cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui moshtoma

Stiu Dana draga... era o .. "figura de stil"....ma rog o "finete"... te rog nu-mi spune acum definitia figurilor de stil..... ...

Ei, nici chiar asa ...dar a "finetii" o pot spune?

Dana mama lu'Radu Stefan

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

www.youtube.com/watch?v=6Ml3NUIDpFg" target="_blank">Melodia mea de azi :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Anka , eu cred ca atunci can cineva pleaca din tara asta in ata tara , pleaca tot pe baza povestilor auzite de la altii sau citite pe net.
E acelasi lucru cazul baiatului (Ionut) cu cazul emigrantilor.

Si ce propui: "banda adeziva pe gura vorbaretilor" care spun povesti pe net si gratii pt. cei care-si pleaca urechea?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Daca am intelege cu totii ca este mult mai important sa fii in armonie cu tine insuti/insati alegand sa traiesti intr-o anumita tara, decat sa te lovesti cu pumnul in piept ca acolo unde esti tu este cel mai bine, iar acolo unde este altul este cel mai rau, nu ar mai fi fost atatea dispute aprige.

Daca asta este esenta ta la tot ceea ce s-a discutat pina acum, ma duc sa pun de o coliva in memoria subiectului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Citat:

Daca am intelege cu totii ca este mult mai important sa fii in armonie cu tine insuti/insati alegand sa traiesti intr-o anumita tara, decat sa te lovesti cu pumnul in piept ca acolo unde esti tu este cel mai bine, iar acolo unde este altul este cel mai rau, nu ar mai fi fost atatea dispute aprige.

Daca asta este esenta ta la tot ceea ce s-a discutat pina acum, ma duc sa pun de o coliva in memoria subiectului...

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Grace, nu iti face probleme, asta e concluzia unanima a liseielisa la toate subiectele unde isi "vira coada" vreun roman care nu traieste in Ro. Si anume ca cineva vrea sa dovedeasca neaparat ceva cuiva.

Lisaelisa disputele le simti tu aprige, ele chiar nu sunt asa. Tu chiar nu te poti relaxa si detasa deloc? Chiar suferi de mania persecutiei? Asta apropos de armonia cu tine pe care o invoci in cele scrise mai sus. Nu prea pare valabil si in cazul tau...

Dana mama lu'Radu Stefan

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

www.youtube.com/watch?v=6Ml3NUIDpFg" target="_blank">Melodia mea de azi :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Pt ca au fost atitea topicuri despre emigranti si viata in afara, am si eu o curiozitate. Cum e oameni buni, viata in Ro?
Ai mei imi spun ca e super bine, ca se gasesc in Ro de toate, ca sa nu vin cu 2 geamantane cu cadouri ca se gasesc si acolo...
Prietenii mei, fostii colegi de scoala o duc bine, au servicii bune, posturi de rapsundere, fac cel putin 2 concedii pe an in locuri exotice (lucuru pe care eu aici nu mi-l permit).
Pe scurt cind ma duc acolo mie mi se pare - cu mici exceptii - ca toata lumea o duce bine si e multumita. ba o prietena intoarsa de curind din tara mi-a zis ca romancele au timp sa se imbrace, sa se fardeze pe cita vreme nu ai sa vezi asa ceva in sua unde lumea merge la supermarket in hainele de casa, tricou si pantalon de trening (sau scurt) si slapi.
O alta prietena mi-a spus ca viata e f. scumpa ca ea a luat putini bani cu ea cind a fost in Ro, noroc cu rudele care i-au facut cadou toate bani pt copil (ca il botezase) si din banii aia a trait cit a stat in vacanta in Ro. Atunci cum se descurca Romanii caci stiut e ca salriile din Ro nu sint inca la nivelul celor din vest?

Pe acest forum ce mai citesc despre cersetori, vecini, misa etc. Cind am plecat eu, dupa revolutie, am considerat ca Ro nu va ajunge in timpul vietii mele sa ofere cetatenilor ei conditii de viata ca in vest. Uite insa ca ofera. Atunci, cum e viata in Ro? E lumea multumita de traiul din tara, de oportunitati sau se mai gasesc unii care vor sa emigreze? In mod normal cred ca nimeni n-ar mai trebui sa vrea sa emigreze acum. Sau am pus prost problema?

cel mai bine crezi pe prietenii si rudele tale care traiesc aici.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui moshtoma

Tot un altfel de raspuns- Ce inseamna sa fi sarac- poveste intr-un singur act.

"Un tata bogat, dorind ca fiul sau sa stie ce inseamna sa fii sarac, l-a dus sa petreaca cateva zile la o familie de tarani. Fiul a petrecut 3 zile si 3 nopti la tara. Revenind la oras, in automobil, tatal l-a intrebat:
- Ce zici de experienta avuta ?
- Bine, ii raspunse fiul, putin rezervat.
- Ai invatat ceva, insista tatal?
- Cred ca da, raspunse fiul... Ca noi avem un caine, iar ei au patru, ...Ca avem o piscina cu apa tratata, care ajunge pana la jumatatea curtii.. Ei au un rau intreg, de apa cristalina, cu pesti si alte lucruri frumoase,,,..Ca avem lumina electrica in gradina, iar ei au stelele si luna pentru a-i ilumina...Gradina noastra ajunge pana la zid; a lor se intinde pana la orizont...Noi cumparam mancarea; ei o gatesc... Noi ascultam CD-uri. Ei asculta simfonia perpetua a pasarilor, greierilor si a altor animale mici..... toate acestea, insotite adesea de cantecul unui satean, care isi lucreaza pamantul.... Noi folosim microundele.. Ceea ce ei mananca are gustul focului lent.. Pentru a ne proteja, noi traim inconjurati de ziduri cu alarma...Ei traiesc cu usile ca si deschise, protejati de prietenia vecinilor... Noi traim conectati la telefonul mobil, calculator, televizor...Ei sunt “conectati” la viata, cer, soare, apa, verdele campului, animale, la umbra, la familia lor.....

Tatal a ramas impresionat de profunzimea fiului sau. La sfarsit, fiul a concluzionat:
- Multumesc pentru ca m-ai invatat cat de saraci suntem...!!!

In fiecare zi suntem mai saraci in observarea naturii, care este opera grandioasa a lui Dumnezeu. Ne preocupam pentru A AVEA, A AVEA, A AVEA, SI A AVEA, DE FIECARE DATA MAI MULT, in loc de singura preocupare de “A FI”....

Probabil ca peste o mie de ani va aparea varianta imbunatatita a acestei povesti, cind tatal locuitor in spatiu isi va trimite fiul cu naveta spatiala pe Pamint, sa ia de pilda cum traiesc amaratii aia doar cu telefon mobil, calculator si microunde....

Problema nu este ca gindim progresist, asta inseamna evolutie, ci ca ne uitam incet, incet calitatile umane: bunatate, omenie, altruism.
De sute de ani omul incearca sa se dezvolte in raport cu natura, inspirindu-se si incercind sa o imite (de ex. crearea primelor avioane imitind pasarile si culminind in zilele noastre cu Biotehnica) si nu stind in contemplare si nemiscare, multumind ca exista. Saracia nu e evolutiva, ci reduce sansa la viata, aducind cu sine boli, epidemii. A ne dori sa fim saraci pe dinafara (dar multumiti ca existam) si bogati pe dinauntru, e involutiv. Nu degeaba (cred eu) am fost inzestrati cu creier sa gindim, inima sa dorim si miini sa cream.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat

Citat:

Citat:

Grace, nu iti face probleme, asta e concluzia unanima a liseielisa la toate subiectele unde isi "vira coada" vreun roman care nu traieste in Ro. Si anume ca cineva vrea sa dovedeasca neaparat ceva cuiva.

Lisaelisa disputele le simti tu aprige, ele chiar nu sunt asa. Tu chiar nu te poti relaxa si detasa deloc? Chiar suferi de mania persecutiei? Asta apropos de armonia cu tine pe care o invoci in cele scrise mai sus. Nu prea pare valabil si in cazul tau...

Cu mine te certi ?!

Ce-ai patit chiar in minutu' asta ?!
Ca pana acuma dadusi cateva raspunsuri, da' nu te impiedicasi de al meu...

Relax, dear lady...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Anka , eu cred ca atunci can cineva pleaca din tara asta in ata tara , pleaca tot pe baza povestilor auzite de la altii sau citite pe net.
E acelasi lucru cazul baiatului (Ionut) cu cazul emigrantilor.

Si ce propui: "banda adeziva pe gura vorbaretilor" care spun povesti pe net si gratii pt. cei care-si pleaca urechea?

Tu despre ce vorbesti? se vede ca nu despre acelasi lucru de care vorbesc eu in mesajul citat mai sus .

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Sirimie, tocmai asta m-a facut sa intreb. Toti prietenii mei o duc bine, chiar foarte bine, dupa cum am spus in mesajul initial. Au firme sau joburi bune, fac doua vacante pe an in locuri exotice si nu ii tenteaza deloc ideea emigrarii chiar daca sa zicem la inceputul anilor 90 au cochetat cu ea. Ai mei parinti sint o parte din timp la mine iar in rest ei zic ca e f. bine in ro. Alte rude sint efectiv raspindite prin lume deci nu am cum sa imi formez o parere. De-asta eram curioasa ce spuneti voi.

Multumesc pt poezia lui Tanase. A picat la fix. Ma gindeam deunazi daca sistemul medical se va rezolva (si sint convinsa ca se va inbunatati cit de curind) daca salriile vor ajunge la nivel vestic (nu mi-e clar daca deja sint pt ca am cunostinte care cistiga ca aici dar nu mi-e clar daca astia sint doar exceptia), daca se vor face autostrazi (si sint convinsa ca se vor face) si va fi stirpita coruptia (cit de cit, ca nici in Italia nu e stirpita si ei sint rudele noastre) vom considera ca e bine in Ro?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Multumesc pt poezia lui Tanase. A picat la fix. Ma gindeam deunazi daca sistemul medical se va rezolva (si sint convinsa ca se va inbunatati cit de curind) daca salriile vor ajunge la nivel vestic (nu mi-e clar daca deja sint pt ca am cunostinte care cistiga ca aici dar nu mi-e clar daca astia sint doar exceptia), daca se vor face autostrazi (si sint convinsa ca se vor face) si va fi stirpita coruptia (cit de cit, ca nici in Italia nu e stirpita si ei sint rudele noastre) vom considera ca e bine in Ro?

sigur vor fi alte modificari in bine, intrebarea e doar in cit timp

cit despre intrebarea daca vom considera ca e bine sau nu, depinde de fiecare cit de multumit poate fi sau se poate declara Daca cineva se declara multumit nu inseamna ca tu vei fi in caz ca te intorci..

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput