Topic ingrijirea copilului - CIC(4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Placebo-jr spune:

Buna la toata lumea.
Am si eu o intrebare: sunt in CIC pana pe 2 martie 2010 si treb sa nasc bb2 in martie 2010 - intrebare: daca nasc pe 1 martie 2010 se considera prelungire din CIC1 in CIC2, sau trebuie sa am concediu de maternitate min 42 zile si dupa acest concediu medical intru in CIC2?
Si o alta intrebare care ma macina - daca nu reusesc sa nasc pana pe 1 martie 2010 ma gandesc serios sa ma intorc la servici sa am cateva luni lucrate astfel incat indemnizatia de 85% sa fie mai mare decat 600 lei pe luna... dar asta inseamna sa fac cerere sa ma intorc din CIC innainte de implinerea a 2 ani si angajatorul nu vrea sa ma mai primeasca (vezi acelasi caz cu desfiintarea postului) indiferent ce motive are (criza economica sau de personalitate). Intrebare: este obligat sa ma primeasca la servici la cerere innainte de implinerea celor 2 ani? si dupa ce revin la servici sa intru in concedii medicale - de risc maternal ?
Multumesc mult pentru tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancasoare spune:

Avalon, Marius, multumesc pentru raspunsuri!
Postul va fi desfiintat clar, care este procedura legala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Pai procedura legala este ca vei primi o decizie de desfacere a contractului de munca prin care ti se va comunica hotararea conducerii de a desfiinta postul tau din motiv de "dificultati economice", conform art 65 alin 1 din codul muncii (deci vei putea beneficia de somaj dupa expirarea preavizului legal de 20 zile lucratoare) si conform art 78 alin 1 si 2 din CCMN 2007-2010 au obligatia de a-ti plati un salariu compensatoriu (la nivelul unui salariu mediu). Mai departe, ei nu mai au dreptul legal de a angaja pe altcineva pe postul tau u an de zile, dar desigur pot angaja pe alt post, clasificarea ocupatiilor din Romania este suficient de "incapatoare" pentru alta persoana cu studiile si meseria ta...
Ce vei face? Asta depinde de tine... daca semnezi ca ai luat la cunostinta de decizie, ai dreptul legal sa contesti decizia la judecatoria sectorului in care este sediul social al angajatorului in termen de 30 zile... sau sa nu contesti si sa beneficiezi de somaj...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

mie nu-mi raspunde nimeni?

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Eu am PFA si nu-l desfiintez pe perioada CIC-ului ca nu am de ce. Doar ca nu voi mai avea venituri pe perioada cand beneficiez de CIC, atat. In rest depun declaratiile anuale pe zero. Nu scrie nicaieri ca trebuie sa desfiintezi PFA-ul, ci doar ca nu ai voie sa beneficiezi de indemnizatie de crestere a copilului care este suportata de Bugetul Asigurarilor de Stat si in acelasi timp sa obtii venituri (de orice fel: salariale, din profesii libere, din activitati independente).

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

multumesc mult Avalon
oricum nici pe 2009 nu am inregistrat venituri si nici pe perioada CIC-ului n-o sa inregistrez, pt. ca nu-mi convine, oricum n-as putea inregistra mai mult decat o sa iau indemnizatia pt. CIC.
insa cum declaratia de venituri realizate se depunde abia pana pe 15 mai anul urmator, ma gandeam sa nu intre astia la idei cum ca as beneficia si de alte venituri si sa-mi creeze probleme...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Ramonika, declaratia de venit pe 2009 poti s-o depui incepand cu data de 1 ianuarie 2010. Termenul maxim e mai 2010, dar ca sa stai linistita o depui mai repede.

Avalon 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Placebo-jr spune:

Mie nu-mi raspunde nimeni ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

daca tot vine vorba de PFA. am o intrebare. sunt angajat cu norma intreaga la o firma, am si un PFA pe traducator, insa in 2009 n-am emis nici o factura, nici n-am lucrat nimic pe PFA.
in decembrie 2009 voi naste. voi merge pe calea cu 85% din salariu. poate cumva sa ma "incurce" PFA-ul asta? adica sa ma impiedice cu ceva in legatura cu CIC-ul? sau n-are nici o treaba? trebuie sa declar la Finante ca nu lucrez in perioada de CIC?
adica ma gandesc in ideea sa nu creada cei de la Finante ca eu iau banii pe CIC si mai scot bani si de pe PFA, sau ceva de genul...
daca is probleme, prefer sa desfiintez PFA-ul, si asa mai mult degeaba il tin...

Da poate sa te incurce PFA-ul,dar pentru ca desfiintarea dureaza muult,mai bine ceri suspendarea activitatii pe perioada de doi ani pe motiv de CIC si il desfiintezi (eventual) abia dupa expirarea CIC - pentru ca pentru desfiintare trebuie sa iti vina intai control de la finante si poate dura si un an pana apara aia Noi am avut AF si asa am facut (la prima sarcina).

MONI 35s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."

Mergi la inceput

unde scrie ca trebuie suspendat PFAul pe perioada CIC? Eun nu gasesc asa ceva nicaieri... OUG148/2005 spune doar ca mi se suspenda dreptul la CIC din ziua urmatoare realizarii de venituri si ca trebuie sa anunt in scris cand obtin venituri pentru a mi se suspenda indemnizatia:

Art. 12. - (2) Plata indemniza#355;iei prev#259;zute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urm#259;toare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 14. - (1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natur#259; sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 5 zile lucratoare de la aparitia acesteia. (2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de c#259;tre primarie directiei teritoriale în termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii

Avalon 20+

Mergi la inceput