FIV la Cluj 22
Raspunsuri - Pagina 16
uratica spune:
mara..incerc sa ma abtin!si eu cred ca o sa beau vin din soc..asta va fi sampania de marti!
da promit sa nu deschid eu peturile!o sa pun intrusu sa faca chestia asta-ca sa am pe cine sa dau vina

cand mi-o improsca peretii!![]()
si tu draguta unde te-ai hotarat in ungaria?budapesta sau debrecen?
cu patania mea..m-a lasat si memoria..ca stiu sigur ca ai scris..
mara72 spune:
uratica las ca bem vin de soc marti, asa m-am gindit si eu
Aseara aveam o pofta nebuna sa beau un pahar de vin rosu, asta tot de la forum mi se trage ca am citit pe aici pe undeva ca face bine la endometru. Nu stiu daca am o problema cu endometrul da eu ma gindeam sa beau asa, preventiv
Eu o sa merg la debrecen in 8 septembrie, am o prima programare pentru consultatie, sa vedem ce/mi zic.Inca nu-i batut in cuie nimic ca m-ar tenta si austria. O sa ma hotarasc dupa ce vin de acolo. Deocamdata astept concediu. Cu nerabdare. Sa stau cu burta la soare si sa bintui prin munti ![]()
uratica spune:
hihi..ce-mi place chestia asta cu inventatu simptomelor si luatul preventiv a diverselor buline,tincturi si alte cele!am luat-o toate razna!insa un lucru e clar!de am da doctoratul in infertilitate-am intrece pana si pe cei mai vestiti dri!![]()
uff..eu una ma tot gandesc la austria..imi place si tara..macar sa ma simt comod..ca daca oi merge in ungaria si nu inteleg o iota din ce zic aia..mie mi-e ca ma enervez..poate oi gasi traducator..dar stii cum e-pana nu auzi cu urechiusele tale si nu intelegi macar o iota din ceea ce ti se spune..parca nu-i tot una..si nu vreau sa ma stresez inainte de a incepe!
greu ii frate cu deciziile astea..insa mult a fost putin a ramas..asa ca..stiu sigur ca va fi bine ptr toate!
uratica spune:
hey!unde ati disparut toate?ma lasati iar sa ma inec cu cuvinte??![]()
bine..ma duc sa fac o baita si apoi daca nu sunteti pe-aici sa stiti ca ma apuc de plans!![]()
si madule,mara,bruni..am tot vrut sa va sun cat am fost in spital..da nu am indraznit..nu am vrut sa va deranjez..puneam mana pe telefon si ezitam....ma gandeam ca si-asa va inebunesc aici-d-apoi sa va bruiez si fonic
..credeti ca o sa ma suportati?promit ca nu va stresez decat asa un pic..cat sa-mi fac norma..ca altfel mor de dorul vostru!![]()
norocul celorlalte fete ca nu mi-au dat nr lor de tel!![]()
naida87 spune:
ioti ca aparui si io......
Dupa ce am umblat toata ziualiza de colo-colo, si pana la 17:00 nu am apucat sa pap nimic
, acum am ajuns si eu acasa..ca kintrusu' meu a plecat in tarile calde, din nou...si eu am ramas cu santierul si praful pe cap, dar asta pana luni, cand ma urc in masina si iau drumul clujului.
Tocmai ce vroiam sa intreb cand face maddutz testul ala, ca sa isi ia de-o grija ca e insarcinata....ofoffoo...termometrul ala e de belea, nu alta!
moni,vai dar ce frumoasa e burtica ta
. M-am indragostit de ea! si sa stii ca in momentul in care am dat la pozele de la echograf(alea de la inceput...cu saculetii
)am incremenit.A fost chiar un moment emotionant...Felicitari!
mara,dar de ce asa de tarziu te-au programat la debrecen?La sibiu ai incercat?ca si acolo vine un doctor din austria--nu ma pune sa iti zic cum il cheama, ca nush...--si clinica e facuta chiar de austrieci...KINDERWUNSCH.Eu am fost foarte impresionata de ce am vazut acolo, e exact ca in afara.Bine, pe mine nu m-au putut ajuta, ca ei considera ca am nevoie de donatoare...poate ca am, dar n-oi veni cu vreo fufa de mana sa zic "dl dr, asta e mama biologica a copilului meu".Noooooo...........Poate incerci.Eu am fost la dr chicea.
enni,ce mai fac bebe-strumfii?cresc?
uratica,eu nu inteleg de unde atat optimism si buna-dispozitie!A chicat din copaci, ai stat in spitale, ai avut hemoragii, si tu esti toata numai glume si emani veselie!da-mi si mie!
Of-of....ma bag la invatat, c maine am 2 examene, si am si programare la unghii
.Probabil ca maine nu am sa intru ca am sa fiu franta, dar recuperez eu...
V-am poopat!

Moniland spune:
Multumesc naida
.
uratica, la Cj aveam de fiecare data in jur de 10 ovocite pt ca dr. nu vroia sa ma hiperstimuleze. Chiar primul FIV, sau ma rog, incercare de FIV, am facut hiperstimulare (vreo 40 foliculi), iar cand sa se faca punctie am renuntat ca nu am vrut riscuri. La noi pb era de cauza masculina si f. greu se gaseau gigei. Cred ca asta a fost si cauza de ce la fiecare FIV nu aveam de transferat decat 2 embrionasi. Cand am reusit s-a facut ET la 72 ore cu un embrion de 10 celule si unul de 5. Pacat ca s-a terminat la 5 sapt cu avort spontan.
La Wels am stat 13 zile pt ca stimularea s-a prelungit. Aveam foliculi dar cresteau mai greu. oricum ma monitorizau des si imi reglau de fiecare data doza. De obicei 11 zile se sta cu ET facut la 5 zile. Adica faci prima eco in ziua 5-6 la noi in tara si pt eco 2 din ziua a9-a te duci si o fac ei. Cred ca daca totul e ok te lasa sa faci si eco 2 tot in tara si te duci doar la punctie si ET.
Am luat toate medicamentele de la o Farmacie din Franta cu care lucreaza Clinica. In Franta TVA-ul e 2%, dar pretul e cam ca la noi. Dar le-am luat pe toate stiind ca altfel sunt pt Fr si altele sunt pt Rom si m-au costat~ 1100 euro.
Analizele cerute de ei sunt cam aceleasi pe care le cere Clujul dar sa nu fie mai vechi de 6 luni. Le-am scanat si trimis pe mail.
Dar hai sa nu monopolizam subiectul FIV Cj cu FIv in Austria ca se supara fetele 
32+
Laura Ioana
Irina Maria
bytzi spune:
mai monidar ce siluetica esti,gravidutza frumoasa ce esti tu
doamne ,ajuta-ma sa am si eu un bebe

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul." (Thornton Wilder)
uratica spune:
moni-saru-mana mult!si fetele made in cluj nu sunt suparacioase!stiu io!!
garantez eu ptr ele!!
si cred ca e bine de stiut!!
totusi tu ai obtinut valori bune si la cluj..ma refer la embrioni de calitate care s-au si prins..
naida-eu asa sunt de felul meu-vesela si optimista!!inainte eram si nebuna!
da m-am mai cumintit!cred ca de-asta mi-a pus Doamne Doamne o piedica asa mare in cale-ca sa-mi revin!ca prea eram cu capul in nori..si sincer-ptr tot ce am avut,am..am muncit..nimic nu am primit de-a gata..insa totul ptr mine avea o rezolvare!pana si imposibilul il faceam posibil!insa acum..mi se pzre mai greu..insa stiu ca o sa reusesc!!si referitor la tot ce mi se intampla-crede-ma ca le iau ca pe niste nimicuri si trec senina peste ele!ptr ca daca m-as impiedica si de cele marunte..nu as mai avea tarie sa lupt ptr ceea ce ma doare si imi doresc cel mai tare
!
de asta iti zic..ca sunt atat de diferita de tine..tu la varsta asta ai niste griji atat de mari si din pacate le constientizezi si te consumi si ptr problemele mici-care ti se par imense!!insa cu timpul te vei echilibra si vei rationa altfel!de asta eu zic mereu-ca eu nu as da anii inapoi-ci as ramane la varsta asta-la mentalitatea de acum!si sper sa raman asa!ptr ca atunci cand voi avea un bebe imi trebe si un pic de minte!ceea ce inainte imi lipsea cu desavarsire!!ptr ca eram mereu in mintea copiilor!
asa ca fetita frumoasa..toata admiratia ptr tine!