PCOS (14)
Raspunsuri - Pagina 16
plateea spune:
sarcinile oprite in evolutie au o multitudine de motive, printre care infectiile(toxo, listeria, citomegalo, etc.), trombofilia, si inca multe altele. dar, la noi, cele cu PCOS, cauza cea mai frecventa este insuficienta de progesteron. asa ca toaaate gravidutele, trebuie sa faca testare de progesteron cat mai curand in sarcina, si sa gaseasca un dr bun care sa stie sa monitorizeze foarte atent sarcina pana cand se formeaza placenta si preia rolul de secretor de hormoni. nu neglijati importanta progesteronului.
tuturor, si bafta multa.
gudinde
...
![]()
21+ cu 
Valentina_D spune:
multumesc plateea
ai spus exact ce mi-a spus medicul endocrinolog
eu am facut prin 2006 toate analizele astea de care spui, au iesit ok...dar, e adevarat ca a trecut ceva timp de atunci
sa vedem in oct , cand e sotul programat la spermograma ce iese
vreau sa va spun ca cele doua sarcini oprite din evolutie au fost cu tatici diferiti (eu acum sunt la a doua casatorie)...de-asta spun ca e posibil ca sotul sa fie ok si problema sa fie la mine

gudinde spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miki-miki Gudindel am bagat un ochi pe la sub tau, tb sa faci cateva modificari pe prima pag si anume: 1.Raluk16 e mai are putin si naste(a reusit cu tratam naturist pt PCOS si Hashimoto), 2.Adimercedes este din nou si tot asa mai are putin si naste, 3.Mcrissa e are 22 sapt (ei i-au facut bine vitaminele Medyn Forte(pt MTHFR), a reusit sa aiba ovulatie natural cu ele si acum sustine sarcina cu vitamine si Clexane)Gudindel tu ce mai faci?Miki Anul asta pun de-un pui DOAMNE AJUTA!! MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot |
Miki
ce bucurie sa te revad!Am facut modificarile pe listuta.
Eu sunt exact cum ma sti. Ba cred ca am totusi o noutate: ultima data cand am vorbit nu eram si hipotiroidiana.
In rest, multumesc lui Dumnezeu, incerc sa-mi vad de viata mea, sa merg inainte, sa ma bucur de multitudinea de lucruri bune si oameni minunati pe care-i am in jurul meu si sa nu fac un capat de tara din PCOS, chiar daca uneori e greu.
De curand am vorbit cu o colega, care nu a mai intrat de ceva timp pe topic, in legatura cu hipercoagulabilitatea si se pare ca INR-ul meu este un pic sub limita inferioara. Nici timpul de protrombina si activitatea protrombinica n-au iesit chiar in intervalul de normalitate si cu doua generatii in familie pe sintrom, probabil ca ar trebui sa fac niste analize, dar nu am avut nici timp si nici putere. Om vedea.
Imi place tare mult semnatura ta si sa-ti ajute Dumnezeu sa pui de-un pui care sa stea 9 luni la caldurica.
gudinde spune:
| citat din mesajul lui Valentina_D Buna fetelor, Ma primiti si pe mine? Am 32 de ani si acum 2 ani am fost diagnosticata cu PCOS. Fac tratament cu metformin (Siofor 1000) si acum am cm-ul regulat. Din 3 in 3 luni merg la analize, fac echo...se pare ca organismul raspunde bine la tratament pentru ca deja ovarele nu mai au aspect polichistic si sunt "curate" Cu toate astea, de 3 luni incerc sa raman insarcinata si nu se prinde... ![]() Doctorita spune ca mai asteptam putin si o sa iau clomifen A ramas cineva insarcinata numai cu metformin???? Fara stimulare? Va pup ![]() |
Valentina, welcome

Daca doresti pe listuta sa-mi spui.
In legatura cu posibilitatea de a ramane insarcinata doar cu metformin, ea exista. Cf studiilor, exista un procent de femei cu PCOS care obtin astfel sarcina.
Dar aceste sarcini trebuie la fel de bine monitorizate, riscul pierderii acesteia in primul trimestru datorita deficientei progesteronice este la fel de mare.
Oricum, asa cum a detaliat plateea
exista mai multe cauze ale opririi din evolutie a sarcinilor.Spre deosebire de celelalte cauze, deficienta progesteronica poate fi mai usor rezolvata prin inceperea la timp, a unui tratament de sustinere adecvat.
Valentina_D spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui gudinde
Valentina, welcome ![]() Daca doresti pe listuta sa-mi spui. In legatura cu posibilitatea de a ramane insarcinata doar cu metformin, ea exista. Cf studiilor, exista un procent de femei cu PCOS care obtin astfel sarcina. Dar aceste sarcini trebuie la fel de bine monitorizate, riscul pierderii acesteia in primul trimestru datorita deficientei progesteronice este la fel de mare. Oricum, asa cum a detaliat plateea exista mai multe cauze ale opririi din evolutie a sarcinilor.Spre deosebire de celelalte cauze, deficienta progesteronica poate fi mai usor rezolvata prin inceperea la timp, a unui tratament de sustinere adecvat. |
multumesc gudinde

sigur ca vreau in listuta

ce date trebuie sa dau?
dn 29.01.1977
gudinde spune:
Valentina
,
Te-am trecut pe listuta cu 32 de ani, tratament cu metformin.
Iti doresc sa ramai pe listuta de aspirante cat mai putin si sa ajungi rapid la
.
Valentina_D spune:
| citat din mesajul lui gudinde Valentina ,Te-am trecut pe listuta cu 32 de ani, tratament cu metformin. Iti doresc sa ramai pe listuta de aspirante cat mai putin si sa ajungi rapid la . |
gudinde si multumesc...si eu imi doresc asta....si voua va doresc
Valentina_D spune:
Fetelor, as vrea sa va intreb si eu ceva
Cele care sunteti din Bucuresti, sunteti careva pacientele dr Copaescu de la Medlife?
Stiu ca cea mai renumita este Magda Bajenariu, insa eu am nimerit la Copaescu.
Pana acum sunt multumita de ea, insa ma intrebam daca mai e cineva pe aici pacienta dumneaei si daca aveti ceva pareri
gargaritza82 spune:
fetele care luati metformin, va intreb si eu ceva...
trebuie cumva sa tin si regim hipoglucidic cat iau siofor? abia acum, dupa mai bine de o luna m-a lovit si pe mine intrebarea asta
adevarul este ca doc nu mi-a zis nimic, dar nici eu n-am intrebat. o fi ceva asa de evident incat n-a considerat ca este nevoie sa-mi mai spuna? glicemia si insulinemia imi sunt in limite normale, daca conteaza. multam mult.