nastere fara tati...
Raspunsuri - Pagina 9
lalilu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aliceionescu Buna. Am nimerit intamplator aici, am citit cateva pagini, mi-am zis ca nu-s eu buna sa dau sfaturi, am inchis pagina si am redeschis-o...poate dintr-o simpla curiozitate...romaneasca sau femeiasca, nu stiu. Cert e ca mi-a placut mult radicalitatea Ramonei, pe care o cheama tot Ramona ( uite, eu tocmai de aia nu-s Alice, sunt nick, ca poate daca se gaseste cineva peste vreo 4-5 ani sa-mi purece mesajele, sa se certe cu nick-ul, nu cu mine, as suferi mai putin ). Acum, ca tot am dat buzna cu off topic, o s-o pup pe Lavinia si-am s-o intreb: la ce folos iti faci tu atatea griji pt viitor? De ce te gandesti de acum ce-i vei spune fetitei tale cand te va intreba nu stiu ce? De ce te intristezi cu niste chestii despre care presupui ca se vor petrece? Poate ca viata ta nu va decurge asa cum deja ai decis tu: mama singura. Sunt atatia barbati pe lumea asta!!! De barbatul din viata ta care a fugit in modul asta de voi, nu vreau sa vorbesc. N-as vrea sa-l judec in niciun fel, sunt in schimb, total de acord cu ce crede babyblue despre el, deci nu de bine... Ca actuala mama, nu pot sa-ti spun decat atat: dupa ce se va naste fetita ta, vei descoperi in tine o sursa necontenita de putere, vei simti ca pt ea poti darama muntii, poti despica marea, poti calca totul in picioare. Tu...n-ai sa mai fii tu, femeia firava care are nevoie de suport, ci vei deveni puternica, stabila, cerebrala. Asta pt ca in fiecare zi mica fiinta care este inca in burtica ta, te va rasplati inzecit pentru toate cate vei face pt ea: neconditionat si senin, asa cum numai un copil stie sa faca. Pentru ea, mai ales ca este fetita, cladeste o lume in care femeia poate fi si zana, poate fi si zmeu. Si nu-ti mai face griji pt ziua de maine, ca nu se stie cu ce va veni. O vorba veche, biblica, spune asa "Ajunge zilei necazul ei." Si inca ceva: cel care va pierde enorm, va fi sotul tau. Nu exista fericire mai mare decat aceea de a-ti vedea copilul pt prima data, de a-i fi alaturi la primul zambet, la primul gangurit, la primul pas, la primul cavant (care, culmea ironiei, este de cele mai multe ori "tata"...). Nu exista implinire mai mare decat aceea de a simti cum tu, prin puterea ta, faci dintr-o mana de om un om mare...Despre asta as vorbi la nesfarsit, dar n-ai sa ma intelegi acum. Ai sa ma intelegi atunci cand fetita ta va mai creste, cand te va cauta prin casa sa-ti dea un "pupi", cand te va lua de mana, sa te apleci sa-ti mangaie obrazul, cand iti va zambi shtrengareste la trezirea din somn. Atunci, toate astea care ti se intampla acum, vor fi un vis urat...Capul sus! Te-am pupat! |
Liliana82 spune:
mamilivia..
respectivul sot al tau sigur sufera de vre-o afectiune psihica...
E groaznic ce a putut sa ti faca... Asta trebuia sa faca in prima luna cand ai fost insarcinata, nu acum... Consider ca un astfel de om nu trebuie iertat , chiar daca cu siguranta dupa ce vei naste sau cand isi va rezolva el problemele financiare cu siguranta va vrea sa va impacati...
Totusi cred ca incepi sa faci o mare greseala de atitudine prezenta la majoritatea mamelor singure.. si aceea ca transpui suferinta ta ( aceea de a nu mai avea un sot )asupra copilei ( aceea de a nu avea tata) Astfel cum daca de la nastere un copil nu are tata si tu ii induci o asa zisa suferinta ca nu ar avea tata.. acel copil va incepe sa se comporte si sa actioneze ca si cand ar fi afectat de acest lucru.. Deci pana o sa descopere cea mica ideea de tata.. se pot schimba foarte multe...
babayblue ..felicitari pentru casnicia pe care intentionezi sa ti-o inchegi... , dar sincer cred ca acele descrieri ale sotului tau chiar nu si aveau locul pe acest topic al unei persoane care cu siguranta sufera foarte mult... ( fie ele si ca exemple pentru ati sustine opiniile) eu iti intleg opinia si in acest caz sunt de acord cu radicalismul si lipsa de toleranta pentru asemenea fapte..
babyblue spune:
da, prb ai dreptate. nu mi-am dat seama si imi cer scuze dc am fost prea exuberanta cu descrierile.
apropo de asta (a-ti inhiba fericirea doar pt ca altcineva sufera), cand am dat admiterea la facultate, eu luasem si var-mea picase, iar cand ne=am dus la bunica-mea, cineva ne-a intrebat ce am facut la admitere. si eu eram atat de fericita si am vrut sa zic: am luat, am luat..eram ultra fericita. iar bunica-mea mi-a aruncat in fata sa tac din gura ca var-mea nu poate sa zica la fel si sufera, deci nici eu sa nu zic.
apoi peste ani, la un alt examen, eu am luat un punctaj mai mic decat ea si eram nemultumita ca nu putusem sa aleg ce doream cu punctajul ala, iar aceeasi bunica mi-a zis ca trebuie sa ne bucuram pt var-mea (care cu puctajul ei luase ce isi dorea), sa nu mai am moaca aia asa sinistra...sa nu-i stric fericirea.exact asa a zis.
fain, nu?
_
Babyblue va pupa pe toti!!
"Dorintele neimplinite sunt sursa dramatismului interior. (Cioran)" -
alsa spune:
citat din mesajul lui luiza@rianna N-are de ce sa-mi fie rusine. Sarbos nu este ce face ea? Un plod ii incurca viata? Dar daca se intampla sa-l faca? Mie un plod cum il numeste ea mi-a schimbat viata in bine si sunt mult mai fericita ca ianite. Dar fiecare cu opinia lui ca de de aceea e forum sa scriem. Oricum nu o sa mai intru pe aici sa mai citesc prostiile ei. |
Pacat Luiza ca gandesti asa, nu stii ce pierzi. Am cunoscut-o pe Babyblue,....ea a fost cea care a intins o mana cuiva care avea mare, mare nevoie de ajutor, a daruit acelei persoane si copilului acelei persoane din sufletul ei, din timpul ei, din banii ei...
Inainte sa arunci cu noroi intr-un om, incearca sa-l cunosti si sa-l analizezi un pic. Ce usor stim sa murdarim!!!
nuschu spune:
Mamilivia, imi pare foarte rau pentru ce ti se intampla. E groaznic si nimic nu te poate consola acum.
Insa, ai incredere ca optica ti se va schimba. Poate nu imediat dupa ce vei naste; iti va fi greu o vreme, insa in fiecare zi sentimentul matern va creste, vei fi din ce in ce mai atasata de bebita si mai detasata de rest, ea va deveni singura si cea mai coplesitoare realitate a vietii tale. Pentru mine, asa e acum (bebe are 2 luni si jumatate). Orice e pe langa mine vine la mii de ani lumina in urma lui.
Sotul meu si cu mine am fost cat pe ce sa facem asa o gravitate inainte sa vina bebe, ne-am certat rau, am stat separati. Bebe n-a avut nimic, insa e bine sa te vada medicul cat de des (eu am mers in ultima luna si jumatate de doua ori pe saptamana la control). E bine sa ai pe cineva aproape, sa nu fii singura. Daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva, trimite-mi un mesaj privat.
Off topic: Babyblue, ma bucur sa te vad fericita :-).
babyblue spune:
citat din mesajul lui nuschu Mamilivia, imi pare foarte rau pentru ce ti se intampla. E groaznic si nimic nu te poate consola acum. Insa, ai incredere ca optica ti se va schimba. Poate nu imediat dupa ce vei naste; iti va fi greu o vreme, insa in fiecare zi sentimentul matern va creste, vei fi din ce in ce mai atasata de bebita si mai detasata de rest, ea va deveni singura si cea mai coplesitoare realitate a vietii tale. Pentru mine, asa e acum (bebe are 2 luni si jumatate). Orice e pe langa mine vine la mii de ani lumina in urma lui. Sotul meu si cu mine am fost cat pe ce sa facem asa o gravitate inainte sa vina bebe, ne-am certat rau, am stat separati. Bebe n-a avut nimic, insa e bine sa te vada medicul cat de des (eu am mers in ultima luna si jumatate de doua ori pe saptamana la control). E bine sa ai pe cineva aproape, sa nu fii singura. Daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva, trimite-mi un mesaj privat. Off topic: Babyblue, ma bucur sa te vad fericita :-). ************ Nus |
_
Babyblue va pupa pe toti!!
"Dorintele neimplinite sunt sursa dramatismului interior. (Cioran)" -
coccorina spune:
mamilivia, sunt o mami de zmeurica si am intrat sa iti citesc povestea...mi-au dat lacrimile, cred ca este n cosmar...
Eu iti doresc din tot sufletul sa te regasesti pe tine, sa iti regasesti puterea de a merge mai departe...cel mai important este sa te gandesti ca "sufletul tau" va fi cu tine in curand si trebuie sa fii sanatoasa si ea la fel si mai departe VEI REUSI! Asta cu siguranta caci o mama e in stare sa indure orice ptr puiul ei dar mai ales SA LUPTE PENTRU EL! Iar tu esti o femeie puternica din cate vad si o sa resusesti, ai sa vezi. Gandeste-te cat de mult iti iubesti puiul si pentru asta sa ii fii lui DD recunoscatoare ca ti-a daruit-o si astfel vei gasi putere sa infunti orice.
Eu sunt alaturi de tine, chiaar daca doar virtual, dar cu tot sufletul. Iti doresc din inima sanatate si macar un pic de noroc ca sa va fie bine la amandoua!
Viitoare Mami superr fericita! 35 Isabelle
AMR 5 SAPTAMANI Bebelina in burtik Zambeste, viata e frumoasa!!!
CarmenAlbu spune:
Buna seara ,
Livia vreau sa-ti spun povestea copilului,
Azi am 29 de ani,
Parintii mei au fost casatoriti pana ce tata a ramas vaduv acum 15 ani.. casatoriti in acte.. tatal meu un intelectual de altfel ca si mama , nu a avut curaj, si a plecat cand aveam 6 ani.. s-a mutat la vecina.. mama probabil a suferit.. eu nu stiu, eu nu am vazut! Si-a luat 3 servicii si o babysitter pentru ca din serviciul de baza , cel de profesoara nu putea sa intretina 3 fetite.. avea 29 de ani cand s-a intamplat.. inainte de casatorie castigase festivalul national de muzica po****ra.. viitorului sot- tatalui nu i-a placut ca ea sa cante.. si nu a cantat.. s-a dus la Litere! Nu am fost niciodata nefericita, am fost un copil, iubit, rasfatat, fara lipsuri,fara griji.. nu mi-am pus intrebarea - de ce tata... nu.. un copil nu intreaba, nu sufera pe ascuns.. orice intrebare de natura paterna a primit raspuns educat, firesc.. mai tarziu am ales teatrul.., nu sunt traumatizata.. la 14 ani am pierdut-o cancerului! Acum ii simt prezenta, o admir, este si a fost cea mai buna mama din lume... acest mesaj il scriu pentru tine si ca un tribut adus EI! Vreau sa stiti .. Nu am fost trista, neputiinciosa, ci ambitioasa, mandra , demna, asa cum ea m-a pregatit pentru viata! Cu tatal nu am reusit sa leg o relatie stransa, pentru ca nu ma cunoaste nu stie ce personalitate am, el vrea acum sa fie tata, dar el stie doar din carti.. mi-a pierdut evolutia, nu stie cum sa ma asculte! Eu il ascult, ii vorbesc, nu il urasc, a fost alegerea mamei deci eu nu o judec.. dar imi pare rau pentru el ca a pierdut copilaria copiilor lui, acum are mare nevoie de noi.. e batran, dar nu vorbim aceeasi limba, dar eu incerc sa-i dau de fiecare data putin din ce a pierdut.. ne vedem poate o data pe an, eu nu stau in aceeasi tara cu el... se pregateste , are emotii, nu mi-a cunoscut sotul, nu ma vede mireasa pentru ca i-am promis mamei ca la nunta mea voi pune un scaun alb sa vina sa se aseze..
Deci Livia mama este cea mai importanta fiinta din viata mea, sursa mea de inspiratie, cand ma gandesc la ea, ma gandesc sa fac ceva pentru oamenii din jur, cei ca ea, si vreau sa iti dea curaj acest post... casatorita si fara sot este mai greu ..poate..
Babyblue frumoase postari!! Si pentru Luiza - nu o cunosc nici macar de pe forum pe Babayblue ,aici am citit pentru prima data postarile, ca si pe ale tale de altfel... pacat de saracia ta.. nu ai inteles esenta... te putea face mare... poate "vedeta" ca sa te citez!!
Livia poate sa se intample minunea in orice moment, iti doresc o nastere usoara, si daca te-ai impacat cu sotul lasa-l te rog sa citeasca aces post , ii va face bine!!
Domnule sot, nici pe dumneata nu te judec, iti arat viitorul in ambele culori! Sa ne auzim de bine!
http://tt.lilypie.com/Kkxdp1.png
lorelay_28 spune:
Mamilivia nu cred ca pot sa-ti spun mai mult decat s-a scris. Iti doresc tot binele din lume, bblina ta este cea mai importanta in aceste momente si nasterea ei va fi cel mai frumos lucru care ti se poate intampla. Ai sa vezi.
Stiu ca trebuie sa nasti cat de curand, am vazut ce ai facut pentru fetita ta, am vazut cum i-ai amenajat camera. Esti o femeie puternica Mamilivia. Nu uita lucrul acesta. Dumnezeu ne da putere sa trecem peste toate greutatile. Ai incredere in El.
Te imbratisez cu drag
32+viitoare mami de Maya Larisa