cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 36

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Bird , nu toti privesc tara asta cu dispret ca tine.

Mai, trebuie sa recunosti ca exista multe incercari in traiul in Romania, incercari pentru cei nascuti si crescuti acolo. Imagineaza-ti pe cineva total naiv la viata si regulile nescrise, deja vorbim de sansa de supravietuire nu de sansa de integrare. Eu cred ca este aproape imposibil sa te descurci fara cineva sa te indrume si sa te ajute, mai ales daca romana este precara.

Citat:
Am o vecina care s-a casatorit cu un american , evident a locuit acolo , au facut un bebe si pt. ca ei nu ii placea s-au mutat amandoi in Ro.
Si da , el venise inainte in vizita sa vada daca ii place.

Mai sunt in Romania? Nu zic, mai exista si excentrici care se muta in Romania din diverse motive. Asa cum sunt excentrici care se muta in Africa sau tarile sarace din Asia. Asta nu inseamna ca o astfel de schimbare este pentru toata lumea.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Se gandea sa se mute de tot in Ro , ca nu prea ii placea in Canada

Iti dai seama cate stia de Romania, ce i-a povestit bunica lui. Dupa 2-3 zile in Romania fara cineva sa-l tina de manuta fuge rupand pamantul .

Oooo, pai daca ma gandesc ce imi povestea bunica, as putea confunda, si sa cred ca vorbim de lumi diferite...
Ce putea sa ii povesteasca bunica? Cumva despre cat de imbecil e sistemul din scoala anilor 2000 si ceva? Sau despre cozile de la medicii de familie? Despre cum eliberau farmaciile, pana de curand, medicamente numai la plafon? Ori despre pensia indestulatoare?

Pai bunica ii povestea chestiuni pitoresti, probabil din tineretea ei, adica.... hm... sa socotim... daca pustiul avea 20 de ani si traia in Canada, deci putin probabil ca maica-sa sa il fi facut pe la 20 ai ei, sa imaginam ca maica-sa avea... hm... 50... bunica trebuie sa fi avut vreo 70 daca nu si mai mult nu?

Oricum pustiul era cel putin romantic daca se gandea sa isi schimbe viata pe baza povestirilor bunicii... Cu siguranta tu l-ai gasit adorabil iar inima ti s-a umplut de mandrie 150%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Pana la urma unii traiesc in Ro si sunt fericiti, altii traiesc in alte tari si sunt fericiti.
Fericirea inseamana lucruri diferite pt fiecare om in parte, niciodata nu am vazut sensul dezbaterilor despre cum e sa traiesti intr-o tara sau alta.
"Someone's heaven is someone else's hell" dar parerea mea e ca cu bani poti sa acoperi necesitatile materiale oriunde te-ai afla in lume...iar cele de suflet fiecare si le acopera cu ce poate, cum poate, nimeni nu e fericit tot timpul si 100%.

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andaluna spune:

drept sa va spun, m-ati pus intr-o delicata situatie vis-a-vis de perspectiva fictiva a unei decizii...NU stiu ce decizie as lua in legatura cu viitorul copiilor daca as fi in ro, dar as avea posibilitatea sa emigrez...oare ce as decide? probabil ca as decide intuitiv si impulsiv. eu am emigrat din motive sentimentale(m-am inamorat pana peste cap-ratiunea a fost dezamorsata). copiii mei (3) s-au nascut in "exil". cred ca rational nu sunt capabila de decizii de genul asta. e cumplit insa ca asemnea dileme si decizii par aproape impuse de si sub imprejurari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura
CONCHITA - Ce inseamna ca iti aiuresti viata? Ca nu stai sa inghiti mizeriile unui patron misogin, chiar daca banii sunt bunicei si functia sonora? Nu este vorba de un sacrificiu induiosator, nu este vorba de a oferi copiilor conditii pe care tu (eu, altii) nu le-am avut. Ci este vorba de a le oferi copiilor ceea ce este NORMAL sa aiba. Ma duc vanzatoare in Spania, daca e nevoie, pentru ca ai mei sa nu fie in primejdie de a fi muscati de cainii vagabonzi in drumul de la scoala catre casa.
Este vorba de a incerca sa ii feresti de o societate periculoasa, in ciuda jobului bunicel, confortului asa si asa, masinii de la scara si apartamentului mostenit.

ah, ankalaura, dar nici prin minte nu-mi trece sa polemizez despre tarele romanesti. suntem pe aceeasi lungime de unda la capitolul asta. e vorba ca unii dintre noi raman cu o oarecare neimplinire personala si da, o consider un sacrificiu. cateodata ma intreb daca e justificabil. o admir pe bird70 pentru certitudinile ei nestramutate, fara nici o indoiala mica-mica. in mod sigur e mai confortabil aici din multe puncte de vedere, la civilizatie, justitie si sanse egale ma refer. personal, imi lipseste vuietul de-acasa, strazile pline-pline de oameni (ok, asa is si la NY, dar eu nu locuiesc in NY), acea comuniune cu oamenii carora le stii istoria si le-ai si trait-o. vorbim aceeasi limba. in emigratie, oricat ai adapta la cultura cu galeata, tot ramane ceva in puzzle asta care nu se pupa, nene. pur si simplu. indiferent cati prieteni, joburi bune, case, whatever ai, nu e la fel. nu ca e ceva negativ in asta, dar eu resimt postura de outsider chiar si dupa 8 ani. dealtfel, outsider am fost si-n romania, mereu contra vantului si gica-contra si critica si cinica si revolutionara si whatever, deci poate e chestie de destin personal. ideea e ca emigratia poate adanci alienarea asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Stii conchita, pana la urma, in viata, oricum ai face ajungi sa regreti: daca ramai in tara regreti ca ai ramas si n-ai incercat sa pleci, daca pleci regreti ca n-ai ramas....

Cred insa ca voi sunteti mai avantajati. Viata de zi cu zi v-o traiti in civilizatie, sufletul si mintea vi le umpleti atunci cand veniti in vacante in RO cu "vuietul de-acasa, strazile pline-pline de oameni () acea comuniune cu oamenii carora le stii istoria si le-ai si trait-o." Cum s-ar zice iti incarci bateriile cu ce e mai frumos pentru tine si pleci sa traiesti in civilizatie.

Noi, aici, apasati de cotidian nu vedem nimic din ceea ce vezi tu frumos in vacante, sau chiar daca vedem e ceva ce nu ne atinge, nu ne energizeaza. Problema e atunci cand noi plecam in vacante in tari frumoase si civilizate si revenim acasa. Atunci simti diferenta adanc in suflet.

Nu uit cum din Amsterdam pana-n Bucuresti am facut 2 ore si din Otopeni pana in Piata Iancului 3 ore. Ploua, era mizerie pe strada, soferul masinii a oprit 3 min cat sa-mi iau bagajele. O ploaie de injuraturi mi-am auzit din spate, de la soferul altei masini care putea sa ne depaseasca. A preferat sa stea si sa ma injure in gura mare. Am plans o saptamana. Depresie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Anka , eu cred ca atunci can cineva pleaca din tara asta in ata tara , pleaca tot pe baza povestilor auzite de la altii sau citite pe net.
E acelasi lucru cazul baiatului (Ionut) cu cazul emigrantilor.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi
In fine, fiecare cum crede. Important e sa fii impacat cu alegerea ta! Eu sunt!

Subscriu.

Daca am intelege cu totii ca este mult mai important sa fii in armonie cu tine insuti/insati alegand sa traiesti intr-o anumita tara, decat sa te lovesti cu pumnul in piept ca acolo unde esti tu este cel mai bine, iar acolo unde este altul este cel mai rau, nu ar mai fi fost atatea dispute aprige.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Mai, trebuie sa recunosti ca exista multe incercari in traiul in Romania, incercari pentru cei nascuti si crescuti acolo. Imagineaza-ti pe cineva total naiv la viata si regulile nescrise, deja vorbim de sansa de supravietuire nu de sansa de integrare. Eu cred ca este aproape imposibil sa te descurci fara cineva sa te indrume si sa te ajute, mai ales daca romana este precara.

Acelasi lucru este valabil pt toti imigrantii din toate tarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

S-a tot discutat pe aici despre invatamant.

Omul asta are o parere buna despre invatamantul romanesc :-) Si e american :-)

http://student.hotnews.ro/stiri-burse_stagii-5851598-duncan-mcdougall-studentii-romani-descurca-execelent-matematica-vorbesc-engleza-mai-corect-decat-fac-multi-dintre-nativi.htm

Mergi la inceput