"Ambasadorii" RRomaniei in Franta
Raspunsuri - Pagina 2
aiska spune:
Poate daca s-ar modifica putin textul de lege:
Citat: |
Art. 24. – (1) Cetatenia romana se poate retrage persoanei care: a) aflata in strainatate, savarseste fapte deosebit de grave prin care vatama interesele statului roman sau lezeaza prestigiul Romaniei; b) aflata in strainatate, se inroleaza in fortele armate ale unui stat cu care Romania a rupt relatiile diplomatice sau cu care este in stare de razboi; c) a obtinut cetatenia romana prin mijloace frauduloase. Cetatenia romana nu poate fi retrasa persoanei care a dobandit-o prin nastere. Se refera doar la acest punct sau in general, nu-mi este foarte clar... d) este cunoscuta ca avand legaturi sau a sprijinit, sub orice forma, grupari teroriste ori a savarsit alte fapte care pun in pericol siguranta nationala. |
Autoritatile romane au incercat cu oarecare sanctiuni multi ani si efectul a fost inflorirea emigrarii ilegale. Parca exista mai demult o interdictie de a calatori in Spatiul Schengen pentru o anumita perioada daca depaseau durata vizei. Acum de cand Romania este membra a Uniunii Europene nu cred sa mai existe.
In Finlanda daca esti cetatean comunitar dintr-un alt stat decat nordic, ai depasit trei luni pe teritoriul finlandez si nu poti justifica motivul sederii dupa expirarea acestei perioade, trebuie sa te intorci in tara in care domiciliezi conform pasaportului sau actului de identitate valabil. Deci nu primesti nici un ajutor din partea statului finlandez, nu exista nici un fel de drepturi pentru emigrantii ilegali fara motiv de azil politic sau refugiati.
Problema ramane tot nerezolvata, fiindca nu sta nimeni sa te controleze la DNA daca migrezi de colo colo, iar cand te prind le spui ca nu ai acte de nici un fel si te-a apucat amnezia de opresat ce erai in tara x de origine.
Investigatiile ar fi prea costisitoare cel putin pentru finlandezi, pentru francezi sau altii, n-am idee.
Totusi daca s-ar promulga legi europene in care sa fie clar mentionate interdictia de stationare a anumitelor "vehicole" si auxiliare precum si de exercitare a unor bine cunoscute obiceiuri stramosesti, cu pedepse dure pentru incalcare, cine stie, poate se mai gandesc. Sau din contra, se inraiesc fiindca drepturile minoritatilor sunt incalcate. Merita oare incercat?
Cu inchisoarea este o idee, insa daca Uniunea va pretinde Romaniei conditiile hoteliere de 3 stele ale penitenciarelor din Finlanda, cu siguranta vor face numai fapte bune sa ajunga acolo, iar statul roman va trebui sa nascoceasca fonduri sa le asigure conditiile respective de bunastare.
In Finlanda dupa cum stiti este geruletz in regula si putini curajosi se hotarasc sa ramana peste iarna. De rupt finlandeza slabe sperante, lucru la negru nu prea se gaseste decat prin relatii si limbile slavice sunt mai de folos ca altele...
Vara trecuta au fost imagini la stiri cu invazia celor mai bravi care s-au aventurat pana in Tara lu' Mosu' in târgul numit Helsinki si trupele de politie finlandeze au trebuit suplimentate prin piete, centru, etc.
Nu proveneau toti din Romania, dar s-or fi inteles intre ei si cu ziaristii sa declare in unanimitate ca sunt romani. Ulterior s-au descoperit si moldoveni, slovaci, bulgari...
Ce solutii ofera in acest caz conducatorii de la Bucuresti si diplomatii romani de peste hotare ? Dar occidentul, cum este concret dispus sa ajute Romania sa solutioneze problema, daca ei stiu mai bine si romanii nu s-au descurcat pana acum?
Saracii de ei, construiau la palate gen Versailles cand Tarile Romanesti nu mai stiau cum sa opreasca invaziile otomane...
miki68 spune:
citat din mesajul lui stefaniya Daca autoritatile romane ar fi lucrat cu cele din europa si atunci cand in Franta,Germania,Italia...prindeau un roman/tigan ca a incalcat legea,bagat la inchisoare la noi pe 10 ani.Ca francezii ii trimit in tara si hotii o iau catre alta tara,tot la furat/cersit. CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya Pozici noi *****Nu exista biruinta fara lupta si nici curcubeu fara nori si ploaie***** |
Unde la noi? In Romania? De ce? Poate doar daca s-ar fi sustras executarii unei pedepse in Romania, altfel legile sunt foarte clare: infractorul este judecat si executa pedeapsa in tara unde se produce infractiunea. Iar autoritatile romane conlucreaza cu autoritatile straine. Si inca destul de bine. Exista acorduri de extradare de care www.ziare.com/Membru_al_clanului_Camorra_din_Italia_prins_in_Romania-775374.html" target="_blank">ne si folosim
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
stefaniya spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui miki68
Unde la noi? In Romania? De ce? Poate doar daca s-ar fi sustras executarii unei pedepse in Romania, altfel legile sunt foarte clare: infractorul este judecat si executa pedeapsa in tara unde se produce infractiunea. Iar autoritatile romane conlucreaza cu autoritatile straine. Si inca destul de bine. Exista acorduri de extradare de care www.ziare.com/Membru_al_clanului_Camorra_din_Italia_prins_in_Romania-775374.html" target="_blank">ne si folosim cristina d. www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei |
Miki,fiind cetateni romani,poate autoritatile noastre ar trebui sa reactioneze cumva.De ex au fost prinse la prostitutie,trimise in tara si nimeni nu le-a facut nimic.Sau prinsi la furat in Italia sa zicem,si i-au trimis in tara fara sa le faca nimic,si au luat drumul catre o alta tara,daca nu cumva tot spre Italia.Cand e clar ca,foarte multi romani fac probleme in Europa,cineva trebuie sa se sesizeze.Pt ca vezi tu,or fi 3 mil de nemernici,dar mai ramane restul de romani care sufera din cauza alora.
Ei spun,pai n-a fost pe teritoriul nostru,ei sa se descurce cu hotii,si din punctul meu de vedere e gresit.Copilul meu daca face greseli la tine acasa,eu raspund,pt ca e al meu.
aiska - in Danemarca nu-s inchisorile de trei stele.Chiar era Obama iritat de treaba asta,si tot nu le-au modernizat.Prefer sa ma rada Europa ca ii tinem in conditii proaste pe infractori,decat ca romanii sunt cei care le distrug tara.
miki68 spune:
stefaniya, cetatenii romani care savarsesc infractiuni pe teritoriul altui stat nu sunt copii. Majoritatea (nu vorbim aici de exceptii) sunt cetateni cu capacitate de exercitiu deplina, deci raspund de faptele lor. Copiii pana la 14 ani nu au capacitate de exercitiu, iar cei cu varsta de pana la 18 ani au capacitate restransa, asa ca e normal sa raspunda parintii/tutorii pentru faptele lor. Si e aberanta ideea ca un stat sa raspunda in solidar cu un infractor care are cetatenia acelui stat.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
columbiana spune:
Spic de griu, nu stiu de ce te mai obosesti, doar ca sa-ti iei doze de patriotism gratuit peste nas? ;
De curind, la un lunch cu colegii (culmea, in cinstea mea ca nou intrata in echipa si a unui coleg avansat), seful meu tocmai asta a gasit sa povesteasca lumii: cum el merge anual in Franta in vacanta, si Franta este inundata de tiganii romani de care lumea se teme; bine ca m-am simtit prost dar macar aici nu au prea ajuns, ma gindesc cum e sa traiesti intre francezi ca roman cu sintagma asta;
binenteles ca statul roman raspunde de ei, orice stat civilizat din lume ar lua masuri (ca exemplu, in timpul razboiului libano-israelian foarte multi libanezi cu dubla cetatenie-si canadiana au fost prinsi acolo, drept care Canada a cheltuit sume considerabile sa organizeze un transport sa-i scoata din zonele afectate si repatrieze; )
dar ca la noi la nimeni, ca de obicei, in schimb orgoliul cit casa, fara rost
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
aiska spune:
Stefaniya, nu stiu cum e mai bine. In Finlanda inchisorile au conditii foarte bune fiindca din cercetarile finlandezilor, un infractor tratat bine si ajutat la integrarea in societate dupa iesirea din penitenciar, are sanse mai putine sa se apuce iar de rele, decat unul, sa zicem, mai chinuit.
Probabil asta ar fi o chestiune cam discutabila, dar daca procentele lor indica asa, in Finlanda se alege solutia considerata mai rentabila pe termen lung.
Off topic, ai putea sa-mi dai pm cand ai timp, cu vreun link in limba daneza unde se scrie despre dorinta danezilor de a scoate Romania din Uniune?
In urma cu cativa ani in Finlanda la stiri se spunea ca legile daneze impotriva emigrantilor se inasprisera, rezidenta se obtinea mai greu, iar la testele de cetatenie bagasera niste intrebari ciudate de cultura generala despre Danemarca la care de fapt nu toti danezii se pricepeau sa raspunda.
Parca era ceva de genul << in ce an sportivul danez xulescu a obtinut medalia de aur la...>> Poate exagerau finlandezii sau saracii emigranti trebuie sa le invete pe dinafara ca pe-o poezie ca sa treaca? In Finlanda pentru obtinerea cetateniei nu se cer inca nici un fel de cunostinte de istorie sau geografie finlandeza, cu toate ca n-ar fi rau deloc sa cunoasca aceste lucruri si cei naturalizati.
Cat priveste Guvernul, nu vad ce solutii miraculoase ar putea gasi, fara a le ingradi drepturile, atata timp cat state unde democratia are o vechime mai mare decat cea din Romania, nu gasesc solutii. Noi suntem dispusi sa invatam cum sa gestionam fenomenul. Asteptam sugestii! |
Poate dau vreo mana de ajutor finlandezii sa invete si românii de la ei cum sa se poarte mai frumos si cum sa le plateasca protectia sociala factura de la celulare, internet, abonamentul la ziar, intretinerea si chiria locuintei, gradinita si hobbiurile copiilor, cursurile cand sunt in somaj sau nu, medicamentele, spitalizarea, transportul, imbracamintea traditionala in cantitati suficiente si altele de care ar avea nevoie imediat cum vin si se prezinta la ghiseu cu probleme financiare .
Ajutoarele acestea provin din impozitele platite de cetatenii care muncesc cinstit si nu pot beneficia de asemenea tratament fiindca dupa parerea statului finlandez nu au nevoie cand salariul lor brut anual atinge un anumit barem. Asta sa fie solutia ?
Sau sa vina sa ne spuna europenii ce tratament s-ar potrivi cel mai bine ca sa nu mai faca rele nici acasa in Romania nici in Occident. Noi sa semnam si sa-l aplicam, daca nu merge si creaza din nou probleme sa le cerem politicos ajutorul again and again si tot asa.
aiska spune:
ma gindesc cum e sa traiesti intre francezi ca roman cu sintagma asta; |
Daca se leaga careva de mine in Finlanda o sa le spun ca sunt fooooarte nemultumita si dezaprob total atitudinea statului roman referitoare la gestionarea problemelor tiganilor si ii admir pe occidentali cat de bine au reusit ei in privinta asta.
Marox spune:
Reportajul asta a fost dat cu un scop pe post acuma inaintea alegerilor. Si anume sa le indice francezilor ca guvernul vegheaza. Si e mai usor sa acuzi de rele tiganii ce vin din strainatate decit tiganii neaosi, gitanii. Pt ca lumea, francezul de rind, nu-i iubeste, neam! Se feresc de ei, sint acuzati de furturi, pe de-a dreptul sau nu. Numai ca ei sint francezi, unde sa-i trimita?!
Acum vreo luna au aparut la noi in comuna, tam nisam, vreo 50 de caravane de gitani, autentici francezi, care s-au instalat pe un teren comunal. Cica aveau acordul de la prefectura. Primarul a explodat, cum adica sa dea prefectul acordul si el sa nu fie informat?! Eu eram in prima linie, lucrind in primarie, am urmarit din tribuna centrala tot meciul. Primarul a depus plingere la jandarmerie, jandarmii au zis ca n-au ce sa le faca . Primarul a chemat presa, a aparut un articol...si cam atit. In prima jumatate de ora dupa ce s-au instalat am primit vreo 5 apeluri in primarie, vajnici cetateni care ne intrebau daca sintem la curent cu "aparitia". Primarul s-a jucat de-a Zorro vreo 2 nopti, i-a pindit, i-a acuzat ca au intrat in incinta unei intreprinderi, a chemat din nou jandarmii, aia nu i-au mai gasit acolo pe gitani si mai ca s-au certat cu primarul ca i-a pus degeaba pe drumuri. Sfirsitul povestii: dupa o saptamina, ne-am trezit intr-o dimineata ca gitanii au disparut, lasind totusi in urma o gramada atit de impresionanta de gunoaie incit tipii de la serviciul tehnic au lucrat o jumate de zi sa curete cimpul.
cait spune:
Bine ai spus Marox aici tot gitanii astia francezi de care nu se vorbeste la mine s-au instalat in centrul orasului pe artera principala pe ;otiv ca primaria nu le-a ous la dispozitie un loc unde sa-si insire caravanele lor si jandarmeria a trebuit sa inchida centrul.Si noi astia de iesim de la serviciu si abia asteptam sa ajungem acasa trebuie sa ocolim tot orasul si sa mai stam si prim ambuteiaje din cauza lor.
Cait
Home is where heart is...
Marox spune:
Cait, pai daca locuiesti intr-un oras cu mai mult de 5000 locuitori, primaria chiar are obligatia sa le puna la dispozitie terenul. Si inca unul amenajat cu toate utilitatile, ca pt un camping. La noi nu e cazul ca sintem sub limita, dar ma oftic cind aud. Pt construirea unui astfel de teren, statul subventioneaza din greu, iar cind e vorba de renovarea unei scoli, nu exista fonduri .