Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)
Raspunsuri - Pagina 10
mery_anna spune:
Buna ziua,va scriu in numele unei prietene care e putin nedumerita.Este angajata in cadrul unei primarii ca asistent personal din 1 iulie 2008,intre timp a ramas si insarcinata.Datorita faptului ca a fost o sarcina dificila,medicii au hotarat sa nasca prin cezariana,operatia fiind programata pe 17 sau 25 iunie,in functie de cum se simte mamica.Ar dori sa stie daca va putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
Multumim frumos!
Minoiu Mariana
-------------------
Aici il puteti vedea pe Ionut!
eumada spune:
mery safac tot posibilul prietena ta sa nasca dupa 01.07
ma gandesc ca se va putea prelungi cu 5 zile de pe 25 pana pe 01.07.2009 sarcina.Eu lucrez in domeniu si stiu pentru doua zile nu a beneficiat de crestere ingrijire copil.deci sa vorbesca cu doctorii eu cred ca de pe 25 pana pe 01 nu eo problema sa se prelungeasca..in spital....daca nu se mai poate...asta e...sa dea dumnezeu sa fie bine copilul...poate sa ia tatal crestere copil
Madalina
s30
Eva-Maria
malta spune:
Buna! MARIUS, mamicilor, am mare nevoie de AJUTOR!!! Poimaine este ultima mea zi de postnatal. Sunt titulara in invatamant. Copilul meu nu e alaptat, e tinut de parintii mei. Prin urmare vreau sa ma intorc in activitate, fara sa intru in CCC. Insa directoarea e de parere sa raman acasa pana la 1 septembrie, ca sa nu ii apara intrerupere in cartea de munca la suplinitoarea de pe postul meu. In conditiile in care, sunt singura salariata in familie, copilul e dependent de lapte praf iar banii din indemnizatie vor sosi in cel mai devreme 3-4 luni de la depunerea dosarului, cum ma pot apara cu dreptatea in mana? Eu nu voi avea astfel intrerupere in cartea de munca pe vacanta si voi pierde destui bani (aproximativ 1000ron lunar)? Suplinitoarea isi daduse demisia de pe postul de bibliotecara, deci oricum avea destula intrerupere, deoarece a venit pe postul meu de la 9 februarie 2009. Exista o lege unde arata ca indemnizatia va intarzia sa le pot dovedi, sa le pot confrunta? Nu putem sta fara niciun ban o familie, doar pentru un moft al directoarei, care ma minte ca nu voi pierde nimic la bani, nici la cartea de munca, si se preface ca nu crede ce ii spun eu, bineinteles cu amenintari rautacioase.
marius spune:
Ti-am raspuns la intrebare
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
panda77 spune:
Salutare tuturor!
Situatia mea este urmatoarea:
-am copil nascut pe 15.07.2007
-sunt in CIC care se termina pe 15.07 a.c.
-sunt insarcinata cu DPN 25.09 a.c.
-pe 16.07 a.c. trebuie sa ma prezint la job si nu stiu cum: cu cerere de reangajare urmata de concediu prenatal (la care voi avea deja dreptul) sau direct cu concediu prenatal?
Motivul nelamuririi: HR-ul meu spune sa ma prezint direct cu prenatalul, ca nu se redeschide cartea de munca si ca in prenatal voi primi 85% din salariul minim pe economie.
Stie cineva care este realitatea? Se redeschide sau nu cartea de munca si cum se calculeaza indemnizatia pt prenatal/postnatal in acest caz?
Va multumesc!
Panda,
26+ cu 
si fudula mamica de www.flickr.com/photos/23506973@N07/" target="_blank">Ilinca - 15 iulie 2007
marius spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mery_anna Buna ziua,va scriu in numele unei prietene care e putin nedumerita.Este angajata in cadrul unei primarii ca asistent personal din 1 iulie 2008,intre timp a ramas si insarcinata.Datorita faptului ca a fost o sarcina dificila,medicii au hotarat sa nasca prin cezariana,operatia fiind programata pe 17 sau 25 iunie,in functie de cum se simte mamica.Ar dori sa stie daca va putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. Multumim frumos! Minoiu Mariana ------------------- Aici il puteti vedea pe Ionut! |
Va beneficia nu e necesar sa faca nici o prelungire sau artificiu...
eumada: daca este asa cum spui prietena ta avea dreptul al CIC. Poate totusi nu este asa daca nu a beneficiat.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
mandyksch spune:
Si eu caut ordonanta sau hotararea de guvern care intarea articolul
66 din Contractul colectiv de munca la nivel national.
(1) Īn cazul īn care salariata se afla īn concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala; la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia sa acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamāni.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
Din pacate nu il mai gasesc
. Eu m-am folosit de aceste date pentru a primi suma respectiva de la angajator, acum 4 ani. Acum ma rugase o prietena-insarcinata si ea-sa ii indic normele respective, dar nu am gasit decat articolul din CCM.
mandyksch spune:
Hai gata, m-am trezit de dimineata sa pot folosi cautarea
si am gasit in subiectele arhivate.
Avalon spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mandyksch Hai gata, m-am trezit de dimineata sa pot folosi cautarea "A nu obtine ce iti doresti si cand iti doresti, este din cand in cand o mare sansa" |
asa, si daca ai gasit, ne zici si noua articolul de ordonanta/norma care prevede asta?
merci

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
17+ 
mandyksch spune:
ART. 66 din Contractul Colectiv de Munca la nivel national
(1) Īn cazul īn care salariata se afla īn concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia sa acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamāni.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
Codul Muncii (in cazul in care vi se spune ca, Contractul vostru de munca este suspendat)
Art.49 alin.3
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau regulamente interne nu se prevede altfel.
Plus modificarea adusa la acest articol din CM prin OUG nr.65/2005.