Condica Salajencelor [94]
Raspunsuri - Pagina 11
dianaiulie2009 spune:
Oti, ce rau imi pare de micutzul Alex
Sa dea DD sa scada febra si sa-si revina . Dar tu si Andrei cum sunteti ??? Sper ca macar voi 2 sa va simtiti mai bine. 

multi 

silvana_salajan spune:
Amu ii la mine in brate vrea sa doarma. Are 38 luat cu termometru suzeta. Pana la urma i-am pus si cartof in sosete, ca nu am mai stiut ce sa ii fac, ca in 5 min i-o urcat 5 unitati...
Noi suntem mari mai sugem decasept. Asta micu nu stie saracu sa zica ce il doare...
Dulciuri
dianaiulie2009 spune:
Zicea dr. Chisbora ca la febra mare se baga copilul in vana cu apa pana-n brau dezmortita numai. Ca sa nu planga intra mama sau tata ( care e preferatul lui sa faca baie ) in cada cu el si se joaca , adica iau totul ca pe o joaca.
Eu sper sa scada febra si sa nu aveti nevoie de inetrvintia dr.
Offfff ... sarcautzul ce rau credca se simte 
dianaiulie2009 spune:
Uite ce am mai gasit in cartea Mariei Treben " Boli specifice copiilor " , vis-a-vis de febra la copii :
" Reteta de casa : se inmoaie sosetele copilului in otet si se incalta cu ele pentru circa 20 minute , dupa care se schimba. In acelasi mod, sosetele inmuiate in otet diluat ( de vin, de mere sau tarhon ) se imbraca, pe manute , ca niste manusi. Totodata se aplica o bucata de panza, inmuiata in otet , pe frunte. Se pot face si impachetari cu otet si apa pe gambe."
" Micul bitter suedez : impreuna cu unul din ceaiurile de podbal sau musetel se consuma una-trei linguri din micul biter suedez. Cantitatea depinde de cat de ridicata e febra. Se indica , in general, o lingura de bitter suedez la o jumatate de ceasca de ceai, luate in doua doze, jumatate din cantitate inainte de masa , cealalta parte dupa masa. "
" sirop natural de zmeura: se foloseste o lingura de sirop natural de zmeura nediluat cu ceai sau apa. Are proprietatea de a reduce febra."
" Comprese cu tarhon in otet : se foloseste tarhon frunze puse in otet si se aplica pe incheieturile de la maini si la glezne. Se leaga cate o panza curata. Se lasa peste noapte. "
" Uleiul de maghiran preparat prin macerarea de plante proaspete in ulei de floarea-soarelui , se foloseste ungandu-l in jurul gatului si pe piept. Febra scade rapid ."
" Ceai de pedicuta : O lingurita de pedicuta ( palnte maruntite ) se opareste cu o cana de 250 ml cu apa , se lasa un minut si se beau maximum 2 cani de ceai , zilnic. "
" Ceaiul de coada-calului : preparat dintr-o lingura de plante la o cana de 250 ml apa clocotita, se lasa un minut, apoi se beau 3 cani de ceai zilnic. In fiecare cana de ceai se pune cate o lingurita de bitter suedez ". febra scade vazand cu ochii . "
Sper sa te ajute careva din aceste remedii naturiste. Eu , personal, in prima faza incerc remediile naturiste si daca vad ca nu au efect apelez la medicamente. Va doresc multa, multa sanatate si o noapte usoara 
silvana_salajan spune:
Adriana merciii, febra a scazut aproape de tot. Asa il simt cu mana,nu l-am termometrizat ca doarme. Sper sa avem o noapte linistita. Sa dea Domnul.
Dulciuri
dianaiulie2009 spune:
Buna dimineatza !
Va poftesc la cafelutza !!!
Oti, cum a trecut noaptea ? Cum se simte azi Alex ?
Va doresc o duminica frumoasa !
silvana_salajan spune:
'neata!Adriana bine o trecut. Dupa ce i-o scazut febra nu o mai facut, cel putin nu asa mare. M-am trezit la 3 si i-am mai dat nurofen. Amu are 37 cu 3. Maine ne-om duce la dr sa vedem ce are.Io nu stiu cum da numa sambata se imbolnavesc mereu. Andrei facea faze de astea de Craciun, de Revelion ![]()
multu de grija.Sa aveti o zi frumoasa.

Dulciuri
mihaela_s spune:
'neatza!
Oti, ma bucur ca Alex e mai bine. 
O duminica faina la toata lumea! 
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie