Cum se adopta un copil din alt judet

Cum se adopta un copil din alt judet | Autor: simo_75

Link direct la acest mesaj

Am deschis acest subiect gandindu-ma ca ne putem ajuta cu sfaturi privind adoptia din alt judet.
Depunand cereri si in alte judete cred ca trebuie sa stim cum se procedeaza in cazul cand ai un raspuns afirmativ.
Care sunt primii pasi?
Sper sa reusim sa dezbatem aceasta problema.

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Daca te potrivesti cu un copil din alt judet,DPC-ul de care apartine copilul trimite o cerere la DPC-ul de care apartii tu si care te-a atestat prin care se solicita actele voastre in vederea matching-ului.Dupa ce aceste acte au ajuns la DPC-ul copilului, in perioada de matching se intocmeste dosarul de incredintare in vederea adoptiei care se depune in instanta.Dupa definitivarea sentintei de la procesul de incredintare in vederea adoptiei, poti lua copilul acasa.Unele DPC-uri permit sa iei copilul acasa cu proces verbal si cu certificat de grefa de la tribunal.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

Si cand gasesti tu un copil din alt judet ?
Sa inteleg ca trebuie sa ma duc la DPC-ul de acolo sa fac o cerere ca vreau acel copil?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Cand gasesti tu fara recomandarea lor ai foarte mari sanse sa-ti inchida usa in nas.Si asta in cel mai bun caz.
Buna colaborare cu DPC-ul(chiar daca nu ne convine linguseala si perierea)te scapa de multe neplaceri si in plus nu ne impiedica nimic sa zambim frumos si sa fim dragute chiar daca ne vine sa le strangem de gat.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Am inteles.
Oricum sper sa mai intre fete si sa ne impartaseasca din "experienta" lor privind acest subiect.
Vad ca in fiecare zi ma izbesc de o usa inchisa si simt ca innebunesc.
Sper sa fie totul ok si sa vina mai repede ziua cand ne vom tine puiul in brate.
Multumesc ASI
Cat despre buna colaborare cu DPC-ul......nu ai cu cine din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona14 spune:

SIMO,nu stiu cum e la voi dar si noi cand numai aveam nici o speranta am depus cererea cu copie dupa atestat si la Bucuresti,sector 2,unde am intalnit o doamna foarte draguta si mai ales amabila.Si culmea dupa nici doua luni ne-a telefonat si ne chema la Bucuresti ca ne-a gasit doua fetite.Intre timp noi gasisem printesa noastra si nu am mai fost,dar se poate si cred ca la Directii sunt si oameni cu suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

La noi a fost relativ simplu. Asistenta nostra sociala tocmai il vazuse pe Mihai, fusese cu alta familie din Bucuresti la el (care, spre norocul nostru, nu l-au vrut sau nu au fost hotariti sa adopte, cine stie?). I s-a parut (si nu a gresit) ca ne potrivim cu el. ne-a intrebat daca vrem sa-l vedem, noi 'DAAAAAA' (stiam ca e sortitul nostru), a dat un telefon sa stabileasca intalnirea la DPC, si gata!

...Ele, asistentele sociale, se cunosc intre ele, au facut facultate impreuna, s-au dus la cursuri impreuna...
de acord cu Asi, fara AS razbesti greu.
Nu pierde speranta, ce-i al tau, e pus deoparte.

aspirantelor!

ioana, mama lui Mihai
un artist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Simo75, cred ca pasii conform procedurii sunt:
Varianta 1: dpc-ul vostru va baga in baza de date a ORA cum ca sunteti atestati si nu vi s-a gasit bebe, DPC-ul din alt judet care are un bebe adoptabil pentru care nu a gasit o familie potrivita va selecteaza pe voi si va trimite (nu stiu daca voua sau la DPC-ul vostru scrisorica daca sunteti interesat de un copil asa si pe dincolo, daca da, va pune sa faceti cerere de vizitare.

Varianta 2; voi trimiteti cereri (impreuna cu atestatul si dispozitia) prin tara pe fax, daca cei de acolo au vreun copil potrivit va suna si va dau ceva detalii despre copil sau va trimit scrisorica cu ceva date despre copii, voi ziceti ca vreti sa vizitati copilul si vi se spune sa faceti cerere de vizitare.

Varianta 2 e muuuuuuult mai probabila din cate stiu eu.

Dupa ce faceti cererea de vizitare, se stabileste o data a vizitei, va duceti in judetul respectiv, la vizita participa si asistenta sociala de la dpc-ul copilului ( a voastra nu participa, evident).
DPC-ul copilului solicita dosarul vostru (sau numai o parte din el,nu stiu exact si cred ca depinde de DPC-ul respectiv).

Voi spuneti daca vreti sau nu vreti copilul, daca il vreti faceti cerere de incredintare in vederea adoptiei, strangeti actele pentru dosarul de incredintare, DPC-ul copilului depune dosarul la tribunalul din judetul copilului, vi se incredinteaza copilul, prin asta domiciliul copilului devine domiciliul vostru, deci intrati in raza de actiune a dpc-ului vostru.
(aici mai e chestia cu faptul ca unele DPC-uri iti dau voie sa iei imediat dupa proces copilul acasa in baza unui certificat de grefa, iar altele asteapta sa li se comunice intai sentinta de incredintare si sa devina definitiva si irevocabila)

Dupa ce aduci copilul acasa, si dupa ce primesti sentinta de increidntare, incep sa curga cele 90 de zile de incredintare (in care vine DPC-ul tau in vizita sa vada cum se acomodeaza copilul)dupa care dpc-ul vostru depune la tribunalul vostru dosarul pentru incredintare....
de aici intri pe procedura obisnuita...

eu am facut un colaj din franturile de informatii pe care le stiu eu, daca gresesc, rog "experimentatele" sa intervina

ce dezordonat am scris, dar n-am chef sa fiu ordonata azi

Mergi la inceput

multumesc fetelor.
manuelita-cereri am depus asa cum m-ai indrumat si tu si alte fete.
Raspunsuri negative....
Acum am gasit o pista , mi-am sunat AS si PSH si sunt in concediu pana pe 8 iulie
Imi vine sa urlu ca nu am cu cine sa ma sfatuiesc si cele de la DPc mi-au spus sa astept sa vina fetele din concediu.
Strigator la cer!!!!
simona14- ce sa iti spun decat ca noi suntem la sectorul 2!!!Si pana acum nu ne-a sunat nimeni????
Ca ne-au indrumat sa ne gasim puiul singuri dandu-ne de inteles ca ele nu au cum sa ne ajute???
Sunt tare suparata si imi vine sa dau cu atestatul asta de pamant!!!!!

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui Manuelita
Voi spuneti daca vreti sau nu vreti copilul, daca il vreti faceti cerere de incredintare in vederea adoptiei, strangeti actele pentru dosarul de incredintare, DPC-ul copilului depune dosarul la tribunalul din judetul copilului, vi se incredinteaza copilul, prin asta domiciliul copilului devine domiciliul vostru, deci intrati in raza de actiune a dpc-ului vostru.
(aici mai e chestia cu faptul ca unele DPC-uri iti dau voie sa iei imediat dupa proces copilul acasa in baza unui certificat de grefa, iar altele asteapta sa li se comunice intai sentinta de incredintare si sa devina definitiva si irevocabila)
manuelita- sa inteleg ca pe urma toata procedura se deruleaza in bucuresti? nu in judetul de unde provine copilul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_99 spune:

simo_75 - ai perfecta dreptate sa fii suparata...intradevar shi pe mine ma baga in ceatza toate temporizarile care rezulta din faptul ca e perioada de concedii...noi am depus dosarul de obtzinere a atestatului din 18 mai...shi abia am primit vizita DPC acasa...acu' o sapt/...shi abia in 30 iunie avem prima ora cu psihologul...de consiliere parentala...
shi eu simt ca in relatzia cu alte judetze...tre sa contam pe relatzia buna cu AS din judetzul nostru...mergem pe sirma, ha? acrobatzii ...dar shi cind vom fi mamici...ehe

gabi

Mergi la inceput