Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE(47)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

xdidi - pana pe 17 nu mai e mult. iti tzin pumnii sa auzi direct inimioara si sa radem aici cat de proaste sunt testele astea de pp

ioana - multumesc mult. multi finutzei tale frumoase. ei pe la cat au scapat de colici?spune-i ca ashteptam poze cu comoara ei. sa ne trimita macar una-doua prin mesager

monica - multumesc mult...dar cand ma uit la rebecca asa mi se face un chef de o fetitza

cristy - pai poate tocmai crapa unul frumos si baban...te ashteptam cu vesti bune peste 2 sapt.nu ceda inca locul asa de ushor,doar e loc pentru toata lumea...tzine bine de al tau

csana - stiu glumele lui t. si crede-ma sunt tare bine venite uneori. eu datorita spiritului lui de gluma am nascut razand si moasa urla la mine sa nu mai rad ca pierd contractia.e adevarat ca nu da multe explicatii dar daca te tzii de ce spune el nu ai cum sa nu ramai.
daca esti dispusa sa accepti stilul lui glumetz poti sa porti conversatii intregi cu el,dar majoritatea fetelor se inhiba. asa e el,face haz de necaz pentru ca vede zilnic prea multe cazuri disperate,daca nu ar glumi un pic nu stiu cum ar face fatza. mai bine asa decat sa ia in tragic
situatia noastra,nu ne-ar ajuta nici pe noi psihic. el stie clar ca se poate ramane cu endo si este doar o chestiune de timp. iar timpul are alte dimensiuni din perspectiva lui fata de a noastra.

luci - e bine sa prinzi cate un pui de somn chiar si ziua...oricand. aduna acolo si incarca cat mai mult acumulatorul.

magdita - ne vedem duminica..cum nu?! sa lipseasca marte din post?sa imi trimite-ti si mie un pm daca s-a stabilit locatia.

aditza,csana - cititi raspunsurile la intrebari dupa site-ul lui. o sa gasiti raspunsuri la multe dintre intrebarile voastre. in felul asta nu o sa mai fie nevoie sa il trageti de limba. el s-a obishnuit ca pacientele lui sunt f informate si deshtepte

fireyes - pleci in grecia? he he...bafta! eu de acolo m-am intors cu bb la purtator. deshi e made in romania de prins s-a prins la greci. deh,corcitura pana la capat

toata gashca

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

aris.....o sa intru pe site-ul lui si am sa citesc , multam '
ehe ....dureaza pana cand il cunosti cunosti pe Dl TUTU , mie imi place ca este glumet ....numai sa nu faca misto , ca atunci ma supar
am si eu o intrebare : toate mergeti la Tutu ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Buna dragelor!
Beta HCG 0.100 si ca sa fie tacamul complet azi z46 s-a transformat in z1, parca astepta rezultatul de la beta HCG inainte sa vina. Ma tot laudam cu menstre ceas, e uite ca pot fi si dereglari la un ciclu ca la carte, mai ales la cat de solicitat a fost corpul meu anul trecut cu atatea stimulari. Trista nu sunt, pentru ca nu am sperat in van, simteam ca e doar o dereglare, insa mintea mea nu voia sa accepte total asta si de aici idei!
Lucialu i-mi parea rau ca nu ma lasi sa supun la vot intrebarea mea, dar sa stii ca ai fi pierdut. Si vorba ta, totul vine la pachet, ca si in casnicie: cu bune, cu rele si cu defecte, ca doar nimeni nu-i perfect. si mii de multumiri
Fireyes foarte bine faci iubita! E f. important sa ceri si parerea altui medic si ma bucur ca ceri nu una ci doua. Si eu am facut la fel dupa primul FIV esuat, am mai fost la inca doi medici si am facut o medie din parerile lor.
Csana dr. Tutunaru e un profesionist si un medic foarte bun, insa nu are multa experienta in domeniul FIV. Sfatul meu ar fi sa mai cauti pentru FIV si in alta parte, iar daca i-ti permiti sa pleci din tara, la Unguri ar fi cel mai indicat si ca reusite si ca pret. Multa bafta sa iei cea mai buna decizie!
Monica9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Ioana asta e.Macar nu a fost sarcina pe cale sa se piarda si sa nu iei masuri,Doamne ajuta.Ca iti spun sincer ca de-asta tot te-am batut la cap sa faci beta.Inseamna ca a fost o problema cu progesteronul.Nu-i bai,ca si eu am avut de-astea si nu de putine ori,stii bine.Si acum sunt graviSa nu te lasi!!!
Fire vin peste tine si te scot din butoi,ia vezi.Daca erai doar realista parol ca nu spuneam nimic,dar unda aia de pesimism am sesizat ca o tarasti dupa tine de f mult timp ca pe o tinichea rau zornaitoare,a cobeala.Pai asa te iubesti tu pe tine?Spune-i si tu Ioana
Aris sa traiti!Ne conformam
Aditza
Chiar asa:pregatiti concedii-de preferat la mare,iubiti-va mult cu perechiutele,ca acusica inchideti pravalia(adio fufu,oricum de la ala cu artificii,fulgere si tunete va veti lua gandul ) si adio conced ca vin berzele peste fiecare si veti ramane loco sa pregatiti cuibul

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns csana spune:

seara buna, fetele! scrissem si eu umesaj mai lungulet, si l-am pierdut pe drum ...ma grabesc sa vizionez un film, asa ca acu o sa fiu scurta...nu vreau sa-l mai critic pe Tutu , pt ca n-am eu competenta necesara, doar un lucru ma sacaie...ca nu a dat importanta si problemei sotului,care a avut cea mai buna spermograma de 5,4 mil /ml. in, fine, Ioana daca in toamna va trebui sa apelez la FIV , nu cred ca voi merge la el.am auzit referinte bune si despre Laura Dracea sau Cezara Bucur...eu stiu...mi-ar fi mai convenabil la Giulesti ca acolo am mai facut un FIV si as avea o reducere de 300 de euro...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Neata fete dragi,

Ioana imi pare rau ca te-ai dereglat asa tare, eu tot speram ca sunt testele false

AditzaC mi-am comandat rochita de nasa, acum mi-e teama ca nu o sa ma avantajeze modelul daca o sa inceapa sa mi se vada burtica, sper sa nu ma ingras intr-o luna. Nu pui poza cu rochita ta?

Noi am fost ieri la doctor si l-am vazut pe bebe la eco, i-am auzit si inimioara e totul bine si deja bebe are 7 sapt.

Lucialuenciclopedia mea medicala, spune-mi cu ce scap de greturile astea care ma omoara, am auzit de ghimbir dar pareri pro si contra, ce stii?

Va pup fete dragi

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Alexia de Natalia Maria 20.02.2008 si 6 +

prietene DC .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Ioana, va fi bine data viitoare, sunt sigura !
Alexutza pentru inimioara .
Lucic, ai mare dreptate in tot ce spui, vine vara, vin concediile si trebuie sa ne relaxam si sa ne simtim bine.
Fire, Lucic a cam pus punctul pe "i", trebuie sa te descotorosesti de atitudinea asta pesimista si sa crezi in sansa ta .
Arisicule, te anunt pe PM unde ne vom intalni, mai ales ca acum avem si motiv de sarbatorire .
Madutz
Pup toate fetele, eu sunt in sesiune si sunt mai absenta saptamanile astea, dar imi voi face timp sa va citesc.

Sa auzim de cat mai multe vesti bune .

Cu siguranta se va intampla minunea !!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tânjesc sa fie copii; ca îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zâmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla din nou, iar atunci va fi perfect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

NEATZA FETELEOR
alexia28 ....super !!! cand ziceai ca ai nunta ? eu pe 11 iulie ....nu stiu sa atasez poza ...ajutati-ma pls
pune si tu poza cu rochitza ta ! de unde ai luat-o si cat ai dat pe ea?
Eu cred ca intr-o luna nu creste f mult burtica ....ma bucur ca ati auzit inimioara , sa fiti sanatosi .
Acum tb sa imi iau de incaltat ....trebuies sa merg sa imi caut imi tb o pereche de sandaluzte argintii si foarte comode, oare oi gasii ?
ma scuzati pt offtopik

va pupik pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitica2000 spune:

dragi endomumoase,

multe dintre voi nu ma cunoasteti pentru ca nu am scris nicioadata la acest subiect, l-am citit doar din umbra deoarece am fost si eu diagnosticata cu endometrioza. Pentru ca dupa aproape 3 ani am reusit sa raman insarcinata la prima monitorizare dupa tratamentul cu diphe m-am gandit sa va spun povestea mea de succes pentru ca pe mine foarte mult m-au ajutat povestile voastre de succes puse pe prima pagina.

Se facu ca in vara anului 2004 EA il intalni pe EL. S-au vazut, s-au placut drept pentru care pe 3 iunie 2006 s-au luat urmand ca din octombrie sa inceapa munca la proiectul bebe. Vazand ca trece anul si EA nu ramane insarcinata, au hotarat in ianuarie 2008 sa mearga la un dr bun pe infertilitate. Zis si facut, asa ca au ajuns la usa vestitutului dr. Tutunaru. Pentru pacientele Dr. Tutunaru stiti deja ca li s-a aplicat si lor schema vestita de 3 luni monitorizare la EA si spermograma la EL, dupa care laparoscopia. Ghinionul a facut ca exact in perioada monitorizarilor EL sa fie detasat in alt oras pentru o perioada mai mare, dar totusi printre picaturi EL a avut timp sa faca prima spermograma care are iesit varza: 2,2 mil de (abstinenta 2 zile jumate). Suparare mare de ambele parti, umblat pe la urolog, pe la Dr. Iosup, analize peste analize ca in final Dr. Matei sa propuna efectuarea unei alte spermograme. La EA era totul OK la monitorizare. La a doua spermograma a aparut surpriza cea mare cand EL a devenit multimilionar de : 68mil (abstinenta 3 zile jumate), normospermie. Surpiza foarte mare din toate partile, dr Matei spunandu-i lui ca trebuie sa mai faca o spermograma pentru siguranta rezultatului ca era totusi prea mare diferenta intre cele doua. Se repeta spermograma cam la o luna de zile si ies 54 mil (abstinenta 2 zile jumate), mobilitatea un pic mai scazuta, deci nu mai era normospermie dar conform Dr. Matei era buna pentru realizarea proiectului bebe pe cale naturala in cazul in care si EA vine cu rezultat bun de la laparo. Pe 21 octombrie EA se prezinta la operatie si asa afla ca i s-au gasit cateva focare de endometrioza. Tratamentul care se aplica acestei boli sunt injectiile cu diphereline pe care ea l-a inceput pe 31 decembrie iar ultima injectie fiind pe 25 februarie si exact la 73 de zile de la ultima injectie, adica pe 9 Mai (o data fooooaaarte importanta) a aparut menstruatia. Trec peste perioada diphe in care EA a trecut prin bufeuri, stari de nervozitate si uscaciune vaginala. Deja toate acestea sunt date uitarii. Pe 18 Mai EA se prezinta la o prima monitorizare unde Tutu o anunta ca a doua zi va trebui sa presteze cu colegul de apartament un frumos joc al dragostei deoarece se va produce ovulatia. EA fata cu imaginatie merge acasa si il anunta pe EL ca a doua zi este musai sa presteze, drept pentru care incep pregatirile: lumanari, muzica romantica si nu in ultimul rand ulei de masaj. Seara de 19 Mai a fost o seara magica, plina de artificii, de iubire. In urmatoarele 3-4 zile EA simte in fiecare zi dureri de burta ca si cum ar trebui sa-i apara menstruatia, lucru care in nici un caz nu ar trebui sa se intample decat peste 10-14 zile. Intr-o zi EI i ii intra in cap ideea ca poate sunt dureri de nidare drept pentru care in Z10 dis de dimineata EA face un test de sarcina care iese slab pozitiv .SOC!!! oricat si-a inchipuit acest moment in cei aproape 3 ani de incercari tot nu stia ce sa faca, nu putea sa se bucure. A doua zi EA a mai incercat 3 teste de sarcina si cand a vazut ca si acestea se pozitiveaza usor in ziua urmatoare a luat drumul IDS-ului pentru testul de sange care a iesit pozitiv. Am uitat sa mentionez ca intre timp EA nu a scos o vorba sotului despre testele de sarcina poztive. Pentru ca EA citeste mult pe forum, tot acolo a aflat ca valorea trebuie sa se dubleze la 48h asa ca s-a dus si a repetat testul de sange si la o zi de intarziere a menstruatiei EA avea deja facute 6 teste de pipi si 2 de sange, ultimul avand valoarea de 130. De abia atunci EA a inceput sa constientizeze ca ceea ce se intampla este real si i se intampla chiar ei. Pentru ca in ziua in care a luat de la IDS al doilea rezultat bhcg se implineau 3 ani de casatorie a hotarat sa-si anunte sotul ca ii va oferi o seara de neuitat. Ca orice barbat EL s-a gandit la o noapte plina de , asa aniversar, dar surpiza care a venit din partea ei (un buchet de frezii si o cutie in care se afla testul de sarcina) a fost mult peste asteptarile lui. Ce sa vazi, chiar a fost o seara de neuitat, EL a ras non-stop, se uita cand la test cand la EA, tipa prin casa ca este tatic, au plans, au dansat, s-au bucurat cum au stiut ei mai bine. Ca sa vedeti cat de incantat era EL de vestea cea mare, de a doua zi EL poarta la gat, sub tricou, vestitul test de sarcina, invelit in piele si cusut, lasand decupat doar locul in care se vad cele 2 liniute. Pentru EL acest cadou este talismanul lui de suflet.
Si acum, la sfarsit deja cred ca v-ati dat seama cine sunt personajele…pot sa ma desconpir....DA, SUNT INSARCINATA!!!!!!!!!!

Ieri am avut prima echografie la care Tutu mi-a spus ca sunt foarte insarcinata si ca sunt in 4 sapt si 4 zile iar mazarichea (asa cum a denumit-o EL) noastra are deja 0,9cm.

Cred ca va dati seama ca suntem extrem de fericiti si parca tot nu ne vine sa credem ca este vorba de noi, suntem . Cand i-am multumit lui Tutu mi-a spus un lucru care mi-a placut tare mult: ’’Nu-mi multumi mie, multumeste-i lui Dumnezeu, eu ti-am aratat doar calea’’

Va doresc ca toate sa simtiti ceea ce simtim noi acum. Cu siguranta se poate ramane cu endometrioza chiar daca mai greu, dar SE POATE!!!! Sunt un exemplu viu ca se poate.

Stiu ca m-am intins ca o placinta, dar de cand am scris prima data pe forum mi-am dorit sa-mi scriu povestea de succes, pentru ca pe mine de multe ori acele povesti de succes mi-au ridicat moralul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

AlexiaFELICITARI PT INIMIOARA DE 7S!!!,eu cand am avut probleme mari cu gretzurile mi-a prescris dr ceva,le am si acuma prin casa,dar mi-o fost frica sa le iau,dupa ce am citit prospectulLe-am avut in vedere doar pt cand nu s-ar ma fi putut.Cu ghimbirul e ok sa pui in ceai,spre sfarsit cat o boamba,din ala crud.Am incercat si nu prea m-a incantat.Asa ca am dat la ratze cu placere si in fiecare zi imi storceam creierii ore bune sa vad ce mi s-ar arata sa mananc totusi.Deci cam in fiecare zi il trimiteam pe al meu sa-mi ia ceva,chit ca acasa faceam mancare.Idea e sa bagi ceva imediat dupa ce te trezesti,oricat de mic-chiar si pita goala.La mine au functionat foarte bine fainoasele:patiserii,covrigarii,multa placinta cu branza dulce si rosiile.Culmea,chestiile gretoase si unsuroase de obicei imi cadeau bine.Sa-ti spun ca am avut cateva zile la inceputul sarcinii in care am mancat pita cu untura,chestie nefrecventata de ani!de zile.aaa si nu mai beau decat rarissim apa plata.Am mers pe Borsec si acum beau poiana negri aia cu eticheta alba,ca e mai putin acidulata,dar tre sa beau acidulat.Am mai dat si in MacD si in cola,mai rar dar cand s-a cerut nu le-am ocolit.Si cu astea inainte chiar nu eram deloc prietena.deci cam asta e ideea:nada medical,mergi pe ce-ti cade bine.
Magdi stiu eu ce spun.Din 2004 vrem BB dar acum cand privesc la tot si toate realizez ca Dumnezeu a stiut-ca de obicei,cel mai bine cum sa le randuiasca pt noi.Oricum El hotaraste tot si de-asta e bine sa ne bucuram de fiecare perioada in parte chiar daca nu vezi soarele de nori pe moment, el exista si pana la urma se duc si norii.E minunat si unic sa astepti un BB si SUNT CONVINSA ca toate veti experimenta in carnea si inima voastra sarcina si maternitatea-chiar suntem binecuvantate ca suntem femei,dar e buna si frumoasa si viata in doi pana ne facem 3,4 and so on,tot cat vrea DD.Bafta la examene!
Ioana sper ca nu ai de gand sa te bagi in butoi.Ia vezi!
Madut astept sa mai dai un semn cand simti tu ca esti pregatita.Mi-e dor de vorbele tale.

"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput