Atentie ! - cersetoria in Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 4
barbye spune:
Sa va zic si eu o faze; La noi jos e un fel de supermarchet, as intra pe usa dar nu pot sa ma misc inauntru pentru ca este spatiul mai mic intre rafturi Asa ca uneori o astept pe mama, soramea afara langa usa. Intr-o zi admiram un Q 7 sper ca am scris corect era parcat aproape pana in usa magazinului, pe trotuar. Iese un tip plin de sacose le baga in masina se intoarce la mine;zice ceva de genul; Ce pacat ca esti asa..si tanara ? mie imi c-am sare mustarul la faze din astea. Nu vreau sa atrag mila. Isi scoate ochelarii baga mana in buzunar,eu imi indreptam ca iesea soramea din magazin. In timpul asta nenea imi intinde 5 ron si le da drumul in brate. Atunci am observat ca mi se pare cunoscut,il intreb te cunosc de undeva...si ia banii ca nu stau la cersit , stau pentru ca nu pot intra in magazin.era asa zisul "sofer" care m-a adus in situatia asta. Nu va spun ce a fost la gura mea...
barbye spune:
e off Alexa, dar am dat un exemplu ca nu toata lumea ..daca e intr-o situatie asemanatoare cu a mea inseamna ca cerseste.Si sa nu fiti puse intr-o situatie de a fi jignite..
Iti dai seama ca era mai rosu ca racul..si i-am spus ca il astept la tribunal sa povesteasca ce pret a avut situatia in care ma adus... in ochii lui.
Eu am laut banii si i-am aruncat pe jos si am plecat...Soramea sa uitat si cica sa aplecat si a luat banii...
alina023 spune:
O faza similara cu cea cu batrana am intalnit-o in Brasov acum trei saptamani. Doar ca batranica plangea pe marginea strazii sprijinindu-se de peretele unei case. Am intrebat-o eu ce a patit si mi-a spus ca a intrat la farmacie si nu a avut suficienti bani pentru medicamentul de inima (tinea in mana o cutie goala de nitroglicerina). Nu stiu daca spunea adevarul, insa ce stiu cu siguranta este ca batranii nostri o duc tare greu zilele astea. Abia ne descurcam noi, salariatii, dar bietii de ei cu pensii mizere?
I-am dat 5 lei (nu aveam mai multi marunt) si i-am urat sanatate. Nu-mi pare rau nici daca as afla ca m-a mintit. M-as bucura sa stiu ca a cumparat paine sau carne cu ei si nu medicamente de inima.
Iar legat de alte metode de cersetorie...nu mai dau bani de mult timp. Dau mancare sau haine. Unei alte batrane mi s-a intamplat sa-i dau ouale si merele luate de la mama de la tara. Si stiu sigur ca i-am facut un bine si o bucurie.
Si asa am sa fac si de acum inainte. Si noi putem ajunge asa. Asta am mereu in minte. Cum m-as simti sa cer la colt de strada bani pentru o paine (batrana, saraca si singura fiind) si sa mi se rada in nas sau sa fiu acuzata ca mint? As muri de tristete.
Eu mai cred in bunatatea si inocenta oamenilor. Si mi-e bine asa!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
Fomalhauti spune:
Ca a reaparut subiectul....
Zilele trecute eram cu copiii in parcul Cuza (fostul IOR), eu stateam pe banca, cel mic dormea in carut. Si vin doi tineri (18, maxim 20 de ani) imbracati modern, jeansi, pantofi....exact cum poarta adolescenta mea, cu sireturi late, diferite intre ele, nelegate...Ea, bluza cu cristale...Tunsi profesional...Se tineau de gat si vin la mine: "Va rugam, ne dati si noua niste bani?" Si eu, ca o baba ce sunt, nu ma pot abtine: "Voua nu va e rusine?!" Tipa pleaca, dar tipul imi raspunde pe un ton rastit: "Da' ce, daca am nevoie sa-mi iau cartela de metrou?!" Mai tarziu am vazut-o pe tipa vorbind la mobil...
Si mi-am amintit doua lucruri....
Mi-am amintit de campania anti-cersetorie a politiei, de o reclama maaaare care zicea: "Daca ai stii ca un cersetor castiga lunar 5000 RON, i-ai mai da bani?" Mi s-a parut o idee proasta, fiindca eu cred ca multi s-au gandit "Pai daca e asa, sa incerc si eu." Cam ca tanarul din parc....
Si apoi mi-am amintit de un tanar, student, pe care l-am cunoscut cu ceva timp in urma. Era din provincie, era la facultate in Bucuresti si era tinut de parinti cu mari eforturi. Se droga. De bani pentru droguri facea rost in Gara de Nord, spunand ca este student si nu are bani de tren sa se duca acasa. Era foarte ingrijit, bine imbracat.....
danat spune:
ce coincidenta sa dau peste subiectul acesta!
Aici in Viena, la statia de metrou unde locuim noi, astazi am vazut o femeie mai colorata, romanca (asta am aflat ulterior auzind-o certand copilul) care statea cu un biberon gol in mina, cu copilul de cca 1 an in carut si se lua de lume ca ea nu are "kein Geld"
Majoritatea o ocoleau, ca s-au invatat si astia de aici. Insa mai era cate un fraier care nu pricepea din prima ce vrea si statea de palavre cu ea, inevitabil in cateva secunde plecau toti.
La fel, la statia de metrou de la gradinita lui fii-miu sta in 90% di nzile o cersetoare romanca care canta pe melodia aia lalaita din repertoriul lor international " Biiiittte schooon..." cu mina intinsa.
Pe Mariahilferstrasse, cea mai circulata strada comerciala de aici, vezi in fata magazinelor, cersetori...romani Majoritatea. Mai sunt si alte natii, dar...majoritatea sunt romani.
Noi am patit-o anul trecut cand abia venisem aici si discutam ceva pe strada, vorbind putin mai tare di ncauza zgomotului din trafic si s-a prins un cersetor ca suntem "de-ai lui"...pffff, nu ma iscapam de el, se tinea dupa noi, asa schiop cum se dadea. Ne luase cu familiarisme din astea: de cand sunteti aici? da' de unde sunteti din Romania?
Dana mama lu' Radu Stefan
Hobby
www.youtube.com/watch?v=S4s16pzRYqU" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and make a Change"
"Man in the Mirror" - Michael Jackson
Gia spune:
Sa va povestesc despre batranii umili... Intr-o seara veneam de la munca pe la 21.30. In statia de metrou de la Piata Sudului o batranica cu doua sacose si cu o chestie care semana a scaunel ma intreba daca nu vreau sa o ajut pana la troleu. Eu saritoare ii iau sacosele si hai sa mergem. Pe drum imi povesteste ca are doi baieti la casa lor, cu nepoti... si eu o intreb naiva dar de de unde veniti la ora asta... Pai de la cersit din centru, da' ma las curand ca mai am sa ii iau masina lui ala micu si gata, i-am vazut la locul lor, le-am luat case la amamdoi. Nu am putut spune absolut nimic am urcat-o in troleu si dusa a fost.
Au trecut de atunci cel putin cinci ani, eu tot nu am casa... dar nici nu le mai dau nimic.
Iar povesti ca asta mai detin multe, dar nici una nu m-a socat asa de tare... mai am sa ii iau masina lui ala micu si ma las
danat spune:
Gia macar era sincera si vorbareata
Dana mama lu' Radu Stefan
Hobby
www.youtube.com/watch?v=S4s16pzRYqU" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and make a Change"
"Man in the Mirror" - Michael Jackson
stefiuta spune:
Citind ce a scris Gia mi-am adus aminte de cersetorul cartierului Tineretului, deja toata lumea il stie de atatia ani de cand isi face veacul pe acolo, mai ales pe langa biserica in zile de sarbatoare sau nu, cu vesnica interpelare:"Sfanta zi de sarbatoare sa va ajute....!" Mai multi vecini mi-au confirmat si nu o data ca mosul, pentru ca e cam in varsta omul, are nu stiu cate case si masini si ca le-a facut copiilor o situatie f frumoasa.
leuta
Ubi spune:
Vin si cu continuarea.
De dimineata in drum spre munca ma opreste un nene (45-50 de ani curat imbracat): nu va suparati nu stiti cum ajung la spitalul Sf. Maria? Ii explic eu cum sa o ia pe stradute si apoi omul imi zice: stiti, sunt din Targoviste si m-au usurat la buzunare, sotia a ramas in gara ca i s-a facut rau si ma duc la baiat la spital, nu aveti o bucata de paine (eu zic, nu am), bani, un bilet, un ticket de masa...
i-am zis ca nu am, ii mai spun odata cum se ajunge si el zice: multumesc...ma duc ca poate gasesc pe cineva sa-mi dea ceva.
Si dus a fost...dar eu sunt sigura ca era impostor. Pe mine astia ma sperie...curat imbracati, cu povesti de sa-ti smulga lacrimile si banii din buzunar. Oare se poate face ceva? Nu cred ca politia s-ar implica asa ca e bine sa ne pazim noi de astfel de specimene.