Condica Salajencelor [92]

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

olim, drum bun spre Ro, n-ai zis nimic daca esti in zona la inceput de iulie, poate ne vedem...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

adriana, multam de cafea! Acum o beau si eu pe a mea (a doua).
Aseara m-am culcat si eu mai devreme, de fapt m-am pus cu Stefan in pat si tot am adormit langa el. Azi am fost la Badon, mi-am adus niste cirese sa pun compot. Voi cum faceti compotu? Ca la mine e prima oara, tot mama il facea...acum stiu ca se spala fructle, se pun in borcane...eu vreau sa stiu la cati litri de apa cat zahar pun, si ce se mai pune: conservant? aspirina? O sa caut si pe net sa vad ce retete gasesc pe acolo.
Miha, eu nu am cazut aseara apusul, dar am tras acum cu ochiul pe acolo...ce faina ii localitatea...

diana de IANIS STEFAN 14 mai 2007

Piscotel
Torturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

'neata si de la noi.Adriana multam de cafei. Diana, io compotul il pun in 2 moduri. Pt unele fructe mai tari fac sirop si fierb(de fapt operatiunea dureaza extrem de putin doar cat isi schimba fructele putin culoarea) fructele in el apoi le pun in borcane pun un vf cutit salicilat si apoi sirop fierbinte capsat si in haine (pere, piersici) insa ciresele le pun in borcane, pun zahar 2-3 linguri sau dupa gust, unvf miiic de salicilat, apa, inchid borcanul si pun cate borcane intra intr-un vas cu apa in care am pus un prosop pe fund la foc. Cand incepe la fiert le mai las 15 min si in haine.Asta e tot. Nu e mare filosofia. A, si neaparat salicilat de ala sticlos de la farmacie. Nu conservant care te strange de gat.Dulciuri

Mergi la inceput

Dian, io puneam compotul de cirese fara nici un fel de conservant. E drept ca le fierbeam 40 de minute dar stateau fara probleme. Intr-un an mi-a ramas si in anul urmator. Era bun . Puneam cirese in borcan, puneam apa si 2-3 linguri de zahar, capac cu filet naeparat. Le inveleam in ziar, fiecare borcan separat si le puneam la fiert. Le acopeream cu carpe de bucatarie si dupa ce au fiert le lasam asa acoperite pana se raceau.

mai viu!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Am revenit...aici sunt toate cele 4 camere live din oras, prima e in Piata Mare, asa e traducerea din suedeza a lui Stora Torget. E in orasul vechi care e patrimoniu UNESCO. Orasul vechi e vechi de peste 800 de ani, din perioada hanseatica. Sunt case vechi de atunci si care sunt locuite. Bine, nu tot orasul e de atunci, dar casele mai noi sunt de peste 200 de ani si toate sunt locuite. Prietenii nostri stau intr-asa o casa, trebuie sa-i intreb cati ani are. Pe din afara sunt vechi, intretinute, iar inauntru totul e super modern. Noi am avut un soc cand am fost prima data la ei, din cauza diferentei de aspect(casa afara si casa inauntru).

Uite o foto facuta cand a fost mama prima data la noi, e chiar acolo in piata, unde vede camera. Atunci nu erau terasele, era deja noiembrie. Dar acum sunt terasele deschise, e tare frumos. Lasa ca maine poate fac niste foto acolo...Mai poti vedea si aici
fotografii din orasul vechi, dar sunt tot toamna facute...

ca v-as putea vb o saptamana fara sa ma opresc cat de mult imi place oraselul asta si insula...

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Otilia, am uitat sa te felicit pentru ultima ta achizitie , lada frigorifica. Ma bucur alaturi de tine ca ti s-a mai indeplinit inca o dorinta.
Mihaela, abia astept seara sa vad si eu apusul de soare k aseara l-am ratat.

Azi am fost harnicutza foc. Dimineata am mers la piata , am cumparat capsuni. Apoi am mers cu fetele la kef pana la 3.30. Am venit acasa si am facut rpd gemul de capsuni. Apoi am facut ciorba de fasole cu afumatura. Am spalat 3 ture haine si o gramada de vase. Si toate astea pana la ora asta . Deci ... sunt de-a dreptul mandra de mine

Asa .... m-am "inarmat" cu cele necesare si de luni intru la dieta. Daca ma ajuta DD sper sa si reusesc sa tin cele 90 de zile.

Mergi la inceput

Mihaaaaaaaaaaaaaaaaa, iar ma inebunesti cu orasul? Vezi ca te trezesti cu mine la usa minten.Si mie imi stau compoturile de la un an la altul, din 2007 le-am etichetat, sunt f bune inca mai am si mai vechi de 2007 si sunt ok si alea. De aia m-am hotarat sa imi iau lada, ca tot pun la compoturi si astia nu mananca. Dulciuri

Mergi la inceput

Adriana cu cat ai luat capsunile?Apoi tu chiar esti speedy gonzalez. Mai poti?Dulciuri

Mergi la inceput

rapid repejor ca am terminat cu florile si mergem pe malul marii sa adunam pietre si pietricele ca sa termin ornamentul .

Oti, sa stapanesti sanatoasa lada frigorifica(io cand ai zis prima data, pana m-am lamurit ca e din aia mare) mi-am imaginat una din aia portabila, de mers la pic-nic. Asta pentru ca noi am tot umblat sa ne luam ceva cos sau lada de mers la picnic zilele trecute .
Pai cu draga inima te primesc oricand, cu totii. Pacat ca e drumul asa lung, ca insula e un loc excelent de concediu de vara. Dar cine stie...invitatia e deschisa pentru toate.

adriana ce harnicuta esti! La noi dulceturile nu-s la moda. Sunt tare bune in magazine, de toate felurile. Fructele sunt scumpe si nu merita de pus dulceata. Aici gasesc si dulceata BIO daca am chef sa pap organic. sa va spun de fructe...aici mancam acum capsuni de Belgia, la 5,5 euro kg. Am luat in cateva zile vreo 600-700 g(asa se vinde, la cutie de plastic). Capsunii gotlandezi sunt inca scumpi de tot, la 12 euro kg. Peste vreo 2 saptamani trebuie sa apara grosu' capsunilor gotlandezi, atunci luam kg ca pe cei belgieni, sunt producatori care vand direct la intrarea in magazin. Aici nu exista piata, dar producatorii au voie sa vanda asa la intrarea in magazine. Desi gasesti si in magazin aceiasi capsuni, dar putin mai scumpi.
Ciresele sunt din Argentina si n-am avut curiozitatea, sunt scumpe si alea. In schimb am mancat nectarine super gustoase, din Spania. Si avem mereu struguri tare gustosi(din Egipt), pepeni galbeni si rosii buni si astia, cred ca de prin Grecia sau Spania, ananas din ceva tara sudamericana...deh, fructe de tot felul. Si am mancat ieri porumb fiert. Am gasit congelat asa crud, l-am fiert si a fost delicios. Noa v-am facut si pofta? Va astept si la masa daca doriti .

Hai am fugit, mai viu!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Oti, eu le-am luat pe cele pentru gem cu 5 lei kg , dar pentru masa am luat cu 6 lei/kg. Joi am vazut si cu 4 lei dar nu aratau asa de bine si am zis mai bine .. PAS
Acum merg in pat, am terminat si vasele de spalat, am mai bagat o tura de haine dar o las pentru maine dimi sa o intind.

Mihaela, in seara asta se pare ca voi rata din nou apusul si imi pare rau , dar nu mai pot sta in sus k ma dor deja spatele de numa.Cum ma pun in pat adorm in maxim 10 minute.

Noapte buna si usor tuturor !

Mergi la inceput