COMPROMIS--IMPREUNA PENTRU COPII

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

AB, mie mi se pare fantastic ce sustii tu. povestea ta cu jobul nu se compara cu povestea lui Lalilu cu indragostitul de alt barbat si pe pariu ca lalilu nu a ignorat atributiile de mama sa fure doua-trei ocheade spre copacu cu flori. nu a zis pe nicaieri ca va fi plecata de-acasa 2 luni pe an! sa fim seriosi, compari mere cu pere. tu daca te-ai indragosti maine de altul, te-ai duce glont la copii si le-ai spune??!! sorry, I don't believe it. si mi-a picat greu judecata mamelor care incearca sa aiba grija si de sufletul lor, cu acuzatia implicita ca isi neglijeaza datoria de mame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Din ce citesc pare mai degraba o plictiseala din partea lui Lalilu si poate o indiferenta din partea sotului care s-a soldat cu o aventura. Acuma in orice cuplu la un moment dat se instaleaza o perioada de monotonie...dar sincer nu am vazut nicaieri ca sotul respectiv a gresit in mod capital.
Daca ar fi fost rolurile inversate si sotul ar fi avut aventura, am fi sarit toate in sus ca-i nescuzabil.

Parerea mea de parerista pe DC...nu sari (chiar si emotional) in alta barca pina nu rezolvi relatia actuala, mai ales cind la mijloc sint 2 copii.
Daca relatia scirtie, intii muncesti un pic, apoi "rupi pisica-n doua". Sa stau sa visez la copaci inflorit e superb dar totusi cred ca aici e vorba de infidelitate, nu poezie.

Cred ca se cauta un compromis din care sa beneficieze doar Lalilu...din comoditate si un pic de lasitate (stiu ca sint cam dura) prefera sa stea cu sotul dar sa aiba o viata intima separata si ascunsa. Lucrul asta il poti ascunde de un copil de 3 ani...dar la 14 va fi mult mai greu si va lasa o povara mai grea de dus decit un divort.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Conchita, ca o paranteza...la 14 ani ce sa mai ascunzi...ei sunt mult mai emancipati si isi incep viata sexuala mult mai devreme si foarte divers...

In alta ordine de idei, daca totusi viata intima iti este refuzata acasa si totusi omul isi indeplineste datoria de tata, sot,...etc toate atributele pozitive si antagonice lui "nu ma bate, nu bea, nu face scandal"...divortezi si le spui copiilor ca stiti, totul e ok, ne pare rau , dar noi nu ne-o mai si divortam si vroiam sa stiti si voi ca sa nu ne ascundem dupa deget?

prin viata sexuala inteleg tot ce tine de sexualitate,imperechere, rut, curte,indragostire, pasiune, senzualitate,dorinta, gingasie, tandrete,calm,dispozitie, atentie,spontaneitate...si mai pot continua

Ab, stii, eu mi-am asumat ce simt si cu baiatul meu de 22 ani fac schimb de expierenta si i-am si spus ca nu mai fac sex cu sotul de hat nici nu mai stiu cati sunt, 4 sau 5 ani? si sa stii ca si el imi spune ca nu mai merge cu prietena care o are acum si ca o cam taraie cu viata sexuala...dar Lalilu nu stiu ce ar putea sa le spuna alora mici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Balanta, eu nu sustin ca trebuie sa ascunzi, ci ca e o vreme pentru toate, in cazul lui Lalilu. in cazul meu, de exemplu, nu e cazul de infidelitate si nici nu a fost. imi dadeam cu presupusul doar cum ar fi fost sa fie la fel ca la Lalilu si am decis, pur teoretic, ca a mea copila ar fi putut afla cand ar fi fost pregatita. 18 ani, recunosc, a fost o predictie prea optimista, copiii din ziua de azi le au cu emanciparea prematur.

Mergi la inceput

Cochita...scuze...gandindu-ma la tine...nu, pentru Ocebine era postul...se si vede...dar uneori sunt cu gandul "arurea" ...promit sa fiu mai atenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Balanta, eu cred ca tu nu ai inteles ce a vrut sa spuna Ocebine (sau AB si Hilde mai devreme).
Nu ascunzi gunoiul sub pres, faci ordine in casa (si in viata) de la A la Z.
Am citit mai pe sarite, dar la faza cu inghetata sint de parere ca sotul si baiatul nu sint interesati sa joace teatru, sa pretinda.
In privinta lui Lalilu are dreptate Ocebine. Nu vad cu ce a gresit sotul de e OK ca ea sa admire copacii in floare tinindu-se de mina cu altul. Si da, asta ia din timpul pe care l-ar petrece cu familia ei.
Daca un barbat ar fi scris toate astea i-am fi sarit cu toatele in cap.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui balanta

Conchita, ca o paranteza...la 14 ani ce sa mai ascunzi...ei sunt mult mai emancipati si isi incep viata sexuala mult mai devreme si foarte divers...

In alta ordine de idei, daca totusi viata intima iti este refuzata acasa si totusi omul isi indeplineste datoria de tata, sot,...etc toate atributele pozitive si antagonice lui "nu ma bate, nu bea, nu face scandal"...divortezi si le spui copiilor ca stiti, totul e ok, ne pare rau , dar noi nu ne-o mai si divortam si vroiam sa stiti si voi ca sa nu ne ascundem dupa deget?
prin viata sexuala inteleg tot ce tine de sexualitate,imperechere, rut, curte,indragostire, pasiune, senzualitate,dorinta, gingasie, tandrete,calm,dispozitie, atentie,spontaneitate...si mai pot continua

Ab, stii, eu mi-am asumat ce simt si cu baiatul meu de 22 ani fac schimb de expierenta si i-am si spus ca nu mai fac sex cu sotul de hat nici nu mai stiu cati sunt, 4 sau 5 ani? si sa stii ca si el imi spune ca nu mai merge cu prietena care o are acum si ca o cam taraie cu viata sexuala...dar Lalilu nu stiu ce ar putea sa le spuna alora mici...

De acord...daca viata intima iti este refuzata si esti nefericita, tragi linie si mergi mai departe. Nu inteleg de ce un divort civilizat nu este o solutie.

Cred ca cei doi copii vor avea probleme de intimitate/de relatie de cuplu mult mai mari traind intr-un mediu fals decit sa vada ca cei doi parinti reusesc sa depaseasca o casatorie esuata si sa isi construiasca relatii noi si sanatoase.

Anamaria

Mergi la inceput

Pai cine a zis Ramona ca se ascunde gunoiul sub pres?
Eu l-am strigat in gura mare si in fata lui, si in familie si la prietene si la psihoterapeut...nu ne ascundem unul de altul...am "comunicat" ca nu mai simtim nik unul pt altul

la faza cu inghetata daca tot mi-am asumat exemplul pana la urma ca sa nu mai fie ceata, singura care a inteles a fost Conchita.

Hai sa pun problema altfel...eu datorita afacerii mele,care depinde in exclusivitatae de mine chiar daca am angajati,timpul de lucru e 8-21 de luni pana luni. Poate m-as stradui sa ajung acasa mai devreme daca mi-ar face placere, dar si asa cand ajung,fiecare e cu camera lui si se schimba respectuos cateva fraze.

Am ales acest program pt ca am un sot caruia nu ii place fotbalul, nu joaca table, nu iese cu prietenii, nu danseaza, nu ii plac petrecerile, nu fumeaza,nu ii place sa se plimbe,nu ii plac vizitele, nu ii place sa vorbeasca despre ce face la servici, nu il intereseaza probleme mele emotionale, asculta muzica, priveste a saptea oara la un film, priveste emisiuni stiintifice.
Deci, da nu ii place sa joace acest teatru pentru mine.
Si atunci fac mim singura in piesa mea si din cand in cand, cand vad duminica lumea pe strada imi aduc aminte ca in afara de bani, ca sa ofer confortul financiar familiei mele mai trebuie sa mananc o inghetata..." ca sa le arat cine e bossul".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui balanta

la faza cu inghetata daca tot mi-am asumat exemplul pana la urma ca sa nu mai fie ceata, singura care a inteles a fost Conchita.

Hai sa pun problema altfel...eu datorita afacerii mele,care depinde in exclusivitatae de mine chiar daca am angajati,timpul de lucru e 8-21 de luni pana luni. Poate m-as stradui sa ajung acasa mai devreme daca mi-ar face placere, dar si asa cand ajung,fiecare e cu camera lui si se schimba respectuos cateva fraze.

Am ales acest program pt ca am un sot caruia nu ii place fotbalul, nu joaca table, nu iese cu prietenii, nu danseaza, nu ii plac petrecerile, nu fumeaza,nu ii place sa se plimbe,nu ii plac vizitele, nu ii place sa vorbeasca despre ce face la servici, nu il intereseaza probleme mele emotionale, asculta muzica, priveste a saptea oara la un film, priveste emisiuni stiintifice.
Deci, da nu ii place sa joace acest teatru pentru mine.
Si atunci fac mim singura in piesa mea si din cand in cand, cand vad duminica lumea pe strada imi aduc aminte ca in afara de bani, ca sa ofer confortul financiar familiei mele mai trebuie sa mananc o inghetata..." ca sa le arat cine e bossul".

Balanta, situatia ta este complet diferita de cea a lui Lalilu...nu mi-o lua in nume de rau, dar postarea ta m-a dus direct aici:
www.youtube.com/watch?v=BnwJ5KIcKX4&feature=related" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=BnwJ5KIcKX4&feature=related

Anamaria

Mergi la inceput

Ocebine...nu cred ca ar conta cum am parcurs drumul eu sau lalilu pana in momentul in care s-a produs declicul rupturii emotionale.
Important e ca eu o inteleg ce inseamna sa aibe un sentiment "fratern" pentru sotul ei.
Emotional e o ruptura atat de mare incat daca ai mai avea raporturi sexuale sau de orice alta natura cu el ai simti ca ai facut un incest.
Cu alte cuvinte,asa cum i-am spus si psihoterapeutei mele , " simt ca eu si cu sotul meu m-as casatori cu cineva".
Aici e vorba de trairile ei...indragostirea , poate de moment, a venit ca o consecinta, ca ceva de care sa se suntina...la mine a fost munca...

...si pentru ca acum cand scriu am postul ei initial in fata, da, stiu zeci de familii, mai ales din generatia parintilor mei care au dus firul pana la capat asa.
Din cauza asta au fost longevive familiile nu din cauza convingerilor la moda, de acum, cu " respect, toleranta, comunicare,nevoile partenerului , etc"

Mergi la inceput