Topic ingrijirea copilului - CIC(4)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui genie79

Sper ca postez bine, daca nu, imi cer scuze anticipat.Din greseala am postat intrebarea aceasta si in alt topic si nu stiu cum sa o sterg.
As avea nevoie de o lamurire:datorita "minunatei" crize financiare, seful meu ne-a trecut pe toti la program de 4 ore.Influenteaza chestia asta perioada de 2 ani de CIC, adica imi va fi redusa cu jumatate perioada in care pot sta acasa pt acele luni in care am lucrat cu jumatate de norma?

Va multumesc din suflet pt raspuns

poti avea si program de 2 ore in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului, si tot beneficiezi de CIC
problema este doar la bani, ca banuiesc ca si salariul se injumatateste, deci media pt calculul indemnizatiei este mai mica

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 21+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Placebo-jr

Avalon multumesc mult pentru raspuns.... dar ar fi bine sa vad si eu un cadru legal prin care sa pot sa ma intorc la servici innainte de terminarea CIC 1 - adica la cerere..... cerere pe care treb sa mi-o aprobe angajatorul. Ca dupa ce mi-o aproba si ma intorc la munca imi bag concedii medicale si nu o sa-l afecteze la buget deloc pentru ca indemnizatia din CO se deduce de la plata CAS total al firmei (mai putin primele x zile - nu mai stiu eu cate 10 parca).
Si daca-mi desfiinteaza postul cand ma intorc la munca? e obligat totusi sa-mi orefe alta pozitie cu aceleasi drepturi salariale? Adica poate sa-mi ofere postul de femeie de servici si la sal meu de dir financiar ar fi foarte ciudat... nuuuu?
Oricum.... m-am cam resemnat cu toate posibilitatile pe care le am si sper sa ma ajute D-zeu sa nasc innainte de terminarea CIC ca sa am aceeasi indemnizatie.... ca altfel risc sa mai am si complicatii cu bb2 din cauza stresului.

Pupici si inca o data multumesc

-nu poate desfiinta doar postul tau timp de 6 luni de la intoarcerea din CIC, dar daca intra in faliment sau suspenda activitatea firmei, atunci poate
-alt post se ofera la schimb numai atunci cand se invoca necorespunderea profesionala, dar daca restrange activitatea prin desfiintarea postului nu e obligat sa-ti ofere alt post.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 21+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui delsim

Imi pare rau ca nu pot citi tot topicul, probabil raspunsul se afla undeva aici, dar am nevoie de o informatie urgenta: banii de indemnizatie de cresterea copilului cum se calculeaza: din salariul brut (ala din contractul de munca) sau din venit ? Eu am un job pentru care primesc si un spor lunar. E ....o sa se calculeze 85% din TOT ce primesc lunar sau numai din salariul prevazut in contract?

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

nu trebuie sa citesti tot topicul, doar cateva mesaje mai sus

Avalon 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blondi_m17 spune:

sper ca scriu la topicul care trebuie...
exista urmatoarea situatie: ma intorc la serviciu din CIC cand bebe are 11 luni. Am facut cerere - si mi s-a aprobat- pt reducerea timpului de lucru cu 2 ore zilnic cf legii pana cand bebe face 2ani. Intrebarea mea este: daca in acesta perioada apare posibilitatea efectuarii unor ore suplimentare (care sa fie si platite, bineinteles)pot sa ma angajez sa le onorez? scrie pe undeva ca daca am program de lucru redus nu am voie la alte venituri suplimentare??

va rog mult daca aveti un cadru legislativ pentru asa o situatie..

multumec anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blankar spune:

pe mine ma ajuta cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

buna, am si eu o nelamurire referitoare la modul de calcul al indemnizatiei. tocmai m-am intors din hambarului, unde mi s-a spus ca indemnizatia se calculeaza asa: ultima luna inainte de nasterea copilului se ia in calcul de doua ori, dupa care mai numeri 10 luni in urma. mi s-a parut complet aiurea.
deci: eu am nascut in octombrie 2007. calculul s-a facut asa:
septembrie 2007 * 2
aug2007-noi 2006 * 1
total 12 luni
eu am cautat prin lege, dar nu am gasit nicaieri formula asta de calcul. daca ma puteti ajuta ar fi super.
multumesc anticipat
PS e vorba de 85% din salar

anca si Vladut... 06.10.2007

Mergi la inceput

Ancasilv: precizarea potrivit careia baza este formata din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, si faptul ca luna anterioara nasterii se ia in calcul de doua ori apare in normele metodologice la ordonanta.

blondi_m17: nu scrie nicaieri ca nu poti beneficia de ore suplimentare daca ai timp redus de lucru, dar eu personal nu cred ca este posibil asa ceva... sa-ti spun de ce: aceasta reducere a timpului de lucru se aproba in caz de necesitate... Cum vei justifica faptul ca tu nu poti sta 8 ore la serviciu, in timp ce poti efectua ore suplimentare? Nu stiu, intreb si eu...

Avalon 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

da, merci de raspuns, am gasit si eu intre timp.

anca si Vladut... 06.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Buna fetelor

Am scris eu mai demult pe aici..dar revin pentru cele interesate.. Am nascut un copil in oct 2006..am fost in Cic 1 pana in oct 2008. In noiembrie 2008 am nascut al doile copil. In oct 2008 m-am intors la birou si am fost in concediu prenatal pana s-a nascut bebe 2. Au tot fost discutii pe aici referitor la calculul indemnizatiei..Mie mi-au dat 85% din veniturile avute inainte de nasterea primului copil..
O zi faina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pianna spune:

Am si eu o intrebare, de fapt mai multe.

La calculul indemnizatiei se tine cont de ORICE venit impozabil din ultimele 12 luni? Adica aici intra si
- banii primiti cu statut de "premiere",
- contracte prestari-servicii discontinue,
- fondurile cuvenite in urma unui contract cu un partener extern?

Multumesc anticipat.

Mergi la inceput