Topic ingrijirea copilului - CIC(4)
Raspunsuri - Pagina 18
blondi_m17 spune:
AVALON - multumesc de precizari.
lucrez in invatamant si aveam in vedere mai ales orele unei colege care merge la doctorat, iar in sesiuni ii mai tineam eu locul. nici eu nu gasisem nimic in lege care sa interzica acest lucru, deci probabil ca le pot lua daca va fi cazul.
stimulentul lunar pt intoarcerea la serviciu a ramas tot de 100 lei? s-a aprobat marirea de care se discuta?
blondi_m17 spune:
si ca fapt divers (daca mai sunt si alte mamici in aceeasi situatie si au nevoie de reducerea prog de lucru)...cand am facut cererea de reducere a timpului de lucru am cerut aceasta reducere cf legii, respectiv contractului colectiv de munca la nivel national, dar si la nivel de ramura care prevede acest lucru. nu a trebuit sa dau explicatii de ce imi este necesar un astfel de program redus.
stiu ca e si varianta cu explicatii..cu alaptat..si alte motive medicale...dar eu nu am apelat la asta pt ca nu era cazul.
Avalon spune:
Bolondi, nu are importanta cine este angajatorul tau... poate fi statul, poate fi o societate privata, legea e aceeasi pentru toti. Deci, exista o contradictie intre solicitarea ta scrisa de reducere a timpului normal de lucru cu 2 ore cu solicitarea pe care doresti sa o faci de suplimentare a duratei normale de lucru, respectiv solicitarea de a presta ore suplimentare. Intelegi?
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
21+ 

Avalon spune:
Eu beneficiez de reducerea timpului normal de lucru cu 2 ore. In realitate lucrez cel putin 8 ore pe zi. Cum ar fi sa ma duc si sa solicit plata celor 2 ore pe care eu le prestez zilnic "suplimentar", dupa ce am solicitat reducerea duratei de lucru fara a-mi fi afectate drepturile salariale?
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
21+ 

Roxyn spune:
Vlad are 8 luni.
Am primit indemnizatia 3 luni pe card.
Dupa 8 luni, mi-a venit alocatia pe 7 luni si indemnizatia pe o luna, la posta, fara ca eu sa stiu...
Unde pot merge sa ma interesez ce se intampla cu cardul? La Dir. Muncii sau la banca?
http://www.shout.ro/user.html?u=bubuletz
blondi_m17 spune:
Avalon: eu inteleg contradictia...de asta si intrebam...
ideea e ca daca tin locul colegei 2 saptamani, ea avand doar 2 ore pe sapt pe care i le-as suplini, eu nu fac nicio cerere de a beneficia de ore suplimentare, pur si simplu mi se platesc fiindca am intrat la clase in locul ei, fiind vorba de aceeasi scoala.
nu stiu unde lucrezi tu, dar daca tot stai 8 ore zilnic de ce ai mai facut cerere de reducere? ca sa ti se poata spune la un moment dat ca ai avut aceasta reducere acordata de ei?? mie nu mi se pare normal sa muncesti ...voluntar...mai ales in conditiile societatii de azi.(doar daca nu alegi vreo asociatie de voluntariat).
oricum o sa incerc sa evit intrarea la ore in locul colegei, desi vrem si un al doilea bebe si orele in plus ar fi fost f bune pt viitorul calcul al indemnizatiei bb2...
sa fim sanatosi in primul rand
Avalon spune:
Blondi
, am reflectat la ce mi-ai zis si cred ca ai dreptate... ideea e ca uneori sunt cam fraiera si abia dupa ce mi-o iau in freza actionez cum trebuie... Dar una peste alta cred ca ai o conceptie sanatoasa referitor la ceea ce am discutat.
Avalon
22+ 

Placebo-jr spune:
Buna iar... nu am mai scris de ceva timp ... dar rasfoind paginile pe aici mi-a atras atentia raspunsul lui iubu77. Este raspunsul pe care-l vroiam eu... dar nu stiu sigur daca e cel corect.
Intrebare Iubu77: daca esti tu draguta, cum de ai primit 85% indemnizatie pt cic2 din ven dinnainte de nasterea primului copil? In lege zice ca se pastreaza aceeasi indemnizatie din cic1 in cic2 numai daca exista continuitate dar tu ai o intrerupere de o luna. Sau poate nu inteleg eu bine legea. Cazul tau seamana izbitor de mult cu cazul meu numai ca eu o sa nasc in martie 2010 si cic1 expira in 2 martie 2010 - si sunt un pic ingrijorata ce indemnizatia pe care o voi primi daca e o intrerupere... ca daca primes 600 lei nu e de ajuns si va trebui sa ma intorc la munca unde ma asteapta un sef dificil care ma ameninta cu desfiintarea postului.
Raman datoare pentru un raspuns... 
Mony08 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Avalon Ancasilv: precizarea potrivit careia baza este formata din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, si faptul ca luna anterioara nasterii se ia in calcul de doua ori apare in normele metodologice la ordonanta. |
Am ajuns iar in ceata.....mie mi-ai spus ca luna anterioara nasterii nu se ia in calcul .....
| Citat: |
| citat din mesajul lui Avalon Exemplu: venitul net (salariul net=ceea ce iei "in mana") pe fiecare din lunile din perioada decembrie 2007-noiembrie 2008 este 1000 ron. Nasterea are loc luna ianuarie 2009. Conform normelor metodologice, venitul din luna anterioara nasterii nu se ia in calculul indemnizatiei (in cazul nostru venitul net pe luna decembrie 2008), ci se ia in calcul venitul net din luna precedenta de 2 ori (adica venitul net al lunii noiembrie 2008). Media inseamna 1000 ron*12 luni/12=1000 ron 85% din 1000=850 ron |
deci pana la urma cum se calculeaza?

Mony
35+
kid spune:
Mony08 Nu se ia in calcul venitul din luna in care s-a nascut copilul, ci se pune de 2 ori luna anterioara nasterii lui.
Eu am nascut pe 15 mai, iar la calcul s-a luat in considerare de 2 ori venitul de pe luna aprilie, pana la luna iunie a anului precedent.
Teodora,
de
Vladut (15.05.2007)
Si noi in albumul de ratuste ->>> www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ki2 & ki2 
Vreau sa nu mai fiu diferit!
Bazar pentru Mihaita

Bazar pentru Bogdan

Bazar pentru Sebi

Bazar pentru Ema