PCOS (14)
Raspunsuri - Pagina 18
dienutzahy spune:
Salutare!
Am fost la dr la care cred ca voi ramane pana la nastere si mi-a dat duphaston in loc de utrogestan, magnerot, acid folic si no-spa.
A spus ca nu imi da utrogestan ca provoaca somnolenta si greata si ca in fond is cam la fel. oare e bine?
Cat despre cele care raman insarcinate cu metformin,eu sunt una dintre ele. Nu am luat absolut nimic alceva. Deci se poate.
intre timp ma duc la serviciu inca la schimbul 3 desi am facut raport sa fiu scoasa din tura de noapte. 
Valentina_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dienutzahy Salutare! Am fost la dr la care cred ca voi ramane pana la nastere si mi-a dat duphaston in loc de utrogestan, magnerot, acid folic si no-spa. A spus ca nu imi da utrogestan ca provoaca somnolenta si greata si ca in fond is cam la fel. oare e bine? Cat despre cele care raman insarcinate cu metformin,eu sunt una dintre ele. Nu am luat absolut nimic alceva. Deci se poate. intre timp ma duc la serviciu inca la schimbul 3 desi am facut raport sa fiu scoasa din tura de noapte. ![]() |
eu zic ca este foarte ok! doctorita mea endocrinolog imi spunea ca imi va recomanda duphaston in loc de utrogestan, in cazul in care se produce minunea....ba chiar sa ma pregatesc si sa il am in casa, ceea ce am si facut
mi-a explicat si de ce: efectele adverse ale utrogestanului sunt mai puternice, are la baza hormoni naturali care odata absorbiti de organism produc ameteala, greata...Duphastonul este un produs artificial, care are acelasi efect asupra organismlui, numai ca efectele adverse sunt mult mult diminuate
Sper ca ti-am fost de ajutor

Valentina
gudinde spune:
Cred ca depinde si de organism. Eu Duphastonul nu-l suport. Numai Utrogestan iau, preferabil intravaginal. In ultimii ani, numai intravaginal l-am luat.
Alte persoane insa, se impaca de minune cu Duphastonul.
Ambele sunt progestative: Utrogestanul este un progestativ natural, in timp ce Duphastonul este unul sintetic.
Duphastonul poate fi luat doar pe care orala, in timp ce Utrogestanul poate fi luat pe care orala sau se pot introduce gelulele intravaginal.
Pe cale orala progestativele sunt metabolizate pana la 50% in ficat si dau o serie de efecte secundare. Intensitatea si multitudinea acestora depind de la persoana la persoana.
dienutzahy spune:
saru'mana!
m-am linistit. Inseamna ca e foarte bine. nu ramane decat sa am grija de mine si e bb.
va doresc un weekend placut la toate!
Ioannoula spune:
Si mie mi-a zis Doctorul ca as avea ovare polichistice. Doar ca nu am inteles daca e cu forma polichistica sau polichistice. Ce sa spun? Am un cm normal, la 28 de zile, 3 zile tine. Doar ca luna asta mi-a intarziat si mi-a venit la 32 de zile, mi-a curs numai chisturi si foarte putin. Am sperat ca e un bebe, avand in vedere ca incercam de 5 luni sa facem unul. Doctorul mi-a zis sa nu ma grabesc. Sa astept 1 an, 2, si daca nu raman imi face tratament.Eu una nu vreau sa astept atat pentru a avea un ingeras in viata mea... Am hotarat cand vvin in tara,pentru ca sunt casatorita intr-un sat de langa Larisa, Grecia ;sa ma duc la doctorita mamei mele care e foarte buna.
plateea spune:
Valentina_D...
viata linistita si relaxata, in ceea ce priveste resemnarea si disperarea pt bebe. ca de agitata ca sifonul, si nervoasa, si mereu iritata, am fost, si raman si acum.
ce e drept, e ca am schimbat cam tare regimul culinar. si asta iar nu mi se datoreaza mie, ci faptului ca am calculi la colecist, si ultima data am facut o criza de cand sunt insarcinata, si eram sa ajung la operatie de urgenta, si poate nu mai reuseam sa pastrez bebe. ce sa zic...mai sar calul, dar o data, maxim de 2 ori pe saptmana, si ma redresez rapid, si sunt foarte atenta.
raman la parerea ca DD e factorul cel mai important in toata afacerea asta ![]()
fetelor, si we placut!
22+ cu 
Valentina_D spune:
plateea, multumesc

fetelor,as vrea sa va impartasesc faptul ca ma simt bine intrand sa scriu la acest capitol si ma simt bine discutand cu voi ...pentru asta va multumesc ... m-ati primit cu multa caldura
invat multe de la voi
si pentru ca vad si gravidutze care s-au confruntat cu aceasta problema, inima mea nu poate decat sa creasca, gandindu-ma ca intr-o buna zi imi voi schimba si eu semnatura ca a lor

Valentina
Valentina_D spune:
| citat din mesajul lui Ioannoula Si mie mi-a zis Doctorul ca as avea ovare polichistice. Doar ca nu am inteles daca e cu forma polichistica sau polichistice. Ce sa spun? Am un cm normal, la 28 de zile, 3 zile tine. Doar ca luna asta mi-a intarziat si mi-a venit la 32 de zile, mi-a curs numai chisturi si foarte putin. Am sperat ca e un bebe, avand in vedere ca incercam de 5 luni sa facem unul. Doctorul mi-a zis sa nu ma grabesc. Sa astept 1 an, 2, si daca nu raman imi face tratament.Eu una nu vreau sa astept atat pentru a avea un ingeras in viata mea... Am hotarat cand vvin in tara,pentru ca sunt casatorita intr-un sat de langa Larisa, Grecia ;sa ma duc la doctorita mamei mele care e foarte buna. |
draga mea, mai baga rapid 3 mesaje..ca sa nu mai fi moderata si sa primim in timp real mesajele tale
bine ai venit ...de pe frumoasele meleaguri, si sa dea DD sa vina bebe repede

din 2007 si pana acum, am si uitat care a fost diagnosticul...sop..parca scria pe foaie...nici eu nu stiu diferenta si nu o inteleg prea bine...dar fetele ne ajuta!
Valentina
gudinde spune:
| citat din mesajul lui Ioannoula Si mie mi-a zis Doctorul ca as avea ovare polichistice. Doar ca nu am inteles daca e cu forma polichistica sau polichistice. Ce sa spun? Am un cm normal, la 28 de zile, 3 zile tine. Doar ca luna asta mi-a intarziat si mi-a venit la 32 de zile, mi-a curs numai chisturi si foarte putin. Am sperat ca e un bebe, avand in vedere ca incercam de 5 luni sa facem unul. Doctorul mi-a zis sa nu ma grabesc. Sa astept 1 an, 2, si daca nu raman imi face tratament.Eu una nu vreau sa astept atat pentru a avea un ingeras in viata mea... Am hotarat cand vvin in tara,pentru ca sunt casatorita intr-un sat de langa Larisa, Grecia ;sa ma duc la doctorita mamei mele care e foarte buna. |
Ceea ce trebuie sa afli cu precizie este daca diagnosticul tau este de ovare polichistice sau este vorba de sindromul ovarelor polichistice.
Diferentele sunt majore, atat la nivel de cauza si automat tratament, cat si la nivel de implicatii pe termen lung asupra sanatatii.