In padurea cu alune

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Pentru mine viata la tara este diferita de viata la curte.
Acum duc o viata la bloc. In copilarie am dus o viata la tara si imi doresc o viata la curte pentru cand voi/vom fi mai in varsta.

Viata la curte presupune, dupa mine, casa + curte + gradina (nu f mare) + caine + pisica. Eventual 1 gaina sau 2 pentru hobby. Gradina nu f mare dar suficient de intinsa pentru a cultiva si manca din gradina. Ma indoiesc ca ne-ar ajunge sa avem si toata iarna.

Viata la tara in schimb inseamna gospodarie cu acareturi, hambar, cotete pentru diverse animale, gradina bogata, loturi de pamant de porumb, vita de vie si ce or mai fi care trebuie arate, sapate, si cand le termini trebuie sa o iei de la capat cu celelalte. Ei bine, nu ma vad facand toate astea. Nici cand eram mica nu ma dadeam in vant sa merg la sapat dar facea parte din ... educatie si era oricum o necesitate: altfel nu mai aveam ce culege.

Din punct de vedere al educatiei as zice ca bazele puse la scoala din sat au fost cele mai solide si atunci am fost mult mai constiincioasa. Mi-au lipsit in schimb cursurile extra: eu visam sa ma dea mama la gimnastica adica undeva la oras. Cand m-am mutat cu scoala la oras am participat din proprie initiativa la diverse cercuri(mi-era sete de ele, daca pot spune acest lucru). Apoi mi-am spus ca mai mult stau pe drumuri si nu m-am mai dus. Am pastrat doar patinajul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Alina023, chiar azi am dat de povestea Ancai si am savurat-o. Eu una, nascuta si crescuta intre betoane de capitala, sunt sufocata. As pleca maine din Bucuresti. Nu stiu daca m-as putea adapta la tara. Desi stiu ca pentru copii este traiul cel mai sanatos (aer curat, mancare sanatoasa, oameni cu frica lui Dumnezeu, chiar si cei nescoliti au un bun simt care lipseste multor bucuresteni). Insa recunosc...mi-ar fi greu sa-mi schimb radical viata. Insa as pleca intr-un oras de provincie. Am ajuns sa urasc Bucurestiul poluat din toate punctele de vedere, mai ales social.
Sotul, insa e atasat de oras, nu vrea sa-l schimbe.
Dar exista si lucruri pe care ni le dorim amandoi si pe care sper din tot sufletul sa le realizam... sa cumparam o casuta la tara pentru evadare cat mai des din "mizeria asta de oras", sa ne mutam la curte in Bucuresti vreodata, cand ne vom permite, iar la pensie sa ne retragem din Bucuresti.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Aceasta tendinta am observat-o prima oara in Franta. Familiile cu copii nu stateau in Paris sau in marile orase, ci isi luau case in suburbii, asta insemnand chiar si la 60km distanta.

Dar viata la "oras" nu inseamna doar viata la bloc sau in Bucuresti. Exista si calea de mijloc, in orasele in care natura e la zece minute de locuinte si poti oricand sa evadezi si poti chiar sa ai o curte.

Asa arata viata noastra la oras (ne ia cam 15 minute sa ajungem de acasa in locul de unde am facut pozele):
http://home-and-garden.webshots.com/album/571533636TYgnIw

Avem si asistenta medicala, activitati extrascolare, supermarketuri... Poate nu chiar aceeasi diversitatea in ceea ce priveste viata culturala ca in Bucuresti, dar exista si arta si cultura. Pana la urma oamenii care traiesc intr-un loc determina ce vor sa vada si sa faca.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

ce frumos :) mi-ar place sa ma mut la tara sa ma ocup de gradina, sa am pisicuta pe gard, sa am magarusul meu, sa am livada, sa am o fantana in curte doar pt a face un dus rece direct din galeata vara... tare mult mi-ar place.

poze

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Iti recomand Fagetul.

Noi ne-am mutat de aproape 2 ani si e minunat.
E destul de aproape de oras, dar e departe in acelasi timp. Cand merg acasa parca merg in vacanta mereu. E liniste, e aer. Copila mea e din ce in ce mai incantata - fuge in padure dupa veverite, le dam sa manange, urmareste ciocanitorile dimineata si caprioarele doar in putinele zile cand au avut curaj sa vina pana aproape de noi.

Nu s-a pus problema sa renuntam la serviciu, iar copilul merge la gradinita si din toamna la scoala in oras.
Prietenii ne viziteaza des si le place.
Am pus ceva poze ca sa vedeti de ce imi place: http://www.flickr.com/photos/32304863@N04/

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Mie in mod sigur nu mi-ar place la tara. Ma duc cu placere la tara, dar in maxim 3-4 zile vreau inapoi la oras. Ba chiar mergem destul de des la o casuta a unor prieteni la 40 km de Bucuresti, la gratare, in weekend. Dar nu ma tenteaza nici macar sa raman peste noapte, adica dupa o zi la tara, a doua e zi e la muzeu sau concert sau macar film la cinema.
Ca sa te muti la tara trebuie sa-ti placa. Sotul meu avea la un moment dat idei de-astea. Dar eu nu as putea trai la tara. Asta e, asta sunt.
Ca si Natasei mi-ar place ceva curte, dar in oras. Nu as cultiva morcovi (nici vorba) dar asa angaja pe cineva sa-mi puna niste trandafiri

Edit: Prietenii cu casuta de la tara ... lor chiar le place acolo. Pentru ca sambata asta e noaptea muzeelor le-am spus si lor sa mergem impreuna ... cica prefera sa se duca la tara ... Eu categoric nu ...
Mie imi place unde e lume multa

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Ma bucur mult ca v-a placut povestea, la fel ca si mie.

Si ma bucur sa aud opinii si pro si contra. Pana la urma ideea principala este ca se poate doar daca esti atras la modul real de acel stil de viata. Nu se poate doar pt ca stii ca asa e mai sanatos pentru tine sau copii.

Sanziana, tu la Brasov nu esti la oras, mami! Acolo este raiul pe pamant din punctul meu de vedere. Merg destul de frecvent acolo si de fiecare data imi place la fel de mult. Chiar daca s-a aglomerat in ultimul timp (si se va mai aglomera) simti in plamani un alt aer si ai acces la ozon in doi timpi si trei miscari.

Carina nu-ti este mila de o biata pofticioasa?? Dupa ce am vazut ce poze ai tu cu Fagetul si daca-mi spui ca as locui si pe langa tine...e usor de ghicit alegerea mea, nu?

So...stiu ca am o viziune romantata a ceea ce inseamna viata la tara. Insa pe de alta parte stiu si cum este sa muncesti acolo. Acum...ramane de vazut care Alina castiga.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Alina, eu ACUM mi-as dori sa plec la tara!!!! Stau in Galati si nu-ti pot spune ce duhori scoate combinatul, ce tuse ma incerca de 12 ani, cat praf am inghitit de-a lungul timpului... Si stau la casa, am o curticica cu cativa pomi fructiferi, vreo 25 de butasi de trandafiri, un butuc de vie... ceva patrunjel, leustean, catei, pisici... dar tot nu-i ca la tara!!! Imi aduc aminte cum era in vacante... Plecam la bunici, undeva in zona Vasluiului, o comuna inconjurata de dealuri impadurite cu stejari, cu case aranjate, varuite, curate, cu oameni cam aprigi la manie (asta nu-i de bine)... Laptele de vaca, aerul, apa (salcie) de fantana, casul de oi, mirosul cartofilor prajiti la soba nu am sa le uit niciodata... In ceea ce priveste scoala, parerile sunt impartite. Ce,de la tara n-au iesit oameni de valoare? Ma indoiesc!! Depinde de fiecare in parte cat si ce doreste sa invete!
Si, apoi, mai e o problema ( a mea cel putin): stau 8 ore inchisa intr-un birou printre maldare de hartii si cand plec spre casa sunt ametita, sfarsita, fara nici un chef de viata. Ma doare coloana, mi se umfla picioarele... Ajung acasa si-mi vad trandafirii infloriti, garofitele care miros de-ti iau nasul si ma trezesc la viata. Dimineata ies in curte sa-mi beau cafeaua... si nu-mi vine sa plec la serviciu ca sa stau din nou inchisa in birou! Ce sa fac, eu as prefera sa fiu "omul cu sapa si nu cel cu mapa".

http://tt.lilypie.com/y5pNp2.png

Pozici din tinereti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Interesant subiect,
Am citit si eu pe sarite.
Am si eu niste opinii , si pro si contra.
Vad ca vorbiti de educatia copiilor, mai fratilor, dar daca aveti copii scoliti si ...scuzati-mi cruzimea...cu cancer, la ce va incalzeste.
Inca odata scuzati-mi cruzimea...
Dar voi nu intelegeti ca Bucurestiul ala si de altfel toate orasele mari sunt un pricol real pentru voi si pentru familia voastra?
mancam din cutii, branza si laptele, cumparam pastrama in loc de piept de pasare, ca e mai gustos si mai comod...
Vorba unei fete, stai la serviciu de dim pana seara, si chiar cand iesi te simti vinovat ca nu ai mai stat sa termini inca ceva urgent....si cand ai ajuns acasa, nu ai chef de nimic, vrei sa stai ca o leguma, sa vezi o imbecilitate de program la televizor impopotonata cu reclame ieftine.....
Ce sens are viata? Tinem copii cu bona si nu ne putem bucura de ei...
Voi nu va dati seama inca, fiindca in romanica inca nu este capitalismul cu fata cruda,(poate in Bucale da..) dar pur si simplu, esti prins in sistem si devii ROBUL , da ROBuL sistemului ( nu conteaza care )
Putini dintre noi au curajul sa spuna nu tentatiilor si sa puna piciorul in prag prin luarea unei decizii drastice.Schimbatea modului de viata.
Sigur ca nu toti suntem la fel ( ce bine )si fiecare alege ce i se potriveste...
Numai cei care au cunoscut greul si stresul acestei societati necrutatoare au puterea unei decizii radicale...
Banii si bunurile, vin si pleaca, ddar timpul de calitate in natura si cu cei dragi, ne este oferit dor intr-o singura viata....
Poti sa ai multe avutii si succese...dar ai doar o singura viata.
Si fiecare face ce vrea sau ce poate el cu ea...
Eu una sunt adepta" sa mananc mai putin dar sa muncesc mai putin ( deci sa am mai mult timp liber )
Deocamdata inca nu am ajuns acolo...dar e un target al meu fff important sa ma retrag la tara cu Tzatza Lelea....si cu gaste si cu vie si cu catei...
Am lucrat in urma cu cativa ani in Buc, si cred ca daca mai stateam vreo juma de an aveam ganduri de suicid....
Mi se pare un oras ingrozitor de jegos si de snobism....
Mergipe strada "la centru" si vezi rahat de caine si alaturi un mitocan in toale scumpe cu un super jeep negru de mafiot.
Si cucuiete pe niste tocuri de te apuca plansul.
Stiti voi cat e de nesanatos mersul pe catalige? Cui ii pasa? Totul sa fie sexoasa ca sa atraga masculul cu jeepanul.
Sa nu mai vorbim de droguri in scoli, violenta si iar snobismul celor cu parinti avuti...
Sa ma scuze va rog locuitorii de buna credinta...
Ei nu au nici o vina....Nu vreu sa atac pe nimeni....
Hai ca am sarit de la subiect.
Mi-am zis si eu oful....
Oricum e misto sa poti vedea filme bune si concerte si etc...ehhh
Eu vreu la Taraaaaaaaaaaaaaaaa.
Pupici tuturor

Mona
:)
3 IUI nereusite, actualmente trat cu menogon , pt IUI nr 4
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pt noi , in Romania , 20 de minute este inseamna mult timp.
In alte tari sa ai serviciul la 150 de km e ok si nimeni nu vede nici o problema in asta.

MIe mi-ar placea o ferma Langa oras, dar sa am macar o padurice

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Da, sa nu mai spun ca eu lucrez la 40 min de serviciu ( cu masina sau cu autobuzul ) si ma consider norocoasa....

Mona
:)
3 IUI nereusite, actualmente trat cu menogon , pt IUI nr 4
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%

Mergi la inceput