Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegyt (10)
Raspunsuri - Pagina 12
tierry spune:
Vai de mine Simonia, nu ma speria ca nu mai iau nici un Clomifen nimic daca-mi vine CM luna asta..adica pe langa endometrioza mea, asta mi-ar mai lipsi niste chisturi sau fibroame
Poate totusi nu e nimic, au vazut aia rau la echo..sa ne zici ce ti-a zis ginecologul..trebuie sa fie bine!
Eu mai astept pana sa-mi fac testul, astazi sunt de abia ziua 10... cred ca o sa-l fac in ziua 14, daca mai am rabdare pana atunci :D
tierry spune:
N-am mai avut rabdare si mi-am facut azi testul, care normal ca e negativ...
Asa ca de luna viitoare iar medici, stimulari etc... Partea proasta e ca dr. i-a zis sotului sa se lase de fumat, pentru ca i-a iesit astenozoospermie si ca sunt mai slabe sansele in conditiile astea, iar el n-are nici o treaba, fumeaza 2 pachete pe zi la fel ca inainte..
simonia spune:
am fost la dr. chistul de pe uter era un folicul pe care sonda ecografului l-a impins in dreptul uterului, deci nimic deosebit sau grav.
deci clomifenul nu e asa de dubios, noi vedem monstri peste tot - "punctul din care privesti lucrurile ".
vazand chisturile pe care le am, a spus ca reactionez foarte bine la stimulare.
cam atat
violeta70 spune:
Buna fetelor!
Sunt noua si incerc si eu prima luna tratament cu Clostilbegyt.
De fapt incep CM urmator, asta insemnand cam 13 aprilie. Pana atunci doctora mea mi-a dat sa iau Duphaston, 2 tb/zi, din a-16-a pana in a-25-a zi.
Eu am 40 ani, am facut saptamana trecuta un al-2-lea HSG, cand am constatat ca trompa buna este inca permeabila. In iulie anul trecut am facut laparo si mi-a desfundat-o, dandu-mi practic 6 luni. Sincer ma asteptam sa fie iar infundata.
In noiembrie am incercat un FIV in Ungaria, nereusit (4 foliculi, 3 ovocite punctionate, un embrion fertilizat, betaHG=0.361). Momentan stresul nu imi permite sa mai incerc un alt FIV, si faptul ca am o trompa inca permeabila, m-am gandit sa incerc si aceasta stimulare, poate cine stie.
Ce vroiam eu sa va intreb este daca trebuie sa fiu monitorizata in zilele de stimulare (din a-5-a in a-9-a zi a CM)?
Pentru ca doctora care mi-a dat tratamentul ( doctora mea ginecolog), mi-a zis doar sa tinem legatura, iar cand incep cu Clostilbegyt, daca incep sa ma doara ovarele sa merg la ea pentru echografie. Nu mi-a zis nimic de Pregnyl dupa, sau o eventuala monitorizare. Doar ca, contactul sexual sa-l incep din a-6-a zi, ca s-ar putea sa am ovulatie mai repede, datorita stimularii.
Voi ce spuneti?
Imi cer scuze pentru mesajul mare.
Bafta multa tuturor aspirantelor, celor in asteptare si nu in ultimul rand gravidutelor
galliciana spune:
buna,vio, bine ai venit!
ufff, draga mea, imi pare rau ca ai atatea probleme!
duphastonul regleaza cm,da, adevarat, din ziua
16-25 am luat si eu, dar 1/zi. de ce ti-a prescris 2 tabl?
in mod normal, la 3-4 zile de la intreruperea lui,
ar trebui sa iti vina cm.din ce zi iei clostilbegyt?
violeta70 spune:
Buna galliciana,
Clostylbegit mi-a dat tot 2 tablete pe zi, seara, din a-5-a pana in a-9-a zi.
M-am gandit eu aseara si cred ca dupa ce iau aceste 10 tablete ar trebui sa fac o ecografie, sa vad daca am sau nu foliculi.
Ce parere aveti?
La FIV, am inceput stimularea vineri si prima monitorizare (echo TV) mi-a facut-o miercuri dimineata, deci la 5 zile.
Azi incep Duphastonul. Eu CM il am relativ regulat, cu o marja de 2-3 zile inainte.
Cred ca mi-a dat 2 tablete pe zi din motive de rezerva ovariana scazuta. Si la FIV, stimularea a fost puternica si totusi nu am avut decat 4 foliculi, deci slabe sperante, insa exista o vorba....speranta moare ultima
O zi buna, desi afara este o vreme urata rau.
Pupici
alinutahu spune:
vio si eu sunt cam nou pe aici dar vreau sa-ti spun ca si eu fac stimulari cu closty si incep in z 3 de cm si iau 2/zi dimineata si seara dar in z 3,9,14 de cm merg la eco pt evitarea suprastimularea si chisturile
acuma eu fac asta de 3 luni dar de fiecare daca primesc pregnyleu zic sa vb mai amanuntit cu doctorita ta bar chiar mai mult sa mergi tu la eco chiar daca nu te cheama....eu zic sa fi mai bine tu precautamult succes
buburneak