Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 99
Raspunsuri - Pagina 20
adrianaady spune:
Tinuta imi pare rau pt diagnostic, dar fetele stiu mai bine sa iti povesteasca ca nu e un capat de tara, ca pauza de 6 luni o sa iti aduca multa liniste si relaxare si apoi vine sigur bebe...o sa vezi.
Incearca sa fii curajoasa si increzatoare, desi imi inchipui ca nu e usor, dar faptul ca stii ce ai este un pas mare inainte.
Te rog mai adu-mi aminte, aveai ceva simptome sau chisturi care sa indice ce ai endometrioza? sau pur si simplu s-a descoperit la laparo?
aaandreea78 spune:
Buna fetelor,
imi pare rau pentru ce se intampla cu unele dintre voi, tot ce pot sa spun sa nu va pierdeti increderea in Dumnezeu............
Acum fac apel la voi............. Multumesc anticipat.......
Dragele mele,
Indraznesc sa ma adresez voua in numele unei fetite dragi mie, Maria Chiritescu.
Maria este fiica in varsta de 5 ani a prietenei mele, Simona Chiritescu, din Pitesti.
Mariuca noastra a fost diagnosticata in aprilie 2008 cu o boala rara si foarte grava, Tirozinemie de gradul 1, la Institutul Kremlin Bicetre din Paris. Si asta dupa un an de investigatii fara rezultate pe la toate clinicile si spitalele de specialitate din Romania. Din cauza bolii, Maria nu mai putea sa doarma, sa manance sau sa mearga.
La institutul parizian, Maria a primit un tratament si un regim alimentar foarte strict, dar mai ales foarte costisitor: 3000 de euro / luna, pe care a inceput sa-l urmeze de pe 1 mai 2008 si pe care va trebui sa-l urmeze toata viata.
La numai 37 de zile de la prima doza de medicament, Maria a inceput din nou sa mearga si a zambit pentru prima oara dupa foarte mult timp. Acum ea se simte bine: rade, alearga, se joaca, merge la dansuri si viseaza sa devina...balerina sau mireasa!
Parintii si prietenii s-au straduit si au reusit sa stranga bani pentru cumpararea din Franta a tratamentului si a alimentelor non-proteice timp de un an de zile, insa banii sunt pe terminate, iar Casa de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii nu subventioneaza deloc aceste medicamente.
Ministerul a promis ca dosarul se va rezolva, dar peste cat timp nu stie sa ne spuna, ori viata micutei noastre depinde de acest medicament si, implicit, de aceasta suma extrem de mare, 3000 euro / luna.
Intre timp:
Orange, Vodafone si Cosmote ne-au pus la dispozitie nr. de SMS 848 prin intermediul caruia puteti dona 2 euro pentru Maria.Aceasta campanie se desfasoara in perioada 29 mai - 12 iunie.
Cele doua campanii sunt sustinute de B1 TV, Europa FM si Radio 21.
In atasament veti gasi scrisoarea oficiala a acestei campanii de strangeri de fonduri initiata de Fundatia "Lumina in Suflet" care o sprijina pe Maria si spotul publicitar care este difuzat pe posturile de radio Europa FM si Radio 21, precum si la postul de televiziune B1 TV.
Va multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi cele de mai sus si mai ales, va multumesc pentru ajutorul vostru!
De asemenea, va rog sa trimiteti acest mesaj impreuna cu documentele atasate, prietenilor si cunoscutilor vostri, pentru ca orice ajutor conteaza!
Andreea si Ioana
aaandreea78 spune:
Scuze, nu am reusit sa atasez documentele.
2 euro , nu este mult, putem face ceva.....................
magdita spune:
Tinuta
, imi pare rau sa aud din nou de endo, dar sa stii ca nu trebuie sa te sperie diagnosticul, e bine ca ai descoperit-o si ca o poti trata. Iar legat de visul de a ramane gravi imediat, sa stii ca avem un exemplu printre noi : Aris26 a ramas gravi imediat dupa laparo, cu injectiile de diphereline in geanta, asteptand primul cm ca sa le poata face. Asa ca nimic nu e imposibil.
Andreea
, sanatate maxima Mariei, iar parintilor ei multa putere. Am trimis sms
.
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla
din nou, iar atunci va fi perfect!
tinuta78 spune:
Ady, multumesc ptr incurajari.
Nu am avut nici un simtom, doar dureri in prima zi de cm care ziceam eu normale si care treceau cu 2 pastile de paduden. La prima vizita la dr T mi-a zis ca e posibil sa fie o endometrioza, dar nu-mi vene asa cred. In rest ok, uter, ovare, ovulatie..., doar intarzierea unei sarini m-a indreptat spre laparo. Sincer nici nu credeam sa am ceva. Pe fisa de externare scrie: diagnostic principal. chist endo de 3/3 pe OS. Diagnostic secundar: chist hematic 2/3 pe OD si o leziune de endo in zona pelvina. Nu stiu daca e grav sau nu, stiu ca am o prietena care cu chisturi mult mai mari a reusit sa ramana dupa 9 luni de la operatie si 3 luni de tratament. Mai am multe intrebari, dar nici nu stiu daca este momentul , acum cand toata atentia este indreptata spre scumpa de MADA,din respect ptr ea, o sa pun de luni celelalte intrebari
simonia spune:
imi pare tare rau pentru mada, eu am pierdut-o la 3 luni si am trecut si eu prin asta 
lalitica2000 spune:
tinuta, sa stii ca nu e dracu asa de negru precum pare. Uite, eu pe 31 dec am facut prima fiola de diphe si pe 9 mai anul acesta mi-a venit prima menstruatie, deci toata pauza asta a durat 4 luni si 9 zile, dar de pe la sfarsitul lui aprilie de fapt eu am reintrat in circuit deoarece am simtit cand a avut loc prima ovulatie. Toata perioada asta a fost o perioada de relaxare, e adevarat ca m-au deranjat bufeurile, dar acum uitandu-ma in urma nu regret nimic. Tratamentul acesta m-a ajutat sa ma relaxez, sa fiu un pic mai detasata in legatura cu infertilitatea cu care ne confruntam acum. Eu zic sa faci acum tratamentul, sa fii tu impacata ca ai facut tot ce tinea de tine. o sa vezi ca lunile astea or sa treaca repede si pe urma o sa vii cu vesti bune.
aaandreea, ma doare sufletul cand aud de copii care sufera de maladii. Am trimis si eu sms. Sper sa se stranga destui banutzi pentru tratament si ii doresc prieteni tale putere si multa sanatate fetitei.
csana spune:
plange sufletul meu pentru Mada...si nici nu pot sa-mi imaginez ce e in sufletelul lor...
Doamne, intareste-i sa-si duca crucea asta ingrozitor de grea! si usureaza-le durerea cu alinare si uitare, dandu-le din nou bucuria de-a fi parinti....
Tinuta eu am reusit sa iau compensat ieri Diphe cu ajutorul Ioanei si a rezidentului celalalt, nu stiu cum il cheama..
Hai sa-ti zic cum a fost. am sunat-o pe Ioana, m-a chemat a doua zi la spital. am steptat putin si am vazut-o venind cu dr.T. DR. T ma intreaba ce e, eu ii zic ca vreau sa vorbesc cu Ioana
. de ce n-am vorbit cu el?!pt ca atunci cand l-am intrebat dc se da compensat mi-a zis ca nu...rushinica!!!!!
I-am spus Ioanei ca vreau o scrisoare medical.Ioana l-a trimis pe coleg, acesta mi-a luat iesirea din spital si buletinul si s-a infatisat dupa vreo 10 min cu doua hartii zicandu-mi ca asta-i tot.i-am multumit si am plecat in cealalta parte a orasului, la dr de familie ca sa iau retea compensata.pe drum iau si o mica atentie,pe care i-o pun pe birou si ii cer apoi o reteta compensata. dr se uita crucis la mine, isi ia cutia cu bomboane si imi zice razand ca aia e o reteta compensata
. ca ea nu are ce sa-mi dea...M-am facut de tot rasul...n-am vazut in viata mea o scrisoare medicala nici o reteta compensata...ma miram eu ca nu scrie scrisoare medicala, dar
. in fine, ideea e ca Diphereline se da compensat, si practic n-ai nevoie decat de retatea de la dr. T, sau mai bine zis de la rezidentii lui. apoi, intr-adevar cred ca doar Farm Dona elibereaza compensaat, pt ca am fost la Leda si mi-au zis ca nu.