Atentie ! - cersetoria in Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 3
abbi spune:
mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste pomana:http://www.youtube.com/watch?v=0vVpsJnbq3A
abbi spune:
si pt ca nu ma pot abtzine si chiar si asa, plina de accente tzipatoare, de ridicol, lene, coruptie, modestie prost inteleasa, eu iubesc Romanik...,dati un clic aici
http://www.youtube.com/watch?v=4_quDvbYtas&feature=related
abbi spune:
Citat din link-ul nr 1, de mai sus...si daca ma duc la politie si spun tot?
vorbim...povesti:simtz civic, implicare sociala, parteneriat politie-societatea civila...
Care parteneriat? cum sa faci parteneriat cand celalat nu vrea asta, ii e lene, ii e sila de tine, are de luat papik pt acasa, nu de rezolvat chestiuni sociale, comunitare...,ori cand celalat nu vrea un partener asa cum esti sau ii aratzi tu ca esti......stiti cum e cu de-a sila nu se poate...
Insa, partea plina a paharului....de undeva trebuia inceput...iata-i pe ei...http://www.youtube.com/watch?v=fCV39X0rvWQ
http://www.politiaromana.ro/dpr/Videoclip_Viteza.mpg
si iata-ne pe noi: topicul deschis de ubi!
Bravo!
michela09 spune:
Povestea cu cersetorii e de cand lumea, numai ca in ultimul timp ii vezi la orice colt de strada iar scenariile sunt din ce in ce mai credibile (trebuie sa recunoastem ca unii au ceva imaginatie si talent actoricesc).
Am dat de multe ori banuti (nu multi, de obicei cate 50 de bani, 1 leu sau 2)dar numai la persoane mai in varsta care mi se pareau mie cu bun simt, care nu erau insistenti, nu trageau de oameni, sau la copilasii care ma induiosau. Vorbesc la timpul trecut, pt. ca acum nu mai dau decat f. rar, nu de alta dar ma simt fraierita. De "gunoierii" care vin la usa aproape in fiecare luna nu mai vorbesc!
Acum doua saptamani a intrat in birou o doamna tinerica, imbracata decent, cu un dosar plin de hartii in brate, spunand ca este de la nu stiu ce fundatie din Cluj, care vrea sa ajute cativa copii cu probleme medicale si daca putem sa ajutam si noi financiar. O colega de-a mea i-a dat ceva bani, pt. care a si primit o chitanta.
Am verificat pe net si intr-adevar Fundatia respectiva exista.
Insa nu pot sa nu ma intreb daca doamna intr-adevar era de la Fundatie si daca banii ajungeau la copii sau a fost si asta o forma bine pusa la punct de a-ti lua banii ?!
Mihaela
taniusca spune:
fetelor, eu am nenumarate experiente cu cersitul si inselatul, incepand de la faza cu batranica care nu are cu ce ajunge la ea la tara, pana la cei cu bebelusi in brate. si uite-asa cand inca eram studenta m-am oprit la timpuri noi pe la 9 seara, pe trfaseul respectiv era in fiece zi un baietel cu asa zisa sa surioara mai mica si cerea sa-i ia lapte. i-am dat de cateva ori, dar in seara aia, dupa ce am coborat din metrou, cine stie statia de la timpuri noi e partea de de-asupra ca si la titan unde atunci era inchis. ei uite de-acolo s-a infatisat o ditamai matahala de colorat si cand i-a pocnit 2 labe baietelului, dupa ce acesta predase suma in prealabil bineinteles. probabil nu era suficient castigul pe ziua respectiva, caci i-a vorbit in tiganeste. am ramas masca, ma credeti ca pe moment n-am stiut cum sa reactionez. m-am gandit sa chem politia, dar ce puteam rezolva, eventual pe acelasi traseu ma intalnea si pe mine si-mi luam aceeasi sapuneala ca si baiatul.
de la intamplarea asta am incetat sa mai dau.
daca va mai zic si cu mancarea, la fel in tramvai pe la vasile milea, vine un copil, cere de la cineva ceva de mancare, respectiva persoana ii da niste foietaje cu tot cu punga din care manca. punga simpla, transparenta, nu din aia de hartie. tiganusul zice bodaproste, coboara (statie la care cobor si eu sa schimb transportul), ia un foietaj, musca din el si arunca TOT la cosul de gunoi, adica punga cu inca destule prajituri. m-au apucat nervii, ma credeti, nu era suficient pentru pretentiile lui. n-am avut timp sa ma iau de el, a sarit repede in urmatoarea masina, cu acelasi text pt cersit.
din pacate fenomenul ia amploare si sunt din ce in ce mai multi care gasesc metode mai usoare de agoniseala.
nu va mai zic de tzeapa cu deratizarea, vine, baga un ecuson in fata, cica asa trebe, intra, fasaie pe la colturi cu apa chioara, eu ma tin scai de el prin casa, cand sa iasa cica va costa atat.....no comment.nu lasati asemenea indivizi in casa decat daca v-a anuntat administratia blocului in prealabil de asemenea actiuni, asa e legal, va spune patitul care a mai dat si bani ca fraiera :d.
danutz spune:
Vara trecuta, in intersectia de la P-ta Muncii, noi in masina la semoafor, ne-a batut in geam o femeie cu un copilas in brate, destul de bine imbracata ea,nu era tiganca,dar copilul foarte murdar. Ne-a cerut de pomana. Noi tocmai cumparasem scutece si servetele umede pentru baietelul nostru, asa ca am desfacut pachetul de Pampers si i-am intins cateva scutece, cateva servetele umede si niste fructe pe care le aveam prin masina. Nu a vrut sa le ia, voia doar bani!!! Ne-am dat seama asa ca face parte din reteaua organizata...
Acum cateva luni, tot la Muncii, cateva zile consecutiv,aceeasi femeie, de data asta cu un copil mai mare, intr-un carucior. Noi o ignoram de fiecare data, dar multa lume ii da bani. Mi-a ajuns pe la ureche zvonul ca se practica sa se inchirieze copiii pentru cersit, adica cersetorii platesc o suma unor parinti pentru a le inchiria copilul cateva ore sau o zi intreaga, ca sa-l foloseasca pe post de 'momeala' la cersit. Oribil!!!
roisin spune:
Am citit subiectul insa nu m-a atras ideea unui raspuns.
Eu nu sunt genul care da pentru o poveste. Daca am si pot, dau unui batran care sta umil intr-un colt. Pe cei cu 'povesti' ii evit tocmai pentru ca nu ma astept la veridicitatea istoriei lor.
Dar daca am dat, e bun dat, nu am mustrari de constiinta si pareri de rau.
In sfarsit, am scris acum pentru ca m-a impresionat tare mesajul tau, Stefaniya. Intr-o lume in care ne pare rau ca dam, pe tine inca te roade amintirea asta si te macina regretul ca poate ai facut o nedreptate. Mi se pare extraordinar de frumos.
Citat: |
citat din mesajul lui stefaniya Am plecat suparata si spre seara o mama cu doi copii cam la 10-12ani ma opresc si mi-au cerut bani de paine.Eu suparata de la femeia cu avortul,i-am ignorat si am plecat.Femeia si-a cerut scuze ca am zis nu si au plecat mai departe,cand m-am hotarat sa mai iau o data "teapa" si sa le dau banii de paine,erau deja prea departe.Nu stiu de ce,dar am regretat pt ca parea o femeie saraca si nu hoata si din cauza unei mincinoase m-am razbunat pe ei. De ce mi-a ramas cazul in cap,ca unde mi-au cerut banii de paine era o brutarie si mirosea de te zapacea CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya Pozici noi *****Nu exista biruinta fara lupta si nici curcubeu fara nori si ploaie***** |
Ubi spune:
Azi am vazut-o iar pe dna cu povestea...Statea sprijinita de gard si se plangea unei alte doamne care in final ca si mine a scos bani...M-au apucat spumele dar recunosc ca nu am avut curajul sa intervin si sa spun pe loc ca e impostoare. Recunosc, sunt foarte "mamaliga" si ma tem ca in cazul in care ar tuna si -ar fulgera..eu m-as pierde (nu cred in blesteme dar nu imi pica bine si nu ma pot certa cu cineva). In schimb am asteptat-o pe dna ca ii daduse banii si i-am explicat situatia ca macar sa nu ii planga de mila. Asta e...pacatul ei...
Alinutza1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui abbi mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste pomana:http://www.youtube.com/watch?v=0vVpsJnbq3A |
am stat o jumatate de ora sa-mi amintest titlul acestui film, abbi .
Uitati-va la acest film!
Eu dupa ce l-am vazut n-am mai dat 1 leu cersetorilor, nici oamenilor care se vaita!
Ubi spune:
Si eu evit oamenii care sunt evident cersetori.
DAR pe bune, tipa e naturala si multe dintre noi avem tendinta sa o ajutam. Dna care i-a dat banii azi imi spunea ca a avut si ea probleme cu mama si sora ei la Fundeni si stie ce inseamna sa ramai fara bani cand vii in Bucuresti si esti furata in autobuz. Mai ales ca tanti e suparata, plange (nu isteric si zici ca acum face atac de cord in fata ta de suparare),zice ca e asa de disperata ca nu stie ce sa faca..bla, bla (acum judecand la rece imi dau seama ca m-a facut din vorbe dar atunci chiar nu am judecat). Eu de aceea am tras un semnal de alarma, ca pana si cei care par cu adevarat oropsiti de soarta sunt pana la urma infractori.
Si oricum, in ziua cand am deschis subietul eram socata ca am fost in 2 zile la rand interpelata direct de cersetori de parca scria pe bine ca sunt FRAIERA. Parca se acutizase si mai rau problema cersetoriei. De atunci a fost liniste.....