Cum se adopta un copil din alt judet
Raspunsuri - Pagina 2
ioanaalice spune:
gabi, daca ti-ai depus cererea pentru atestat pe 18 mai, pe 18 iulie ar trebui sa-l primesti - in 60 de zile trebuie sa-ti solutioneze cererea, respectiv sa-ti dea atestatul. Eventual mai adaugi de la tine 10 zile, ca poate e dactilografa bolnava, s-a terminat tusul in imprimanta sau ...
ioana, mama lui Mihai
un artist
simona14 spune:
Simo 75 eu zic sa nu disperi si sa incerci si la alte sectoare.Inseamna ca noi am fost mai norocosi.
gabi_99 spune:
ioanaalice- asha e...termenul de 60 de zile, dar shtii care e treaba? practic sint doar 2 doamne care se ocupa de f. multe treburi (ankete shi consilieri familii largite ptr declararea copiilor adoptabili, exam psihol ptr familiile in curs de atestare, cursurile cu fam in curs de atestare, monitorizarile post - adoptzie...) - practic, nu le caut scuze, dar kiar sint super aglomerate...trecind peste faptul ca pina la sf de mai erau depuse dosare ptr atestat muult mai multe decit au fost intreg an 2008....shi mai e shi perioada de concedii...asha ca, practic, atestatul probabil ca va fi dat mai tirziu...dar ma gindeam ca shi asha "curgeau" lunile astea degeaba din el...nu? pina la urma poate ca e mai bine asha...unde mai pui ce avem shi noi planificate 2 ieshiri in vara asta...programate din iarna...inainte de a ne hotari sa avem copilash ...pina la urma, cred ca nu tre' sa fortzez nici o nota , ca ceea ce trebuie sa se intimple se intimpla in ritmul potrivit...ce intzeleapta sint uneori o zi faina!
gabi
asi spune:
Simo incredintarea se face la domiciliul copilului si incuviintarea la domiciliul adoptatorilor.Dupa incredintare copilul e practic la vostru (il inscrii la medic de familie, iei alocatie si CIC,etc) doar certificatul de nastere nu se schimba decat dupa incuviintare.Incearca sa vorbesti cu AS la telefon ca un sfat iti poate da si la telefon.Asa am patit si eu ca si tine, cand am gasit copilul si trebuiau facute actele intre DPC -uri AS era in concediu.Dar am gasit solutia.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
simo_75 spune:
asi-multumesc.
As vorbi eu cu AS dar din pacate nici ea si nici PSH nu-si fac concediul in Romania
Amandoua mi-au spus ca sunt plecate din tara si ca vorbim cand se intorc spunandu-mi destul de apasat cat sa inteleg :Acum sunt in concediu!.Cu alte cuvinte sa le las in pace .Amandoua s-au comportat la fel de zici ca erau impreuna.
Asteptam, asta e!
gabi_99-stai linistita ca vine el atestatul,si cum cat vine mai tarziu cu atat mai bine ca trece perioada concediilor si atunci poate ai noroc si va gasiti mai repede puiul.
Noi stam cu atestatul asteptand sa treaca concediile....nice summer!
simona14-crede-ma ca am incercat mai intai in bucuresti dupa care am trecut la alte judete unde ne-am cam izbit de faza:cei din judet au prioritate, de ce nu asteptati la voi in Bucuresti ca sunt copii destui!!
Oricum acum vrem sa ne relaxam putin,intre timp stam agatati de sansa noastra care s-a ivit si speram.
va pup fetelor
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
claudia72 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanaalice gabi, daca ti-ai depus cererea pentru atestat pe 18 mai, pe 18 iulie ar trebui sa-l primesti - in 60 de zile trebuie sa-ti solutioneze cererea, respectiv sa-ti dea atestatul. Eventual mai adaugi de la tine 10 zile, ca poate e dactilografa bolnava, s-a terminat tusul in imprimanta sau ... ioana, mama lui Mihai un artist |
HELLO ,
Ioana sa stii ca nu se intampla asa la toate sect. Noi am depus actele pt reatestare pe 2 APRILIE si nici acum nu avem atestatul.
Dar nu conteaza ca asteptam decizia de declarare a adoptabilitatii(au trecut 60 zile de la proces)ca sa incepem procedura de incuviintare .
ioanaalice spune:
Citat: |
intre timp stam agatati de sansa noastra care s-a ivit si speram |
Claudia, la voi nu mai e nicio graba, fata creste , voi sunteti linistiti (relativ ) - dar pentru fetele care acum isi depun dosarul, e crima sa le lasi sa astepte peste termenul legal (Hai, ca suntem noi intelegatoare si le mai ingaduim cateva zile peste termen... dar nu o luna!)
ioana, mama lui Mihai
un artist
Salviae spune:
Gabi, eu sunt campioana la "asteptatul de atestat". La data de 27 noiembrie ni s-a spus ca suntem apti, la data de 3o decembrie s-a inregistrat atestatul, dar eu cand m-am interesat(prin telefon), mi se spunea ca nu avem nimic :-( Eu m-am gandit la atestat, dansii la copil... In martie m-am saturat si m-am dus la DPC si i-am zis ca au trecut 4 luni da cand am fost la curs, cand o sa avem atestat?!? Aaaaa...atestat??? Pai asta le-am avut deja in decembrie! Imi venea sa urlu.... Acum stam la rand. Eu zic ca avansamMai sunt 5 cupluri in fata noastra si doar noi vrem 2 doi copii
simo_75 spune:
Buna dragele mele.
Fetelor, daca eu ma duc asa in plimbare in alt judet la un DPC si spun:am venit sa imi spuneti daca aveti copii adoptabili?Oare imi raspunde cineva?Sau imi spune sa revin etc etc
va
ma gandeam sa iau si tara la pas pana vedem ce se intimpla cu pista noastra.
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga