Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana2242 spune:

Scuze pt formularea de ieri dar am vrut sa scurtez problema si se pare ca nu s-a inteles nimic.Eu sunt in concediu prenatal din data de 20 martie data la care toti angajatii au intrat in somaj,mai putin resursele umane,am nascut pe 30 aprilie deci acum sunt in post natal iar firma nu ne-a mai platit decat pe luna martie,firma lichidatoare care a pus acum sechestru si urmeaza sa rezolve problema a inchis tot prin luna aprilie.Cum tipa de la resurse umane inca mai lucreaza ea nu mi-a incheiat nici un contract de munca si nici nu mil-a intrerupt ca nu stia in ce baza conforma carui articol etc si s-a dus la ITM sa intrebe cum se procedeaza in cazul meu si ce trebuie sa faca iar de acolo a primit doar raspunsuri de "NU STIU" "NU AM MAI INTALNIT ASA CEVA" eu o trimisesem la ITM sa rezolve problema sa imi pot lua banii de la CAS asa cum se face.Cum sa procedez in continuare sa nu stau dupa ea pana o afla cum trebuie sa procedeze?pentru ca o cam lungeste si in timpul asta eu sunt neplatita nici de firma nici de CAS deci pierd niste bani.Sper ca am fost mai clara si multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Dana
1. In mod normal concediul de odihan se acorda DOAR pentru perioada efectiv lucrata deci raspunsul este NU. Practica insa ne omoara in sensul ca s-a intamplat sa se acorde ANTICIPAT concediul de odihna fata de perioada efectiv lucrata insa banii sunt necuveniti si implicit se recupereaza ca si debite fata de salariat.
2. Se iau veniturile brute realizate din orice sursa asa cum au fost ele obtinute insa luni intregi. Pt cazul tau ar trebui sa avem o luna de referinta in care intri in prenatal. Se considera venituri brute realizate in 6 luni anterioare si aceasta suma se pondereaza cu 85% si se imparte la total nr. zile lucratoare cuprinse in cele 6 luni si se obtine o medie bruta /zi care ramane fixa. In fiecare luna se va inmulti aceasta valoare cu nr. de zile lucratoare din luna aflata in plata si va deveni venitul tau pe acea luna. OBS. vad ca ai salariul foarte mare mi-e teama ca vei depasi plafonul maxim admis de lege (nu mai mult de 12 salarii minime brute pe economie)

asta ar fi

diana nu prea am inteles poate reforumulezi problema ta

adtza - am primit pe mail si ti-am raspuns pe mail deci nu reiau raspunsul

Marius

Marius, merci mult pt. lamuriri. Probabil o sa ma mai dumiresc pe parcurs.
Cu privire la incadrarea in limita maxima pt prenatal, eu zic ca nu depasesc. La un calcul grosolan, daca am brutul 7503, 85% ar fi cam 6377 ceea ce nu depaseste 12 x 600 = 7200 lei - maximul. Asta daca am inteles eu corect (sper ca da :))

Da, si tata e din Badon si am aflat de unchiul tatalul de la ai mei. Sincere condoleante! Apropos...am impresia ca imi esti unchi, nu verisor :)

Merci mult. Revin daca am intrebari.

Dana 23+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns readygaby spune:

Marius, te rog un raspuns.
In luna mai am avut 2 sapt concediu medical dat de dr de familie, apoi urmatoarele 8 zile calendaristice concediu de odihna (atat mi-au zis cele de la resurse ca mai am) si raman decsoperita cu 2 zile 28 si 29 mai.Dr gine nu este in tara sa-mi poata da.Pot sa-mi iau 2 zile concediu fara plata, fara sa-mi fie afectata indemnizatia sau CIC?
Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

readygaby
Care este DPN ?

Diana - pe scurt esti in postnatal si nu ai primit banii de la
serviciu iar firma este in lichidare, reorganizare? Oricum banii ii primesti de la serviciu.

off topic:
dana - unchi zici? Daca e din badon clar suntem rude. Tu esti din Valcea nu-i asa?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns readygaby spune:

DPN este 14 august, daca nasc normal si intarzie copilul ma mai lasa o sapt.apoi nastere indusa.

Mergi la inceput

Ooo dar mai ai pana nasti. Esti in 6 luni si un pic. Ce anume doresti defapt? Daca iti iei concediu fara plata da o sa ai probleme pt ca este perioada neasigurata. Dar care este defapt problema inca ai o sarcina relativ tanara ca sa ma exprim asa.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2242 spune:

chiar de ar fi sa ii primesc de la servici ii primesc inclusiv pe luna aprilie cred,dar asta cinestie cand pt ca nu cred sa se recupereze ceva bani prea usor de acolo nu prea au ce vinde lichidatorii.Iar in continuare pana in iulie cand termin cele 126 de zile de concediu si trebuie sa intru in Cic cine ma plateste ?eu intelesesem ca CAS ul,iar cu cartea de munca cum ramane ce trebuie sa imi opereze in ea?intrerupere de contract sau incheiere?multumesc

Mergi la inceput

Suspendare de contract

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

readygaby
Care este DPN ?

Diana - pe scurt esti in postnatal si nu ai primit banii de la
serviciu iar firma este in lichidare, reorganizare? Oricum banii ii primesti de la serviciu.

off topic:
dana - unchi zici? Daca e din badon clar suntem rude. Tu esti din Valcea nu-i asa?

Pagina legislativa

Da..nascuta din Valcea...fata lui Patrita al lui Teodor. Acum sunt maritata si locuiesc in Bucuresti. Si sora mea tot in Bucuresti locuieste, doar parintii mai sunt in Valcea.
Apropos..si Adi fiul Sabinei asteapta un bebe (in ianuarie 2010).

Numai bine!

Dana 23+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bluekidoo spune:

Buna ziua

O sa trec direct la subiect...Eu si sotul meu am inceput sa ne gandim la a avea un bebe. Problema este urmatoarea.. eu nu mai lucrez de cateva luni si stiu ca pentru indemnizatie trebuie sa am acele 12 luni consecutive lucrate innainte de nastere. Voi incepe sa imi caut de lucru dar cum toata lumea se plange de criza mi-e teama ca va dura ceva pana imi voi gasi. Ce alta varianta am? Pot depune cartea de munca la ITM si sa-mi platesc singura impozitul? Daca depun cartea de munca si la scurt timp dupa imi gasesc de lucru o pot retrage sa o dau angajatorului?
Si inca o nelamurire...Am tot auzit ca se scimba calcului de indemnizare.. daca pana acum era 600 lei pt mama si 200 lei pentru copil, se va calcula in functie de salariu din ultimile 6 luni. Cum este pana la urma? S-a aprobat noul calcul sau tot 600 lei primeste mama?
Va multumesc si doresc sarcina usoara tututror gravidutelor

Mergi la inceput