nastere fara tati...
Raspunsuri - Pagina 8
luiza@rianna spune:
babyblue
Suflet salbatic!
Romania
bucuresti
(BUCURESTI)
841 Mesaje
Trimis la: - 05/11/2005 : 00:40:59
--------------------------------------------------------------------------------
iata e deja 2 noaptea...am tot citit. doamne ce mult e...dc mai aveam ceva timp..daca...daca...cam multi de daca in viata mea.
aurelia, bravo tie pt ca esti asa ambitioasa. hai ca m-ai ambitionat si pe mine...
comunitatea DC imi face foarte mult bine...ma uitam in seara asta pe tot felul de albume foto...ce oameni fericiti! ce poze frumoase! vad familii cu copilasi ultra dulcici, oameni care au intiparit pe chip o fericire cum nu am mai vazut. cat mi-am dorit si eu asta...offff. si inca imi doresc. asa mult imi doream un copilas, parca era cel mai frumos lucru care mi se putea intampla. ma doare asa tare cand ma gandesc "cum ar fi putut sa fie, daca era totul bine, totul asa cum mi-am dorit". ma gandesc, oare ce ar fi fost, fetita, baiat? oare ar fi semanat cu mine? as fi vrut o fetita...ca o papusica...oare ar fi semanat cu mine? as fi vrut zau asa...nu ca el, sa fie molaie ca el!
doamne, acum imi dau seama ca ar fi putut semana cu soacra-mea...ca pana la urma si eu seman cu bunica-mea...cred ca m-as fi oripilat sa vad in copilul meu isteria lui soacra-mea, sau moleseala lui radu.
sa am vreun baiat boland si ascuns..cred ca turbam.
oricum imi dau seama ca as fi ajuns o umbra...mereu as fi tras in casatoria asta ca un bou la jug si rasplata nu as fi avut niciodata, nici din partea lui, nici a socrilor...el m-ar fi aburit cu niste vorbe ici colo, pe mail eventual, sau pe la telefon....si soacra-mea , nu mai zic.
ma uit pe pozele voastre si vad oameni realizati, oameni fericiti, oameni care au o viata asa cum imi doresc si eu. si asta ma trezeste din visare.
bravo voua, celor care au reusit sa aiba ce isi doresc, o viata armonioasa...nu credeam ca poate fi asa greu....
Babyblue va pupa pe toti!!
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=496211764
Ramona ca de fapt asa te numeste ai suferit si tu cu varf si indesat. Zici in mesajul de sus ca ti-ai fi dorit copilul si inca iti doresti.
Probabil ai uitat sa stergi aceste mesaje sau chiar ai uitat prin ce ai trecut si ce scriai acum 3 ani si ceva.
Apropo cine vrea sa citeasca ce ti s-a mai intamplat pe vremea aceea sa dea o cautate la toate postarile tale .
Mai exact la dragoste, durere si ura.
Si cred ca cu asta am incheiat tot ce aveam de spus despre tine.
Clover spune:
luiza@rianna, care-i problema ta de fapt? Nu cred ca babyblue a ascuns vreodata ce i s-a intamplat si ca vorbeste din experienta proprie. Nu toata lumea e de acord cu ea, dar care e scopul atacului la persoana? Si comentariul despre copilul pierdut denota mare lipsa de sensibilitate.
Chuny spune:
luiza@rianna, e foarte scarbos demersul tau de a cauta prin arhive vechi mesaje pt a le posta aici. De mult nu am mai vazut ceva de atat de joasa speta pe forumul asta. Rusine sa iti fie!
luiza@rianna spune:
N-are de ce sa-mi fie rusine.
Sarbos nu este ce face ea? Un plod ii incurca viata? Dar daca se intampla sa-l faca?
Mie un plod cum il numeste ea mi-a schimbat viata in bine si sunt mult mai fericita ca ianite.
Dar fiecare cu opinia lui ca de de aceea e forum sa scriem.
Oricum nu o sa mai intru pe aici sa mai citesc prostiile ei.
babyblue spune:
da iubita, care e prb ta?
da, ma cheama ramona.
da, am fost casatorita.
da, am pierdut o sarcina.
da, am avut o soacra nasoala din motivul careia am divortat.
da, am avut si alte relatii nasoale.
da, am suferit f mult acum 4-5 ani.
si da, acum mi-am regasit fericirea. sunt bine sanatoasa, fericita si ma simt implinita pe toate planurile.
si ma cheama tot ramona.:))
dar si dc nu-mi gaseac fericirea, tot eu eram.:)
tocmai, am trecut prin destule si stiu ce inseamna. cand dau sfaturile pe care le dau, imi asum propria mea viata si nu ma feresc de trecutul meu. asa judec eu lucrurile,nu trebuie sa fii de acord cu mine. asa s-au infipt ele in mintea mea, ma refer la experientele mele nasoale.
nu iti inteleg reactia, nu inteleg ce urmaresti..
eu nu ma feresc absolut deloc cu viata mea, persoana mea reala e aceeasi ca si pe forum. poti sa ma intrebi ca iti raspund. nu trebuie sa scormonesti in arhiva, ca iti zic eu ce te intereseaza.
de ce mi-as fi sters mesajele de acum 4 ani?
_
"Dorintele neimplinite sunt sursa dramatismului interior. (Cioran)" -
Mia06 spune:
On topic: mami livia, iti doresc multa putere sa treci peste incercarea aceasta grea si, atunci cand vine bebe, sa fii cea mai fericita mamica din lume.
Din pacate, viata asta nu e intotdeauna asa cum ne-o dorim noi. Ai spus ca nu cauti compatimire. Nu te voi compatimi. Iti voi spune doar: Cele mai importante fiinte in acest moment sunteti tu si bebitza din burtica. Restul, nu mai conteaza!
Indiferent de atitudinea "tatalui", tu concentreaza-ti atentia pe copilul tau si pe tine. Voi contati!
Si nu te mai consuma pentru "liniuta in certificat" sau lipsa tatalui din viata copilului.
- Liniuta in certificat se poate inlocui cu numele tatalui biologic (printr-un test de paternitate - daca iti doresti asta) sau cu numele tatalui adoptiv.
- Absenta tatalui poate fi inlocuita cu succes de alte prezente masculine (bunic, unchi, un alt partener).
Nu e dracul atat de negru niciodata!
Off topic: Atacurile la persoana, ca in cazul luizei@ariana nu ar trebui sa existe. Dezbatem subiecte si NU persoane! Pana la urma, babyblue nu a jignit pe nimeni, si-a exprimat un punct de vedere, poate putin cam transant!
luiza@ariana Ca si sfat: in momentul in care nu iti place ce scrie un utilizator al forumului, nu il ataci. Pur si simplu, il ignori. Nu cauti subiecte dureroase din viata acelui utilizator ca sa le scoti la lumina si sa il pedepsesti pentru indrazneala de a "gandi" altfel o situatie.
babyblue spune:
si chiar nu pricep cand am zis eu ca nu-mi doresc copii?
sau ca nu sunt de acord cu copiii?
repet, desi nu meriti matale explicatii suplimentare, dar poate nu m-am facut inteleasa: imi doresc copii, doresc ca toate femeile sa faca copii, dar pt binele lor (in perspectiva mea), le doresc sa faca copii intr-o casatorie, eventual una reusita.considera-ma expirata, dar eu merg pe varianta clasica: ma marit, ma inteleg bine, fac copil.
nu in prag de divort sau cand sunt neintelegeri.
la mine a fost suficient un scandal cu fosta soacra si o prb de sanatate, ca sa pierd o sarcina.
de ce mi-as mai dori copii in situatii extreme?
mai bine imi cumpar un suv:)))))) nah!
o intrebare: are vreo relevanta dc ma cheama ramona sau simona, sau corina sau mai stiu eu cum?
crezi ca ma pui la zid ca ma scoti din anonimat?
eu intr-o vreme mi-am postat si poze pe forum. deci nu sufar de temperament schizoid sau paranoid.
retine de la mine: cine ma intereseaza pe mine, imi cunoaste viata de-a fir a par si ma iubeste pt tot ce am realizat pana acum. de restul nu ma intereseaza cum ma judeca pe la spate, pentru ca eu sunt mandra de mine.
succes la scormoneli.
decat sa te efortezi, intreaba-ma. ca iti spun si unde lucrez si unde stau. nu-i nevoie de detectivisme sumbre.
_
luiza@rianna spune:
Chiar nu ma intereseaza viata ta. Poti sa fii fericita si sa-ti faci cati copii vrei.
Pur si simplu ma irita felul cum scrii despre oameni si stii bine la ce ma refer.
Eu una consider ca daca as fi trecut prin ce ai trecut tu as incerca sa inteleg persoana respectiva cat sufera in momentul de fata si nu as jigni in felul asta. Ma refer si la alte postari la care tu ai raspuns.
Sunt perfect de acord cu unele sfaturi pe care le dai ca femeia trebuie sa aiba demnitate si sa nu cerseasca mila unui barbat. Dar nu o mai face pe dura ca nu-ti sta bine.
aliceionescu spune:
Buna.
Am nimerit intamplator aici, am citit cateva pagini, mi-am zis ca nu-s eu buna sa dau sfaturi, am inchis pagina si am redeschis-o...poate dintr-o simpla curiozitate...romaneasca sau femeiasca, nu stiu. Cert e ca mi-a placut mult radicalitatea Ramonei, pe care o cheama tot Ramona ( uite, eu tocmai de aia nu-s Alice, sunt nick, ca poate daca se gaseste cineva peste vreo 4-5 ani sa-mi purece mesajele, sa se certe cu nick-ul, nu cu mine, as suferi mai putin ). Acum, ca tot am dat buzna cu off topic, o s-o pup pe Lavinia si-am s-o intreb: la ce folos iti faci tu atatea griji pt viitor? De ce te gandesti de acum ce-i vei spune fetitei tale cand te va intreba nu stiu ce? De ce te intristezi cu niste chestii despre care presupui ca se vor petrece? Poate ca viata ta nu va decurge asa cum deja ai decis tu: mama singura. Sunt atatia barbati pe lumea asta!!! De barbatul din viata ta care a fugit in modul asta de voi, nu vreau sa vorbesc. N-as vrea sa-l judec in niciun fel, sunt in schimb, total de acord cu ce crede babyblue despre el, deci nu de bine... Ca actuala mama, nu pot sa-ti spun decat atat: dupa ce se va naste fetita ta, vei descoperi in tine o sursa necontenita de putere, vei simti ca pt ea poti darama muntii, poti despica marea, poti calca totul in picioare. Tu...n-ai sa mai fii tu, femeia firava care are nevoie de suport, ci vei deveni puternica, stabila, cerebrala. Asta pt ca in fiecare zi mica fiinta care este inca in burtica ta, te va rasplati inzecit pentru toate cate vei face pt ea: neconditionat si senin, asa cum numai un copil stie sa faca. Pentru ea, mai ales ca este fetita, cladeste o lume in care femeia poate fi si zana, poate fi si zmeu. Si nu-ti mai face griji pt ziua de maine, ca nu se stie cu ce va veni. O vorba veche, biblica, spune asa "Ajunge zilei necazul ei." Si inca ceva: cel care va pierde enorm, va fi sotul tau. Nu exista fericire mai mare decat aceea de a-ti vedea copilul pt prima data, de a-i fi alaturi la primul zambet, la primul gangurit, la primul pas, la primul cavant (care, culmea ironiei, este de cele mai multe ori "tata"...). Nu exista implinire mai mare decat aceea de a simti cum tu, prin puterea ta, faci dintr-o mana de om un om mare...Despre asta as vorbi la nesfarsit, dar n-ai sa ma intelegi acum. Ai sa ma intelegi atunci cand fetita ta va mai creste, cand te va cauta prin casa sa-ti dea un "pupi", cand te va lua de mana, sa te apleci sa-ti mangaie obrazul, cand iti va zambi shtrengareste la trezirea din somn. Atunci, toate astea care ti se intampla acum, vor fi un vis urat...Capul sus! Te-am pupat!
babyblue spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luiza@rianna Chiar nu ma intereseaza viata ta. Poti sa fii fericita si sa-ti faci cati copii vrei. Pur si simplu ma irita felul cum scrii despre oameni si stii bine la ce ma refer. Eu una consider ca daca as fi trecut prin ce ai trecut tu as incerca sa inteleg persoana respectiva cat sufera in momentul de fata si nu as jigni in felul asta. Ma refer si la alte postari la care tu ai raspuns. Sunt perfect de acord cu unele sfaturi pe care le dai ca femeia trebuie sa aiba demnitate si sa nu cerseasca mila unui barbat. Dar nu o mai face pe dura ca nu-ti sta bine. eliza |
nu fac pe dura. oricum, dc incerci sa ma educi acum la varsta mea, slabe sanse.
si cine zice ca nu le inteleg? tocmai, ca le inteleg. tocmai pt ca am suferit.
dar sunt doua variante: ori nu te minti singura si accepti realitatea asa cum e, te scoli de jos si cu ghearele te tarasti catre un alt viitor, ori ramai acolo in mocirla sufleteasca si iti plangi de mila.
prb ca nu fac pe dura, prb ca sunt dura. nu te-ai gandit si la varianta asta?
poate eu pur si simplu asa sunt construita. sa fiu mai dura, mai aspra emotional pt ca altfel nu pot sa trec peste nesanse. decat cu ceva inraire asupra vietii.este forma mea de a lupta si a nu claca.
si cum sa dau eu sfaturi si mangaieri sensibile pe cap, dc eu nu detin aceasca sensibilitate nici pt mine???
_