scolile din ziua de azi...violenta...anturaje rele

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui dalina2x2

Pe vremea noastra, cand stiai ca-ti primesti bobarnacele de rigoare de la profesori, de la diriginte, chiar de la director.. nu-ti mai ardea de "rebelisme" dinastea, nu-ndrazneai sa te atingi de colegi.
Nu vreau sa va povestesc ce atitudine au azi elevii fata de profesori.. ce ne mai miram ca se comporta asa unii cu altii?...

Acuma, daca tot "te-am prins" aici, intreb si eu ceva: ce impiedica pe profesori, directori sa dea bobarnacele de care vorbesti (ca banuiesc ca nu te referi la cele fizice...) ca sa disciplineze, cat de cat, elevii? Ce-i impiedica sa aplice regulamentele scolare (care prevad foarte clar ce trebuie facut), sa-i elimine, scada nota la purtare, mutat disciplinar, exmatriculat? Ce-l face pe profesor sa suporte atitudinea unui elev, evident dupa ce incearca, ca pedagog, sa-l aduca pe calea cea buna?

Intreb, pentru ca pentru mine este inexplicabil, nu-mi dau seama.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui hope_deedee

vedem peste tot la tv in ziare radio pe strada copii abuzati...de alti copii...sa fim seriosi. cum era pe vremea noastra? e sigur sa_ti dai copilul la sc in vremurile astea? nu ai de ales. dar cum il poti feri de tot ce se intampla acum si cum il ajuti sa ia decizii bune? cum ar trebui sa abordam sau sa influentam intr-o oarecare masura anturajele in care intra copiii nostrii, pt ca de aici pleaca totul...
mi se pare un subiect care merita discutat...vad la tot pasul parinti care sufera din cauza acestor lucruri.parinti dezamagiti de caderile copiilor lor...parinti care se intreba daca e vina lor...unde au gresit sau ce nu au facut...e trist dar se intampla asta...si cred ca e spaima fiecarui parinte,pt ca oricat de bine te straduiesti sa-l educi cat mai bine,ca la carte...e destul ca doar cateva persoane cu influenta proasta sa schimbe totul treptat intr-un mod discret si f siret...

aaa.. da?
dati-mi voie sa-mi spun si eu parerea de cadru didactic (si ma refer strict la comportamnentul copiilor in scoli, nu in afara lor, cand responsabili sunt parintii.. in cea mai mare parte.)
Pe vremea noastra, cand stiai ca-ti primesti bobarnacele de rigoare de la profesori, de la diriginte, chiar de la director.. nu-ti mai ardea de "rebelisme" dinastea, nu-ndrazneai sa te atingi de colegi.
Nu vreau sa va povestesc ce atitudine au azi elevii fata de profesori.. ce ne mai miram ca se comporta asa unii cu altii?...
Copiii de azi nu au frica de nimic. Nici macar de Dumnezeu, asa cum am fost noi educati de bunicii noastri macar, daca parintii erau prea "comunisti". de rusine nu mai vorbesc, ca-s multi parintii care nu mai cunosc termenul, d-apoi pruncii lor!
Imi pare tare rau pentru fetita ta, ea e una din victimele a ceea ce am scris..
E dureros.. copii finuti, cu "stofa" buna sunt deteriorati (fizic sau nu) de pleava... E chiar trist!

_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
Albumele noastre
Suntem maricele

"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"

pe vremea mea era mai bine. pe linga bobirnace mai primeam si cite un aratator peste palma (de ni se inrosea palma), si uneori cite una peste cap; vaaiii, ce bine era pe vremea aia, si ce respectati erau domnii profesori; iar elevii nici nu cirteau; huliganii de azi! pe eiiiii

La noi invatatoarea (clasele I-IV, da?) practica urmatoarele:

- napustitul din spatele clasei asupra elevului neatent, luatul de obraz si pocnitul cu capul de banca
- trasul de urechi (aveam un coleg cu urchile mari, tot timpul rosii de cat i le rasucea tampita)
- pusul bentitei din hartie igienica pe cap (pentru cele ce ne uitam bentita).
- legatul coditelor cu sarma (daca i se parea ei ca ai parul prea lung)
- scosul in pauza cu cartea, la usa clasei (pentru cei ce nu invatasera nu stiu ce)
- scosul copanului de pui din cosul de gunoi si opritul "impricinatei" la rest ca sa-l manance (ca mancarea se mananca nu se arunca) - in ciuda faptului ca impricinata explica ca nu-i apartine copanul.
- facutul de ras in ceea ce se numea "brigada artistica".

Chiar daca nu toate umilintele de mai sus mi s-au intamplat mie (eu eram de regula o fetita cuminte si muncitoare) ma afectau chiar si vazandu-le la altii.

A.... am uitat sa mentionez: era cea mai bine cotata invataore din scoala, parintii se bateau sa-si dea copiii la ea si acasa nu auzeam decat "ce invataoare minunata are Alice".

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

[quote]

Mai degraba as lega agresivitatea copiilor nu de bani ci de relatiile care exista in cadrul familiei.Un copil dintr-o familie cu posibilitati mari nu este un copil rau doar pentru ca s-a nascut intr-o astfel de familie.Dupa cum nici nasterea intr-o familie saraca nu garanteaza cumintenia.Importante sunt relatiile reale existente intre mama,tata si copii.

Eu m-am gandit mult - si am citit mult - incercand sa inteleg ce declanseaza la unii baieti in clasele V-VIII o anumita furie impotriva fetelor. Si am ajuns la concluzia ca are o oarecare legatura cu mama lor. Cu relati mama-baiat. Baietii cu care eu aveam probleme erau toti copii de intelectuali. A se citi erau copii "cocsati" la greu acasa pentru performanta, note mari, erau frichiniti in fel si chip de mame foarte autoritare (directoare, profesoare, etc.) carora respectivii trebuiau sa nu le sifoneze imaginea. Nu conta nota la purtare. Nu conta nota la biologie. Conta 10 la matematica si romana pentru ca la aceste materii se dadea examen la liceu. Cred ca atitudinea asta cruda la scoala era pentru ei un fel de descarcare si, in acelasi timp, o razbunare inconstienta pe sexul feminin, pe mama mult prea severa. Mentionez ca nu aveam probleme numai eu. AVEAU TOATE FETELE DIN CLASA.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crialex06 spune:

Din pacate,si eu am avut mult de suferit in scoala,ma refer la anii V-VIII,si asta din cauza ca eram slaba...mi se spunea "anemica" si nu era zi in care sa nu fiu batjocorita in fel si chip,nu era zi in care sa nu fiu agresata fizic si verbal,nu era zi in care sa nu ma inghesui in pauza intr-o toaleta si sa plang...i-am spus mamei si mi-a zis ca sa pun mana sa mananc mai mult,ca sa nu-si mai bata nimeni joc de mine(ce solutie,nu?),apoi i-am spus dirigintei,si mi-a zic ca nu are ce sa le faca,si sa fac bine sa stau frumos la mine in banca si sa nu-i iau in seama...normal ca nu avea ce sa le faca,deoarece toti cei ce ma necajeau pe mine mergeau la ea la meditatii(era profa de mate)si la fiecare sfarsit de saptamana ii faceau cate o vizita cu cate o sacosica in mana.
Salvarea mea a venit din partea profei de romana,d-na Banu Rodica,o femeie care te baga sub banca numai dintr-o privire,o profesoara deosebita,dar care bagase frica in toti elevii din toata scoala.
Norocul meu a fost ca mi-a placut intotdeauna sa citesc,si mai ales mi-a placut gramatica...asa ca d-na profesoara m-a luat sub aripa ei,si nimeni nu a mai indraznit sa se lege de mine.

Si eu am acum un baietel si mi-e frica...mi-e frica pentru ca stiu ca nu va avea posibilitatea sa mearga la o institutie privata,la merge la o scoala de rand,si sper din tot sufletul sa nu treaca prin ce am trecut eu,pentru ca stiu ca eu sigur nu voi adopta aceeasi atitudine pe care a avut-o mama mea...mi-e frica de ce as fi in stare sa fac pentru el.

Offtopic: Simali,si eu sunt tot din Campina,chiar daca acum stau in Bucuresti...clasele I-IV le-am facut la scoala generala nr 7 la d-na Dumitru Malina,iar V-VIII la generala 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

"Pe vremea mea" am suferit si eu enorm de mult din cauza colegilor. In primul rand eram o aschimodie si nu ma puteam apara cand ma cafteau. Ma cafteau pt ca au vazut ca se poate, luam bataie acasa si pt ei era super amuzant : cum se apropia unu de mine, din instinct ridicam mainile in sus in semn de aparare. Asa ca au vazut ca se putea distra pe seama mea si ba se faceau ca imi trag una si erau toti pe jos de ras de cum tresaream, ba chiar imi trageau una. dar cel mai tare era cand aruncau in mine cu diverse. Eu pe la 20 de ani am invatat sa prind mingea, pana atunci ma aparam de ea. Nici acu nu stiu sa o prind bine, iar sa joc un joc cu mingea mi-e imposibil.

Dar cea mai nasoala amintire e de prin clasa a cincea sau a sasea. Eram disperata dupa mancare, pt ca am trait in mare foamete pana am terminat liceul. Si colegii mi-au pus un mar in banca ... era un mar mare si rosu. Eu l-am vazut la inceputul orei si am salivat toata ora dupa el, cand am intrat in pauza l-am mancat cu o poftaaaaa ... si ii tot vedeam ca radeau toti pe la colturi. Apoi au inceput sa strige ca au facut pipi pe el inainte sa mi-l puna in banca. Niciodata nu am stiut daca chiar au facut-o sau nu, dar umilinta a fost crunta.

Acum am un baietel extraordinar, dar cu probleme de echilibru si f timid. Ii e deja greu la cresa si ii e frica de copii deja. La toamna intra la gradi si eu sunt ingrozita ca ar putea suferi. Eu nu ma asteptam sa fie agresat chiar si la cresa, dar este, iar educatoarele imi spun ca nu intervin pt a-l lasa sa se apere singur ... o fi asa, dar lui ii e deja frica de copii. Insa pt ca se duce totusi cu placere il duc 2 dimineti pe saptamana.

Subiectul asta a devenit o confesiune a traumelor din scoala.

Sibylle

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui hope_deedee

vedem peste tot la tv in ziare radio pe strada copii abuzati...de alti copii...sa fim seriosi. cum era pe vremea noastra? e sigur sa_ti dai copilul la sc in vremurile astea? nu ai de ales. dar cum il poti feri de tot ce se intampla acum si cum il ajuti sa ia decizii bune? cum ar trebui sa abordam sau sa influentam intr-o oarecare masura anturajele in care intra copiii nostrii, pt ca de aici pleaca totul...
mi se pare un subiect care merita discutat...vad la tot pasul parinti care sufera din cauza acestor lucruri.parinti dezamagiti de caderile copiilor lor...parinti care se intreba daca e vina lor...unde au gresit sau ce nu au facut...e trist dar se intampla asta...si cred ca e spaima fiecarui parinte,pt ca oricat de bine te straduiesti sa-l educi cat mai bine,ca la carte...e destul ca doar cateva persoane cu influenta proasta sa schimbe totul treptat intr-un mod discret si f siret...

aaa.. da?
dati-mi voie sa-mi spun si eu parerea de cadru didactic (si ma refer strict la comportamnentul copiilor in scoli, nu in afara lor, cand responsabili sunt parintii.. in cea mai mare parte.)
Copiii de azi nu au frica de nimic. Nici macar de Dumnezeu, asa cum am fost noi educati de bunicii noastri macar, daca parintii erau prea "comunisti". de rusine nu mai vorbesc, ca-s multi parintii care nu mai cunosc termenul, d-apoi pruncii lor!
Imi pare tare rau pentru fetita ta, ea e una din victimele a ceea ce am scris..
E dureros.. copii finuti, cu "stofa" buna sunt deteriorati (fizic sau nu) de pleava... E chiar trist!

_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
Albumele noastre
Suntem maricele

"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"

Mie mi se pare dureros ... un dascal care crede ca FRICA e singurul lucru bun pentru un copil
Mie mi se pare bine ca unui copil nu ii e frica! Ar trebui sa-i fie FRICA de profesori???? Sau de parinti????

Daca mi-as auzi copilul ca ii e frica de un profesor sau ca ii e rusine sa zica ce are de zis - eu mi-as face probleme. Faptul ca nu ii e frica si nu ii e rusine pentru mine e un semn bun. Foarte bun.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera īntr-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

In cu totul alta ordine de idei mie nu mi-a fost frica in scoala. Sunt un caz fericit, nu am patit nimic traumatizant. Imi era frica de o singura profa, secretar BOB (parca asa se chema nu? - ma rog, sefa pe linie de partid) care era o nebuna si careia am indraznit sa-i dau un raspuns obraznic in cls VII.
Era Sf Nicolae, noi aveam 3 Nicoleta in clasa. fetele au servit-o pe nebuna cu bomboane. Eu eram comandata de detasament. M-a sculat nebuna in picioare si mi-a facut o ditai morala de gen 'ourtati cravata rosie la gat si credeti in sfinti?". Am rabdat eu ce am rabdat (vreo 10 minute ) apoi i-am zis ceva de genul "Stiti ce, eu nu cred in Dumnezeu. dar pana la urma e Sfantul Nicolae azi. O veche traditie. Fetele au venit cu bomboane. Vreti bomboana? Luati si spuneti multumesc. Nu vreti? Spuneti nu, multumesc. Ce atata scandal?"
I-am inchis gura pe moment. Apoi m-a prelucrat mama acasa Eu aveam ceea ce se cheama "origine nesanatoasa" cu bunici in puscarie pe criterii politice, de-astea. Si atunci am aflat de la mama istoria familiei mele si cat rau poate sa-mi faca o chestie de genul asta. Mi-a explicat mama cam ce poate sa-ti faca un secretar BOB ....
Si apoi mi-a fost frica de ea.

Dar vremurile alea au trecut. Acum nu as vrea sa-i fie frica copilului meu. Profesorii nu sunt baubau. Unii merita respecta, probabil ca altii nu. Dar in nici un caz nu m-as fi gandit ca trebuie sa-ti fie frica de profesori, elev fiind.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera īntr-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Sibylle,

Este ingrozitor prin ce te-au facut sa treci atat parintii tai, cat si colegii de clasa. Din nefericire, ai ramas marcata pe viata.

Ai incercat sa vorbesti cu un psiholog ? El te-ar invata cum sa gestionezi toate amintirile astea de cosmar.

Copilasului tau de ce ii este frica de copii ? Ce i s-a intamplat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Eu ma cutremur de ce citesc aici, batai, copii agresati, violenta in scoli. Doamne, parca eu am trait pe alta planeta!!! Sau intr-o alta tara! Pe noi, vorbesc de clasa mea, nu ne-a batut nimeni niciodata, din clasa I pina intr-a VIII-a, nu ne-a jignit sau umilit nici un profesor. A fost o perioada stresanta doar din punctul de vedere al exigentelor scolare, ne era frica la chimie de numa'...sau la matematica...Cu colegii ma intilnesc si acuma, cind vin in Romānia, din vreo 30 citi eram in clasa, avem vesti despre aproximativ 20, ne intilnim si cu fostii profesori cu placere.

Poate ca e o intrebare retorica, dar ce-ar fi putut profesorii sa le faca batausilor in afara sa le scada nota la purtare? Eu nu prea cred ca scaderea notei la purtare la un copil de profesor n-ar fi avut nici un impact. Adica, nu stiu...in "lumea" in care am trait (n-o spun cu un ton de superioritate) profesorii erau foarte atenti la ceea ce se spunea despre copilul lor. Daca i s-ar fi dus vestea de derbedeu ar fi fost o rusine mare pt parinti. Bunica-mea a fost invatatoare, pai si taica'miu si unchi'miu trebuiau sa fie cu purtare exemplara, altfel cum?! sa stie tot orasul ca fiul doamnei invatatoare X face prostii?!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Desi nu sistemul de invatamant e cauza din care am plecat, cu siguranta e motivul pentru care nu ma intorc.

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput