fiv la cluj 21-capitolul cu 2 liniute!!!!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kry spune:

Naida, sa nu-ti pierzi speranta, ai incredere in ce ti-a spus preotul, vei fi mamica, nu incape indoiala.
FSH-ul si celelalte hormonale se fac in zilele 2-5 de ciclu, sper ca stii.Ca sa vezi daca mai ai rezerva ovariana, exista o analiza, hormoni antimulerieni , nu stiu daca se face in Romania . Uite, citeste aici: http://www.baby4you.at/en/The-AMH-can-make-the-ovarian-reserves-visible.html
pupici tuturor si sa auzim de teste pozitive

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

naida,scuze ca nu prea sint la curent cu sub acesta ,dar am citi mesajul tau si parca ma vad pe mine
si in plus savurez tot cind e vorba de FSH mare ,rezerva ovariana epuizata
ai facut vre-un fiv,stimulare pina acum?cit ai avut FSH ultima data cind ti l-ai facut?
la mine e aceeasi prob ca nu raspund la stimulare,FSH mare...

la Med New Life un FIV cu donatoare costa 3500e si,in pretul asta iti da 5 ovocite
la Bratislava un FIV cu donatoare costa 6000e

nu am auzit pina acum de laparo cu biopsie ovariana,se poate analiza daca mai este rezerva ovariana?
am vazut ca pe la noi se da de facut inhibina b pt rezerva ovariana

daca preotul ti-a prezis ca o sa ai 2 bebei asa o fi ,hai nu te mai gindi o sa fie bine

doamne ,ajuta-ma sa am si eu un bebe

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul."
(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naida87 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kry

Naida, sa nu-ti pierzi speranta, ai incredere in ce ti-a spus preotul, vei fi mamica, nu incape indoiala.
FSH-ul si celelalte hormonale se fac in zilele 2-5 de ciclu, sper ca stii.Ca sa vezi daca mai ai rezerva ovariana, exista o analiza, hormoni antimulerieni , nu stiu daca se face in Romania . Uite, citeste aici: http://www.baby4you.at/en/The-AMH-can-make-the-ovarian-reserves-visible.html
pupici tuturor si sa auzim de teste pozitive

draguta mea, am facut anti-muller-hormon in germania si mi-a iesit foarte mic.cei de acolo considera ca am 0 sanse. Dar, paradoxal, de cand mi-am facut analiza aia si pana acum, am mai avut foliculi pe ovare de 3 ori....si asta in 5 luni. de aceea consider ca tot ce mi-au spus doctorii pana acum au fost simple ghicitorii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bytzi

naida,scuze ca nu prea sint la curent cu sub acesta ,dar am citi mesajul tau si parca ma vad pe mine
si in plus savurez tot cind e vorba de FSH mare ,rezerva ovariana epuizata
ai facut vre-un fiv,stimulare pina acum?cit ai avut FSH ultima data cind ti l-ai facut?
la mine e aceeasi prob ca nu raspund la stimulare,FSH mare...

la Med New Life un FIV cu donatoare costa 3500e si,in pretul asta iti da 5 ovocite
la Bratislava un FIV cu donatoare costa 6000e

nu am auzit pina acum de laparo cu biopsie ovariana,se poate analiza daca mai este rezerva ovariana?
am vazut ca pe la noi se da de facut inhibina b pt rezerva ovariana

daca preotul ti-a prezis ca o sa ai 2 bebei asa o fi ,hai nu te mai gindi o sa fie bine

(Thornton Wilder)

stai sa iau inrebarile pe rand, ca nu vreau sa te las nelamurita...si in plus, am si eu cateva pentru tine...

pana acum nu am facut niciun fiv, pentru ca am considerat ca sunt tinerica si ca nu e inca momentul.dar uite ca am deja 22 de ani si vreu un BB, si nu pot.

FSH-ul il aveam 59 in mai, anul trecut, in conditiile in care limita e de 5-6.de aceea multi doctori mi-au spus ca sunt in menopauza.Totusi, cica la un nivel asa de mare de FSH si un nivel scazut de estradiol, ar trebui sa arat mai mult a barbat decat a femeie.Hahahahaha....le spuneam fetelor ca la iasi cat am stat in spital la endocrine, devenisem piesa de muzeu, ca doctorii faceau pelerinaje in salonul meu, pentru ca nu le venea sa creada.

Cica dupa ce faci FSH-ul, urmatorul pas e inhibina B...care..supriza...LA MINE E BUNA!Chiar foarte buna!iar dupa Inhibina B e Anti-Muller-hormon-ul...pe care eu l-am facut in germania, dar auzisem ca se face si pe la noi...si mi-a iesit dezastrous de mic.chiar sub 0.1, cand limita inferioara e de 0.5. Contradictii, contradictii...

Cat despre laparo cu biopsie, eu mai auzisem, ca am fost si la sibiu la polisano, si dr de acolo mi-a spus sa fac investigatia asta. Cica in bucatica aia de ovar, analizata la microscop se vad daca sunt foliculi sau nu.si cica se stabileste si natura foliculilor.nu ma intreba daca au mai multe "naturi" ca nush.....

la Med New Life eu stiam ca fiv-ul normal e 3600 euro. ar fi bine daca ar fi cum zici tu, dar nu cred. Auzisem ca in Spania ajunge aproape 10000euro cu donatoare.

mai exista posibilitatea ca sa gasesti tu donatoarea si sa te duci de manuta cu ea la sibiu, ca ii face stimularea, extractia...si tie ET.dar dr micu a zis ca mai bine sa nu stii cine e donatoarea.....din mai multe motive....

Tu cat ai avut valoarea FSH-ului?InhibinaB ai facut-o?tie ce ti-au zis doctorii?ce diagnostic ti-au pus?

Mergi la inceput

naida,moldoveanca mea si eu sint moldoveanca
dar ce tinerica essstiii
eu am facut 6 inseminari nereusite,3 pe CM natural
in 2008 iunie am avut un FSH de 10 la limita de 10
apoi ultimile 2 inseminari le-am facut la Polisano cu dr Ispasoiu
am facut stimulare cu gonal1/zi un folicul
apoi alta 2 gonal/zi un folicul
deci nu raspund la stimulare
am repetat FSH da mentionez ca rea dupa 10 zile de la gonal care contine FSH si era de 27,68 la limita de 12,5 in martie 2009
apoi dupa o luna repat iarasi FSH dar de data aceasta dupa AC si tot timpul iese mai mic 6,26 la limita de 10(asta cred ca mi la facut aiurea ,caci la val asta trebuia sa am macar 4-5 foliculi la stimulare cu 2 gonal/zi nu unul)
acum sapt viitoare il repat iarasi sa vad ce val am,de data aceasta am facut o pauza de 2 luni ,nu am luat nimik
dr mi-a explicat ca eu nu rasp la stimulare fiindca am facut drilling ovarian si sa distrus tesutl si ovarele nu mai lucreaza cum trebuie
dupa val FSH hotarim daca facem fiv sau nu
inhibina b nu am facut-o pt ca dr a zis ca citeodata da val aiurea ,mai bine doar FSH
dar la mine stimularea e sfinta,deci stiu cum raspund la trat

(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

ofofofof.....prin cate ai trecut si tu...si cate dezamagiri....

dar eu nu inteleg de ce faci in continuare inseminari si de ce nu te duci tu direct la o clinica de reproducere umana sa iti extraga foliculii.Eu asa am sa fac daca mai apuc. Si ce daca ai un singur folicul?poate e cu noroc si se prinde. dar permeabilitatea trompelor tale a fost verificata? procedeul ala cu albastru de metil....ca poate dupa ce se sperge acel folicul, nu ajunge unde trebuie.

oricum, la un fsh de 10..n-ai de ce sa te temi.Eu mi-as dori sa am valoarea asta...dar la 60-ul meu.....nu prea mai am de adaugat multe.

cat despre inhibina B, de exemplu, dr tutunaru de la bucuresti are o parere f buna. La el poti sa ai mama anti-mullerului ca daca n-ai inhibina, tot degeaba.sa iti zic o poveste pe care mi-a zis-o si mie dr tutunaru...despre fsh:

imagineaza-ti o clasa cu...30 de copii.obraznici. tu (FSH) le spui sa iasa din clasa unul cate unul.ei nu vor.atunci incepi sa tipi.ei tot nu vor. Atunci tipi si mai tare...si tot asa. Asta face si FSH-ul.tipa la folicului sa iasa din ovar si ei nu ies. Asta nu inseamna neaparat ca nu exista acolo, in ovar. Doar ca ceva ii impiedica sa iasa.

iar anti-mullerul, pe care nemtii pun mare pret, eu am citit ca este inca in faza experimentala, deci rezultatele nu sunt foarte concludente.acum, vezi si tu...fiecare cu parerea lui. Dar speranta mea nu moare pana nu primesc rezultatul biopsiei. daca e rau,asta e!daca e bine...sa dea DD.

Mergi la inceput

naida,am facut 6 inseminari si acum m-am oprit ,voi merge pe fiv,pai si inseminarile le-am facut tot la clinici de reproducere asistata la Giulesti,Chisinau,Polisano
trompele le am permeabile,am facut chiar 3 HSG
bine ,la mine mai este si endometrioza pe deasupra,am avut chisturi endometriozice pe ambele ovare si le-am operat laparascopic
chestia asta cu FSH ne-a zis-o si noua un urolog cind am fost cu sotul la un control,numai ca in alta varianta

eu oricum sper ca la doza care mi-a zis-o dr de 5 gonale/zi sau puregon voi obtine macar 2 foliculi,important e sa fie de calitate

chiar mai facut curioasa cu biopsia ovariana
eu am 33 ani si cred ca in tinerete sau inainte de operatie ovarele mele functionau cum trebuie

de ce FSH atit de mare?nu imi inchipui ,pai la valoarea asta cred ca nu mai produceai deloc foliculi si tu zici ca totusi se mai produc,
poate cu stimulare vei avea productie bunicica

tin pumnii la biopsie,cind o faci?

(Thornton Wilder)

Mergi la inceput

bytzi, Domane fereste cate spui!!!si tu si uratica ati trecut printr-o serie de incercari demne de filme de groaza. Da poate in cele din urma, va fi bine. Trebuie sa fie!

eu cred ca fac laparoscopia in saptamana aceea care incepe cu 8 iunie. cel mai sigur duminica sau chiar lunea aceea plec la cluj, pentru a ma interna, iar apoi totul depinde de dl dr micu.cand ma va opera, voi fi gata.am inteles ca a doua zi pot pleca acasa....daca are cine sa vina sa ma ia.

si totusi, ce treaba are FSH-ul cu urologia?ca m-ai bagat in ceata......

Ce nu te doboara te face mai puternic...dar pana cand?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turqoise spune:

neataaaaaaaaaa fetele!
trezireaaaaaaaa . ma revansez cu cate o cafeluta pt. toate fetele.
maddutz , tin pumnii stransi bine sa iasa cu ochisori de data asta
va doresc o zi superba

Mergi la inceput

naida,cind am spus de urolog vorbeam de sotul meu ,ca are si el probleme cu FSH e f mare

aaa si fiv-ul la Med New LIFE chiar 3500e este ,caci a sunat o prietena care vrea sa recurga la aceasta metoda
fiv simplu costa 3000e
si de ce asta ar fi mai scump?doar nu faci stimulare ,monitorizari,punctie ,faci doar ET

(Thornton Wilder)

Mergi la inceput