COMPROMIS--IMPREUNA PENTRU COPII
Raspunsuri - Pagina 10
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita AB, mie mi se pare fantastic ce sustii tu. povestea ta cu jobul nu se compara cu povestea lui Lalilu cu indragostitul de alt barbat si pe pariu ca lalilu nu a ignorat atributiile de mama sa fure doua-trei ocheade spre copacu cu flori. nu a zis pe nicaieri ca va fi plecata de-acasa 2 luni pe an! sa fim seriosi, compari mere cu pere. tu daca te-ai indragosti maine de altul, te-ai duce glont la copii si le-ai spune??!! sorry, I don't believe it. si mi-a picat greu judecata mamelor care incearca sa aiba grija si de sufletul lor, cu acuzatia implicita ca isi neglijeaza datoria de mame. nimic |
In fapt adunat sunt plecata vreo patru-cinci luni, deci foarte mult. Si daca m-as indragosti l-as pune pe gigi on hold si intai mi-as anunta sotul si copiii. Daca n-asteapta, nu merita efortul. As intenta proces de divort daca asta spune inima mea si gata as incerca sa lupt ca noul sa fie acceptat de copiii.
Mamele.. daca au copii nu intra intr-o relatie fara sa vse asigure ca relatie merge si cu copiii.`
conchita spune:
citat din mesajul lui Ramona J Balanta, eu cred ca tu nu ai inteles ce a vrut sa spuna Ocebine (sau AB si Hilde mai devreme). Nu ascunzi gunoiul sub pres, faci ordine in casa (si in viata) de la A la Z. Am citit mai pe sarite, dar la faza cu inghetata sint de parere ca sotul si baiatul nu sint interesati sa joace teatru, sa pretinda. In privinta lui Lalilu are dreptate Ocebine. Nu vad cu ce a gresit sotul de e OK ca ea sa admire copacii in floare tinindu-se de mina cu altul. Si da, asta ia din timpul pe care l-ar petrece cu familia ei. Daca un barbat ar fi scris toate astea i-am fi sarit cu toatele in cap. Lume multa, oameni putini |
pai se vede ca ai citit pe sarite, altfel nu l-ai fi scos inocent pe sot. :-)) ce zice Hilde legat de comunicare, s-a intamplat repetat la Lalilu in casa, iar reactia sotului a fost brutala. nu zic ca omul merita sa fie inselat, nu o sustin pe Lalilu sa ramana cu el, dimpotriva, votez pentru despartire. in timp ce ea vrea sa se sacrifice, asemenea Balantei, de dragul copiiilor. chestie care mi se pare eronata, copiii simt, vor incepe sa inteleaga ce relatie au parintii, deci...unde-i avantajul?
haide mai, adica daca s-a dus nitel in parc cu altul, gata, a luat din timpul familiei? pai poate atunci era si sotul acasa, ca o exceptie, ca am inteles ca nu l-a interesat aspectul mai bine de un an. aspectul asta cu familia, nevasta, alea alea. :-))
conchita spune:
citat din mesajul lui AB In fapt adunat sunt plecata vreo patru-cinci luni, deci foarte mult. Si daca m-as indragosti l-as pune pe gigi on hold si intai mi-as anunta sotul si copiii. Daca n-asteapta, nu merita efortul. As intenta proces de divort daca asta spune inima mea si gata as incerca sa lupt ca noul sa fie acceptat de copiii. Mamele.. daca au copii nu intra intr-o relatie fara sa vse asigure ca relatie merge si cu copiii.` |
e contradictie in termeni. cum sa stii daca o relatie e aia cu sufletul pereche si s-ar potrivi si copiiilor, daca nu te duci pe bancute in parc sa-l cunosti pe nenea mai bine? cum te indragostesti daca nu investesti timp? zic si io, gandindu-ma strict la partea tehnica, nu ca as lua apararea cuiva?
uite, io ieri era sa intru intr-un pom, plecasem de la cumparaturi si mi-a taiat calea pe trecerea de pietoni un zeu, nu alta. frumos rau de tot si cu-n corp de sa lesini sau sa nu te mai uiti pe unde conduci asa ca mine. asa, deci m-am indragostit hopa tzop la shopping si ma duc acasa (scenariu, presupunem ca sunt intr-un cuplu) si anunt tot neamu' - buey, ascultati acilea la mine, ca am luat-o razna. si daca am si-un sugar acasa, ii comunic si lui, prin mediul de comunicare "lapte". nu se pupa, nu e logic, nu vad cum se poate intampla, CONCRET, altfel decat "furand timpul familiei" intr-o infidelitate emotionala initial, si eventual mai mult, in timp...ca nu vad. tu vezi? adica exact momentul cand dai anunt la ziar ca te-ai indragostit adulterin...
AB spune:
Conchita eu nu cred ca-i normal sa ai o "infidelitate emotionala", adica sa "investesc" constient timp cata vreme am o relatie neterminata. Daca se-ntampla sa te indragostesti de cineva de la job, sau de nu stiu unde gen club, gym) cu care petreci timp anyway n-as petrece timp in afara grupului pana n-as spune sotului pa.... Pur si simplu daca ai timp sa te uiti la altul inseamna ca mai bine te desparti.. relatia ta nu valoreaza nimic...
Nu-i nevoie sa stii ca ai gasit sufletul pereche ca sa te desparti. Te desparti pentru ca nu mai e sufletul pereche sotul.
Altfgel ar fi cum? Tu testezi continuu si traiesti intr-un if , then, else permanent? Daca "prospatura" nu-i mai buna, tinem actualul? E necinstit ca sa nu zic altceva...
Asa ca unui copil ii spui ca atunci cand doi oameni nu se mai joaca frumos impreuna se separa si asa fiecare poate gasi cineva cu care sa se joace frumos. Restul complicatiilor sentimentale sunt mult mai neclare unui copil.
Nu-i bai... nu trebuie sa fim de acord.
conchita spune:
AB, dar la faza asta nici nu ne-am contrazis. am plecat de la caiafa si am ajuns la...braila. :-)) sunt perfect de acord ca trebuie sa incheie o relatie si dupa aia sa inceapa alta, nici nu am sustinut altceva! noi vorbeam tehnic cum se poate sa le spui copiiilor ca tu ai pe altcineva (cand? cand stii ca e cazul?)si cum sa stii ca relatia aia e una buna si pentru copii strict in conditiile descrise de Lalilu: nu vrea sa divorteze pentru copii, a avut o relatie emotionala cu altcineva, vrea sa ramana cu sotul, asa neimplinita cum e. eu discutam situatia asta, deja intamplata, gata, nu o mai putem schimba cu toate sfaturile din lume. si mai discutam cum ea fura din timpul familiei, in timp ce sotul ei, absent de o gramada de vreme, e sfantul sfintilor pe pamant, inocent ca neaua, in unele opinii.
Ramona J spune:
citat din mesajul lui conchita haide mai, adica daca s-a dus nitel in parc cu altul, gata, a luat din timpul familiei? pai poate atunci era si sotul acasa, ca o exceptie, ca am inteles ca nu l-a interesat aspectul mai bine de un an. aspectul asta cu familia, nevasta, alea alea. :-)) nimic |
Sint sigura ca n-ai vrut sa zici ca daca ne ducem putin in parc cu altul de fapt nu luam din timpul familiei.
Eu sint sigura ca niciodata nu-i un singur vinovat, nici nu acuz pe nimeni. Doar ca nu mi se pare o solutie buna.
Ramona J spune:
Conchita, am recitit si n-am aflat decit ca sotul a fost distant. Grav, desigur - dar ce-i brutal?
Oricine a fost casatorit "long enough" trece prin momente de genul asta. Eu cred ca si ai nevoie de ele, altfel devine plictisitor.
conchita spune:
citat din mesajul lui Ramona J Sint sigura ca n-ai vrut sa zici ca daca ne ducem putin in parc cu altul de fapt nu luam din timpul familiei. |
pai asa si cand ne ducem la dush luam din timpul familiei. e acelasi lucru ca in cazul Balantei cu inghetata, daca Balanta se ducea cu prietenele, asa si Lalilu s-ar fi putut plimba printre copaci tot cu prietenele. in fond, conteaza cu cine s-a dus sau faptul ca a avut nevoie sa caute in afara casei ce ar fi fost normal sa gaseasca la sot?
Eu sint sigura ca niciodata nu-i un singur vinovat, nici nu acuz pe nimeni. Doar ca nu mi se pare o solutie buna. Lume multa, oameni putini |
de acord. si iti raspund aici si la celalalt mesaj: cand o sotie ii spune sotului luni de zile, un an: mai baiete, io zic ca noi nu mai suntem un cuplu asa si pe dincolo, am nevoie de flori de mar si ciripit de pasarele, am nevoie sa te vad mai des, iar el zice: fugi de-aici, astea-s toane...mie mi se pare brutal. femeia Lalilu are nevoie de lucrurile astea, comunicate deseori sotului si luata in raspar.
acum, daca voi ziceti ca e normal, atunci si Lalilu are dreptate cand zice ca multe familii au fatada frumoasa, dar dincolo de gard numai cei implicati stiu cate compromisuri fac si ca de fapt asta e "normalitatea", si anume compromisul, nu floricelele pe campii pentru care e criticata.
nu stiu, pur si simplu nu pot minimaliza problemele legate de implinirea sufleteasca, de-aia le inteleg pe Lalilu si Balanta. nu mi se par flecustete si toane...nu de-aia te mariti cu fat frumos, ca e comuniune sufleteasca? adica sufletul e important la inceput, sa dea bine in poza de nunta ochii stralucitori si obrajii imbujorati, ca dupa aia tine de fasoane si fitze? te pomenesti ca iar am comis un pleonasm. da' e cu un scop nobil, de intarire a ideii. :-))
Ramona J spune:
Conchita, ai rastalmacit spusele mele.
Crede-ma ca sint "happily married". Asta nu inseamna ca n-am avut momente grele, dar cred ca pina acum le-am depasit tocmai pentru ca am refuzat sa pun vreo fatada.
balanta spune:
Ramona, stii ce este culmea...chestia asta cu fatada si cu comunicarea...sotul meu si nu numai al meu mi-a spus ca tocmai, nu trebuie sa ne comunicam nemultumirile si trebuie sa alegem ce spunem celuilalt ca altfel in timp omoram pasiunea in cuplu.
Adica toate nemultumirile mele fata de relatie , nu trebuiau spuse pt ca pt el sunt oricum nimicuri, ca viata e asa cum e si trebuie sa traim astfel incat sa il toleram pe celalalt asa cum e. Si ca da, lumea trebuie sa pastreze aparentele fata de celalalt si ca sa ne multumim cu ce avem.
Ori eu tocmai asta i-am explicat, ca mor incetul cu incetul, ca sunt altfel construita si ca fata de alte femei am alte nevoi...mi-a spus ca oricum asta e problema mea si ca sa mi-o rezolv cum pot ca el nu ma poate ajuta.
E greu pentru unii sa accepte ca suntem diversi.