FIV 229

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Hai sa fim seriosi la treaba asta cu banii pe care ii primesc medicii si spitalele din Romania... eu sunt convinsa ca daca de maine toti medicii vor avea un salariu de 2.000 euro garantat, ei vor continua sa astepte cadouri, spagi,etc. pt ca asta este mentalitatea pe care si noi, pacientii, continuam sa o alimentam. Nu zic ca acum e bine ca ei muncesc oficial pe salarii simbolice, dar daca folosim judecata asta, intre a iesi pe strada sa ii dai unuia in cap sau sa furi si a conditiona prestatia ta ca medic de grosimea plicului primit, nu e practic nici o diferenta, doar ca e altfel "ambalata" atitudinea.
Si da, noi scoatem in continuare plicul si nu ne unim in ideea ca daca nimeni nu mai da, atunci se va scoate din circulatie acest "obicei", in speranta ca daca am infipt in buzunarul dr. o "mica" atentie, atunci poate ne va rezolva pe noi sau macar nu-si va bate joc, ca nu te gandesti atunci ca "dau, deci incurajez ceva gresit"... asa ca da, ne meritam soarta, cum bine zicea Catalina...

Pen, nu mi-o lua in nume de rau, dar daca medicii ar trece prin ce trecem noi, ar apela la cunostintele lor (medici din RO sau din afara) si nu ar simti deodata un avant pionieresc sa rastoarne lumea si sistemele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pen spune:

Asa e fetelor, aveti de 1000 de ori dreptate, dar pana una alta, toate avem nevoie de ei. Inca nu reusim sa ne rezolvam sinure problemele de sanatate, oricat ne-am documenta si oricata experienta am avea noi din esecurile stranse la purtator, poate doar sa ne apucam sa facem Fac de Med si sa intram in asca lor.
Haideti s-o lasam asa si sa speram ca eneratiile urmatoare, de ce nu, poate chiar copii nostri, vor schimba toate astea in bine!
Apropos de experienta, ma ajuta si pe mine cineva cu rezultatul unor analize:Anticorpi HSV II IG - rezultat: Reactiv (51.7) si Anticorpi HSV II IM - rezultat: Neativ (4.41). De fapt, ma intereseaza ce inseamna IG reactiv? Pe Internet am asit: Testele seroloice indica prezenta anticorpilor anti- HSV, IM, ce indica o infectie acuta si
IG, care indica o infectie cronica sau latenta. Adica este oricum o infectie, doar ca diferenta e daca e cronica sau latenta?
Va ro, daca a-ti facut analiza asta, sa-mi raspundeti si mie, fiindca deabia saptamana viitoare ajun la medic! Va multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Pen, IgG arata ca ai avut infectia respectiva si s-au format anticorpi. Daca IgM e negativ, inseamna ca infectia nu mai e prezenta in organism.

P.S. asta e valabil pt orice analiza cu IgG si IgM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalinasi spune:

Buna Pen, eu nu am facut aceasta analiza, dar am facut altele cu IGG si IGM in coada. Una inseamna ca ai acum infectia, cealalalta inseamna ca ai avut-o mai demult (nu o mai ai acum, dar probabil ca au ramas virusii respectivi inactivi de unde si anticorpii care te ajuta sa nu mai faci inca odata boala respectiva)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

Si eu subscriu la ce a spus Catalina. Ca bine a zis;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

pen-nu a fost si nu e nimic cu tenta religioasa aici!iar cand am zis noroc nu m-am referit la acel "noroc" de care zici tu..ci m-am referit la faptul ca unele-cele ce au reusit nu au reusit datorita medicilor!!
tocmai de asta subscriu si eu la ce a zis catalina si fireyes!stii la noi in oras aparuse in ziar de curand un titlu mare cat toata pagina care pe mine personal m-a socat dar imi dau seama cat e de real "sanatatea se cumpara in rate!!"asta era titlul!si scuza-ma cati oameni nu exista in ziua de azi,cate fete ce fac fiv nu au facut credite la banca ptr a obtine un pui de om??e normal??eu nu cred!!in 11 ani de mers in dri am dat peste o groza de aspiratori d-astia de dri-si scuza-ma dar am ajuns la concluzia ca sunt mult mai informata decat ei!si ptr ca am cazut pe mana marelui marinescu si acum trag ponoasele..ma face sa belesc ochii si sa ma informez de 20 de ori inainte sa fac urmatorul pas!!!si binenteles nu cred ca se va intampla in romania!!desi e un loc unde am fost tratata ca om-si anume clujul..nu stiu de ati trecut prin spitalele de acolo-si Doamn fereste sa nu aveti nevoie de asa ceva-insa acolo am fost tratata ca o fiinta umana!!
si mi-ar placea ca toata lumea sa renunte la "spaga" dar din pacate nu se poate!uite caz recent..si asta nu din domeniul medicinii..a fost prins al meu sot ca a intrat pe interzis-stam de 30 de ani in cartierul respectiv si stim toate semnele pe de rost-insa de 2 zile s-a pus un semn pe straduta respectiva-si binenteles ca se statea la "spaga"!!vreau sa zic ca o ora-repet o ora s-a rugat politistul de sotul meu sa plateasca spaga decat sa-i dea amenda si puncte!!si tot o ora sotul meu i-a zis ca nu vrea!!ca a gresit ptr ca nu a stiut ca e semnul respectiv acolo si ca el vrea sa plateasca ptr asta!!nu le venea sa creada!si dupa o oara de negocieri-in sfarsit i-au facut proces verbal!deci e vorba de atitudine!!dar din pacate putini sunt asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

pen, nu nu putem sa o lasam asa. Ca daca ne punem speranta in generatiile urmatoare, noi o sa tot murim de la ata nesterila, copii se vor naste cu testele strivite de forceps, femeile vor pleca acasa cu placentele nescoase, vom face chimioterapie desi nu avem cancer....asta este cea mai neindicata atitudine....s-o lasam asa ca poate generatiile urmatoare vor afla ca exista manusi sterile.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pen spune:

Multumesc fetelor, nu credeam ca am avut-o si pe asta, fiindca in afara de Clamydia si de Lysteria, pe care trebuie sa le repet mereu, restul le-am avut pe toate si acum am imunitate:Toxoplasma, CMV, Rubeola, Rujeola, Ureaplasma (dar asta nu da imunitate, cred). A, si inca o intrebare: Toxoplasma da imunitate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Cu discutii de genul acesta se poate prelungi mult si bine . Nu oricine are bani de FIV in strainatate si in afara de asta cunosc destule fete care nu au avut norocul sa reuseasca nici in strainatate. Eu cred cu tarie ca DD e mai presus de toate si daca vrea EL totul se rezolva,chiar si minuni se intampla daca EL vrea, daca nu vrea...putem avea cele mai bune conditii, cei mai buni doctori, cei mai grozavi blastocisti si asa mai departe.... Norocul...tot de la DD vine si suferinta, necazurile care ni se intampla, mai mari sau mai mici vom afla (daca nu in viata asta sigur cand vom ajunge dincolo) de ce ni s-au intamplat. Cine crede bine, cine nu, se va convinge....chiar nu tin sa convertesc pe cineva....
In legatura cu Papa de la Roma eu sunt foarte bine informata pentru ca bunicul meu e preot greco-catolic si va spun sigur ca e acceptata cu caldura procedura FIV singura problema ar fi ca sa nu se arunce la gunoi un embrion viabil sau cum am mai auzit ca se intampla prin alte tari ca unele cupluri vor baiat sau fata si fac testul acela genetic de care sp[unea si dr. Tutunaru ca se va face la clinica lui noua, aleg embrionul baiat de exemplu si pe ceilalti ii arunca, ei asta nu e de acord Papa ca embrionii care sunt vii sa fie aruncati,adica omorati. In clipa in care s-a format un embrion acela are viata, are suflet....daca se prind in uter bine, daca nu se prind nu e nici un pacat daca nu faci ceva sa impiedeci intentionat sarcina...
Fetelor pe acest forum are oricine dreptul sa isi dea cu parerea,de aceea e forum ca sa poata intra oricine si sa spuna ce vrea cu un limbaj adecvat si cu bun simt! Va rog, nu puneti la zid pe nimeni care are o alta parere decat alte 10 de exemplu,fiecare e liber sa procedeze cum doreste, sa creada in ce vrea, sa isi aleaga doctorul ,clinica si asa mai departe. Nu stiu....pana nu demult iti era mai mare dragul sa deschizi forumul si parca de un timp incoace mereu apar discutii cu pareri contrarii (normal, ca ar fi culmea ca toate fetele de pe acest forum sa aiba aceeasi parere,nu?), dar parca uneori uitam de ce "ne aflam" aici....in nici un caz nu sa ne revarsam nervii acumulati, nu e nimeni obligata sa suporte nervii cuiva,iar suferinta oricat de mare ar fi nu trebuie sa se reverse asupra altor persoane care nu au nici o vina pentru ce s-a intamplat cuiva....
Nu uitati ca ne leaga aceeasi dorinta, aceea de a fi mame, ne adunam aici pentru sprijin, pentru o vorba buna, o incurajare sau un sfat.... Totusi inainte de orice trebuie intrebat medicul, aici pe forum oricne poate scrie orice, asta nu inseamna ca are si dreptate, de aceea orice informatie trebuie verificata intreband un dr. de specialitate.
De rautati, ironii, barfe si altele e plina viata asta, haideti sa continuam ceea ce a inceput atat de frumos candva...un forum al aspirantelor prin FIV la bebe....

DD sa ne ajute pe toate!

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pen
Toxoplasma da imunitate?

Da

coltul meu de rai

Mergi la inceput