Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)
Raspunsuri - Pagina 7
monis5 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui marius Doar veniturile impozabile din salarii sau asimilate salariilor constituie prin lege baza de calcul pentru CIC. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Buna Marius
Vad ca esti f solicitat, dar intreb si eu: veniturile din drepturi de autor (pe baza de contract inregistrat, la care se plateste impozitul pe venit din cei 16% firma da 10% etc) sunt considerate venituri asimilate salariilor? Adica inafara de salariul meu, pot adauga venituri din dr de proprietate intelectuala, ca sa-mi ridic baza de calcul pentru CIC?
Sau poate stie altcineva care a incercat lucrul asta?
Multumesc
Monica
monis
17+
marius spune:
Cred ca da - dar recunosc faptul ca nu sunt sigur. Trebuie citita legea cu atentie pt acest aspect. Teoretic - da.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
monis5 spune:
| citat din mesajul lui marius Cred ca da - dar recunosc faptul ca nu sunt sigur. Trebuie citita legea cu atentie pt acest aspect. Teoretic - da. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Merci. Intre timp am studiat si da, se adauga.
Ce nu e f f clar, e cum probezi aceste venituri
Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum si nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de autoritatile competente, sunt, dupa caz, urmatoarele:
a) dovada eliberata de angajator sau alt platitor, din care sa rezulte ca persoana indreptatita a realizat timp de 12 luni in ultimul an anterior nasterii copilului venituri din salarii, sau, dupa caz, de autoritatea competenta, in caz de dizolvare, faliment ori lichidare judiciara a angajatorului;
b) dovada privind veniturile realizate in anul fiscal anterior celui in care s-a nascut copilul si/sau, dupa caz, dovada privind venitul calculat in vederea platii anticipate a impozitului, precum si copia deciziei de impunere, eliberate de autoritatile competente, in cazul persoanelor care realizeaza venituri din activitati independente si/sau din activitati agricole. In situatia in care una dintre aceste dovezi nu poate fi eliberata, persoana indreptatita prezinta o declaratie pe propria raspundere privind realizarea acestor venituri, in conditiile prevazute de Codul penal;
monis
17+
marius spune:
Unde ai realizat aceste venituri? Adica virgula cum anume au fost realizate? Cine le-a impozitat? De acolo se obtine adeverina.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
bernix spune:
Dragii mei, am si eu nevoie de ceva informatii si sper sa ma puteti ajuta.
TRebuie sa schimb titularul alocatiei copilului, ocazie cu care as vrea sa renuntam si la mandatul postal, sa vina banii pe card.
Stie cineva ce acte sunt necesare si daca e musai sa merg pana in Hambarului sau pot trimite actele si prin posta?
Multumesc mult si-mi cer scuze dca s-a raspuns la problema asta, da' eu nu ma prea pricep la cautari
, iar de citit tot din urma n-am timp.
Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007) 
www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi
eumada spune:
BERNIX trebuie sa mergi la directia muncii protectiei si solidaitatii sociale cu un extras de cont de la banca in care sa apara contul iban al cardului respectiv care trebuie sa fie pe numele celui care va lua alocatia(parinte).Se face cerere acolo fara probleme.Este indicat sa mergi personal,prin posta.....dureaza enorm.![]()
Madalina
s28
Eva-Maria
bernix spune:
Multumesc, eumeda! Da' de ca sa dureze enorm prin posta ca ajunge cererea in 3-4 zile cu confirmare de primire?!
Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007) 
www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi
flosideea spune:
buna seara si de la noi.as avea si eu o intrebare.eu una as vrea sa mai merg la servici luna aceasta,iar de luna viitoare sa intru in prenatal.concediu medical nu am avut in timpul sarcinii,doar vreo 5 zile de concediu de odihna.totusi,as vrea sa stiu de ce acte este nevoie pentru a putea beneficia de acest concediu.inafara de adeverinta de la medicul de familie de ce mai am nevoie pt "dosarel" si cu cat timp inainte trebuie sa`l am gata?!
multumesc frumos si astept raspuns
32+
bluecarm spune:
buna Marius, as avea si eu o nelamurire! situatia mea este astfel....lucrez in invatamant cu perioada determinata pana la 31 aug si eu m-am hotarat sa intru in concediu prenatal pe 1 iulie ca sa duc anul scolar pana la sfarsit daca ma simt bine...dar se pare ca am gresit ..cel putin asa spune contabila ca scoala nu imi va plati concediul prenatal decat pana la 31 aug pentru ca dupa aceea imi expira contractul...eu nu cred ca este corect mai ales ca astfel pierd apropae 60 de zile de postnatal care conform leggii ar trebui sa le primesc!!...vreau te rog sa-mi spui daca are drepate si ce trebuie sa fac ....si un alt zvon ar fi ca eu nu primesc acel premiu de nastere adica salar mediu pentru ca nu sunt calificata si nu am dreptul ...e posibil asaa ceva? eu stiu ca acest drept il ai prin contract colectiv de munca..si conditia e sa fii angajat nu sa fii calificat sau nu...iti multumesc anticipat...si te rog sa imi raspunzi pentru ca sunt disperat si nu stiu ce sa fac...
marius spune:
| citat din mesajul lui flosideea buna seara si de la noi.as avea si eu o intrebare.eu una as vrea sa mai merg la servici luna aceasta,iar de luna viitoare sa intru in prenatal.concediu medical nu am avut in timpul sarcinii,doar vreo 5 zile de concediu de odihna.totusi,as vrea sa stiu de ce acte este nevoie pentru a putea beneficia de acest concediu.inafara de adeverinta de la medicul de familie de ce mai am nevoie pt "dosarel" si cu cat timp inainte trebuie sa`l am gata?! multumesc frumos si astept raspuns 32+ |
Concediul prenatal sau postnatal sunt concedii medicale se platesc doar diferit ca si procent dar procedurile sunt identice. Trebuie sa soliciti, sa primesti iar apoi sa duci la serviciu formularul de concediu medical primit de la medic. Nu exista niciun dosarel. Fiecare foaie de concediu medical este valabila doar pentru luna la care se refera deci formular CM/luna.
Pagina legislativa