Copilul utopic

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

Dana
nastere usoara si multa sanatate intregii familii.
Fiul tau cu siguranta ca este pe maini bune

Copiii nu trebuie fortati sa face ce vor parintii. De multe ori, parintii vor ca odraslele sa nu le repete greselile.

Copilul trebuie indrumat, ajutat, nu fortat.

Lasati copiii sa-si aleaga viitorul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

huh, s-a redus discutia numai la activitati, ceea ce e ok, pentru ca e un aspect nou pentru mine, dar mai sunt si altele, mentionate in primul mesaj - goana dupa ultimul racnet de jucarie si gadget, certitudinea parintilor, mani****ti de publicitate,ca numai jucaria xulescu le va putea modela copiiilor un viitor de aur, platina si argint. nici mai mult, nici mai putin. si as dori sa discutam si despre sacrificiile facute de parinti sa asigure copiiilor standardul asta de viata, artificial impus si artificial adoptat. crede cineva cu adevarat ca un copil va ajunge un ratat social si profesional si nu se va implini ca om daca nu are wii, nintendo, ultimul joc pe calculator, pe langa jde activitati la purtator?

in ce ma priveste, incep sa ma plictisesc teribil la clasele astea de dans, ma surprind criticand in gand orice detaliu, fapt pentru care va intreb: in cazurile astea voi ce faceti? ne sacrificam pentru "binele" copilului, stiu.

nimic

La un moment dat chiar intervine presiunea societatii ca sa zic asa. Nu atat asupra ta cat asupra copilului. Daca toti prietenii lui au obiectul X care obiectul X comunica cu acelasi tip de obiect al lui Gigel si etc atunci copilul tau, care n-are obiectul X va fi exclus din grupul respectiv.
Iti spun eu, care am umblat 2 saptamani prin tot Bucurestiul sa gasesc Bakugani, mama lor de Bakugani, si toate bvanzatoarele sau tipele de pe raion din supermarket se uitau lung la mine "Dar de ce vreti toti Bakugani acum? S-au terminat, aducem si dispar in 2 ore!".
Si asta pentru ca fi-mea cea ne-posesoare de Bakugani (in afara ca imi spunea de 15 ori pe zi "Mami sa-mi iei si mie macar un Bakugan, te roooog") statea cate 1 ora pe banca langa mine, in timp ce toti ceilalti se jucau, pe motivul " nu pot sa ma joc cu ei ca acum se joaca cu Bakugani si eu nu am"!!!

Mentionez ca n-am nici Nintendo si nici Wee in casa ... dar sa stii ca Wee mi-ar place sa-mi iau (mie, nu copilului!).

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Dana - nastere usoara si tot ce-ti doresti

Am uitat sa mai zic ceva - pe noi ne enerveaza groaznic publicitatea de pe posturile de desene animate. Adica pe noi, adultii, ne atinge mai putin dar pe copii ... Ce sa zic, fi-mea isi doreste toate prostiile la care se face reclama la tv. Si ma piseaza pe mine "vreau si aia si ailalta". E destul de dificil sa explici mereu ca nu tot ce pare intr-un fel la tv e asa si in realitate. La noi exemplu clasic e cu cereale - ei nu-i plac cerealele deloc, nu mananca deloc cereale. Si ii arat reclamele la cereale - vezi cum arata acolo, copii sunt incantati, le plac ... dar tu stii ca tie nu-ti plac, nu sunt bune, deci poate ca asa e si cu jucaria X, nu o sa-ti placa, etc.

Conchita eu nu cred ca sunt multi adulti care cred ca ii trebuie copilului wee sau psp neaparat. Dar cred ca sunt parinti care cedeaza la insistentele copilului sau ale societatii, in sensul ca isi vad copilul exclus din grup si atunci cedeaza. Ma refer la copii de peste 6 ani dar in special la cei de peste 9-10 ani!
E foarte greu ca parinte sa negiciezi cu copilul dar si sa ii explici cum sa faca fata presiunilor grupului ...

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

filofteia- hai sa ti spun ceva. In clasa a I a a fiului meu imi venea suparat acasa din cauza faptului ca el nu a fost invitat la zile de nastere indeosebi ale fetitelor. Era suparat, plangea. Am aflat motivele ( erau fetite si invitau fetitele ori in alte cazuri copilul meu nu se intelegea cu fetita respectiva). De atunci s au schimbat lucrurile merge la cine este invitat cand suntem acasa si incerc si eu anul acesta sa i tin ziua cumva in timpul scolii. El fiind nascut in august pana acuma nu i am tinut ziua la scoala ci am trimis fiecarui copilas o ciocolata si un suc sau ma rog ce am gasit fara nici o diferenta intre copii inainte de a se incheia scoala. Asa a venit 1 martie tin minte in clasa a intaia si a doua a dus fiecarei fetite cate un martisor. A venit suparat ca x sau y nici macar nu i a multumit si ca data viitoare v a duce doar cui doreste el nu asa mami cum spui tu la toate fetitele. Ei anul acesta a dus doar cui a dorit inclusiv la cativa prieteni si acum e multumit.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">"Povestea unui licurici"

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Ai dreptate Filofteia. Dar si copilul are nevoie de "apartenenta la grup". De asta am si spus ca e greu sa negociezi si cu copilul si sa il si inveti sa reziste presiunilor.
Fi-mea se integreaza destul de bine si in acelasi timp isi alege prietenii, pana acum sunt multumita de alegerile ei.
Dar e si destul de independenta si hotarata, isi alege singura prietenii, nu ma pot amesteca in nici un fel (si nici nu mi se pare corect sa ma amestec). Sunt copii care mie imi plac, mi se par ok dar cu care fi-mea nu se intelege deloc, o enerveaza chiar, sunt copii cu care se intelege foarte bine si sunt ok, nu am nici un motiv sa nu mi se para ok. Pana acum nu am avut divergente majore in domeniul asta - adica nu si-a ales prieteni care sa nu mi se para ok si mie.

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Filofteia - fiica-mea e destul de "exclusivista" cu prietenii. Adica are 2 prietene bune, un prieten baiat la gradi si inca un prieten care e baiatul prietenilor nostri plus inca circa 15 copii (total gradi, copiii prietenilor nostri si copii din parc) pe care ii tolereaza, uneori se joaca "in grup" chestii gen leapsa, dar nu ii considera prieteni ci "cunostinte". Si pe langa mai sunt restul de copii copii de la gradi si restul de copii din parc (sa zic in total cca 20-25 de copii) pe care ii ignora maiestuos. Adica daca unul dintre "intolerabili" i se adreseaza mai ca zici ca n-aude sau ii raspunde rapid in 2 peri si pleaca.
Este foarte vizibil pe cine tolereaza, pe cine nu tolereaza si cu cine e prietena.
Si apropos de chestia asta nu tolereaza nici amestecul meu in clasificarea ei Nu stiu ce se va intampla daca vom avea vreodata un conflict pe tema asta, dar mi-a spus deja o data ca eu nu-i dictez ei cu cine sa se imprieteneasca, ca nici ea nu-mi dicteaza mie ce prieteni sa am .... Deci cam asa se pune problema la noi

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput