Romanii din strainatate sunt uniti ?
Raspunsuri - Pagina 10
Hilde spune:
AB, with all due respect, daca mergem pe acest mod de a gasi scuze, pai ar trebui sa mi se para normal ca seful de culoare sa nu angajeze un alb, pt ca acestuia din urma nu-i place muzica rap si seful are o preferinta extraordinara pt oamenii cu care poate sa discute despre acest gen de muzica, cel care are religie crestina sa nu angajeze asiaticul pt ca asiaticului nu-i place sa vada bradul impodobit in companie in jurul Craciunului, etc etc. Sau de exemplu ar trebui sa mi se para normal ca un roman sa nu te invite la masa, pentru ca tu nu apreciezi sarmalele.
Eu chiar credeam ca comunitatea evreiasca a invatat multe din intamplarile odioase prin care a trecut. Am fost dezamagita, sincer. Nu credeam ca cineva care a fost discrimat intr-un mod asa de oribil, poate sa discrimineze la randul lui.
Suntem toti oameni, for for goodness sake. Evrei, crestini, musulmani, negri, albi. La lucru nu ar trebui sa existe religie.
Hilde spune:
Am sunat la ei pentru ca o colega de scoala mi-a dat numele si numarul de telefon. I-a laudat ca gasesc locuri de munca in companii bune foarte rapid.
O fi crezut colega mea ca sunt evreu? Posibil, nu m-a intrebat niciodata de religia mea. Ea era evreica intr-adevar.
Nu mai conteaza pana la urma, nu le port pica.
Andrada spune:
Hilde cum totul incepe de la noi, poate n-ar trebui sa lasi ca un gest singular sa se reflecte asupra unei intregi comunitati altfel extrem de respectabile de oameni.
Majoritatea izbitoare de evrei nu discrimineaza, angajeaza pe oricine: palestinieni, crestini, indieni etc si respecta traditiile/religia fiecaruia.
monabella spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui bird70
Hai mai Dodo, nu vezi ca e geloasa? Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation |
Pai n-auzi ca ei vin in in America to die in loc de today? Imi fac urechiel spagat sa inteleg din context ce vor. Vorbesc atit de funny... si culmea, cind ii intrebi cica noi vorbim funny. Reactie tipica aussie caci am un var si asa se burzuluieste cind il intreb daca vorbeste funny.
monabella spune:
Ramona J eu cunosc o doamna everica din mamaroneck care studiaza sa devina rabi dar acasa serveset musafirilor... friptura de porc. ca cica nu conteaza la regligie ce maninci. Constatarea asta m-a lasat bouche-be. Inutil sa-ti spun ca respectiva doamna e tare dragutza si poarta minijupa.
danat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monabella ...... Pt cine e interesat de mici (ca sa vedeti ca romanii se ajuta; am reteta de la doamna care nu ma agreeaza si nici eu pe ea). Iar micii sint buni; i-am facut de n ori. 0,5kg carne porc, 0.5kg miel, 0.5 vita 1 conserva de 400ml (14.5 oz) supa de vita 1,5 linguri bicarbonat 3 linguri praf de usturoi 1 lingurita sare (ori 3 linguri usturoi pisat) 1 lingura paprika(boia dulce) 1/2 lingura piper 1/2 lingurita praf de chili amestecati totul, datila rece 30minute, formati micii in mina si prajiti-i pe gratarul incins |
Monabella merci mult pt reteta! Asa da unitate intre romani peste oceane si mari si tari
Am numai o nelamurire: daca pun 400 ml supa (adica zeama) la 1,5 kg carne, nu se face o ciorba? Cum mai fac eu mici din chestia asta? Nu iese ceva prea pasta?
Dana mama lu' Radu Stefan
Hobby
www.youtube.com/watch?v=S4s16pzRYqU" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and make a Change"
"Man in the Mirror" - Michael Jackson
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monabella Ramona J eu cunosc o doamna everica din mamaroneck care studiaza sa devina rabi dar acasa serveset musafirilor... friptura de porc. ca cica nu conteaza la regligie ce maninci. Constatarea asta m-a lasat bouche-be. Inutil sa-ti spun ca respectiva doamna e tare dragutza si poarta minijupa. |
N-am nici o indoiala. Eu nu m-am simtit discriminata in nici un fel, chiar dimpotriva.
Hilde spune:
Nu cred, Andrada, ca cineva are ceva cu mine. Eu nu iau nimic personal cand cineva greseste, 99% din cazuri. Le caut scuze oamenilor.In trecutul lor, prezent sau viitor.
Poate experienta mea o ajuta pe AB sa inteleaga ca e posibil ca romanii pe care i-a intalnit ea sa nu reprezinte toti romanii. Asa cum cei pe care i-am intalnit eu nu reprezinta comunitatea evreiasca.