Emigrarea - generatoare de stress?
Raspunsuri - Pagina 9
virgi spune:
Marius - eu nu m-am referit la romanii care s-au casatorit cu o persoana de alta nationalitate. In cazul asta, situatia e cat se poate de simpla.
Eu am facut referire stricta la cuplurile de romani, posesori de pasaport romanesc in momentul emigrarii si la copiii acestora. Stiu ca SUA si Canada ( desi nu sunt foarte sigura ca n-ar mai fi si alte state) sunt acele tari care ofera cetatenie copilul daca se naste acolo.
In concluzie, eu vrea sa aud cum pot obtine cuplurile de romani si copiii lor, dreptul de a fi cetatean in tara in care au emigrat, in cazul in care isi doresc asta. Ce teste au de dat si cati ani au de asteptat pana pot aplica.
bird70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui virgi In concluzie, eu vrea sa aud cum pot obtine cuplurile de romani si copiii lor, dreptul de a fi cetatean in tara in care au emigrat, in cazul in care isi doresc asta. Ce teste au de dat si cati ani au de asteptat pana pot aplica. |
Cand am aplicat noi la cetatenie trebuia sa ai 2 ani traiti in Australia cu rezidenta permanenta si teoretic trebuia sa stii care sunt obligatiile si drepturile de cetatean australian. Practic nu m-a intrebat nimeni nimic, am completat formularul si l-am dus la posta. Acum s-a inasprit putin legea, trebuie sa ai minim 4 ani traiti in Australia (legal evident) din care cel putin un an ca rezident permanent si sa treci un test. Testul am inteles ca este foarte usor.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
bird70 spune:
Aaa...am uitat! Copiii nascuti aici primesc viza parintilor nu primesc automat cetatenie. Daca parintii sunt in vizita, la studii, la munca, etc copilul primeste acelasi tip de viza.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
virgi spune:
| citat din mesajul lui monabella Mai Virgi hai ca inteleg toate dar de ce spanac vreti mama sa deveniti cetateni Koreeni? Ca doar nu umbla dulai cu sumiti in coada cum zicea cienva pe aici? Eu cred sincer ca e mai bine in Ro decit in Koreea (sper ca esti in aia de sud, nu?) oricum pt mine si traiul in Ro e stresant. |
Pentru noi, nicio sansa sa mai devenim cetateni ai acestei tari
Au si cateva universitati in top-ul celor mai bune din lume, ceea ce romania nu cred ca va prinde in urmatorii 100 de ani vreun loc. Si lista e lunga.
columbiana spune:
Virgi, in Canada ai dreptul sa aplici pentru cetatenie dupa ce au trecut trei ani petrecuti in tara, ca rezident permanent legal (se scad toate iesirile temporare din Canada);
exista un test de cultura generala referitor la Canada (politica, climat, geografie, etc-foarte usor); poti sa-l dai in franceza sau engleza, la alegere, apoi se depune juramintul de cetatean, primesti cardul, drept de vot si dreptul la pasapoarte canadiene;
Adela99 spune:
zic si io ca si andacos, faptul ca esti cetatean al tarii in care te-ai stabilit nu elimina stressu', nici macar nu-ti usureaza viatza :) doar pe timpu' cand cu pasaportu' romanesc trebuia sa astepti dupa vize si nu puteai sa pleci hai-hui in concedii de pe azi pe maine. in rest, o formalitate. Ana Stroe, si io cunosc o multime de cazuri diverse de copii care au probleme de identitate. noi, vorba ta am emigrat cu o identitate cimentata.
aici primesti cetatenia dupa cinci ani de sedere, fara teste, fara juraminte. daca ai fost plecat din tara perioade mai lungi, astea iti prelungesc timpul de asteptare. daca ai fost condamnat, in functie de pedeapsa primita, ti se prelungeste iarasi perioada de asteptare. ex: o luna de inchisoare iti prelungeste asteptarea cu patru ani.
daca unul din parinti e cetatean suedez, copilul primeste cetatenia (nu automat, ci prin cerere)
marius spune:
| citat din mesajul lui Adela99 daca ai fost condamnat, in functie de pedeapsa primita, ti se prelungeste iarasi perioada de asteptare. ex: o luna de inchisoare iti prelungeste asteptarea cu patru ani. |
ahhh ce mi-ar place ceva de genul acesta daca nu patru ani macar patru luni. La strans de gunoaie din parcuri, paduri, spatii verzi de amenajat, de udat florile, copacii, de tuns iarba, de golit tomberoanele, de maturat strazile... dar sa se aplice nene sa se aplice. Daca ajung(nucred dar zic si eu) vreodata in parlament as initia legislatie de acest gen. Ai gresit plateste nu cu bani ci cu munca in folosul comunitatii. Cum dealtfel orice detinut l-as obliga sa lucreze pentru a-si plati cel putin "cazarea".Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
ilse spune:
Adela99 eu inteleg perfect ce spui tu si cine zice ca nu este asa, nu traieste intr-una din tarile astea mai "nordice"...faptul ca ai pasaportul tarii respective, deci cetatenia, nu inseamna automat ca esti de-al lor(ma refer la interactiunea cu localnicii
)...Australia, Usa si Canada e alta mancare de peste, clar.
Sa fim seriosi, ei tot asa te privesc, are mama romanca, pa si pusi, nu e 100% de-al nostru, nu ca asta ar fi o tragedie, nu in viziunea mea, care le-o trag imediat la freza cu faza ca si madam Maxima, sotia lu viitoru rege e din Argentina, deci si "progeniturile" ei sunt ca si ale mele, amestecate
...deci pe mine una nu ma afecteaza cu nimic, dar asta nu schimba deloc sensul peiorativ cu care folosesc olandezii termenul de "allochtoon", ne-olandez suta la suta, si credeti-ma se lupta multi pe aici sa-l scoata naibii din dictionar ca e la fel de jignitor ca si "negro" sau mai stiu eu ce...olandezii stiu foarte bine sa se fofileze in discutiile astea referitoare la "origini"...dar uita evident ca pana si madam Beatrix, regina actuala e dintr-un neamt si o olandeza si de-a lungul istoriei lor, sunt si regi casatoriti cu rusoaice
, oricum fac alergie cand aud de asta, dar eu stau tare in papuci si le-o reamintesc de cate ori o iau saracii prin balarii cu "originile astea"
.
Ah, ma rog nu e de mirare la olandezi toata tevatura asta, atata vreme cat ei au practicat apartheid-ul in Africa de Sud si l-au lasat mostenire englezilor dupa ce au pierdut colonia
.
Adinaq in Olanda se poate sa ai dubla cetatenie daca partenerul e un olandez, sau ca virgula copil daca ai macar un parinte olandez.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
Flaflo spune:
Dana, eu am trecut prin toate trairile sufletesti posibile de cind sint in Austria: disperare, tristete, melancolie, dor nebun de tara, multiple frustrari, deznadajduire,....
Am avut faze cind am vrut sa ma intorc in Romania, am avut faze cind am simtit ca nicunde nu mai imi gasesc locul, insa acum pot spune ca aici ma sint acasa. Este absolut normal ce simti, timpul le va rezolva pe toate! Limba este intr-adevar cea mai importanta bariera, dar o vei invata si se vor simplifica multe lucruri.
adinag spune:
| citat din mesajul lui ilse Adinaq in Olanda se poate sa ai dubla cetatenie daca partenerul e un olandez, sau ca virgula copil daca ai macar un parinte olandez. eu si 3 banditi: ilse, sven si thor |
Eu stiu ca depinde de a doua tara. Adicatarile au intre ele anumite intelegeri, iar Austria nu permite cetatenie dubla, decat in cazuri de exceptie. Eu sunt austriaca. Partenerul olandez. Copilul, cum ziceam, daca am fi casatoriti, ar putea avea cetatenia dubla, dar numai pana la majorat, cand trebuie sa aleaga. Asta stiu de la ambasada NL si de unde a sunat omul meu in NL, deci asa e legea. Dar, cum ziceau si ei la telefon, oricand se pot schimba legile acolo :D
In ce priveste cum sunt priviti "strainii", depinde intotdeauna de om, ca oriunde. Eu personal cred ca toate tarile europene sunt cam sceptice in ce priveste strainii, mai ales cand le considera "inferiori" lor :-((