In padurea cu alune
Raspunsuri - Pagina 4
roxa_mami spune:
si eu stau la cativa kilometri de bucuresti.mai precis in chiajna.sunt super multumita aici:buc aproape,padure,gradinite sunt 2,policlinici private 2,si in curand am inteles ca se va muta si gradina zoo.sunt foarte multumita aici.
si ca raspuns la intrebarea ta cred ca e important sa alegi corect locul sa vezi ce facilitati ai.ca doar te muti o data....
ioanadara spune:
Intreba cineva de partea financiara.O comparatie intre cat ai cheltui locuind in oras si cat ai cheltui locuind intr-un sat de langa oras (pentru ca aici nu vorbim de taranii adevarati din satele indepartate de centre ci de oraseni care isi vor continua viata intr-un mediu mult mai curat din toate punctele de vedere nerenuntand de fapt la binefacerile civilizatiei-de ex.: internet, gradinita, scoala, liceu, excursii cu familia , concedii la mare si la munte, etc)bineinteles ca va atarna in favoarea celui care ramane in oras.
Insa, oamenii nu s-au mutat pentru a cheltui mai putin, toti se muta pentru o imbunatatire a calitatii vietii si asta nu se poate masura in bani.Bineinteles insa, banii trebuie sa existe pentru a-ti asigura ceea ce in oras ai fi obtinut mai ieftin sigur dar probabil nu la acelasi nivel calitativ.
Si pentru copiii de varsta mica indiscutabil varianta este mult mai buna.Pai numai daca va imaginati parculetele de joaca din Bucuresti pline de ....(aici nu spun nimic pentru a nu devia subiectul) si o padurice langa un lan de porumb de exemplu unde sa mergi sa te plimbi cu ei este clar unde inclina balanta.
Insa, tati trebuie sa aiba o slujba buna si sigura .Asta-i clar.
In curand, si in Romania vor fi obligati sa aplice plata apei de exemplu diferentiat, deci cu cat consumi mai mult cu atat o platesti mai scump, vor trebui puse impozite anuale diferentiate in functie de suprafata detinuta, adica cu cat ai mai multi metri patrati peste 100 sa zicem ii platesti mai scump, etc.
De altfel, in Europa in orasele mari toate zonele bune sunt in afara orasului.
ioanadara spune:
despre transport au spus si celelalte fete: este clar ca iti trebuie o masina buna cat timp sunt copiii mici si chiar doua masini bune cand se vor mari pentru ca mama sa-i poata duce la scoala"in cel mai apropiat orasel", la desen ,etc pe timpul zilei.Si asta costa.Eu cred ca daca ii ai(banii necesari), merita sa-i dai pentru a trai asa.
ranena spune:
Eu am avut o copilarie jumi-juma, adica stateam la bloc si mergeam in week-end-uri si in vacanta la tara. Si aici ma refer la 20 km de oras, unde parintii abia se mutasera si o luau efectiv de la zero.Si cand zic zero ma refer efectiv la un teren arat pe care si-au pus un pat caruia i-au facut o cortina din cateva scanduri.
Sincer n-am mai vazut un astfel de curaj nebun -sa te duci sa dormi in aer liber - doar pentru ca vrei sa-ti incepi o viata la tara.
Pe parcurs au largit si amenajat spatiul : initial au mai adus un pat si au inchis cele doua paturi intr-un fel de cusca in care nu puteai decat sa dormi. Apoi si-au contruit o camera la care au mai adaugat inca o camera si apoi inca o camera si o bucatarioara.
De ce am expus atat de precis stadaniile si respectiv rezultatele parintilor mei, ei bine pentru simplul fapt ca atunci cand va mutati la tara sa nu faceti din acest lucru un "loc de munca" pentru copii.
Cu toate astea, eu sunt pentru varianta apartament la bloc la care se adauga o casa la tara unde sa te duci in week-end-uri, vacante insa unde pentru copii sa fie un loc de joaca, relaxare si refacere si nu un loc de munca.
Ranena
adusca spune:
alina, acum 6 ani ne-am cumparat pamant la tara, dar nu departe de iasi, in viziunea mea vroiam o mica cabanuta sa merg in uichend la gratar. insa sotul a visat sa faca cu mana lui casa pe pamant (de parca casa pe aer se putea). cam trei ani s-a chinuit de unul sigur, eu nu vroiam sa renunt la beneficiile confortului de la bloc, el isi vedea temenic de casa.
aparuse insa problema financiara, se cam intinsese mai mult decat plapuma, devenise clar ca nu puteam sa le avem pe amundoo.
ne cam distantasem, si probabil nu mai era mult pana la ruptura.
pana intr-o zi cand am mers in vizita, mi-a placut cum arata ce facuse, si am hotarat sa fac pasul.
in doo sapt am vandut apartamentul, am urgentat lucrarile si m-am mutat la tara.
sub nicio forma nu m-as mai intoarce intr-o cutie de chibrituri la bloc.
in veci si in pururi nu-mi mai trebuie viata la apartament.
ne-am descurcat foarte bine cu transportul, in sensul ca amundoi aveam masina si conduceam, asa am putut sa ducem copilul la scoala in oras.
cand tudor a implinit 18 ani s-a mai rezolvat inca o problema, se descurca singur.
si daca tot s-au laudat inaintea mea cu pozele de la gradini, ma laud si eu:
http://s197.photobucket.com/albums/aa300/pogonici/gradina/
arata cam kitch, insa am mai lucrat la ea intre timp, o s-o aduc la o forma cat de cat acceptabila, mi-am plantat o multime de brazi, mi-am adus de la munte leagan, bancute si foisor.
am 4 mitze, 2 ciobanesti, un papagal, doua acvarii, si balta cu peste.
cum sa pot avea toate astea intr-un apartament?
A_Iulia spune:
Da, am citit si eu ce s-a discutat...solutia ar fi sa le ai pe amandoua.
Un apartament la bloc - unde sa ramai peste noapte daca a doua zi ai de ajuns devreme undeva (la servici)
O 'casa de vara' - unde sa poti sta in week-end-uri, vacantele copilului, in saptamanile mai libere...si pe care s-o poti inchide toamna, s-o redeschizi in primavara.
irina.c. spune:
Adusca, arata super, felicitarieu am ramas cu melancolia, va mai amintiti de casuta gandaceasca?mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+am blog
Dariela spune:
Foarte interesante discutiile.
Noi avem acum cam aceeasi problema - ne mutam sau nu la tara? Din vanzarea unei locuinte intr-o zona indepartata avem doua posibilitati - achizitionarea unei garsoniere cu ajutorul unui credit pe care sa o inchiriem (asa obtinem o buna parte din rata)sau achizitionarea unui teren, circa 700-1000 mp in apropierea orasului (circa 10 km)pe care sa construim mai tarziu - prin vanzarea apartamentului actual si un eventual credit.
Teoretic ne place la tara - mai putin partea de cultivarea legumelor (sau cine stie ce pasiuni ascunse descoperim), dar serviciile sunt la oras iar eu nu am carnet - bine in zona exista transport in comun, dar nu chiar la poarta (in urma cu mai multi ani am refuzat sa ma mut in alta parte tocmai pentru ca statia de autobuz este foarte aproape iar eu sunt vesnic in intarziere). Sotul meu este foarte priceput la tot ce inseamna intretinerea unei locuinte, dar imi e teama cand ma gandesc la costurile ridicarii uneia - si ma refer aici mai ales la muncitorii neseriosi, etc.
Pentru copil nu imi pun inca probleme. Mama locuieste in oras, spre zona in care vrem sa achizitionam terenul asa ca cel mic va putea merge la gradi si la scoala in oras fara probleme. Serviciile medicale ridica problema numai la capitolul urgenta, pentru restul Bucurestiul e singura solutie.
Mai avem cateva zile de gandire si chiar nu stiu care e decizia cea mai buna! Astep un sfat si de la voi!
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html