Topic ingrijirea copilului - CIC(4)
Raspunsuri - Pagina 21
marius spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dariandra Buna ziua! Am si eu o rugaminte, daca ma puteti ajuta cu un sfat. Exista o lege concreta prin care se poate prelungi concediul de ingrijire copil dupa 2 ani? Va multumesc anticipat! Andreea si scumpica Daria (03.10.2007) |
Legea este aceeasi si se acorda CIC mai mare de doi ani pentru cazuri de handicap de exemplu dar mai sunt si alte cazuri medicale ce trebuiesc sustinute prin acte medicale corespunzatoare care sa ateste incadrarea in grad de handicap etc. etc.
Legea este pe pagina legislativa.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
marius spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui petrean
daca nu e platit CAS-ul la zi...nu va beneficia de indemnizatie de crestere copil!eu stiu cazuri care au patit Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006 www.infoturism.ro/acorda-puncte/101832/" target="_blank">Votati![]() Poze gemeni Povestea noastra |
Fals. In lege sunt precizate conditiile pentru care se acorda CIC. Legea poate fi consultata pe pagina legislativa.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
ra_monik_85 spune:
Buna, am si eu o intrebare: am carte de munca incepand cu 1 sept 2008 si DPN 17sept 2009, dk cumva nasc inainte de 1 sept chiar si pe 31 august mai beneficiez de CIC?
Astept cu nerabdare un raspuns! Multumesc!
Ramona
+35
liluc spune:
Multumesc mult Marius pentru raspuns!
Mai am o nelamurire: a fost sotul la Primaria de care apartinem sa intrebe ce acte trebuie completate, de acolo i s-a spus ca daca intra el in cic va primi banii numai dupa ce mi se termina mie cele 42 de zile obligatorii ale concediului de lauzie. Este vre-un temei legal sa fie asa? In lege scrie ca se primesc banii incepand cu data nasterii copilului daca nu se indeplinesc conditiile efectuarii concediului de lauzie... sau se face referire la ambii parinti si nu-mi dau eu seama..
37+ saptamani cu
Cleo Marie
marius spune:
| citat din mesajul lui ra_monik_85 Buna, am si eu o intrebare: am carte de munca incepand cu 1 sept 2008 si DPN 17sept 2009, dk cumva nasc inainte de 1 sept chiar si pe 31 august mai beneficiez de CIC? Astept cu nerabdare un raspuns! Multumesc! Ramona +35 |
Da e Ok... se considera nastere la termen este acceptat.
Pagina legislativa
marius spune:
| citat din mesajul lui liluc Multumesc mult Marius pentru raspuns! Mai am o nelamurire: a fost sotul la Primaria de care apartinem sa intrebe ce acte trebuie completate, de acolo i s-a spus ca daca intra el in cic va primi banii numai dupa ce mi se termina mie cele 42 de zile obligatorii ale concediului de lauzie. Este vre-un temei legal sa fie asa? In lege scrie ca se primesc banii incepand cu data nasterii copilului daca nu se indeplinesc conditiile efectuarii concediului de lauzie... sau se face referire la ambii parinti si nu-mi dau eu seama.. 37+ saptamani cu Cleo Marie |
Cei de la Primarie au raspuns corect. Nu stiu ce anume este neclar.
Pagina legislativa
nemary spune:
| citat din mesajul lui terishka buna, vreau sa va intreb ceva ca nu mai dau de cap la cum trebuie procedat in situatia asta. am citit topicul (cu nr.4 numai...), sper sa nu repet intrebari deja puse in capitolele anterioare. prin urmare: - termin 2 ani de CIC pe 19 sept. 2009, din 21 sept ar trebui sa ma prezint la serviciu - sunt insarcinata din nou, DPN pe 26 dec. 2009 Am 2 variante: - ma intorc la serviciu pana pot intra in prenatal - rog medicul sa imi dea concediu medical pana pot incepe prenatalul. aici am intrebarea: cum se calculeaza concediul asta? 75 % din media salariilor brute realizate in utlimele 6 luni am inteles - salariile de dinainte sa intru in cic, media indemnizatiilor sau cum...? Si alta intrebare: indiferent (oare?) de solutia pe care o aleg, ce suma de bani am sa iau ca indemnizatie pentru CIC2? 6 milioane sau 85% din media salariilor din anul anterior CIC1 (adica suma pe care o primesc acum)? Sper sa ma fi facut inteleasa cat de cat. Multumesc anticipat pentru cine-si bate capul sa-mi raspunda:) |
aceeasi situatie o am si eu. te rog, Marius, ne poti ajuta cu un raspuns.
Mari
de Daria Maria(29.01.2008) Povestea Darului plangaciossunt tot mai mare
Daria
POZE DARIA
zgrebenel spune:
Buna ziua
Am rugamintea de a ma ajuta cu sfaturi pentru o decizie rapida : sa trec pe PFA sau carte de munca part time.
Sint gravida in 3 luni si angajatorul existent(lucrez de 2 ani la el) imi plateste salariul pe factura (SRL) dar am si carte de munca cu salariul minim. Angajatorul nu doreste ca banii de pe factura sa fie trecuti in carte de munca si in aceste conditii m-am gindit sa imi fac un PFA norma de venit IT sau sa ma anjajez part time cu a doua carte de munca la un prieten urmind ca eu sa platesc taxele catre stat. Am urmatoarele intrebari:
- pentru PFA daca mai am si carte de munca se plateste doar jumatate de impozit?
- daca fac PFA pe aceste 6 luni ramase beneficiez de cei 85% CIC? Am inteles ca trebuie depusa declaratia 200 pe care eu nu o sa o am la momentul respectiv.
Nu am inteles exact din lege daca trebuie sa ai venituri inregistrate pe min 12 luni inainte de nastere sau se ia in calcul media veniturilor pe ultimele 12 luni si in acest caz ma mai pot baza si pe venituri realizate in ultimele 6 luni.
Cum credeti ca este mai avantajos pentru un net de 20 mil : o a doua carte de munca sau PFA?
Imi cer scuze daca am parut incoerenta. Sint un pic agitata..
mgd13 spune:
am si eu o intrebare in legatuta cu calculul CIC.
voi naste in jur de 20 septembrie 2009. in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului am venituri obtinute la un loc de munca cu contract de munca si venituri din drepturi de autor. veniturile obtinute din drepturi de autor sunt insa pe o perioada de doar 5 luni, eu avand un contract cu firma respectiva pe perioada determinata de 6 luni (am fost platita 5 luni din 6).
intrebarea este: mi se iau in calcul aceste venituri? eu din cate inteleg ar trebui sa mie se ia, dar ma poate incurca faptul ca acest contract este pe perioada determinata?
adriana_1 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Cei de la Primarie au raspuns corect. Nu stiu ce anume este neclar. |
mai..eu am lucrat la primarie in acest domeniu si am completat cereri pt concediu de am vazut albastru.
stiu foarte clar ca mama poate primi concediul dupa ce termina cele 42 de zile, iar tatal primeste banii incepand cu data nasterii copilului....

Vlad si
Andrei Luca -15.12.2006