FIV 229

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

E firesc...fiecare lauda dr. si locul unde a reusit,dar eu , desi nu am reusit si chiar daca nu voi reusi vreodata am sa am mereu toata stima fata de d-na dr. Cocei. E sufletista si munceste cat 10,nu degeaba are si o multime de reusite. Din pacate exista si nereusite,oare exista vreun dr. care sa aiba numai reusite? Oare e numai vina medicilor daca unele nu reusim? DD e mai presus de toate, nu uitati asta fetelor....

La ultimele doua fiv-uri am platit doar cate 300 euro deoarece am avut mai putin de 3 ovocite, respectiv cate 2 de fiecare data. Pentru congelarea embrionilor nu mi s-a luat nici un ban deoarece a fost din motive medicale. Voi plati doar tranferul de embrioni atunci cand se va face. Noua ni s-a parut foarte frumos din partea lor, in alte parti iti iau bani pe orice ecografie, pe orice procedura, am vazut lista de la Dacia Medical Center...clinica privata,frumos, dar si preturi pentru absolut orice.... La Giulesti nu se platesc ecografiile,dar sigur stai ore intregi sa intri 2 minute la eco. Avantaje si dezavantaje peste tot.

Eu "evadez" din Bucuresti cateva zile asa ca va doresc tuturor un weekend cat mai placut!

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

ofofof..ma bag si eu ca musca-n lapte..insa la fel ca si fetele si eu am avut o experienta nefericita in giulesti si am ajuns la o concluzie..
"fiv-ul in unele clinici e ca o loterie!!daca ai noroc reusesti!este pur si simplu noroc chior!!ptr ca nu depinde de profesionalismul doctorilor de acolo"
si ca sa nu ziceti ca vb in necunostinta de cauza..sa va zic eu ce am patit cu mare prof dr impara marinescu..am mers la giulesti la 27 de ani,dupa 8 ani de incercat bebe..am mers cu dosarul si zice-facem fiv la urmatorul cm incepi!fa repede analizele sa nu pierdem timpul!zis si facut-o carca de bani dati pe analize la med new life..si intors la marele prof..se uita pe analize,ma masoara din cap pana-n picioare-apoi vine bomba-"nu are sens sa facem fiv ptr ca se poate rezolva prin instilatii sau laparo..deci nu are sens sa incepi cu tratamente sa iti strici tineretea si corpul armonios"imi venea sa-i sparg fata nu alta!dar,nu asta a fost buba cea mare!!se uita din nou pe analize-ma felicita zicand-mi ca sunt perfecte analizele si imi zice..mergi acasa si imediat cum ajungi fa niste instilatii ca e totul ok la tine-doar trompele sunt obturate la intratrea in uter si se poate rezolva..daca nu,fa laparo si apoi daca nu reusesti vii din nou la mine ptr fiv..(a vb frumos ptr ca venisem recomandata-drita mea de aici a lucrat cu marele dr..asa ca a sunat si drita mea sa il intrebe de mine,si ia zis sa-mi faca instilatii imediat ce ajung).asa am facut!!si sa va zic ce a urmat??marele dr marinescu m-a trimis la instilatii desi aveam micoplasma si ureaplasma prezente la nalize!cum s-a uitat pe ele-nu stiu!!cred ca oblic,in dungi!!insa-au urmat complicatii in urma instilatiilor am ajuns la laparo-dupa care la operatie clasica ptr ca s-au imprastiat toate prin mine!!asa ca,,datorita marelui dr mi-am pierdut orice sansa de a ramane natural si poate chiar de a ramane prin fiv!!ceea ce era posibil inainte!au trecut 3 ani de atunci..si din pacate- inca se lasa asteptat!dar sa ma fereasca Dzeu sa mai cad pe mana unui astefl de dr. care nenoroceste nu numai viata ci si sufletul unor viitoare mame!
asa ca..totul e o loterie!!eu din pacate am tras lozul necastigator-punandu-mi viata,sufletul,sanatatea,sperantele in mainile unui astfel de dr!inuman,neprofesionist,avid de bani si nimic mai mult!!
kora-sa dea Domnul ca tu sa ai parte de lozul norocos!!
si felicit fetele ce au reusit la giulesti!sunt niste norocoase!pur si simplu norocoase!!nu datorita faptului ca au dat peste un dr minunat,profesionist,experimentat ci pur si simplu ptr ca ele au avut noroc!
Doamne ajuta la toate fetele sa isi tina in brate copilul mult visat!
catalina-no comment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsima spune:

Saluti, fete dragi...Nu mi-a mers netul cateva zile si n-am avut cum sa va dau de stire....

Am fost la echo marti, 9 iunie! Zadori mi-a spus ca bebe e perfect pozitionat si dezvoltat!!! Am vazut inimioara cum bate....e absolut uimitor!!!

Si mie si lui tati ni se scurgeau ochii pe monitor la inimioara noastra mica...

Urmatoarea intalnire cu Zadori, va fi la 8 saptamani, in 23 iunie....

Va puuuuuuuuuup pe toate si va tin pumnii...Am vazut multe fete ziua 8 ET, asa ca ne asteapta vesti frumoase!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

stiti ce cred eu? avem mare noroc unele cu altele si cu interenetul asta!
noi ne uitam mai cu atentie la analize si daca pare ceva "gresit" intrebam aici, primim raspunsuri ... deja cand ajungem la doctor stim cum se poate pune problema, nu mai suntem doar niste pacinete cuminti si docile
cu tot ce am invatat aici am fost mult mai pregatita la clinica - si inca dr mea e rabdatoare si iti explica pana te lamureste, dar nu toti sunt asa
pentru doctori pana la urma suntem doar alt caz cu sanse de reusita 20-25-30%, in functie de varsta, pentru noi suntem el mai important caz! e o mare diferenta!
tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Raman la aceeasi parere. Ne meritam soarta iar ceea ce se intampla in spitalele din Romania si nu numai in spitale, este rezultatul actiunilor noatre. Suntem fericiti ca ne tine o asistenta de mana si avem impresia ca l-am prins pe un Dumnezeu de un picior daca un medic ne zambeste din coltul gurii. Suntem incantate ca ni s-a schimbat lenjeria dupa ce am bagat ceva in buzunarul infirmierei. Si gata. Nu ne mai pasa de mizerie, de lipsuri, de dezinteres, de faptul ca pacientii trec ca pe banda prin cabinetul medicului - hello, nu este o fericire ca un medic lucreaza la 15 clinici, 20 ore/zi - scade randamentul, cam asta se intampla in toate meseriile,nu ne mai intereseaza ca intram in sali de operatie unde nu exista nimic steril, ca venim cu aspirina de acasa, ca iti pun sub fund o plosca infecta si mizerabila, ca zaci pe holurile spitalului pana se indura o asistenta sa iti permita accesul in cabinetul unui medic care iti va acorda 30 sec din timpul lui pretios, care va folosi o punga de un leu la sonda echografului si care este mult prea ocupat si pt a se spala pe maini - de manusi sterile nu mai discutam. Dupa toate astea vom pleca fericite acasa, vom uita ca un "nimenea" a urlat la noi si ca juma' de spital ne-a vazut pasarica zgaita printre usile deschise.
Ei bine, nu, nu este normal. Daca va multumiti cu toate astea atunci de asta veti avea parte. Si nu, nu este vorba de situatia financiara a fiecareia. Ci de atitudinea noastra. Cand toate pacientele vor spune "va rog inchideti usa, nu mi se pare normal domnu de la termopane sa imi vizualizeze vaginu si endometru" probabil usa se va inchide. Cata vreme suntem fericite cu codrul de paine aruncat in sila de cate un geniu d'asta creativ si acceptam toata mizeria si lipsa de respect, domnu de la termopane va avea sb. de discutie cu colegii de echipa iar lucrurile vor fi fix la fel.

Si nu chestia asta cu drama mea este cea mai drama pt ca mi este a mea, asta este din telenovele. Da, drama mea o consider mult mai mare decat nereusita unui FIV si totodata nimic in comparatie cu drama unei mame care isi pierde copilul nascut, crescut, de care s-a bucurat. In comparatie cu aceasta durere nimic altceva nu mai exista.
Si nu va imaginati ca Dumnezeu nu are altceva de facut decat sa vegheze fiecare FIV si fiecare test de ovulatie ori ca sta frumos intr-un cot la fereastra Raiului si asteapta pana un sufletel de cativa anisori isi da sufletul in durerile cumplite ale cancerului.

Sunt lucruri care pur si simplu se intampla si care nu au nimic de a face cu Dumnezeu.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pen spune:

Fetelor, inca odata repet, n-am vrut sa supar sau sa contrazic pe nimeni. Doar am povestit experienta mea la diverse spitale, nu numai in cele in care se face FIV. Si am spus ca va cred pe toate si nu-mi doresc sa trec prin experiente neative, nici eu, nici macar dusmanii mei.
In privinta norocului, refuz sa cred ca eu am avut asa ceva! Eu nu va contrazic ca FIV-ul este o loterie, numai ca eu cred ca cineva acolo sus ma iubeste si s-a indurat de mine. De ce zic asta?
O sa va citez di spusele parintelui Cleopa:
"Am vazut pe unele pomelnice pe care le aduceti, ca pomeniti pe dracul Noroc, zicand : " pentru norocul fetei, pentru norocul baiatului, pentru norocul familiei ". Ce mi-ai pus pe dracul pe pomelnic ? Voi stiti cine a fost noroc ? Cel mai mare demon, care a secerat milioane de suflete.

Ce jertfa primea Noroc ? Numai copii suari de la mamele lor. Veneau in satul tau, de unde esti tu. Traeau caruta lui Noroc cu tiaia rosie, infierbantata si striau, batand din palme : " Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc ! Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc !..." Auzi nebunele de femei, ziceau una alteia : " Cumatra iti dai copilul ? " " Il dau, ca sa am noroc ! "

Lua ia o pauzarea copilul de la tata, il dadea in mana slujitorului idolesc, il taia bucati si il punea in tiaia lui Noroc sa se fria. Pana la 40-50 de copii punea odata in tiaia aceea. Mirosea in urma lui numai a friptura de copii proaspeti.

Asa a secerat dracul Noroc milioane de copii. S-au dus mamele lor in fundul iadului ! Acolo stau in vecii vecilor ca au dat jertfa lui Noroc.

Voi nu vedeti ce zice Isaia ? " Vai de cei ce fac masa dracilor si aduc jertfa lui Noroc ". Si voi, crestinilor, scrieti noroc pe pomelnic. Vai de mine ! Mare nebunie, mare ratacire ! N-ai pe Dumnezeu ? Pui pe dracul Noroc ?

Numai ce auzi pe betivi la crasma zicand : ,, Hai noroc, cumatre !" Uneori vezi crestini pe drum ca se saluta : " Hai noroc, vecine !". Daca l-ai intreba cine-i Noroc, nu stie, dar stie sa-l pomeneasca.

Mai chemi pe dracul Noroc, dupa atatea mii de ani ? Te inchini la satana ? Zi : " Buna ziua, cumatre ! Buna ziua, vecine ! Buna seara, matusa !" Cand zici, buna ziua, arati ca Dumnezeu e bun.

Va ro sa nu-l mai puneti pe pomelnicele voastre si nici sa nu-l mai pomeniti pe idolul " Noroc "! "

Asta am vrut sa va spun, chiar daca m-am lunit atat! Mi-au dat de andit si mie altii, dupa ce-l tot invocam, adica ma lamentam ca n-am si eu NOROC, ca nu-mi da si mie DD un copil, fara sa ma andesc ca fac pacate cand il pun pe unul lana celalalt. Si repet, nu sunt o buna crestina, in adevaratul sens al cuvantului, il port pe DD doar in suflet, ca sarbatorile nu prea le tin si la biserica ajun de max. 2 ori pe an.

Va doresc numai bine si numai senin in suflet si fericire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Fivul este o loterie si-n Romania si-n America si-n Pakistan (daca s-o face ). Pot face ei ce-or face dar lipici n-au cum sa puna pe embrionii aceia si nici sa-i tina cu mana vro doua saptamani pana se prind. E natura care-si face treba si gata. bon ca acum apar diferentze de la tzara la tzara unii mai rpofesionisti si altii mai lasa-ma sa te las asta nu poate influentza decat in ca masura si in anumite cazuri rezultatul.
Referitor la Dumnezeu si noroc, iertata-mi fie parerea dar eu nu-l vaz pe Dumnezeu ca un mos cu barba alba care sta cu lista-n fatza si zice ziua asta o fac fericita pe asta, la ora 5 il traznesc pe pacatosul alalat. Sa fim seriosi, daca exista 'Dumnezeu' el nu este decat o suprainstantza morala, o frica ancestrala care domina inconstientul colectiv si in care, in functie de gradul de sugestibilitate al unuia sau al altuia credem sau nu. S'apoi daca e sa ne luam dupa Papa invitro asta e rea lucratura si nu se poate pt ca sa fie....

pupe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pen spune:

Si da, are dreptate Catalina cand spune ca atitudinea noastra conteaza, trebuie sa avem pretentia sa fim tratate cu respect.
Dar nu stiu cine e de vina ca sistemul "functioneaza" dezastruos in Rom., ca nu se aloca suficienti bani pentru sanatate, ca spitalele nu sunt dotate, ca daca ai o boala rava trebuie sa te duci peste hotare cu bani, daca reusesti , din sponsorizari si donatii, ca altfel ...nu sunt resurse..., ca personalul medical are un salariu de mizerie (cu exceptia catorva somitati) etc.
Nu stiu cine e de vina ca de fiecare data, cei care ne conduc si iau decizii pentru noi toti, sunt mereu aceeasi ("...niste rai si niste fameni - i-e rusine omenirii sa va zica voua oameni!")si ca nu se schimba nimic.
Cred ca numai cand vor avea ei parte de suferintele prin care am trecut noi, sa incerce sa schimbe ceva, dar ma indoiesc, fiindca au furat destul ca sa poata pleca "afara" si sa fie tratati cum se cuvine.
Hai ca am innebunit azi, cred ca nu mai stau in CO, ca o iau razna, luni o sa ma duc la serviciu.
N-am vorbit in viata mea atat si nici nu filosofez prea des, dar cand ma apuca..., imi mai spun si eu pasurile!
Sa stiti ca tin la toate si recunosc de fiecare data ca fara sprijinul vostru n-as fi reusit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Catalina subscriu si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Fireyes -pup

si cu ocazia asta va reamintesc ca ne vedem maine la ora 12.

coltul meu de rai

Mergi la inceput