Atentie ! - cersetoria in Bucuresti

Atentie ! - cersetoria in Bucuresti | Autor: Ubi

Link direct la acest mesaj

Incep sa cred ca e un fenomen si de aceea va impartasesc experienta mea.

Ieri eram cu fiica-mea in drum spre gradi. In fata mea, o doamna in jur de 60 de ani, bine imbracata venea incet, tinandu-se de garduri si parand a se simti rau de la inima. Nu am putut sa o evit si cand a ajuns in dreptul meu am intrebat-o daca ii este rau. Da, se simtea rau dar luase deja niste medicamente (mi le-a aratat in mana). Era suparata ca hotii ii furase portofelul cu bani si acte in autobuz. Ca a sesizat un politist dar ca acela i-a zis ca a tinut geanta ca o studenta (“ei, doamna…asa mi-a zis politistul!”). Ca voia sa se duca la Fundeni la doctor. Ca ce se face ea acuma, cum se intoarce (cica era din Oltenita) acasa…I-am zis ca sa se duca la spital ca e aproape. Ea nu si nu ca a luat medicamente, ca cineva i-a dat nitroglicerina si ca deja e mai bine. Ce se face, ce se face..ca ii vine sa se arunce in fata masinii de suparare. Fiind primul caz din lantul de intamplari din cele 2 zile si pentru ca fiica-mea dadea semne de nerabdare…deschid geanta si ii dau 10 lei.Ea ca nu si nu…ca nu are cum sa m-i dea inapoi. Eu zic: lasati…ea bogdaproste. M-am uitat in spate, parea ca merge in continuare greu – ei…in gand zic sa nu-mi para rau de bani.

Dupa amiaza, plec de la munca, ma urc in tramvai, ma asez pe scaun – tramvaiul destul de gol. De la urmatoarea statie se urca o tigancusa. Se aseaza in fata mea si zice: ce cald e…Eu zic: da. Ea prinde curaj si-mi zice ca e saraca, ca nu are bani sa cumpere o cutie de lapte pentru cel mic ,ca uite cineva ii daduse de pomana o sepcuta de soare cumaparata din piata, ca i-a zis bogdaproste dar ca ei ii trebuie lapte. Si pentru ca m-a lovit (ce o fi fost in mintea mea????) cu faza cu laptele pentru copil…ii dau 3 lei – ea insista ca ii mai trebuie inca 5 ca sa faca 28 de lei cat costa cutia de lapte Ii spun sa mai ceara si de la altii – intre timp s-a mai umplut tramvaiul si nu a mai avut nici ea curaj sa mai insiste. Cobor cu un gust amar – asta a fost farsa clar

Azi, o iau pe jos spre casa. In fata mea o tanara cu sacose de la piata. 4 tiganusi pe trotuar in fata noastra. Una din ei merge paralel cu tipa cu plasele si nu stiu ce ii indruga dar vad ca scoate niste bani. Hm, urmam eu…dar am luat-o pe carosabil, si i-am ocolit lasandu-i in spate.

Ajung acasa, ma asez la masa…suna cineva la usa. Ce suna…bate cu putere in usa. Fiica-me urla si ea ca e cineva la usa, sa deschid. Intreb cine e dar sunt voci multe si nu aud prea bine. Mai intreb odata, tipul zice ceva dar iar nu inteleg. Fiica-mea vorbea si ea de dupa usa asa ca era clar ca era cineva acasa. Deschid prudent de dupa lant si in fata mea un tigan maaare si negru. Ca doamna, nu va speriati, suntem de la gunoi, strangem bani ca ne-a murit sefu (!!!!!!!!!). In mana are niste hartii de 10 lei (cam asa procedase si tiganca cu laptele imi arata ca stransese ceva bani) – uitati, si alti vecini au dat. Eu zic ca o sa vorbesc cu administratorul. El zice: nu, ca administratorul e jos ne asteapta. Inchid usa cu putere si rasucesc de 4 ori cheia. Ma uit pe geam, gunoierii traverseaza strada la blocurile urmatoare – sunt 3 gealati mari cu sortzuri negre ca de fierari.

In final ma asez la calculator si va scriu voua. Dragele mele…e un fenomen mai general in Bucuresti sau m-i se intampla numai mie???!!!!!!!!!!!!!!

Oricum, mare atentie la genti si portofele.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Nu nu ti se intampla numai tie ni se intampla tuturor.Si faza cu gnoierii si cu laptele ,ma rog subiectele pot fi mai variate insa ideea e aceiasi,acum depinde si de cum anume reactionam noi.Eu una ma consider o persoana generoasa insa nu cu oricine ,nu-mi place sa incurajez cersetoria sau escrocheria in cazurile de mai sus sunt sinonime de aceea daca doresc sa ajut o fac insa pt persoanele care stiu ca au realmente nevoie,nu pe cele care in secunda cand si-au atins obiectivul isi spun in gand"L-am facut pe fraier/a!!"

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Teledon pt Mihaitza

0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Eu nu dau bani la cersetori.
Cand se apropie unu de mine si incepe sa se vaite, incep si io sa ma vait ca n-am bani nici de paine...

Iote, ce daca nu sunt imbracata in zdrente...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mama a dus-o pe o tanti de i se "furase" portofelul pina la gara si i-a dat si bani de tren :) Pe urma a mai vazut-o facind acelasi lucru si a luat-o la suturi. Eu nu mai dau de multi ani bani pe strada. Donez pentru cazuri umanitare, sun la telefoanele teledon, dar pe strada nu mai dau NIMANUI. Copiilor nu le dau pentru ca fac parte din retele si banii le sint oricum luati, iar batrinii nu sint ceea ce par. Am un caz, din pacate in familie (sora bunicii), care dupa un an de cersit in hala Obor si privit cu jind la traistele cumparatorilor a reusit sa stringa atitia bani incit de Craciun le-a dat celor trei fete cite 100.000 de milioane (de caciula). Refuz sa ma gindesc citi amariti si-au rupt de la gura citiva lei pentru a-i da "bietei batrinele". Vinzatoarele din hala stiau ca nu are familie, ca i-au murit sotul si fata si ii dadeau carne de cite ori puteau. Asa ca mare atentie cui ii dati, mai bine nu mai dati nimic pe strada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Nu , nu doar tie ti se intampla!!! Eu dau bani doar la batrani, pe care ii vad dupa fatza cat sunt de amarati...Faza cea mai nasoala e, ca ajungi sa nu mai crezi nimic . Poate ca doamnei chiar ii furase portofelul si chiar nu mai avea cum sa ajunga acasa..sau poate nu...
Un pic off topic: sora mea de cate ori vedea un om cazut pe strada, ea se ducea si tragea de el, sa vada ce a patit. Si a nimerit numai betivi, care o mai si injurau sau se agatau de ea..., si la un moment dat cand mergea la piata era altu cazut pe strada, pe care nu l-a bagat in seama, nici ea nici ceilalti trecatori....ca sa afle apoi de la salvare ca omul nu era beat, ci facuse infart!
Parerea mea e, ca romanii sunt firi miloase si saritoare...pacat ca din cauza unor lepre ajungi sa nu mai crezi pe nimeni

briza_marii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Si eu cu sotul meu am patit-o cu un copilas , acum mai multi ani. Ca a pierdut banii de mancare si-l bate ta-su etc, etc. Pe vremea aia eram studenti , vai de noi , aveam si noi 50 de mii de suc in seara aia. I-am dat toti banii nostri si l-am dus si acasa de mana. Am vrut chiar sa vorbim cu ta'su sa nu-l bata, ce e si el mic . Nu stiu cum a facut, pana la urma ne-a convins sa nu vorbim cu el.
Peste vreo luna prietena mea s-a intalnit pe strada, in acelasi loc, cu acelasi copilas, cu aceiasi ochi inlacrimati, cu aceeasi poveste.
Oare atat de cascat sa fi fost copilul ala sa fi perrdut tot timpul banii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karinabianca spune:

vai de mine!!! Ubi, citind mesajul tau am realizat ca aceeasi doamna m-a pacalit si pe mine ! in acelasi fel! aceleasi gesturi,cuvinte si acelasi scenariu doar ca faza avea loc in vara anului 2006, Bucuresti, bdul. 1 Mai...oare cate persoane a inselat pana acum femeia asta ??? stiu ca i-am dat o suma destul de mare la vremea aceea, ca sotul meu a ramas uimit si mi-a spus ca are impresia ca am fost pacalita grosolan...iar eu i-am reprosat ca ar trebui sa fie mai saritor si mai bun cu cei aflati la necaz...si cand te gandesti ca am stat cu ea cateva minute sa-i spun cum sa ajunga la Oltenita (de, imi atinsese si mai mult sufletelul vorbindu-mi de "acasa")...
pacatul/pacatele ei sa fie, ca eu in sufletul meu consider ca am facut o fapta buna si Dumnezeu stie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Karinabianca....sa stii ca dna tot pe langa Bd 1 Mai m-a interpelat si pe mine. Deja mi-e rau mie...Pe o straduta care iese in Banu Manta, aproape de 1 Mai - eu mergeam spre gradinita de langa scoala 3. Sincer, simt ca fost o farsa dar eram cu copilul, dna mi se parea bine imbracata si nu m-am gandit pe moment ca ma trage pe sfoara.
Eu am scris subiectul pentru ca in 2 zile am fost personal interpelata si nu pe strada ca sa-i pot ocoli....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

"Doamna din Oltenita" mi-e cunoscuta si mie de acum cativa ani, cu acelasi text, cu aceeasi replica a politiei, numai ca era in zona liceului Mihai Viteazul. Mi-a fost mila de ea si acum constat ca m-a pacalit. Nu credeam ca batranii sunt in stare de asa ceva, erau singurii carora le dadeam ceva, de restul stiu ca fac parte din retele, "Filantropica" nu mai doar un film, e realitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Stau pe 1 Mai, dar n-am dat peste batrana voastra. Mai bine, ca sigur puneam botul. Apropo de 1 Mai, e asa de plin de cersetori, incat oricat de milos ai fi, tot ti se face sila. De cate ori sa dai? Mai ales daca ii vezi in fiecare zi, luni la randul...
Si da , e mafie, dar unii batrani si copiii mai ales - nu de bine ce le e cersesc... Vai de viata lor amarata! Uneori imi aduc aminte de "Singur pe lume" a lui "Hector Malot" si ma intreb daca si azi supravietuieste ceva din mizeria cersetorilor de atunci.
Eu dau rar... nu cred ca din mila, sunt destul de rece si egoista, ci fiindca imi spune ceva fata lor, sau baga un "text" asa de aiuristic ("de abia am iesit de la inchisoare, doamna, ca l-am omorat pe unu cu masina, si n-am de nici unele....") ca ma umfla rasul si mai scap un pol doar pentru asta. Nu din mila crestineasca ci fiindca ma simt eu bine daca dau, asta e concluzia mea obictiva.
Numa sa fiu singura, nu cu sotu', ca altfel imi aprind singura paiele sub mine. Zice ca-s prea multi amarati pe lumea asta, nu-i poti ajuta cu adevarat pe toti si ca el munceste destul pentru banii castigati si nimeni nu-i da pomana. Ceea ce e foarte adevarat.

Ah, sa-l vedeti pe un pustan la Arcul de Triumf... sta cu o mana bagata sub tricou, sa para ciung, dar se vede asa de bine ca e pacaleala, incat e de-a dreptul ridicol. Si am vazut totusi fraieri care-i dau bani. Ridinol-ridicol, dar am tacut mereu malc, ca mi-a aruncat niste priviri de parca acus urma sa ma ia la bataie. Si nici nu e singur (are tovarasi pe-aproape, ii mai vad dormind prin tufe).

Ce nu stiu eu, este daca cei care vin cu donatii pentru copii la usa sunt "pe bune". Au copii dupa niste acte si diverse hartii, dar nu stau sa le citesc. Daca-s de buna-credinta e jenanta verificarea, iara daca nu-s, cred ca stiu sa para destul de in regula ca sa pacaleasca.

Mami de pisicuta (28.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

ah, noi am patit-o de curand, in parcare la mc donald's de la trafic greu.
a venit un baiat la noi, la vreo 20 de ani. ca are o dacie veche si a ramas in pana, si el sta "tocmai in magurele la tara" (se baza ca noi suntem din buc si nu stim unde e magurele...in 15 min ar fi ajus cu transportul in comun). ii mai trebuie 4 lei sa cumpere nush ce curea rupta de la masina. am stiut din prima ca e teapa...ne-a bagat-o p-aia cu "uitati-va la mine, nu sunt vreun jegos de cerstor oricum ma simt penibil ca trebuie sa cer...dar sunteti sofer, ma intelegeti..."...i-am dat 5 lei. de fapt, aveam doar 10 lei, si mi-a dat restul. i-am dat fiindca oricum ma cert mereu cu sotul ca zice ca-s carcotasa, si mereu am suspiciuni. dar mi-a parut rau din prima secunda...am intrat in mc, el s-a dus la altul...am iesit dupa el. l-am intrebat de ce mai cere, ca a zis ca-i mai trb 4 lei, i-am dat eu 5. ala a zis ca si lui tot 4 i-a cerut. replica lui: "pai imi trb mai mult dar nu puteam sa cer la un singur om toata suma, ca era prea mult...zicea ca-s nesimtit!"....ma infigeam urat de tot in el, dar ala de-i daduse dupa mine, a cam inceput sa-i ia apararea...ca cica: "haideti doamna, ca e baiat curat, n-ar face asta...n-are nici ochii injectati..."

am ramas cu un gust amar. in fond a fost numai vina mea ca i-am dat.
............................................

in rest dau doar daca am ceva de mancare. ii intreb daca vor, ca altceva nu pot sa le dau. nu m-au refuzat niciodata. aproape niciodata. i-am oferit unui tiganus un mar, si mi-a zis ca nu-i place.

in schimb sotul...e jaleee...ah de cate ori m-am certat cu el. el zice: "da-i incolo, sa scap de ei, ca se tin scai"....odata m-a scos din sarite ca a dat unui betivan 1 leu, care era restul de la banii fetii. isi luase 10 lei din pusculita, si isi luase un puzzle de 9 lei...e, si restul ala l-a dat unui betivan in parcare la kaufland. imi venea sa-l extermin.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput