Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (4)
Raspunsuri - Pagina 13
laura1713 spune:
Cris, foarte interesant ce ai scris in legatura cu baile fierbinti!
Stii cumva daca le pot aplica si copilasului meu de 1 an si 7 luni? Stiu ca la copii mici e putin altfel decat la adulti...
Si daca da, daca le pot aplica, poate stii si o metoda... ca piticul meu nu suporta la baita decat apa calduta. Daca e putin mai calda nici nu vrea sa intre.
Noi l-am tinut de cand s-a nascut la o temperatura ambientala de 19-20 grade si e invatat asa. Daca e mai cald transpira tare si se umple la gat si pe piept de bubulite de caldura (cu alte cuvinte vara e aproape tot timpul transpirat).
Noi terminam vineri tratamentul cu antibiotic si dr. Bozsik ne-a recomandat pana la efectuarea analizelor (in octombrie) doar supliment de vitamine si iaurt cat mai mult. De aceea as vrea sa stiu daca mai este altceva ce as putea face pentru piticul meu. Nu am observat la el nici un fel de reactie pe timpul administrarii antibioticului dar ma gandesc ca intr-un fel tot trebuie sa se elimine si toxinele.
Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas
ege spune:
niciodata nu am banuit cat de periculoasa poate fi muscatura de capusa.duminica seara am gasit o capusa pe coapsa.cel mai grav este faptul ca eu alaptez.am fost la infectioase iar dr de garda nu era,a sunat-o asistenta si a zis ca tr sa astept,sa vad daca fac febra butonoasa,sau cum se numeste.pediatra mi-a zis sa nu opresc alaptatul,veterinarul,internistul si generalistul au zis sa opresc alaptatul si sa iau doxicilina.
deja au trecut 3 zile si stau cu o frica,frica sa nu transmit lui bb.mai am si o fetita de 3 ani jumate.
nu stiu ce sa fac.ce ati fi facut in locul meu?mentionez ca bb are 8 luni.
multa sanatate!
ionescu.cris spune:
Laura
Bebele e prea mic ; cauta pt el Samento .
Ege
Bai si antibiotic urgent + Plaquenil sau artemisinin
Revin maine mai pe larg
Cris
mamuta spune:
Buna dimineta!
caci e deja ora 3.30.
Pe scurt:Baiatul meu mai mare in varsta de 4ani si 6 luni a fost muscat cu 4 saptamani in urma de o capusa ff mica sub buric, am vazut-o dupa vreo 4 zile cand crescuse putin dar tot mica era. Am fost la urgenta si ne-au scos-o(s-a rupt dar au scos totul din muscatura; ne-au facut doar un vaccin antitetanos fara sa ne dea tratament preventiv. Nu am avut si nici nu ne-a ramas nici-un semn, chiar dupa vindecare. Am plecat in calatorie saptamana urmatoare prin tara.A avut niste simtome care abia acum ne-au pus pe ganduri.
- a fost agitat si nervos cat timp a avut capusa pe el
- dupa scoaterea capusii a dormit la pranz, timp de o saptamana, cate 3 ore(el dormea deobicei 1,5 ore)
-la un moment dat zis ca-l doare muschiul piciorului dar nu permanent( nu l-am bagat de seama caci pedalase la greu pe bicicleta)
-in timpul excursiei de o saptamana a inceput sa acuze dureri de burta cu diaree, febra si dureri de cap(am zis ca o fi de la caldura asociata cu o enterocolita). Am ajuns de urgenta la doctor unde ni s-a zis ca ar fi diareea calatorului+enterocolita si am tratat-o cu regim si antitermice si a trecut.Azi i-a iesit pe picior o blanda pe care o monitorizam.
Am intrat in alerta dupa ce am citit mai mult forumul acesta. Vom merge maine la un f bun pediatru din Galati si o vom contacta telefonic pe dna Doctor Buturca de la TG Mures ptr o eventuala deplasare acolo.
Am cateva intrebari punctuale si rog ca raspunsurile sa fie sistematizate si obiective.( imi cer scuze dar am vazut ca nu prea sunt sistematizate, atat cat se poate informatiile)
1. Cei care au avut copii muscati de capuse la care doctori din tara au fost si au fost primiti ptr tratament? (vad ca o buna parte se indreapta catre dna Buturca)
2.daca au aparut semne posbile de Lyme mai are rost sa fac analize atat timp cat sunt sub semnul intrebarii? si daca trebuie care ar fi acelea? (nu am facut nici-o analiza si nu cred ca vom avea timp sa le facem avand in vedere ca abia azi dupa amiaza vom merge la pediatru si vineri la prima ora sa fim la Tg Mures;
3.Ce antibiotice le-au fost prescrise copiilor, cat timp, ce reactii au avut pe timpul tratamentului si ce adjuvante au luat sau au fost recomandate in timpul tratamentului?
4. Ce analize au facut dupa tratament?
5. Au scapat de boala?
6. Care a fost regimul alimentar din timpul tratamentului si de dupa?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Sanatate multa si mila Domnului sa fie cu noi toti!
ionescu.cris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamuta Azi i-a iesit pe picior o blanda pe care o monitorizam. Am intrat in alerta dupa ce am citit mai mult forumul acesta. Vom merge maine la un f bun pediatru din Galati si o vom contacta telefonic pe dna Doctor Buturca de la TG Mures ptr o eventuala deplasare acolo. Am cateva intrebari punctuale si rog ca raspunsurile sa fie sistematizate si obiective.( imi cer scuze dar am vazut ca nu prea sunt sistematizate, atat cat se poate informatiile) 1. Cei care au avut copii muscati de capuse la care doctori din tara au fost si au fost primiti ptr tratament? (vad ca o buna parte se indreapta catre dna Buturca) 2.daca au aparut semne posbile de Lyme mai are rost sa fac analize atat timp cat sunt sub semnul intrebarii? si daca trebuie care ar fi acelea? (nu am facut nici-o analiza si nu cred ca vom avea timp sa le facem avand in vedere ca abia azi dupa amiaza vom merge la pediatru si vineri la prima ora sa fim la Tg Mures; 3.Ce antibiotice le-au fost prescrise copiilor, cat timp, ce reactii au avut pe timpul tratamentului si ce adjuvante au luat sau au fost recomandate in timpul tratamentului? 4. Ce analize au facut dupa tratament? 5. Au scapat de boala? 6. Care a fost regimul alimentar din timpul tratamentului si de dupa? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. Sanatate multa si mila Domnului sa fie cu noi toti! |
Incerc sa-ti raspund la intrebari :
-Blanda este eritemul migrant ( eritem = transfer de bacterie );
-Raspunsurile au fost date in functie de intrebarile puse .Normal ca nu pot fi sistematizate .
-La Tg. Mures poti lua legatura cu ambii medici (Dr Butiurca refuza foarte multi bolnavi ) Poti lua legatura cu Dr Tilea care are specializare in Lyme .
-Toti parintii care au avut probleme , daca nu au gasit intelegere la Tg Mures , se indreapta catre pediatru sau infectiolog , foarte multi apeland la experienta si sfatul dlui Dr Boszik .
-In tara se poate face la Ecoparadiagnostic la Bucuresti anticorpii :
Igm , IgG , Western blot IgG & IgM ( este un laborator fiabil ).
-Bacteria raspunde la un numar de 27 de antibiotice in vitro ; la copii s-a mers mult pe Augmentin ; ramane ca medicul sa decida .
In cazul vostru dupa 4 saptamani si aparitia acelui eritem tratam trebuie sa fie luat o perioada mai indelungata .
- La adjuvante fetele pot sa-ti dea o mana de ajutor ...
-Dupa indicatiile de la ILADS nu se fac teste imediat dupa tratament pt ca antibioticul influinteaza rezultale - in general apar fals-negative .Pauza intre antibiotic si teste trebuie sa fie intre 4-6 saptamani .
-Singurul test care nu presupune nici un fel de "restrictii" de acest gen poate fi facut in Ungaria la Dr Boszik ( DualDur).
-Ca sa raspuns scurt si concis la intrebare : in cazul persoanelor care au urmat un tratament preventiv , imediat dupa ce capusa a fost scoasa , sansele ca boala sa apara sunt minime .
-Dieta , regimul de urmat o poti gasi pe una din pagini ;
este a Prof Dr Burrascano .
Sugerez Marei sa o plaseze pe prima pagina a topicului .
Laura , revin la mesajul tau :
Din descrierea facuta baii Schlenz ai toate indicatiile referitoare la modul in care face baia ;citeste cu atentie ce se cere si cum trebuie procedat ; ce cred ca este extrem de dificil ,sa tii in apa fierbinte un copilas de 1 si 7 luni desi autoarea metodei a folosit baile pentru proprii ei copii.
Ege
Veterinarul ,& co au dreptate ;
Bacteria poate trece prin lapte la bebe ; daca iei doxy iar nu poti alapta . Si intr-un caz si altul , nu ai decat o varianta :sa treci bb pe alt lapte .
Cu bine
Cris
gabi25 spune:
MAMUTA legat de analize pot spune sa intrebi la laboratoare de la voi...eu am avut marea surpriza sa aflu ca se face in orasul nostru (doar recoltarea ca analizele propriu-zise se fac in Germania si Franta) si a fost si mult mai ieftin fata de Ecoparadiagnostic.
Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
www.flickr.com/photos/47782891@N00/" target="_blank">Poze
alinamoro spune:
-Ca sa raspuns scurt si concis la intrebare : in cazul persoanelor care au urmat un tratament preventiv , imediat dupa ce capusa a fost scoasa , sansele ca boala sa apara sunt minime . |
Cris, cu asta m-ai incurajat! Multumesc mult pentru sfaturi si informatii, si la restul fetelor care au scris din experienta lor.
Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze
lorena2009 spune:
Buna Ege! Daca as fi in locul tau, as renunta imediat la alaptat (mai ales ca bebe are deja 8 luni si mai poate papa cate ceva pe langa alt fel de laptic)si as incepe tratamentul cu antibiotic. Asta nu pentru ca nu cunosc importanta laptelui matern, ci ma gandesc ca decat sa continui cu alaptatul si sa face-ti boala Lyme si tu si bebe, mai bine renunti la alaptat, asa bebe deja este protejat de boala ca nu se mai transmite bacteria, si incepi tratamentul preventiv cu antibiotic protejandu-te si pe tine. Din doua rele hai sa alegem raul mai mic. Eu asa ma gandec, tu decizi cum vrei.
Va doresc multa sanatate si tie si la bebe mic.
lorena2009 spune:
Buna Gabi25, ti-am vazut arsura. Nu stiu cu ce te tratezi dar ti-as recomanda pe langa uleiul de ricin sa te dai si cu Dermazin ungvent, alternativ. Este special pentru arsuri si ajuta la refacerea tesuturilor fara urme de cicatrice. Calmeaza si usturimea foarte bine. Ar fi pacat sa ramai cu cicatrice pe fata. Si eu a trebuit sa reincep tratamentul. Se pare ca am facut o recadere. Pe langa tratament fac zilnic odata, de doua ori bai fierbinti in functie de cata putere am, si sunt foarte atenta ce mananc = cat se poate fara proteine sa nu hranesc bacteria-este o alta strategie de atac asupra bacteriei, daca bacteria e slabita nefiind hranita cu proteine, vitamine etc. antibioticul o omoara mai usor fiind "slabita" sa zic asa; fara dulciuri in cantitate mare pentru a nu crea un mediu favorabil dezvoltarii candidei, care oricum apare la asa doze de antibiotic; multe lichide mai ales ceaiul verde ma ajuta mult si sucuri de fructe preparate proaspat. Tot in ideea detoxifierii merge si clisma zilnica cu ceai de musetel(dupa metoda Dr. Max Gerson), nu cu cafea pentru ca este contraindicata in afectiuni ale sistemului nervos central si periferic; ori din cate stiu eu toxinele eliberate prin moartea bacteriilor ataca in primul rand sistemul nervos. In rest mult somn , miscare cat de mult posibila (nu gimnastrica grea, ci plimbare)si liniste psihica- fara stress, ingrijorari, agitatie etc. Iti doresc numai bine, multa bafta cu tratamentul si multa sanatate.
gabi25 spune:
citat din mesajul lui lorena2009 Buna Gabi25, ti-am vazut arsura. Nu stiu cu ce te tratezi dar ti-as recomanda pe langa uleiul de ricin sa te dai si cu Dermazin ungvent, alternativ. Este special pentru arsuri si ajuta la refacerea tesuturilor fara urme de cicatrice. Calmeaza si usturimea foarte bine. Ar fi pacat sa ramai cu cicatrice pe fata. Si eu a trebuit sa reincep tratamentul. Se pare ca am facut o recadere. Pe langa tratament fac zilnic odata, de doua ori bai fierbinti in functie de cata putere am, si sunt foarte atenta ce mananc = cat se poate fara proteine sa nu hranesc bacteria-este o alta strategie de atac asupra bacteriei, daca bacteria e slabita nefiind hranita cu proteine, vitamine etc. antibioticul o omoara mai usor fiind "slabita" sa zic asa; fara dulciuri in cantitate mare pentru a nu crea un mediu favorabil dezvoltarii candidei, care oricum apare la asa doze de antibiotic; multe lichide mai ales ceaiul verde ma ajuta mult si sucuri de fructe preparate proaspat. Tot in ideea detoxifierii merge si clisma zilnica cu ceai de musetel(dupa metoda Dr. Max Gerson), nu cu cafea pentru ca este contraindicata in afectiuni ale sistemului nervos central si periferic; ori din cate stiu eu toxinele eliberate prin moartea bacteriilor ataca in primul rand sistemul nervos. In rest mult somn , miscare cat de mult posibila (nu gimnastrica grea, ci plimbare)si liniste psihica- fara stress, ingrijorari, agitatie etc. Iti doresc numai bine, multa bafta cu tratamentul si multa sanatate. Lorena |
Multumesc Lorena....arsura a trecut, am pus foto ca sa vada si alte persoane ce se poate intampla....chiar si cu crema de protectie.
Fac o mica pauza de detoxifiere...cam in maxim 2 saptamani voi relua doxiciclina, nu raman doar cu cele trei luni de tratament.
Stiu ca nu este indicata carnea....dar la mine e mai greu fara...nu in cantitati mari si asezonata cu cat mai multe legume....desi nu spun ca mi-ar displace sa renunt macar o perioada la carne, dar sincer la cat ma ajunge tratamentul....plus multe altele si la cat sunt legumele in zona noastra nu imi permit.
Somn mult....Doamne ce l-as vrea....dar de unde, intre copii, servici si casa, cad lata in pat pe la 11-12.
Multa lume imi spune cum pot....sa am grija de mine.....stiu si inteleg....dar trebuie sa si poti.
Sper ca, daca vor sta copii la bunici 1 saptamana (de obicei nu rezista mai mult) macar sa vin de la servici si sa ma arunc in pat.
Sanatate multa
Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
www.flickr.com/photos/47782891@N00/" target="_blank">Poze