Semnaturi impotriva impozitului forfetar

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Adica tu faci afaceri de 20 milioane euro si nu ai sa dai 3000 euroi impozit!...asta e chiar culmea.

Poate se muta Renault din Ro din cauza impozitului forfetar

Nu. Am facut undeva pe la 1 mil EUR cifra de afaceri intr-un an foarte bun (adica in 2008). Anul acesta sunt undeva la -60%. In domeniul meu profitul este foarte mic raportat la cifra de afaceri. Concurenta este acerba si din pacate toata lumea se bate in preturi. De-aia si spuneam ca ar trebui tinut cont si de ramura in care activeaza firma respectiva.

Renault stai tu fara grija ca nu sufera. Legea nu afecteaza firmele mari. Si nu cred ca sunt afectate nici firmele mici si mijlocii din industria alimentara, retail, etc. Cel mai tare criza a lovit ramurile industriei constructoare de masini, industria petrolului (cat pretul petrolului ramane la sub 60USD barilul exploatarea petrolului este ineficienta in peste 50% din puturile lumii) si constructiile. Afacerea mea este, din pacate, legata si de echipamentul petrolier si de industria constructoare de masini.

Uite ca mi-a venit o idee cum puteau sa faca legea pntru a produce cat mai putine daune: sa fi mentionat undeva ca legea nu se aplica pentru firmele care au obtinut in 2009 o cifra de afaceri cu mai mult de 20% sub media ultimilor 3 ani. In acest fel impozitau ramurile neafectate de criza si pe cei ce se obisnuisera sa nu plateasca impozit si lasau dumnezeului in pace firmele care in 2009 este posibil sa aiba probleme de supravietuire si sa se inchida pe pierdere.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Explica sa inteleg si yo...in acte toate firmele de constructii din 1989 pina azi apar cu pierderi ...asa ca yo nu inteleg criza din 2009. E un an ca toti ceilalti...cu pierderi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Ar trebui sa controleze firmele care nu declara profitul si sa aplice amenzi acolo unde se face evaziune fiscala, nu sa introduca un nou impozit. Dar cica nu se poate la numarul mare de firme care exista. Cu alte cuvinte, sa ne facem firme pentru ca e clar ca nu va controla nimeni...

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Ar trebui sa controleze firmele care nu declara profitul si sa aplice amenzi acolo unde se face evaziune fiscala, nu sa introduca un nou impozit. Dar cica nu se poate la numarul mare de firme care exista. Cu alte cuvinte, sa ne facem firme pentru ca e clar ca nu va controla nimeni...

Despre Andrei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,

Nu se poate la numaruk mare de firme care exista? Pai sa-mi explice si mie cineva cum se poate sa se anunte din nou garda financiara la mine la firma cand abia afost in Octombrie 2008? La atatea firme cate sunt in judet sa inteleg ca nu mai au unde sa se duca? Hai sa fim seriosi.
Si credeam ca e o lege care nu le da voie sa vina de mai mult de doua ori pe an la aceesi firma, ca se numeste hartuire. Ei, uite ca m-am inselat. Asta de acum cica se numeste "Control Operativ" si e voie. Va vine sa credeti?

Eu cred ca se uita la cifra de afaceri, vad ca-ti platesti la timp taxele si impozitele (si ca sunt sue destul de mari) si se gandesc ca esti firma cu bani, ca nu te vei uita la o amenda de 10 000 de lei amenda. Si au presupus bine. In vremurile bune nu ma uitam. Dar acum mauit si va spun ca mor cu ei de gat!

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Despre Andrei

Nu se poate la numaruk mare de firme care exista? Pai sa-mi explice si mie cineva cum se poate sa se anunte din nou garda financiara la mine la firma cand abia afost in Octombrie 2008? La atatea firme cate sunt in judet sa inteleg ca nu mai au unde sa se duca? Hai sa fim seriosi.
Si credeam ca e o lege care nu le da voie sa vina de mai mult de doua ori pe an la aceesi firma, ca se numeste hartuire. Ei, uite ca m-am inselat. Asta de acum cica se numeste "Control Operativ" si e voie. Va vine sa credeti?

Eu cred ca se uita la cifra de afaceri, vad ca-ti platesti la timp taxele si impozitele (si ca sunt sue destul de mari) si se gandesc ca esti firma cu bani, ca nu te vei uita la o amenda de 10 000 de lei amenda. Si au presupus bine. In vremurile bune nu ma uitam. Dar acum ma uit si va spun ca mor cu ei de gat!

Alice

Asa si trebuie. Sa lupti impotriva abuzurilor de orice fel. Nu numai sa te plangi de existenta lor.

Mergi la inceput

Acum sa va povestesc aventura mea la Garda Finaciara. Nu stiu daca sunt off topic pentru ca amenzile de la Garda intra in categoria "impozit suplimentar" in definitia pe care o dau eu actiunilor de acest gen.
M-am dus la directorul lor si i-am spus cam asa:
"Va rog sa-mi spuneti ce pot face pentru a fi scoasa de pe lista neagra"
"Nu exista nicio lista neagra, va inselati"
Eu, scotand Registrul unic de control "Priviti in acest registru; trei controale in 3 ani, dintre care 2 la o distanta de 6 luni. Sa inteleg ca s-au terminat firmele din judet?"
"Noi venim aleator in control si legea..."
"Stiu ca Legea va prmite sa veniti si in fiecare zi in control la o firma; dar constiita dumneavoastra, cand faceti alegerea, ce va spune? Eu ma consider hartuita si sa stiti ca ma voi adresa instantei."

M-a asigurat in fel si chip ca ei nu vin in control decat aleatoriu.

Evident, controlul a avut loc. Ce-au mai gasit acum? Pai la inventarierea la 31.12.2008, dupa ce am inventariat casa, conturile, marfa si mijloacele fixe trebuia sa inventariez si ceva ce el a numit "investitie in curs de exectutie". Adica, mai pe romaneste, niste var, glet, gresie, faianta, vas WC, etc. pe care le-am folosit pentru renovarea sediului. Toate aceste "chestii" (instalate deja in firma) trebuiau inventariate le 31.12.2008.

Problema nu este ca ceea ce cere Garda este ilegal. Este perfect legal. Problema este ca intre documentele pe care trebuie sa le faca Sidex Galati si o firmulita de 3 oameni (sau unul singur) nu este absolut nicio diferenta. Ei stiu ca in 3,4,5 oamani, daca te apuci sa faci toate hartiile nu mai ai timp de nimic altceva. Si intra prin noi c-n branza.

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intrebare:
Consultant juridic - fiscal ai?

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Acum sa va povestesc aventura mea la Garda Finaciara. Nu stiu daca sunt off topic pentru ca amenzile de la Garda intra in categoria "impozit suplimentar" in definitia pe care o dau eu actiunilor de acest gen.
M-am dus la directorul lor si i-am spus cam asa:
"Va rog sa-mi spuneti ce pot face pentru a fi scoasa de pe lista neagra"
"Nu exista nicio lista neagra, va inselati"
Eu, scotand Registrul unic de control "Priviti in acest registru; trei controale in 3 ani, dintre care 2 la o distanta de 6 luni. Sa inteleg ca s-au terminat firmele din judet?"
"Noi venim aleator in control si legea..."
"Stiu ca Legea va prmite sa veniti si in fiecare zi in control la o firma; dar constiita dumneavoastra, cand faceti alegerea, ce va spune? Eu ma consider hartuita si sa stiti ca ma voi adresa instantei."

M-a asigurat in fel si chip ca ei nu vin in control decat aleatoriu.

Evident, controlul a avut loc. Ce-au mai gasit acum? Pai la inventarierea la 31.12.2008, dupa ce am inventariat casa, conturile, marfa si mijloacele fixe trebuia sa inventariez si ceva ce el a numit "investitie in curs de exectutie". Adica, mai pe romaneste, niste var, glet, gresie, faianta, vas WC, etc. pe care le-am folosit pentru renovarea sediului. Toate aceste "chestii" (instalate deja in firma) trebuiau inventariate le 31.12.2008.

Problema nu este ca ceea ce cere Garda este ilegal. Este perfect legal. Problema este ca intre documentele pe care trebuie sa le faca Sidex Galati si o firmulita de 3 oameni (sau unul singur) nu este absolut nicio diferenta. Ei stiu ca in 3,4,5 oamani, daca te apuci sa faci toate hartiile nu mai ai timp de nimic altceva. Si intra prin noi c-n branza.

Alice

Sa-ti iei un consultant care lucreaza la garda si ai sa vezi ca iesi de pe lista si cand vin ''aleator'' ai sa stii dinainte sau sunt mai ''blanzi''

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput