FIV 229
Raspunsuri - Pagina 12
catalina2307 spune:
Cu multe discutii se prelungeste mult si bine dar din cate am inteles de la diverse militante este un forum public
.
Pacat ca tot ce s-a inteles a fost aspectul financiar si FIV-urile in strainatate ci nu faptul ca ni se da ceea ce meritam.Dar fiti fericite fetelor cu punga de plastic in pasa' la ecografii. Cand se termina alea gasesc ei o solutie.Un ciorap ceva.
Si voi asteptati generatiile viitoare. Si explicatiile de pe lumea cealalta. Cam care este secretul divin cand cineva moare din nepasarea medicilor. 
Si chiar asa, daca noua nu ne pasa de sa le pese lor. Dupa cum spuneam. Ne meritam soarta.
coltul meu de rai
fireyes spune:
Discutia asta cu mixul de religie si FIV e veche... sunt preoti (ortodocsi) care zic ori ca biserica vede cu ochi buni, ori ca nu... posibil si la catolici sa fie la fel, nu cunosc...
Intrebarea mea ar fi: daca biserica (sau Papa) ar zice ca e impotriva, asa, pe fatza, ce ati face? ati renunta la FIV, asta fiind singura varianta de a avea un copil? (in special acolo unde nu este nici o sansa de a interveni o sarcina in alt mod decat FIV).
catalina2307 spune:
Ar renunta pe naiba. Hai ma, ca din carti e frumos sa vorbesti. Mi-a zis mie vecinu, mi-a zis mie vecina, mi-a zis mie prietenu unui prieten de-al unui prieten.
coltul meu de rai
uratica spune:
fireyes-mi-ai luat vorba din gura!
vroiam sa intreb acelasi lucru!desi ptr mine e retorica intrebarea!
cata-stii care e problema?ca unele fete-asta ca sa ma refer strict la cele ce ajung la fiv-nu sunt destul de informate-si e normal ca se arunca cu capul inainte si ajung pe mana celui mai mare si celui mai tare si ii umplu buzunarele primului vestit dr ce-i vinde sperante!!
insa-eu cred ca cele care au avut experiente nefericite-vor intoarce spatele drilor si clinicilor respective-asa cum am facut noi!dar din pacate nici asta nu va salva nimic..ptr ca vin generatiile viitoare in necunostinta de cauza si se infing-deschinzand din nou porti ce trebuie inchise!pacat!!mare pacat!
Avalon spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pen Asa e fetelor, aveti de 1000 de ori dreptate, dar pana una alta, toate avem nevoie de ei. Inca nu reusim sa ne rezolvam singure problemele de sanatate, oricat ne-am documenta si oricata experienta am avea noi din esecurile stranse la purtator, poate doar sa ne apucam sa facem Fac de Med si sa intram in gasca lor. Haideti s-o lasam asa si sa speram ca generatiile urmatoare, de ce nu, poate chiar copii nostri, vor schimba toate astea in bine! Apropos de experienta, ma ajuta si pe mine cineva cu rezultatul unor analize:Anticorpi HSV II IgG - rezultat: Reactiv (51.7) si Anticorpi HSV II IgM - rezultat: Negativ (4.41). De fapt, ma intereseaza ce inseamna IgG reactiv? Pe Internet am gasit: Testele serologice indica prezenta anticorpilor anti- HSV, IgM, ce indica o infectie acuta si IgG, care indica o infectie cronica sau latenta. Adica este oricum o infectie, doar ca diferenta e daca e cronica sau latenta? Va rog, daca a-ti facut analiza asta, sa-mi raspundeti si mie, fiindca deabia saptamana viitoare ajung la medic! Va multumesc anticipat! ![]() g |
adica ai avut herpes in antecedente
si ca acum nu ai herpes activ
dar dupa cum se stie herpesul este recurent, si faptul ca ai avut nu te scuteste sa se reactiveze in viitor
sunt 2 tipuri de herpes: herpes 1- localizat in zona cavitatii orale si herpes 2 - herpes genital
lamurita?
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
16+ 
Avalon spune:
aveti grija cu toxoplasma, va spun pentru ca eu am IGG negativ si eram ingrijorata ca nu am imunitate la ea, mi-a zis dr. ca toxoplasma nu da imunitate ca e o bacterie, bla bla bla, nu am retinut exact ce si cum, ideea e ca IGG pozitiv si IGM negativ nu iti asigura o noua infectare cu toxoplasma in viitor!
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
16+ 

Avalon spune:
De ce nu ma mir oare ca "adunarea generala" a embriologilor din Romania sustine legea reproducerii asistate... pai cum sa n-o sustina fratilor? De unde vin banutii in plic, neimpozitati? Care asociatie a embriologilor?????? in Romania nu exista embriologi! sunt ginecologi reprofilati peste noapte, sau babe care habar nu au ce inseamna rescue-ICSI, care uita sa-si plateasca intretinerea , daramite sa mai tina pasul cu progresele in domeniul asta care avanseaza cu pasi uimitor de repezi in lume!
Iar clinicile care se respecta din Romania fac fiv cu embriologi colaboratori adusi de afara (MED-NEW-LIFE, MEDSANA-pe vremea cand facea, POLISANO).
Apropo, ca tot am vazut ca ai evitat sa spui ca la embriolog nu ai dat plicul, KORA, poate inainte de a evada de aici imi spui si mie, pe PM daca nu suporta publicul asemenea "rautati", cat a fost pretul bunavointei embriologului cu care ai facut tu fiv?
vreau sa stiu si eu daca nereusita mea din urma cu 3 ani a fost datorata faptului ca nu am prestat pretul corect... asta ca in reclama aia :"cat e halatul? cat e halatul?"
Hai sa nu ne mai ascundem dupa deget atata, asta e realitatea, banii la plic sunt o realitate romaneasca... citeam cu stupoare ca romancele la Szeged i-au invatat si pe medicii ungari cu spaga... bine ca nu au ajuns si la Budapesta cu obiceiul asta!
Avalon
16+ 

ingeras26a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Avalon aveti grija cu toxoplasma, va spun pentru ca eu am IGG negativ si eram ingrijorata ca nu am imunitate la ea, mi-a zis dr. ca toxoplasma nu da imunitate ca e o bacterie, bla bla bla, nu am retinut exact ce si cum, ideea e ca IGG pozitiv si IGM negativ nu iti asigura o noua infectare cu toxoplasma in viitor! ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate***************** Avalon 16+ ![]() ![]() |
Avalon, eu am IGG pozitiv si IGM neutru de dinainte sa fiu insarcinata cu maya. Asta pt ca am avut toxo candva, dar mi se negativizeaza ff greu. Initial, la sarcina cu Maya, toata lumea "fa avort", ca ai IGM echivoc, eu nu si nu, am ajuns si la Tutunaru, care mi-a spus ca am noroc ca am si analizele de dinainte sa fiu insarcinata, ca eu asa am intrat cu ea in sarcina si ca nu-i nici o pb. Am mai cerut 100 de pareri la dr de afara (Liban, Franta etc) si mi-au spus acelasi lucru. Nu se mai face daca ai IGG pozitiv. Si la unele persoane, IGM-ul se negativizeaza uneori si in ani de zile. Este periculor, intr-adevar, sa o faci in timpul sarcinii. Dar si atunci sarcina poate fi salvata cu bb sanatos.
So: din cunostintele mele (obsedata uneori, cu atat mai mult in sarcina): IGG pozitiv si IGM negativ te asigura ca nu vei mai avea toxoplasmoza acuta.
In rest, va pup pe toate certaretzele :)
sau "vorbitoarele in contradictoriu" 
Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!
Avalon spune:
Eu una nu as fi renuntat... sa-ti spun de ce: eu am o relatie cu Dumnezeu, de ce as avea nevoie de "translator"? De ce sa-mi spuna mie papa sau preotul ce vrea Dumnezeu?
Si procedura fiv poate fi sortita esecului, pana la urma reusita vine tot de la Dumnezeu, tot un miracol este! E ceva ce nu putem controla, cu toata stiinta, si nici nu va fi vreodata controlabil, este miracolul aparitiei vietii.
Eu am vorbit cu un apropiat, un var primar care a terminat Teologia si i-am zis de intentia mea de a face fiv si i-am explicat ce inseamna aceasta procedura, faptul ca sunt celulele noastre, ale mele si ale sotului puse impreuna in laborator, i-am explicat totul(pentru ca oamenii care nu au de-a face cu fiv si nu-l mamannca pe paine ca noi nu inteleg, au impresia ca cine stie ce lucruri necurate se intampla acolo in laborator, clonari si alte bazaconii... din nestiinta vin toae aceste interdictii ale bisericii!!!). Stiti ce mi-a zis? Sa-ti ajute Dumnezeu! Si cand a vazut primele ecografii in care bebelusii se miscau, dadeau din manute si le batea inimioara, a zis "Mare e Dumnezeu!"
Eu va doresc sa traiti aceasta minune cat de curand, sa va ajute Dumnezeu tuturor!

Avalon
16+ 
pen spune:
Fetelor, tot nu m-am lamurit daca Toxoplasma da sau nu imunitate. Si cu virusul asta herpetic, nu stiu ce sa cred, in privinta simptomelor. Daca l-am avut, cum se manifesta, ca nu stiu sa fi avut asa ceva (adica herpes) nici in zona bucala, nici enitala.
Nu va mai stresez, o sa caut pe Internet si daca nu asesc, rabdare pana cand intreb medicul.
Daca nu treceam noi prin atatea analize si investiatii, habar nu aveam cate virusuri si alte chestii isi fac loc prin noi. Coleele si prietenele mele care au copii, obtinuti natural n-au facut nici a zecea parte din analizele astea. Si sunt bine merci si ele si copii. Asta e viata!