Romanii din strainatate sunt uniti ?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

AB, poate s-a intamplat sa fie oamenii ocupati si s-a lasat linistea.

Eu nu stiam ca romanii fac discriminari pe baza de religie. Stiam ca nu le pasa foarte mult. Pot sa observe ca esti de religie diferita si cateva minute mai tarziu sa uite ce au observat. Chiar nu cred ca religia unei persoane e atat de importanta pentru romani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

In schimb "fratii" evrei m-au discriminat pe mine la Montreal.
Am sunat la o agentie de recrutare, cautam loc de munca, si fatuca care a raspuns la telefon mi-a spus ca daca nu am radacini evreiesti, nu au job pt mine. Chiar m-a facut sa ma simt de kko. Mi-am revenit repede. Dar n-am uitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

AB, poate s-a intamplat sa fie oamenii ocupati si s-a lasat linistea.

Eu nu stiam ca romanii fac discriminari pe baza de religie. Stiam ca nu le pasa foarte mult. Pot sa observe ca esti de religie diferita si cateva minute mai tarziu sa uite ce au observat. Chiar nu cred ca religia unei persoane e atat de importanta pentru romani.

Mda... eu imi aburesc ochelarii singura n-am nevoie de alte abureli
Pentru unii romani nu-i importanta, pentru majoritatea eu cred ca este. Eu sunt catolica by the way.

Amuza-te si la prima invitatie de Pasti spune-le ca tu l-ai sarbatorit deja... si fa un procentaj de cati te mai suna a doua oara Nu discut de chestii exotice gen religie iudaica sau musulmana

Legat de ce spui tu cu evreii este un fenomen frecvent. E de inteles daca era o institutie a comunitatii gen scoala si probabil un caz de persoane ortodoxe sau ultra-ortodoxe daca era o companie care produce ceva. Cantitatea de cunostinte necesara tie ca sa nu gafezi continuu fata un patron religios evreu este enorma. De exemplu faptul ca ai manca un sandwich cu carne si branza sau unul cu sunca l-ar costa inlocuitul tuturor mochetelor si al salii de mese si al biroului tau Faptul ca ti-ai termina ceva de la birou in timpul Shabbatului sau vreunei Srabatori l-ar obliga sa renunte la aceea parte de proiect sau sa-l dea altuia. Ori iti dezvoltai simtul umorului ori o luai pe aratura. Si seful la fel, daca n u falimenta intre timp

Andrada da evident ca nu se plang ar fi stupid. Cui sa se planga tie care nu esti asa? Te-ar jigni inutil.
Eu ma revolt si fiind asa la jumatatea distantei nu-mi tin gura.
Subiectul era pe la generale anul asta in primavara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Foarte fain "today"-ul...

Legat de franceza quebecoasa eu facui o gafa... de rosira oameni in varsta pe langa mine. Tocmai traisem prin sudul Frantei unde copiilor li se spune in mod familiar gossses si in quebecois asta inseamna testicule...

Asta mi-a batut recordul precedent de accent romanesc cu "u" si nu "iu" in olandeza... cand m-am dus la politie si pentru a-mi dovedi domiciliul le-am spus ca am "huur"-contractul adica contractul de inchiriere... numai ca-n loc de "hiur" zisei "hur" care ar fi scris "hoer" si-ar insemna contractul de prostituata

Mai vorbim de unirea intru romanism au trecem la ceva mai vesel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Asta cu "gosses" o stiam si eu! Mi-a povestit o doamna respectabila cum a plecat ea cu barbatu-sau in Canada si la aeroport au intrebat-o vamesii daca e cu copiii, ca erau trecuti in pasaportul ei. La care ea raspunde senina : "A, nu, sint cu sotul, "les gosses" au ramas acasa"....la care vamesii s-au uitat la tip si au pufnit in ris!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

la mine in sat se vorbeste cu "moe' je". in dialect nu se articuleaza corect "moet je ..." [mut ie ...] si iese ceva ce sa zicem ca in anumite cercuri nu ar fi considerat foarte politicos
ce e mai tragic e ca si fi-mea de 3 ani vorbeste asa, spre surprinderea si disperarea rudelor noastre

asta cu "huur" e clasica pentru romani. eu pot pronunta "u" ca cei de aici intr-un cuvant separat scos din context si daca sunt atenta, insa cand vorbesc repede nu imi ies vocalele olandeze corect. a mica insa le pronunta mult mai bine si mai usor decat noi

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dodo

Citat:
citat din mesajul lui monabella
[eu ce sa mai zic de engleza australiana care e oribila? Pocesc aia cuvintele de toata jena, de ma ulfla risul cind aud.

tot asa rid si aussies cind ii aud pe yanks vorbind

Hai mai Dodo, nu vezi ca e geloasa?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

si special pt ellej, nu stiu ce franceza se vorbeste in canada dar pot spune ca "olandeza" de la mine din sat (dialectul local) e aproape de nepriceput chiar si pentru un vorbitor nativ de olandeza curata, si nu e vorba de alt continent, e vorba numai de vreo 150km

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

n-ai inteles, io cautam nodul in papura (canadiana)

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

AB "in my book" asta tot discriminare e, indiferent care ar fi explicatia.
Acum ma gindesc ca in NY aveam multi prieteni evrei, nu prea s-au vaitat de grosolaniile noastre. Or fi dezinfectat bine dupa ce am plecat?
Edit ca sa adaug ca nu-i bai sa angajezi doar evrei, dar poate ca trebuia pus anuntul ala intr-un ziar evreiesc. Daca biserica ortodoxa vrea sa angajeze romani ortodocsi n-are decit s-o faca, ma gindesc ca-i mai bine insa sa raspindeasca vestea asta direct printre romanii ortodocsi.
In rest eu nu ma supar daca nu cunoaste cineva regulile mele (unele proprii si inventate), cind merg la cineva ma stradui sa respect regulile lor, dar nu garantez ca nu calc pe bec in vreun fel. E normal sa nu fim toti "o forma", acceptam cit putem. Dincolo de asta nu-i musai sa fii prieten cu toata lumea.
Cred ca persoanele foarte religioase (de oricare ar fi vorba) nu prea accepta persoane din afara, prieteniile se leaga doar intre ei. Nu-i nici un bai, e doar o constatare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

AB-ule tu vorbesti de un procent f mic si printre ultra-ortodocsi. Cei care fac afaceri mai mari de 300$/luna sint totusi nitel mai relaxati,
A

Mergi la inceput