Topic ingrijirea copilului - CIC(4)
Raspunsuri - Pagina 11
Avalon spune:
Iar pentru situatia in care angajatorul desfiinteaza postul pana la expirarea celor 6 luni, salariata poate invoca incalcarea CCMN 2007-2010, indiferent ce motiv va inova acesta (necorespundere profesionala, etc).
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
20+ 

marius spune:
Avalon, sa n-o amestecam, ca zapacim autoarea intrebarii si inducem false chemari la razboaie inutile.
Discutia era despre ce se va intampla in ianuarie, cand se termina CIC.
S-a sustinut aici ca trebuie pastrat postul timp de 6 luni - FALS.
Raspunsul complet si corect este:
1.Angajatul reintors dupa epuizarea CIC NU poate fi concediat pentru motive de necorespundere profesionala timp de 6 luni.
2. Angajatul reintors dupa epuizarea CIC nu mai intra sub incidenta legislatiei privind protectia maternitatii decat sub aspectul de la pct.1.
3. Angajatul intors din CIC POATE fi concediat pentru restul motivelor prevazute in Codul Muncii (indisciplina, desfiintarea postului, restructurare, reorganizare etc), cu respectarea pasilor obligatorii.
3. Angajatorul nu poate concedia o persoana aflata in CIC, insa o poate face a doua zi dupa reluarea activitatii pentru motivele de la pct.3.
Asta ar fi.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Avalon spune:
Da' eu nu ma razboiesc cu nimeni ![]()
Pur si simplu voiam sa vin in ajutorul mamicii abuzate pe motive de criza economica... din pacate in viitorul apropiat va ploua cu astfel de abuzuri. Nu pot sta cu mainile incrucisate si sa raspund "nu ai ce face daca te da afara", ci am simtit nevoia sa-i aduc la cunostinta toate posibilitatile legale sa conteste acest abuz.
In rest, sunt de acord cu tot ce ai scris mai sus si sa auzim numai de bine!
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
20+ 

anca55 spune:
Salutare,
Am venituri PFA (autorizata) din iunie 2008, in ianuarie 2009 voi naste si sunt disperata. Am platit si platesc impozitul aferent acestor venituri PFA. Am aflat de cateva zile (o colega care a intrebat direct la directia unde se depune dosarul) ca in calculul pt 85% indemnizatia CIC nu intra si aceste venituri! Legea spune ca recunoaste aceste venituri impozabile cf Codului Fiscal.
Astept sa-mi spuna cineva: sunt recunoscute aceste venituri sau nu!
marius spune:
Da intra toate veniturile profesionale sau asimilate acestora.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
anca55 spune:
Inca o intrebare: trebuie sa platesc indemn de sanatate (5,5%) pt veniturile PFA ca sa imi ia aceste venituri la calculul CIC?
marius spune:
Trebuie sa platesti asigurarea de sanatate - insa nu are legatura cu CIC.
Are legatura insa cu concediul de maternitate si cu spitalizarea la momentul nasterii.
Pagina legislativa
anca55 spune:
Stiu ca e pt medical, dar am si venituri salariale.
Intrebare: unde depun actele pt indemnizatia CIC (sunt din sect 5 al capitalei)?
Ramonika spune:
daca tot vine vorba de PFA. am o intrebare. sunt angajat cu norma intreaga la o firma, am si un PFA pe traducator, insa in 2009 n-am emis nici o factura, nici n-am lucrat nimic pe PFA.
in decembrie 2009 voi naste. voi merge pe calea cu 85% din salariu. poate cumva sa ma "incurce" PFA-ul asta? adica sa ma impiedice cu ceva in legatura cu CIC-ul? sau n-are nici o treaba? trebuie sa declar la Finante ca nu lucrez in perioada de CIC?
adica ma gandesc in ideea sa nu creada cei de la Finante ca eu iau banii pe CIC si mai scot bani si de pe PFA, sau ceva de genul...
daca is probleme, prefer sa desfiintez PFA-ul, si asa mai mult degeaba il tin...
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor