In padurea cu alune

In padurea cu alune | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Absolut intamplator, cautand informatii pentru job, am gasit acest interviu: http://life.hotnews.ro/stiri-natural-5692814-interviu-fericit-hotarat-nu-mai-deadline-uri-alte-responsabilitati-afara-ciorbei.htm

Am deschis subiectul din trei motive:
Primul: Mi-a placut mult si am vrut sa il impartasesc cu voi.
Al doilea: M-am gandit si eu mult daca nu ar fi mai bine pentru mine si pentru copii sa ne mutam la tara. Am pus si eu pe hartie si am tras linie. Dar nu am putut sa ajung la o concluzie clara. Poate ma ajutati voi.
Al treilea: Lasand la o parte accesul facil la educatie, ce alt avantaj prezinta din punctul vostru de vedere orasul fata de sat?

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Accesul rapid la un spital de urgenta (doamne fereste!)
Accesul foarte rapid la ambulante private (ca din pacate ambulanta de stat nu prea e rapida). Asta in cazul in care satul este la peste 30 km de un oras mare, ca altfel nu e cazul.

Drumul pana la job. Amandoi avem joburi care nu pot fi facute "la distanta" si am pierde si mai multa vreme pe drum.
Iar educatia nu este deloc de ignorat, mai ales acum, ca intra copilul la scoala.

Pe mine personal nu ma atrage satul. Deloc. Ma atrage ideea de "casa cu curte" dar sa nu fac mai mult de 5 min. pana la metrou si sa fie mare curtea
Eu m-as muta mai degraba intr-un oras mai mare decat intr-un sat

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu una as vrea o casa cu o curte maaare in Bucuresti. Sa pun flori, pomi, sa aiba loc de alergat copilul si noi de respirat cind venim de la munca. La tara nu gasesc niciun motiv sa ma mut, cel putin intr-un sat romanesc. Nu e pe gustul meu, imi place sa merg la pensiuni la munte sau in Delta dar mai mult de 2-3 zile nu rezist. E multa munca fizica de facut si cheltuieli foarte mari pentru un trai decent. Se presupune ca de undeva vin banii si dupa mutatul la tara si ma intreb de unde ar putea veni? Din crescut animale si agricultura nu se pune problema, iar slujbele bune sint departe in orasele mari (ca sa nu-mi spuneti ca statul in baneasa e mutat la tara :)). In concluzie, suna poetic, dar mutarea e pentru oameni cu bani multi sau cu multa putere fizica de munca. Si cine are copii e constient ca daca vor sa faca o scoala tot la oras se vor intoarce...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Sorana, "Doamne fereste!" se poate intampla si in vacanta in varf de munte.

Natalia, o casa in Bucuresti nu rezolva decat o mica parte din problema. Respiri acelasi aer ca si la bloc. Nu vad vreo diferenta. Chiar si in imprejurimile orasului nu este mare diferenta, zic eu.

Ca sa dau ceva mai multe detalii, eu ma gandesc la un sat inconjurat de paduri (da, cu multi aluni ) undeva la 50 km de Bucuresti, spre munte. Am facut o proba anul trecut. Am facut naveta timp de 3 luni si diferenta mare ca si timp petrecut in masina la dus/intors serviciu, nu a fost. Sa zicem ca faceam cu 20 minute mai mult. Adevarat ca se simtea totusi la banii cheltuiti pe motorina.

Sigur ca pentru educatia medie si superioara tot la oras ajungem cu copiii. Dar pentru scoala generala...de ce nu si la sat, in conditiile in care si in oras ar merge la o scoala de cartier, nu la cine stie ce liceu cu traditie (care nici acela nu-mi garanteaza ca ar fi niste elevi eminenti, nu?).

Haideti, va astept parerile. E mai sanatos sa ne intoarcem la origini, dar se mai poate?

poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Doamna intervievata este o fosta si foarte activa membra DC

Cat despre mutatul la tara... depinde ce intelegem prin asta. Pana in 20 km de Bucuresti putem considera ca suntem in suburbii.

Eu una m-am mutat anul trecut la 20 km de Bucuresti si viata mi s-a schimbat considerabil: copilul alearga prin curte si este mult mai sanatos asa, mi-am descoperit pasiunea gradinaritului, am putut sa-mi iau si eu in sfarsit un caine (de fapt doi), aerul este mai curat.. Iar pana la birou (in nordul Bucurestiului) fac 30 min. Deci e bine :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Aaaaaa....pai atunci o invitam inapoi, acasa! Doamna "viatalatara", cu drag mi-ar placea sa dezbatem pe subiect. Ce spuneti?

Eliza, felicitari! Dar acum vin intrebarile:
- Cum faci cu gradinita? Il aduci pe Alex in Bucuresti sau exista acolo?
- Cum vei face cu scoala (in conditiile in care se stie ca programul la scoala este scurt, il vei aduce in Buc sau nu?)
- Vis a vis de costuri, e mai scump sa traiesti acolo?

Multumesc anticipat!

poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anduel spune:

Eu locuiesc la 70 km de Bucuresti, m-am mutat acum 2 ani. Dezavantajul principal pt mine il constituie distanta(lucrez in Buc).Fiica mea are 3 ani si se bucura din plin de viata la tara: aer curat,oua ,fructe si legume proaspete(bio).Cand am avut nevoie de servicii medicale, tot Bucurestiul a fost de baza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

depinde ce -ti place.
eu trebuie sa pot ajunge de 3, 4 ori pe saptamana la concert/expozitie/etcetc.
Fata are o profesoara de pian care nu se poate gasi in toata Romania.
asa ca nu ne mutam
(daca ne-am muta ar fi la Busteni, nu langa Bucuresti)

La tara inseamna totusi cu totul si cu totul altceva....am fost acuma in Dobrogea, o sa pun mai multe poze, dar uitati ce inseamna om de la tara.

http://www.fotomozaic.ro/artikel.php?s=0&categ=0&idstory=328

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Tocmai ce am citit povestea la alta sectiune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126486&whichpage=20 (danamiha)

alina, nu numai ca se mai poate, dar din ce in ce mai multi oameni fac asta. Si e normal.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

ce frumos :) mi-ar place sa ma mut la tara sa ma ocup de gradina, sa am pisicuta pe gard, sa am magarusul meu, sa am livada, sa am o fantana in curte doar pt a face un dus rece direct din galeata vara... tare mult mi-ar place.

poze

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Eliza, felicitari! Dar acum vin intrebarile:
- Cum faci cu gradinita? Il aduci pe Alex in Bucuresti sau exista acolo?
- Cum vei face cu scoala (in conditiile in care se stie ca programul la scoala este scurt, il vei aduce in Buc sau nu?)
- Vis a vis de costuri, e mai scump sa traiesti acolo?

Multumesc anticipat!

Gradinita am gasit chiar langa biroul meu (in Bucuresti) si astfel il duc cu mine dimineata la gradinita si il iau seara spre casa. La scoala nu m-am gandit inca, imi mai las timp de gandire pentru peste 2 ani :-)
La inceput costurile sunt mai mari pana cand "te asezi" pentru ca descoperi tot felul de "nevoi" mai mult sau mai putin reale.. Ba iti trebuie statie de dedurizare a apei, ba vrei sa refaci gardul, ba vrei masina de tuns iarba.. ba faci un padoc.. si tot asa. Asa cum spune si "viatalatara" costurile se compenseaza: ce dadeai pe intretinere acum dai pe gaz si tot asa.. Ca si alt plus, eu mi-am incropit o mica gradina de legume, am pus acolo ardei, morcovi, patrunjel, marar, rosii.. si de-abia astept sa folosesc legumele mele la mancare :-)

Mergi la inceput