cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 40
mathilda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monabella Sirimie, tocmai asta m-a facut sa intreb. Toti prietenii mei o duc bine, chiar foarte bine, dupa cum am spus in mesajul initial. Au firme sau joburi bune, fac doua vacante pe an in locuri exotice si nu ii tenteaza deloc ideea emigrarii chiar daca sa zicem la inceputul anilor 90 au cochetat cu ea. Ai mei parinti sint o parte din timp la mine iar in rest ei zic ca e f. bine in ro. Alte rude sint efectiv raspindite prin lume deci nu am cum sa imi formez o parere. De-asta eram curioasa ce spuneti voi. Multumesc pt poezia lui Tanase. A picat la fix. Ma gindeam deunazi daca sistemul medical se va rezolva (si sint convinsa ca se va inbunatati cit de curind) daca salriile vor ajunge la nivel vestic (nu mi-e clar daca deja sint pt ca am cunostinte care cistiga ca aici dar nu mi-e clar daca astia sint doar exceptia), daca se vor face autostrazi (si sint convinsa ca se vor face) si va fi stirpita coruptia (cit de cit, ca nici in Italia nu e stirpita si ei sint rudele noastre) vom considera ca e bine in Ro? |
mona daca parintii tai zic ca e f bine in romania pot sa intreb ceva: ei cand vin la tine isi platesc din banii lor biletele de avion, va ajuta cu bani cat stau la voi, adica pun la mancare etc, isi permit sa viziteze si alte locuri in us pe banii lor?
scuza nu vreau sa fiu rea doar sa vad ce inseamna f bine pt parintii tai.ca socrii mei cand vin aici isi platesc biletul, pun la mancare iar daca se plimba prin canada si us isi platesc ei hotelul, restaurantul, inchirieerea masinii etc. dar nu sunt romani.
daca pt parintii tai insemana ca e f bine in romania dar voi ii ajutati cu bani, atunci cred ca viseaza. ca si pt mama e f bine cand ii trimit bani.
A_Iulia spune:
N-as vrea sa sune aiurea dar mie personal mi s-ar parea penibil sa puna mama bani la mancare cat timp sta la mine. Indiferent de cati bani ar avea.
mathilda spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia N-as vrea sa sune aiurea dar mie personal mi s-ar parea penibil sa puna mama bani la mancare cat timp sta la mine. Indiferent de cati bani ar avea. |
asta pt ca suntem educati intr-o alta mentalitate. nu stiu daca e buna sau e rea.
A_Iulia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mathilda
asta pt ca suntem educati intr-o alta mentalitate. nu stiu daca e buna sau e rea. |
Da, la asta ma gandeam si eu. Stiu ca neamtul poate si-ar plati pana la ultimul cent o vizita la copii, in acelasi timp nu si-ar pune problema sa-si creasca nepotii si sa nu-si traiasca restul vietii plimbandu-se prin lume. Suntem foarte, foarte diferiti.
Alexia27 spune:
Adina Iulia, desi putin off topic, ce ai spus tu mi-a amintit de o faza. CAnd era copila mica, bebelus, tot ziceam sa vina mama sa stea cu ea pana mergeam noi unde aveam treaba. SI tot discutand de bone imi zice sotul (neamt dealtfel) ca nu prea vrea sa apelam la mama mea, ca nu stie cat sa o platim si cum sa o platim sa nu se simta prost? Eu, evident , cum sa o platesc pe mama ca sta cu nepoata? Mie mi se parea firesc, lui - nu. La fel cum mie mi s-ar parea firesc sa platesc avionul unei rude care ne viziteaza (daca nu are asa multi bani), cum ar fi sora lui; lui nu. Poate doar partial.
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
Rufus spune:
Asta cu parintii (eventual pensionari) care o duc bine in Romania, mi se pare o gluma buna, dar cinica.
Daca discutam de pensii de aviator (2500-3000 euro/luna) sau altii ca ei, merita sa traiasca; daca fac parte din restul de 95%, mai bine ne abtinem, sa nu ne stricam ziua.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
ellej spune:
citat din mesajul lui Rufus Asta cu parintii (eventual pensionari) care o duc bine in Romania, mi se pare o gluma buna, dar cinica. Daca discutam de pensii de aviator (2500-3000 euro/luna) sau altii ca ei, merita sa traiasca; daca fac parte din restul de 95%, mai bine ne abtinem, sa nu ne stricam ziua. RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Nu neaparat. Crezi ca doar cu pensii de peste 2000 de euro pe luna poti trai nu extraordinar, dar destul de bine in RO ? eu cred ca daca 2 pesionari au apartamentul lor, fiecare cate o pensie de aproximativ 300-350 de euro pe luna (in total aprox 2500 de lei)si nicio alta obligatie (gen parinti sau copii de finantat) o pot duce acceptabil in RO. Intretinerea pe luna e intre 150 si 450 de lei in functie de anotimp, gratuitate pe transportul in comun, posibilitatea de a lua retete compensate (e drept ca aici e mai complicat cu statul la cozi la medicul de familie / farmacii).
Evident, nu vorbesc despre pensionarii de la fostele CAP-uri ci de cei de la orase, care stau in 2-3 camere proprietate personala. Nici nu vreau sa spun ca e raiul pe pamant pentru pesionarii de aici, ci doar ca vad in jurul meu mai multe cupluri care se descurca mai bine azi decat in perioada mentionata de mine, '90-2000.
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
maraki spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ellej
Nu neaparat. Crezi ca doar cu pensii de peste 2000 de euro pe luna poti trai nu extraordinar, dar destul de bine in RO ? eu cred ca daca 2 pesionari au apartamentul lor, fiecare cate o pensie de aproximativ 300-350 de euro pe luna (in total aprox 2500 de lei)si nicio alta obligatie (gen parinti sau copii de finantat) o pot duce acceptabil in RO. Intretinerea pe luna e intre 150 si 450 de lei in functie de anotimp, gratuitate pe transportul in comun, posibilitatea de a lua retete compensate (e drept ca aici e mai complicat cu statul la cozi la medicul de familie / farmacii). Evident, nu vorbesc despre pensionarii de la fostele CAP-uri ci de cei de la orase, care stau in 2-3 camere proprietate personala. Nici nu vreau sa spun ca e raiul pe pamant pentru pesionarii de aici, ci doar ca vad in jurul meu mai multe cupluri care se descurca mai bine azi decat in perioada mentionata de mine, '90-2000. Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :) |
S-au marit pensiile si nu stiu eu????? Ia mai incearca un mesaj
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
blackpanterro spune:
Pai ce pensionari au 350 euro pe luna?? Mama a iesit la pensie pe caz de boala,anul asta, dupa 35 de ani de munca la birou si apoi in fabrica si are 6 milioane pensie.
Unde sa fi lucrat oamenii aia timp de 30-40 de ani, deci de prin anii 60-70 ca sa castige atat de bine la pensie?Am inteles ca pensia se calculeaza dupa salariul avut pe o anumita perioada de timp.
Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
Guestus spune:
Acum nici pe pensionari nu-i inteleg..sa fiu in locul lor m-as muta de la cele 3-4 camere direct intr-o garsoniera si apoi as avea bani cash ...sa-i fac apoi pe copii plecati in canada sau in alta parte sa-si muste degetele de furie ca ramin fara zestre