"Ambasadorii" RRomaniei in Franta

"Ambasadorii" RRomaniei in Franta | Autor: spic de grau

Link direct la acest mesaj

Daca ati venit in Occident si ati spus ca sunteti romani, iar occidentalul a fugit mancand pamantul iar voi va intrebati care ii e motivul, reportajul poate sa va "lumineze"...

Inainte de a-si aduce aminte de Nadia, Tiriac, Eliade, Brancusi - francezii ii vad pe ei, in fiecare zi. Iata ce inseamna Rromania ptr marea majoritate a francezilor.

http://www.m6replay.fr/emissions/100--mag/13500103#/emissions/enquete-exclusive/13500080

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Zice ca filmuletul poate fi vazut doar daca esti in Franta. Despre ce este vorba?

de

Bazar pentru Mihaita

Bazar pentru Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Spic de grau, de ce RRomania ? Tara mea e Romania si e o tara nici mai buna, nici mai rea decat altele. Tu provii din RRomania? Eu sigur nu. Iar in ceea ce priveste clipul/filmul sau ce-o fi de pe M6, dispo doar pentru locuitorii Fr.metro, pe mine personal chiar nu ma intereseaza.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Daca ati venit in Occident si ati spus ca sunteti romani, iar occidentalul a fugit mancand pamantul iar voi va intrebati care ii e motivul, reportajul poate sa va "lumineze"...

Inainte de a-si aduce aminte de Nadia, Tiriac, Eliade, Brancusi - francezii ii vad pe ei, in fiecare zi. Iata ce inseamna Rromania ptr marea majoritate a francezilor.

http://www.m6replay.fr/emissions/100--mag/13500103#/emissions/enquete-exclusive/13500080

Asa si? Ce sa facem acum? Ne bagam in gaura de sarpe ca suntem romani, vorbim engleza intre noi cand suntem in Franta...al nspelea subiect cu tema:"vai de noi, sa ne punem cenusa in cap sa suntem romani, bla, bla, bla"...ia de cauta pe forumul asta ca sunt nu 2-3 ci cred zeci de subiecte cu rusinea de a fi roman, ne fac tara de ras, etc, etc...si culmea stii cine le da apa la moara strainilor cand ne eticheteaza asa, tot noi, ca bagam capu in nisip ca strutu, ne inrosim de jena si alte balarii...eu as zice grow up, ca suntem oameni ca ei, cetateni ai UE ca ei si daca nu le convine lor, d-aia nu mai ploua.

P.S. ca ei or fi puri precum roua florilor si nu au balariile lor de prima mana, algerienii-cetateni-francezi acum si altele, sa fim seriosi!

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Nici eu nu pot viziona reportajul, din pacate.
Spic de grau, parerea mea este ca noi cei care locuim in afara Romaniei putem face ceva mai putin decat cei din tara care detin puterea politica si legislativa. Poate vine cineva cu vreo idee buna, deoarece destui dintre noi aflati in Europa temporar sau permanent suntem mai mult sau mai putin deranjati de felul in care se comporta in Occident.
In Finlanda exista tigani, uneori le vad pe ele cu crinolinele negre in supermarket, dar statul finlandez incearca sa le ofere niste conditii in asa fel incat sa nu se mai gandeasca sa paraseasca vreodata tara aceasta. Nu stiu daca asta e cea mai corecta solutie. Probabil lor le este de-ajuns ca nu se aude prin Europa despre tiganii finlandezi si nu ii trage nimeni la raspundere pentru nerespectarea drepturile minoritatilor.
Oare in ce conditii cetatenilor romani care aduc daune imaginii Romaniei pe teritoriul altor tari li se poate retrage cetatenia romana? Si daca li se retrage s-ar putea sa ramana o perioada apatrizi si sa suporte consecintele acestui statut ? Sau chestia asta nu le-ar conveni deloc statelor occidentale, fiind prea costisitoare ?
Exista interdictie clara legala impotriva cersitului in Uniunea Europene? Daca da, care este pedeapsa pentru cei care il practica ?
NU NUMAI Romania dar si restul Europei ar trebui sa faca ceva pentru a clarifica situatia rromilor , de acord cu acestia din urma. Daca nu vor respecta, atunci pot fi sanctionati conform legilor.

Mergi la inceput

aiska, cetatenia romana nu poate fi retrasa persoanelor care au dobandit-o la nastere.

cristina d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
citat din mesajul lui miki68

Spic de grau, de ce RRomania ? Tara mea e Romania si e o tara nici mai buna, nici mai rea decat altele. Tu provii din RRomania? Eu sigur nu. Iar in ceea ce priveste clipul/filmul sau ce-o fi de pe M6, dispo doar pentru locuitorii Fr.metro, pe mine personal chiar nu ma intereseaza.

cristina d.

Miki, imi pare rau ca nu ai inteles metafora.
Rromania ptr simplu fapt ca aici, in occident - rrom si roman e acelasi lucru. Romania ptr francezul de rand inseamna patria rromilor.

Suntem naivi daca credem ca e problema lor, a "strainilor" si nu a noastra, daca credem ca stand in tara problema nu exista..

Ilse - nu am zis sa ne bagam cu capul in nisip. Tocmai asta se face acum. Dovada mesajul lui Miki pe mine personal chiar nu ma intereseaza.
Cred ca ar trebui si Guvernul sa caute solutii, nu numai statul francez, italian , spaniol, etc.

Cert - si ei sunt cetateni europeeni, cu drept de a pleca oriunde... insa cand cineva face rau imaginii Romaniei - probabil ca ar trebui luate anumite masuri.

Mergi la inceput

Nu am cum sa inteleg o "metafora" care aduce atingere imaginii tarii mele. Cum am mai spus: buna, rea, e tara in care m-am nascut, am crescut, am fost educata, muncesc si traiesc. Si cand am spus ca pe mine personal nu ma intereseaza, m-am referit strict la ceea ce prezita M6 si care e doar pentru "desfatarea" francezilor aflati pe teritoriul tarii si despre care tu nu povestesti nimic. Pot doar sa presupun ca e inca o "superproductie" occidentala rasista, xenofoba etc. Nu contest faptul ca actiunile unor cetateni romani din strainatate sunt de natura sa ne indigneze, insa nu vad care e vina noastra, a romanilor din Romania. Romaniei i-a fost impusa armonizarea legislatiei interne cu cea europeana, care acum se dovedeste neputincioasa in a sanctiona ceea ce noi anterior incriminam si nu era deloc pe placul occidentalilor care, una-doua, ne bagau in fata sintagmele "drepturile omului", "dreptul la libera circulatie"...
Cat priveste Guvernul, nu vad ce solutii miraculoase ar putea gasi, fara a le ingradi drepturile, atata timp cat state unde democratia are o vechime mai mare decat cea din Romania, nu gasesc solutii. Noi suntem dispusi sa invatam cum sa gestionam fenomenul. Asteptam sugestii!

cristina d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Acceasi Marie cu alta palarie..mereu acceleasi reportaje.nu stiu de ce francezii nu arata si tiganii lor care blogheaza orase si sate intregi cu caravanele lor, care ucid cu sange rece, etc.
Iar acest reportaj nu ma lumineaza deloc pentru ca nu tot Occidentul nu fuge de romani, poate doar de rromi.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Miki68, pai tocmai asta e, in reportaj si peste tot, rromii sint prezentati ca niste victime. Victime ale discriminarii din Ro, ei au plecat din Ro pt ca erau tinuti in saracie, nu li se dau locuri de munca, po****tia e rasista. Rromii au plecat din Romānia in cautarea unei lumi mai bune. Mesajul adresat francezilor asta este: Francezi, sinteti victime pt ca trebuie le suportati cintecele din metrou, cersetoria si furturile. Tiganii sint si ei victime pt ca au avut o viata dura in tara lor de unde au plecat, nu au fost educati sa faca altceva. Iar vinovatii sint...ghici cine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Unii pur si simplu nu mai au ce scrie,sau nu-i mai citeste nimeni.
Si aici danezii au un scop cu alegerile de duminica,afara cu Romania din EU.

Daca autoritatile romane ar fi lucrat cu cele din europa si atunci cand in Franta,Germania,Italia...prindeau un roman/tigan ca a incalcat legea,bagat la inchisoare la noi pe 10 ani.Ca francezii ii trimit in tara si hotii o iau catre alta tara,tot la furat/cersit.

Mergi la inceput