, sunt alaturi de tine!

Avalon
23+ 
Avalon spune:
Arina
, eu te stiu de mult si crede-ma ca am gasit de-a lungul timpului multe similitudini intre situatia ta si a mea si inca mai cred ca exista aceste asemanari... cunosc foarte bine senzatia de "privit in vitrina plina cand ai buzunarele goale", din 2004 de cand am intrat pe acest forum si am legat prietenii, am "petrecut" multe prietene de forum la odisee si apoi la scutece (cu gandul macar le insoteam acolo, chiar daca eu ramaneam in spatele usilor inchise...) Ciudatenia e ca eu inca ma simt o intrusa la odisee ![]()
Sa revenim la oile noastre... m-ai intrebat cum am facut ET in ziua 3... ei bine, la ultimul fiv avand 9 ovocite fertilizate la o zi dupa punctie, doctorul ar fi mers tot pe blastocisti ca si data trecuta... dar pentru ca eu aveam deja o idee fixa ca de data asta sa fac cu embrioni de 3 zile ET, am fost diplomata si i-am spus inca de la discutia pe care am avut-o in biroul lui in ziua punctiei ca din pacate cele 2 zile de stimulare care le-am facut in plus faca de data trecuta mi-au dat concediul peste cap si trebuie sa ma intorc la serviciu musai peste 5 zile... el a reflectat si a zis, atunci vom face ET in ziua 3 si in ziua urmatoare puteti pleca la drum... ceea ce am si facut... ba am mai si congelat 5 embrioni tot in ziua 3 
Mai multe detalii despre clinica din Budapesta am tot dat si le gasesti acum sintetizate pe prima pagina a subiectului FIV in Ungaria... pentru mine totul a fost la superlativ acolo, dupa ultima experienta avuta la Gynera cand din 14 ovocite mi s-a comunicat a 3-a zi de la punctie ca nu s-a fertilizat nimic... Daca ai intrebari punctuale, desigur ca iti voi raspunde tot ce doresti sa stii despre clinica din Budapesta.
Acum referitor la subiectul asta cu fereastra de implantare... sincer pe mine ma depaseste, si toate speculatiile care s-au scris despre asta pe mine nu m-au convins, ba mai mult de atat , am devenit extrem de reticenta cand am auzit in ce hal de exagerare s-a ajuns (o anume doctorita de la Giulesti care au intrerupt stimuarea fiv a unei paciente pentru motivul ca valoarea progesteronului a avut valoarea 2 in ziua 8 de stimulare!!! si ca daca nu a fost mai mic ca 1 arata faptul ca se rateaza fereastra de implantare...) Deci subiectul "fereastra de implantare " pentru mine e un subiect inchis, sau cel putin acest subiect in felul in care a fost inteles de anumite persoane.
Eu am ales varianta ET la 3 zile in locul celui cu blastocisti pentru ca intuitia mea asa mi-a spus si am incredere in ea mai mult decat in orice articol de pe net sau decat in orice medic... sunt o ciudata, stiu, dar recunosc asta si nu ma ascund, nu am de ce sa disimulez si sa fac pe desteapta cand de fapt decizia mea a fost una instinctuala... atat si nimic mai mult...
Referitor la strategia pe care o vei adopta in viitor pentru a-ti atinge visul, eram convinsa ca desi esecurile te-au afectat considerabil, vei reveni si vei lupta in continuare, pentru ca am simtit ca esti o femeie puternica, ce nu renunta fara a epuiza toate posibilitatile. Nu vreau sa ma erijez intr-o atotcunoascatoare acum pentru ca ma aflu in ipostaza de gravida, ci as vrea sa te ajut cu un singur sfat din experienta mea: inainte de a pleca din nou la drum (fie si pentru o "simpla" inseminare, am scris simpla intre ghilimele pentru ca nu e simpla deloc, am facut 6 si cred ca am suportat un consum nervos la fel ca si in cazul unui fiv)investigheaza-te si pe partea de trombofilie daca nu ai facut-o pana acum... am certitudinea ca nu exista infertilitate inexplicabila, exista doar probleme neidentificate (inca).
Mult succes! 

Avalon
23+ 

Arina21 spune:
Fireyes, sper sa alegi clinica norocoasa. Eu, inspirata de succesul lui Avalon, am dat un ochi la Kaali Budapesta si imi suna bine. Cred ca o le trimit un mesaj, asa, de control. Ca sigur imi iese inseminarea si n-o sa mai am nevoie de niciun FIV, never!
Avalon darling, ai mare dreptate cu intuitia. Spre deosebire de tine, intuitia mea mi-a indicat obsesiv ca un motiv pentru cele 2 esecuri ar fi si ratarea ferestrei de implantare. Nu stiu, poate si dorinta de a gasi un motiv m-a dus la concluzia asta. Se prea poate ca unele persoane sa faca exces de zel pe seama altora in ceea ce priveste aspectul asta.
Tare mi-as dori ca noi doua sa fim similiare pana la capat si in curand sa ma gasesc si eu cu 2 baietei in burtika. Tare mult mi-as dori baieti dar daca o sa am fetita, cu siguranta nu ma supar.
Partea de trombofilie mi-au investigat-o cei din Viena, adica mi-au facut testul de sange. Au zis ca sunt OK. Obsedantul OK!! Chiar vorbeam cu maica-mea ieri si-i spuneam ca daca o fi sa mai fac vreun FIv o sa-i rog pe medici sa nu ne mai ia de 'buni' asa cum a fost in cele 2 cazuri ci sa incercam sa cautam cauzele pt care nu reusim.
Ia spune-mi, chiar daca cu trombofilia stau bine, ar merita incercat niste aspenter? Daca da, din ce zi si in ce cantitate?
Eu m-am mai gandit sa iau si no-spa importiva contractiilor uterine. Eu am in mod normal contractii incepand cu perioada de dupa ovulatie. Ma gandeam ca si poate fi un motiv de nereusita.
Va pup fetelor,
Arina 
Avalon spune:
Arina, nu pun la indoiala profesionalismul medicilor de la Viena care zici ca te-au investigat pe parte de trombofilie, insa iti spun cum a fost la mine... eu mi-am descoperit trombofilia abia in sapt.11 de sarcina cand am facut mutatiile FACTORULUI V LEIDEN si MTHFR si au iesit pozitive, si le-am facut din proprie initiativa, niciun medic nu m-a trimis sa le fac... Pentru ca tot asa OK eram si eu inainte de a aceste analize, lupus anticoagulant, anticorpi antifosfolipidici, anticorpi cardiolipinici, proteina C reactiva, proteina S si lista continua... eu iesit bine. Noroc ca tot intuitia mi-a zis la acest ultim fiv sa fac injectiile cu heparina din prima zi dupa ET, ca altfel la fel de OK eram si acum, pregatindu-ma de "fivul de toamna"...
Avalon
23+ 

Arina21 spune:
Avalon, informata si la obiect ca de obicei ![]()
Merci mult pentru informatii. Injectii cu heparina n-as face deocamdata, dar as lua niste aspirina la inseminarea asta. Spune-mi si mie te rog, daca stii, cum se ia asta?
Arina