PCOS (14)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

Miki ce bucurie sa te revad!
Am facut modificarile pe listuta.

Eu sunt exact cum ma sti. Ba cred ca am totusi o noutate: ultima data cand am vorbit nu eram si hipotiroidiana.
In rest, multumesc lui Dumnezeu, incerc sa-mi vad de viata mea, sa merg inainte, sa ma bucur de multitudinea de lucruri bune si oameni minunati pe care-i am in jurul meu si sa nu fac un capat de tara din PCOS, chiar daca uneori e greu.
De curand am vorbit cu o colega, care nu a mai intrat de ceva timp pe topic, in legatura cu hipercoagulabilitatea si se pare ca INR-ul meu este un pic sub limita inferioara. Nici timpul de protrombina si activitatea protrombinica n-au iesit chiar in intervalul de normalitate si cu doua generatii in familie pe sintrom, probabil ca ar trebui sa fac niste analize, dar nu am avut nici timp si nici putere. Om vedea.

Imi place tare mult semnatura ta si sa-ti ajute Dumnezeu sa pui de-un pui care sa stea 9 luni la caldurica.

Gudindel imi pare rau ca s-a mai adaugat inca ceva pe listuta ta, cu cat ne cautam cu atat gasim mai multe. Raluk16 cu PCOS si Hashimoto a ramas natural, a scapat de anticorpii antitiroidieni cu naturiste .
Iti doresc multa sanatate si listuta ta sa nu se mai lungeasca.

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!

Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui gargaritza82

fetele care luati metformin, va intreb si eu ceva...
trebuie cumva sa tin si regim hipoglucidic cat iau siofor? abia acum, dupa mai bine de o luna m-a lovit si pe mine intrebarea asta adevarul este ca doc nu mi-a zis nimic, dar nici eu n-am intrebat. o fi ceva asa de evident incat n-a considerat ca este nevoie sa-mi mai spuna? glicemia si insulinemia imi sunt in limite normale, daca conteaza. multam mult.

eu stiu ca se tine regim, insa nu mai stiu de care
Am tinut si eu, mi l-a dat doctorita la inceputul tratamentului, atunci aveam 64 kg si dupa un an si ceva am slabit 9kg.
Regimul nu l-am tinut strict, il mai tin si acum....fara cartof, fara paste fainoase, fara grasimi (eu aveam si trigliceridele maricele atunci...o perioada am luat si Lipantil..apoi mi l-a scos). mese pe zi (3 principale si 2 gustari intre). Eu nu pot manca dimineata, deci nu prea fac bine, iau metformin pe stomacul gol...efectiv nu pot sa mananc
Se pare ca regimul face minuni in tratamentul cu metformin

Sper ca ti-am fost de ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza82 spune:

sa inteleg ca am facut o prostie? pffff...
multumesc valentina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gargaritza82

sa inteleg ca am facut o prostie? pffff...
multumesc valentina

cum asa?

m-as bucura sa scrieti mai des fetelorrrrrrrrrr

va pupic dulce

Mergi la inceput

... ca am mancat ca de obicei, adica mult dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Gargarita,

Metforminul este dat pt reducerea rezistentei la insulina.

Reducerea rezistentei la insulina se realizeaza prin 3 moduri care trebuie combinate in functie de caz:
- tratamentul medicamentos: biguanidele si TZD-urile reduc rezistenta la insulina. Metforminul este o biguanida.
- regim alimentar si prin asta nu ma refer la regim in sensul de dieta/regim hipocaloric decat daca persoana doreste sa slabeasca. Ma refer in principal la carbohidrati, glucide, la dulciuri.
- efort fizic moderat. Cu alte cuvinte nu este nevoie de sala, lucrat intens; o ora de mers pe jos cu spirit de raspundere face minuni pe rezistenta la insulina, cu conditia sa fie facut macar de 3 ori pe saptamana.

Miki,

Din pacate asa e, dar eu sunt pe principiul: daca tot am tras batul scurt la capitolul sanatate, macar sa stiu cu ce ma confrunt. Doar asa pot lua deciziile corecte si pot lupta.
La capitolul hipotiroidie, nu am Hashimoto ceea ce e ffff bine. Ce sa zic, acum iau Novothyral si a fost bine peste vara. In octombrie voi repeta TSH-ul sa vedem daca trebuie ajustata doza.
La mine problema mare e totusi insulina, nu hipotiroidia.
Cu Dumnezeu inainte!

Mergi la inceput

multumesc pentru raspuns gudinde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

gudinde, ... ai spus o vorba super trista, dar adevarata. se pare ca int5r-adevar ai luat batul scurt la sanatate. dar sunt sigura ca DD are planuri mari cu tine, si nu iti da mai mult decat poti duce.
valentina, sa stii ca dupa tratament naturist, celioscopie, si tratament de stimulare ovariana, nu m-am ales cu o sarcina. doar cu un echilibru cat de cat al organismului, si o resemnare in fata sortii.
plus hotararea sa iau metformin pentru restul vietii, ca sa nu mai las PCOS sa se decompenseze si sa imi preia controlul vietii.
si planul lui DD a fost altul, astfel ca dupa 4 luni de metformin, si o viata relaxata si echilibrata, am aflat ca sunt insarcinata. deci se poate. doar ca, asa cu a spus si scumpa gudinde, avem acelasi risc major ca toate bolnavele de PCOS in ceea ce priveste sarcina. eu am luat pana in S16 utrogestan, ca sa suplimentez ceea ce noua ne lipseste fundamental.

22+ cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui plateea

gudinde, ... ai spus o vorba super trista, dar adevarata. se pare ca int5r-adevar ai luat batul scurt la sanatate. dar sunt sigura ca DD are planuri mari cu tine, si nu iti da mai mult decat poti duce.
valentina, sa stii ca dupa tratament naturist, celioscopie, si tratament de stimulare ovariana, nu m-am ales cu o sarcina. doar cu un echilibru cat de cat al organismului, si o resemnare in fata sortii.
plus hotararea sa iau metformin pentru restul vietii, ca sa nu mai las PCOS sa se decompenseze si sa imi preia controlul vietii.
si planul lui DD a fost altul, astfel ca dupa 4 luni de metformin, si o viata relaxata si echilibrata, am aflat ca sunt insarcinata. deci se poate. doar ca, asa cu a spus si scumpa gudinde, avem acelasi risc major ca toate bolnavele de PCOS in ceea ce priveste sarcina. eu am luat pana in S16 utrogestan, ca sa suplimentez ceea ce noua ne lipseste fundamental.

22+ cu

Multumesc plateea

Eu iau metformin din nov 2007, insa de vreo trei luni incerc sa am un bebe
Analizele acum imi ies foarte bine...ovarele nu mai au aspect polichistic
sa speram ca ma va ajuta DD ca intr-o buna zi sa am si eu semnatura ca a ta

Mergi la inceput

plateea, apropos de ce scriai mai sus, legat de o viata relaxata si echilibrata...e clar, relaxata nu prea sunt de felul meu, de obicei sunt agitata si pun suflet in toate si la orice..ar trebui sa invat sa nu mai fiu asa!!!
Vroiam sa te intreb ce ai vrut tu sa spui prin viata echilibrata? E vorba de un regim anume?...ai schimbat ceva in stilul tau de viata de pana atunci?
ma gandesc ca poate asta lipseste si la mine

multumesc

Mergi la inceput