PCOS (14)
Raspunsuri - Pagina 19
eternell spune:
Nici nu stiu cum sa incep!
In primul rand sunt foarte necajita. M-am saturat de durerile de ovare pe care le suport, nici eu nu stiu cum, de cand am nascut, acum 5 ani si jumatate. Cam acum cinci ani am inceput sa nu ma simt bine, si sa iau galopant in greutate. Intotdeuna am fost mai pufoasa, si cu tendinta la ingrasare.
Pe la 25 de ani eram inca virgina, si am descoperit un microchist. Apoi, m-am casatorit, am ramas insarcinata, si am pierdut sarcina, oprita in evolutie(sarcina molara). Pe la 28 am ramas a doua oara insarcinata, si la 29 am nascut, cu tratament pentru mentinerea sarcinii, fetita. In timpul sarcinii am avut tensiune de sarcina.
Dupa ce am nascut totul a devenit un cosmar. La inceput am avut probleme cu rinichii. Nici azi nu sunt sigura ca erau rinichii, sincer. Faceam crize ce puteau fi renale, dupa simptome. Cu dureri sub coaste, in dreapta, greata... Apoi au inceput ovarele. Dureri, dureri, dureri. In ultima zi de ciclu era apogeul. Un cutit infipt in uter, si cheaguri. Apoi dureri mari. Ma duceam la medic, si nu vedeau nimic.Pana cand, un urolog, a gasit un chist de 3 cm pe ovarul drept. Asta acum 2 ani. Am mers la ginecolog, mi-a dat Noynette. Dupa aceea chistul s-a spart, fiind folicular. Starea a devenit mai buna, dar uneori, mai ales cand luam ceva ce diminua efectul contraceptiv, ma reapucau durerile de ovare. Prin ianuarie am luat tratament antibiotic pentru o raceala. Au reaparut simptomele. Ginecologul a constatat ca sunt plina de microchisti, si mi-a dat de inteles ca sunt eu prea sensibila. Apoi, inca de cateva ori, tot microchisti a vazut. In conditiile in care iau de doi ani Novynette. Acum doua luni am uitat sa iau ultima pastila de Novynette. A urmat pauza de 1 saptamana, am luat antibiotic pentru o infectie. Apoi a reiceput cosmarul.
Mi-am facut un RMN in 16 septembrie. Mi-au iesit multiple imagini chistice pe amandoua ovarele, pana in 1 cm, posibil foliculare. De doua saptamani nu ma mai lasa durerile. Daca ma duc la ginecolog, imi spune ca nu am mare lucru, ca sunt mici chistii. Oricum, nu stiu daca la eco se vad toti.
Mi-am facut o analiza a testosteronului, si astept marti rezultatul. Oricum, ma voi duce si la un endocrinolog.
Am fost anul trecut la un medic endocrinolog, care nu mi-a investigat ovarele. Am facut analize ale functiei tiroidei, care e foarte buna. Cortizolul era la limita maxima a normalului. Calciu, magneziu, sub minim. Si" la revedere!" din partea doctoritei(era femeie). A mai scris: obezitate de aport. ![]()
Ce parere aveti voi?
Valentina_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui eternell Nici nu stiu cum sa incep! In primul rand sunt foarte necajita. M-am saturat de durerile de ovare pe care le suport, nici eu nu stiu cum, de cand am nascut, acum 5 ani si jumatate. Cam acum cinci ani am inceput sa nu ma simt bine, si sa iau galopant in greutate. Intotdeuna am fost mai pufoasa, si cu tendinta la ingrasare. Pe la 25 de ani eram inca virgina, si am descoperit un microchist. Apoi, m-am casatorit, am ramas insarcinata, si am pierdut sarcina, oprita in evolutie(sarcina molara). Pe la 28 am ramas a doua oara insarcinata, si la 29 am nascut, cu tratament pentru mentinerea sarcinii, fetita. In timpul sarcinii am avut tensiune de sarcina. Dupa ce am nascut totul a devenit un cosmar. La inceput am avut probleme cu rinichii. Nici azi nu sunt sigura ca erau rinichii, sincer. Faceam crize ce puteau fi renale, dupa simptome. Cu dureri sub coaste, in dreapta, greata... Apoi au inceput ovarele. Dureri, dureri, dureri. In ultima zi de ciclu era apogeul. Un cutit infipt in uter, si cheaguri. Apoi dureri mari. Ma duceam la medic, si nu vedeau nimic.Pana cand, un urolog, a gasit un chist de 3 cm pe ovarul drept. Asta acum 2 ani. Am mers la ginecolog, mi-a dat Noynette. Dupa aceea chistul s-a spart, fiind folicular. Starea a devenit mai buna, dar uneori, mai ales cand luam ceva ce diminua efectul contraceptiv, ma reapucau durerile de ovare. Prin ianuarie am luat tratament antibiotic pentru o raceala. Au reaparut simptomele. Ginecologul a constatat ca sunt plina de microchisti, si mi-a dat de inteles ca sunt eu prea sensibila. Apoi, inca de cateva ori, tot microchisti a vazut. In conditiile in care iau de doi ani Novynette. Acum doua luni am uitat sa iau ultima pastila de Novynette. A urmat pauza de 1 saptamana, am luat antibiotic pentru o infectie. Apoi a reiceput cosmarul. Mi-am facut un RMN in 16 septembrie. Mi-au iesit multiple imagini chistice pe amandoua ovarele, pana in 1 cm, posibil foliculare. De doua saptamani nu ma mai lasa durerile. Daca ma duc la ginecolog, imi spune ca nu am mare lucru, ca sunt mici chistii. Oricum, nu stiu daca la eco se vad toti. Mi-am facut o analiza a testosteronului, si astept marti rezultatul. Oricum, ma voi duce si la un endocrinolog. Am fost anul trecut la un medic endocrinolog, care nu mi-a investigat ovarele. Am facut analize ale functiei tiroidei, care e foarte buna. Cortizolul era la limita maxima a normalului. Calciu, magneziu, sub minim. Si" la revedere!" din partea doctoritei(era femeie). A mai scris: obezitate de aport. Ce parere aveti voi? ![]() |
bine ai venit eternell

as vrea sa imi pot da cu parerea mai amanuntit insa nu cred ca pot
tot ce cred eu ca trebuie sa faci, este sa iti gasesti un medic endocrinolog bun, care sa investigheze impreuna cu ginecologul starea ta de sanatate...
medicul endocrinolog la care merg eu, nu numai ca din 3 in 3 luni imi cere sa repet toate analizele, insa imi recomanda si echo transvaginal in anumite zile ale cm
as vrea sa iti pot spune mai multe, insa cred totusi ca un endocrinolog bun te poate ajuta

Valentina
Nortia spune:
Buna fetelor ! Saptamana asta am fost si eu diagnosticata cu sindromul ovarelor micropolichistice (Stein Leventhal) si sunt varza 

Am inceput tratamentul cu metformin, clostilbegyt si bromocriptina, iar duphaston incepand cu ziua 15. Sunt foarte trista si deznadajduita si sper totusi sa aud si de cazuri care au avut bebe in ciuda acestui diagnostic.
Sper sa ma primiti aici, alaturi de voi ! 
eternell spune:
Ma tot intreb de ce o fi medicul meu ginecolog atat de linistit in ceea ce priveste durerile mele. Cu tot cu anticonceptionale a recunoscut ca am microchisti. Apoi, imi spune ca pot sa merg si la alt medic, ca tot acelasi lucru imi va spune, ca nu am nimic deosebit,ori grav. Eu, care ma tavalisem cateva zile pe jos de dureri, l-am crezut pe cuvant.
Concluzia rmn ului este:
-uter situat in ante si moderata lateroversie dreapta, fara modificari de semnal sau procese focalizate. Ambele anexe cu prezenta a multiple imagini chistice, cu diametru maxim de 1 cm, probabil chiste foliculare!!!!
Vezica urinara apare cu contur regulat, interfata neta de demaratie fata de peretele anterior al corpului uterin. Spatiu rectouterin liber. Fara adenopatii cu dimensiuni patologice la nivel pelvin. Fara lichid liber in cavitatea pelvina.
concluzii
Aspect IRM pelvin in limite normale!
Sa inteleg ca nu e grav? Atunci... de ce ma dor ovarele asa de insistent? Se sparg chistii foliculari?
Valentina_D spune:
poate nu am retinut..din ce oras esti?
ai nevoie de un endocrinolog bun
asta cred eu, sau poate fetele cu mai multa experienta iti pot da mai multe sfaturi
Valentina
eternell spune:
| citat din mesajul lui Valentina_D poate nu am retinut..din ce oras esti? ai nevoie de un endocrinolog bun asta cred eu, sau poate fetele cu mai multa experienta iti pot da mai multe sfaturi ![]() Valentina |
Arad.
Inca ma dor foarte tare, nu stiu de ce dor asa. Parca ma pisca, ma inteapa.
Valentina_D spune:
| citat din mesajul lui Nortia Buna fetelor ! Saptamana asta am fost si eu diagnosticata cu sindromul ovarelor micropolichistice (Stein Leventhal) si sunt varza ![]() ![]() Am inceput tratamentul cu metformin, clostilbegyt si bromocriptina, iar duphaston incepand cu ziua 15. Sunt foarte trista si deznadajduita si sper totusi sa aud si de cazuri care au avut bebe in ciuda acestui diagnostic.Sper sa ma primiti aici, alaturi de voi ! ![]() |
cu mare drag te primim

scrie repede inca 9 mesaje ca sa scapi de moderare si sa primim in timp real mesajele tale
Valentina
Ioannoula spune:
Buna fetelor!!!! I-am zis sotului meu cand da telefon doctorul sa ne spuna rezultatele testului Paps, sa il intrebe exact pentru ca nu am inteles. Sincer...eu nu ma mai gandesc la asta, eu stiu ca ma iubeste Doamne Doamne si nu o sa ma lase fara bebe, pe mine, care ador copiii si am magnet la ei:D.
Ioannoula spune:
Pentru Valentina_D
Multumesc mult. Sincer, eu nu ma mai gandesc. Sunt o persoana foarte optimista de fel. Imi place mult aici pe m. Nu ma mai simt asa singura. Cu sotul meu vb...dar nu poti vorbii orice...pentru ca stii cum sunt barbatii..nu prea ii intereseaza, iar cu femeile din vecini...nu stiu daca pot avea incredere in cineva. Asa ca ma voi baza pe voi.
Ioannoula spune:
Pentru Gudinde
Asta vom face. L-am pus pe sotul meu a intrebe cand va suna doctorul pentru rezltate. E cam greu sa fii intr-o tara straina si sa nu stii unde sa te duci si ce sa faci. Unele spun ca doctorul la care am fost e bun...altele spun sa nu ma duc la el... Sunt derutata... Astept poate vin de craciun in tara sa ma duc la un doctor cu care sa pot si eu sa vorbesc normal. Sa nu se uite strambe la mine ca nu intelege ce vreau. Vorbesc limba bine, dar termenii astia medicali ma omoara... cred ca la fel as fi patit si in tara. Il intreb pe sotul meu si el zice: "nu am inteles nimic"... Iar el e grec.