FIV 229

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

oana cnt nu am inteles care era INTREBAREA...Imi pare rau ca nu ai reusit, din pacate stiu prea bine cum e si ca nici un cuvant nu te poate consola...doar gandul ca poate data urmatoare va fi bine....Doamne ajuta!

Moni

pen

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_cnt spune:

Kora, intrebarea care ma framanta era daca dupa ET poti sa scapi minunile de embrionasi in WC... Eu am trait cu senzatia ca am fortat cand am fost prima oara la WC dupa ET, pentru ca aveam senzatia ca nu pot face si eram cu vezica plina ochi... Si evident ca "am vazut eu ceva in WC", de parca se si puteau vedea. Dar eu in prima zi din cauza asta am bocit ca nebuna si numai optimista nu am fost.

In plus, oricat de multumita sunt de cei de la Polisano, constat din ce am citit pe aici ca se putea sa se poarte si mai bine cu mine la ET. La punctie totul a fost foarte, foarte bine; dar la ET au fost grabiti, vorbeau intre ei si pe mine nu ma baga nimeni in seama. Si nici nu mi-au zis daca endometrul era OK, daca uterul era OK, nu mi-au zis nimic, nimic. Aaa, uitasem, am avut parte doar de o gluma. Mi-a zis dr. ca nu trebuie sa merg la WC pana la orele 21 (era 13 cand mi-au facut ET).

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Fetelor, voi comparati atitudinea personalului medical din spitalele romanesti atunci cand vii sa faci fiv, dai sute de euro si indesi plicuri in buzunerele tuturor, de la embriolog pana la asistenta care iti da o "rezerva mai ca lumea" cu atitudinea lor atunci cand vii cu iminenta de avort sarcina gemelara, ei stiu ca nu te pot ajuta cu nimic ca nu sunt in stare si nu nu au aparatura necesara... si mai esti si pacienta doctorului X, si nu a profesorului-director de spital, da? E cu totul altceva! Catalina a suportat neghiobia, prostia si lipsa de umanitate ce exista in TOATE spitalele romanesti, de la Municipal pana la Giulesti sau Caritas.
Credeti-ma ca stiu ce spune, am avut si eu o experienta la Caritas acum foarte multi ani, nu atat de oribila precum Catalina - care nu stiu cum a reusit sa treaca peste asta, sincer! poate ca e prea puternica si luptatoare, eu un as fi clacat sa-mi vad copilasii pe o tavita si cineva vorbind asa cu mine si despre ei... mi-as fi pierdut mintile... macar daca tot nu puteau s-o ajute, de ce au fost atat de inumani si nenorociti??????
Asa ca ce spuneti voi am trait si eu la Giulesti, am fost tratata ca o printesa la unicul fiv pe care l-am facut acolo, dar imparteam plicuri si cadouri ca si Mos Craciun... pacat ca atitudinea lor binevoitoare nu e dublata si de profesionalism si laboratorul ala este jalinic, se fumeaza inauntru , intra rezidentii si se uita la embrioni ca la niste exponate, generatorul de curent se strica in miezul verii cand sunt 40 grade si embrionii au nevoie de temperatura constanta de 37 grade... Dar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, vorba lui Badea...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 15+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oana_cnt

Kora, intrebarea care ma framanta era daca dupa ET poti sa scapi minunile de embrionasi in WC... Eu am trait cu senzatia ca am fortat cand am fost prima oara la WC dupa ET, pentru ca aveam senzatia ca nu pot face si eram cu vezica plina ochi... Si evident ca "am vazut eu ceva in WC", de parca se si puteau vedea. Dar eu in prima zi din cauza asta am bocit ca nebuna si numai optimista nu am fost.

pai de ce nu te-ai uitat pe hartia igienica? ca poate ii vedeai acolo...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Avalon eu nu am comparat absolut nimic, am spus doar ce oameni am inatlnit eu si ca nu consider ca toti doctorii din Romania trebuie bagati in aceeasi oala...a...si la prof Marinescu si nici la asistente nu am dat nimic,nu am avut nici ocazia ca poate as fi dat. Nu vreau sa isc polemici,nu de aceea ne intalnim pe acest forum ca sa ne revarsam nervii acumulati...pentru fiecare de aici problema ei e cea mai mare si suferinta ei e cea mai importanta. Nu trebuie sa ne comparam in nici un fel. Eu stiu foarte bine cum sunt standardele in alte tari ca am fost in mai multe tari din Europa si am rude si in Germania ( si sunt medici,dar nu ginecologi ), dar exista si aici doctori buni si omenosi si exista si multe reusite si asa mai departe. Ar fi bine de subliniat faptul ca pentru multe fete care nu au posibilitatea sa faca fiv nici macar in Romania (sau cu mari sacrificii materiale ajung sa faca 1 FIV in Romania), nici in vis nu au cum sa faca vreun FIV in strainatate si asta nu inseamna ca trebuie sa le taiem tot elanul ca aici in Romania nu e bine ,numai sa criticam si sa dam sfatul sa mearga numai in strainatate...Nu e tocmai asa. Sunt o multime de familii fericite care au facut fiv in Romania si au reusit. Exista reusite si nereusite peste tot in lumea asta. Exista si clinici particulare ( unde nu cred ca da cineva spaga pentru ca oricum e inclusa in pretul procedurilor cam la fel de scumpe ca si in strainatate...) aici in Romania unde sunt conditii foarte bune, dar nu oricine isi permite, repet !

oana cnt orice nedumerire ai intreaba dr., nu te macina inutil, chiar a fost pacat sa plangi o zi intreaga fara rost, plansul , stresul sigur nu le-a facut bine micutilor. Dar acum nu mai conteaza trecutul, data urmatoare vei stii...

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

ECO
Maria.m - ziua 47 de la ET, un in burtica
Alina Oprea - ziua 29 de la ET, un in burtica, in ziua 12 HCG-87

HGC
Asima - ziua 31 de la ET, in ziua 14 HCG-530
Mirimir - ziua 28 de la ET, in ziua 14 HCG-674
Huski - ziua 25 de la ET,in ziua 10 HCG-40,HCG in ziua 14-408, ziua 17-662,9
Blue-flower - ziua 23 de la ET, in ziua 12 HCG-54.93, ziua 14-121
Iana - ziua 22 de la ET,in ziua 11 HCG-123, ziua 14-188.9, 15-478,in ziua 19-2738.
Alrak - in ziua 11 HCG-0.1777
Iazmin - CM
Kitta - in ziua 14 HCG 1.62
Frank – in ziua 14 HCG 0.5

In focuri:
Simona2 - ziua 9 de la ET
Miruna39 – ziua 8 de la ET
Dana_bebe - ziua 8 de la ET
Anka_daria - ziua 1 de la ET - bine ai venit "in focuri"!!!

Langa focuri :
LucaLuca - punctie 10.06.
Miruma38 - ziua 10 de stimulare
Ellanik - ziua 10 de stimulare endometru pe 15 ET
si

Kora - urmeaza continuarea FIV 5 - ET cu embrioni criogenati
Ingeras - urmeaza continuarea FIV cu embrioni criogenati

NU mai avem vesti de la :
Rizzuca - ziua 28 de la ET
GeorgianaI- ziua 27 de la ET

Orice zapaceala care am facut-o sa mi-o corectati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Oana cnt, nu stiu daca trebuie sa ii judeci pe cei de la Polisano pt ca nu ti-au dat informatii despre endometru si altele, ca nu te-au tinut de mana,etc... eu n-am fost la Polisano si nu am colaborat cu nici un medic de acolo, insa am inteles ca este o clinica superdotata si asta e un mare plus. Gandeste-te ca in ziua in care aveai tu ET probabil mai erau si alte ET programate sau poate chiar punctii si au de respectat niste intervale de timp...
In plus, daca endometrul nu era OK, atunci (cel putin teoretic), ar fi trebuit sa se intample altceva (sa nu iti faca ET sau cine stie ce alte solutii sunt). Daca ET a decurs normal, atunci poti presupune ca totul era in regula.
Si cu siguranta atunci cand te-ai dus la baie, nu ai pierdut nici un embrionas, asa ca poti sa excluzi varianta asta...

P.S. Separat de asta, imi pare rau ca nu a fost FIV-ul tau norocos acum... mult succes insa data viitoare si aceasta data viitoare sa fie ultima, cel putin pentru acest bebe

Mergi la inceput

Aaaa, si despre costul fivului... pai pe mine m-a costat mai ieftin in Ungaria (2000 euro) decat la Giulesti, pentru ca ceea ce am platit peste taxa oficiala am bagat in plicuri... ca dr nu a vrut sa primeasca, da, e adevarat ca am insisitat sa-i dau eu... dar embrioloaga Cocei, cand i-am intins punguta de cadou in care se afla si plicul de rigoare, a deschis atat de fulgerator fisetul si a aruncat acolo "darul", incat am ramas masca de rapiditatea si familiaritatea gestului... nici macar nu s-a obosit sa spuna clasicul "nu trebuia"... Nu ai dat la asistente? Eu am dat... ca sa stau intr-o rezerva vip... una din aia de care nu stie toata lumea si ca sa-mi dea concediu medical 2 saptamani. Si mi-au facut pe plac, e adevarat, dar rezultatul? Un ICSI aplicat in graba mare, ca nefiind pacienta profului am fost lasat ultima si am vazut cum embrioloaga iesea in fuga aproape cu bratul plin de pungute pe usa spitalului la cateva minute dupa ce mi-am revenit eu din anestezie. Nu vreau sa numesc ICSI ceea ce a facut ea acolo, poate doar tocanita, pentru ca embrionii la care a aplicat Domnia sa ICSI erau fragmentati si intinsi ca niste placintute, in timp ce ceilalti fertilizati natural erau perfecti de 8 si 10 celule in ziua 3.
Si daca mai vrei, mai povestesc, ca m-am perindat prin Giulesti din 2004 pana in 2008...

Avalon 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Experienta Catalinei insa se incadreaza intr-o alta categorie si ce a trait ea, este dincolo de orice puteri omenesti... nimeni n-ar trebui sa traiasca asa ceva...

Altfel, legat de ce se intampla in clinici/ spitale (particulare sau de stat) in Romania... nici parerea mea nu este prea grozava. n-am facut fiv in Romania, dar am avut "ocazia" sa ma intersectez in diverse ocazii cu sistemul de aici si fara plicul magic (sau surogate), nu faci treaba. m-am operat la Elias si crede-ma ca s-au impartit bani in dr si in stg si peste noapte, cand mi-a fost rau si s-a sunat din salon sa vina asistenta (care se bucura de un nani adanc), a aparut dupa vreo 10 min enervata ca a fost deranjata. Numai dupa ce m-a vazut la fatza si si-a amintit ca a fost omenita, le-a permis celorlalte operate din salon sa ma tarasca pana la baie, ea neincurcandu-se cu astfel de chestii lumesti... asa ca pe mine nu o sa ma convinga nimeni ca se poate fara "atentii", cel putin intr-un spital de stat. daca mai scapa vreun medic din categoria asta, atunci e o exceptie, dar restul (asistente, infirmiere,etc.) au lipsit de la lectia asta la scoala... cel putin pt interventii, nu stiu de proceduri fiv, repet...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

oana cnt,imi pare sincer rau ,fii puternica ca vei reusi

ma mirat faptul ca ai stat doar citeva minute dupa ET
eu sint pacienta lui dr Ispasoiu de la Polisano,am numai cuvinte de lauda pt dr si asistentele de aici
eu am facut doar 2 inseminari la Polisano (si alte 4 la Giulesti si Chisinau-unde a fost groazic)
pe mine dr m-a last dupa inseminare cam 15 minute pe masa cu colul inchis si chiar a stat acolo cu mine si am discutat despre problemele mele caci chiar sint destule
apoi am mers in salon unde am mai stat 20 minute si apoi la baie
mi-a explicat ca se face cu vezica plina sa nu lezeze endometrul cu cateterul si probabil sa fac si in Austria la clinica lui prof Sthromer caci el ia indrumat pe dr de la Polisano
mie dr Ispasoiu mi sa parut f atent ,stiu ca dr Chicea e mai ocupat probabil de aia sa intimplat asa ,de embriologi nu mai zic si asistenta Viki cred ca nu exista o persoana mai amabila ca ea
toata admiratia pt cei de la Polisano stiu ce zic caci am fost si la alte clinici si spitale Gynera,GIulesti si Chisinau si NU SE COMPARA
aaa si ma mir ca nu ti-a masurat endometrul la ET ,mie dr Ispasoiu imi masura si endo si foliculii inainte de inseminare

eu stiu ca ai fost multumita de dr de acolo caci ai zis si tu asta ,ca nu ai reusit eu tind sa cred ca asa este dat de la dumnezeu ,el stie cum e mai bine pt noi

mult succes la ET

doamne ,ajuta-ma sa am si eu un bebe

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul."
(Thornton Wilder)

Mergi la inceput