Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna, am o intrebare la care pana acum nu am gasit un raspuns concret, poate ma puteti ajuta voi. Dupa cate am inteles anul acesta a aprut o lege in care se specifica ca se da un salar mediu cand se naste un copil, atat la mama cat si la tata. Este adevarat? Sau doar la mama se da? Nu stiu sigur. Va rog sa ma ajutati daca puteti. Va multumesc.

21+ cu Eduard Thomas
Evolutia noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MonicaTob spune:

Buna, am si eu o intrebare lucrez cu carte de munca din 4 august 2006, punctul de lucru unde sunt angajata se inchide din 22 iunie eu ar trebui sa nasc in 5 febr 2010 si de la firma mi s-a spus ca mi se inchide contractul de munca pe motiv de reorganizare economica si ca ma da in somaj. Este posibil acest lucru? Daca as intra in somaj 6 luni ar fi pana pe 22 dec 2009, pana cand trebuie sa nasc mai beneficiez de concediu prenatal si cine trebuie sa il plateasca. M-as mai putea incadra pt indemnizatie? Multumesc.

4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui titi143

Buna, am o intrebare la care pana acum nu am gasit un raspuns concret, poate ma puteti ajuta voi. Dupa cate am inteles anul acesta a aprut o lege in care se specifica ca se da un salar mediu cand se naste un copil, atat la mama cat si la tata. Este adevarat? Sau doar la mama se da? Nu stiu sigur. Va rog sa ma ajutati daca puteti. Va multumesc.

21+ cu Eduard Thomas
Evolutia noastra

Ca si diferenta de 15% din salariul mediu la nivel de unitate pentru 6 saptamani din concediul de maternitate, tot in contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2007-2010 este prevazut:

"Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
... c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate"

*** mamele de gemeni primesc 2 salarii medii

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_dmn spune:

Buna ziua! Daca stie cineva cui i se adreseaza ''Stimulentul lunar pentru cresterea copilului''?? Si daca conteaza la ce banca ai contul pentru indemnizatia copilului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

mary dmn stimulentul lunar pentru cresterea copilulu e daca intrerupi cic pentru a lucra mai primesti un ban in plus,un milion parca..asa era anul trecut..eu sunt in medical de 6 luni si nu stiu exact cat mai e....
Anul trecut stiu ca nu se puteau vira banii in orice cont,ci ca erau cateva banci care nu erau agreate,dar repet trebuie sa intrebi exact la directia muncii si solidaritatii..de acre apartii tu.

Madalina s30Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Monica tob si concediul de sarcina se poate plati din somaj...apoi beneficiezi de cic tot de la somaj.Da este posibil
.

Madalina s30Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui floricik

Buna tuturor.
Am o intrebare si sper sa ma puteti ajuta.
Sunt insarcinata in 14 saptamani si as vrea sa-mi iau concediu medical 10 zile lucratoare. Pot lua de la medicul de familie ? pt ca zilele astea nu am drum la ginecologul meu.
Multumesc.

14

http://bd.lilypie.com/iQIrp3.png

Sigur ca poti sa iei medical si de la dr de familie. Totul e sa vrea sa-ti dea

monis 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_dmn spune:

Multumesc de raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_monik_85 spune:

Buna tuturor,
sunt o viitoare mamica si am si eu cateva nelamuriri. Spre exemplu cei 75% din concediul de maternitate si cei 85% din CIC din ce baza se calculeaza, venitul brut sau cel net? Concediul de maternitate cum e bine sa-l soliciti? Eu spre exemplu am DPN 18 sept 2009 si ma gandeam sa-mi iau prenatal din 6 iulie 2009, fac bine sau sa mai astept, dupa cum am calculat imi raman dupa nastere circa 49 de zile din concediul de maternitate?

Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mery_anna spune:

Buna ziua,va scriu in numele unei prietene care e putin nedumerita.Este angajata in cadrul unei primarii ca asistent personal din 1 iulie 2008,intre timp a ramas si insarcinata.Datorita faptului ca a fost o sarcina dificila,medicii au hotarat sa nasca prin cezariana,operatia fiind programata pe 17 sau 25 iunie,in functie de cum se simte mamica.Ar dori sa stie daca va putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
Multumim frumos!

Minoiu Mariana
-------------------
Aici il puteti vedea pe Ionut!

Mergi la inceput