COMPROMIS--IMPREUNA PENTRU COPII
Raspunsuri - Pagina 5
mamaalina spune:
Acum, dupa ce s-a mutat de acasa, m-am mai linistit.
E foarte greu sa ma obisnuiesc cu noua viata, imi e dor de familia mea, de el. Dar macar sunt mai linistita.
Si copilul s-a obisnuit mult mai repede decat ne asteptam cu noua situatie. Pe de o parte, ma bucur pentru copilul meu ca e fericit, pe de alta parte, imi plange sufletul cand vad cat de usor se destrama o familie si se merge mai departe.
Hilde spune:
Prietena mea cea mai buna( si sora ei) a trait intr-o astfel de familie.Parintii erau divortati si totusi traiau impreuna.
Pe scurt, nu a fost ok.
Fetele purtau pica parintilor pt. ca nu se intelegeau si ei ca alti parinti, ii urau pe amandoi.
Tatal si-a gasit o iubita la un moment dat si statea mai mult pe la femeia respectiva, fetelor nu le-a placut situatia. Vroiau ca parintii lor sa stea in fiecare seara impreuna cu ele la televizor, sa manance impreuna. Iubita tatalui era vrajitoarea rea. Mama lor nu a avut dreptul din punctul lor de vedere sa fie cu altcineva. Mama lor trebuia sa fie cu tatal lor.
Eu cred ca ele ar fi fost mult mai fericite daca locuiau numai cu unul din parinti si intelegeau ca nu mai exista sanse ca parintii lor sa fie impreuna. Acceptau situatia si isi vedeau de viata lor.
Tatal meu era eroul prietenei mele. De cate ori ne faceam prieteni noi, ea povestea la toata lumea despre tatal meu, ii invita pe toti la noi acasa. Iar tatal meu era un tata normal, nimic special, ne iubea ca orice alt tata. Dar pt ea, el era modelul de tata la care aspira, il placea si cand ne certa.
Deus spune:
ne obisnuim intr-un fel si dupa ne este greu sa acceptam un alt stil de viata! fiecare invat are si dezvat - capul sus, viata merge inainte!
Iti doresc multa sanatate, putere si intelepciune
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
lalilu spune:
Deus, multumesc.
Pt ca s-a animat din nou subiectul, revin , spunandu-va ca...uite ca se poate. Am convenit ca anumite subiecte sa fie tabu. Ideea e ca nici unul nu sare calul, nu lipsim niciodata de acasa, cheltuielile sunt ca si pana acum, s-a mai destins un pic atmosfera. Povestim numai despre serviciu, copii, mai facem cand unul cand altul cate o glumita...Ma rog , oarecum normal, numai ca nu mai avem viata intima, desi dormim in acelasi pat.
Poate ca , daca ne e dat sa fim impreuna, vom fi. Nu stiu ce sa zic.
Copiii nu simt nimic, si, in concediu, poate ca vom pleca cateva zile , impreuna , cu copiii.
lara_c spune:
Laliu, voi sunteti divortati?Separati?Sau doar in relatii mai reci si incercati sa va reparati relatia/sa mai incercati pt copii?
Ca daca sunteti div...cum ai sa te simti daca fostul sot se va recasatori si va aduce sotia si poate alt copil/copii la voi in casa?Ce vor simtii copiii tai?
Te rog..nu imi spune ca 'el nu ar face asa ceva'.Stiu ca e greu sa accepti, dar daca e barbat liber si maine poate sa isi faca alta familie.Si mi se pare ceva normal.
Astfel de lucruri se intampla frecvent (mama sau tatal sa se recasatoreasca , sa aiba alta familie) dar tocmai de aia mai intai se despart si se muta separat, pt ca e mai usor pt copii sa inteleaga ca mama si tatal au o alta viata, poate fiecare cu altcineva.Si ca nu se mai impaca.
Sa stai impreuna divortat sau casatorit doar in acte pt copii mi se pare cea mai mare gresala, atat pt adulti cat si pt copii.
Daca stati in aceeasi casa si se intampla asta mie mi se pare ca e traumatizant si confuz pt copii.
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
lalilu spune:
Lara, nu suntem divortati. Da, suntem in relatii reci, da, stam impreuna, incercand cate ceva pt copii. Nu, nu este traumatizant pt copii, nu ne certam, nu avem discutii nepotrivite, nimic de genul asta.
Ideea este ca fiecare situatie de acest gen are particularitatile ei...in unele se poate trai si asa, in unele nu.
Din pacate, am ajuns la concluzia ca o relatie maritala si viata, in general, e un lung sir de compromisuri...mai mari sau mai mici.
Pacat ca la 32 ani asta mi-este concluzia...
balanta spune:
...mare pacat...dar e la fel la orice varsta...asta daca te incurajeaza in vreun fel...oricum...eu nu mai cred in familiile clasice...barbatii s-au departat mult de ceea ce inseamna un barbat, un sot,un iubit, un prieten...daca vrei sa ai o familie in ziua de azi...compromisurile sunt atat de mari, incat mai bine lipsa...e un pret prea mare de platit pentru unii...
pentru altii...viata merge mai departe
corap spune:
eu cred ca "pentru binele copiilor" e aruncat de atatea ori in fata pentru a acoperi mizerii de toate tipurile. oricum, pe copii nu-i intreaba nimeni ce cred ei ca-i "pentru binele lor", ca doar sunt copii, nah, ce stiu ei.
daca te intereseaza o opinie avizata, cauta un psiholog bun, (eventual doi, unul pentru voi, unul pentru copii).
pentru copii e oricum o trauma, indiferent cum ai lua-o si orice aranjamente veti face.
parerea mea (neavizata) e, daca continuati impreuna fortat, ca acesti copii se vor simti toata viata vinovati de nefericirea voastra impreuna. punct.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
margele, margelute si chestiute
margelute noi de 1 mai
Hilde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lalilu Da, suntem in relatii reci, da, stam impreuna, incercand cate ceva pt copii. Nu, nu este traumatizant pt copii, nu ne certam, nu avem discutii nepotrivite, nimic de genul asta. |
Nu trebuie sa va certati ca sa fie traumatizant pentru copii.
Daca copiii au prieteni si vad ca familiile prietenilor rad, glumesc, se joaca (adica exact opusul relatiei "reci" pe care o aveti tu si sotul tau), se vor intreba de ce voi nu puteti sa fiti ca acele familii. Voi nu sunteti divortati dar nu sunteti nici familie normala.
Sa nu mai zic ca le oferiti un model prost de familie copiilor vostri. Doi parinti roboti, care isi fac jobul.
Nici n-ar trebui sa ma mir cand vad ca scriu fetele pe aici ca "am sot, ma iubeste dar eu nu pot sa fiu fericita". Pai cum sa fii fericita daca tu nu ai un model, n-ai vazut in viata ta ce inseamna o familie fericita?
asteryaro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lalilu Lara, nu suntem divortati. Da, suntem in relatii reci, da, stam impreuna, incercand cate ceva pt copii. Nu, nu este traumatizant pt copii, nu ne certam, nu avem discutii nepotrivite, nimic de genul asta. Ideea este ca fiecare situatie de acest gen are particularitatile ei...in unele se poate trai si asa, in unele nu. Din pacate, am ajuns la concluzia ca o relatie maritala si viata, in general, e un lung sir de compromisuri...mai mari sau mai mici. Pacat ca la 32 ani asta mi-este concluzia... |
Deci se poate , uite ca civilizatia n-a disparut de tot.
Daca puteti, de ce nu?
Cand vei simti ca nu se mai poate vei pleca, sau sotul va pleca el...
Pana atunci, de dragul copiilor, in conditii decente, sunteti impreuna, o familie, chiar daca numai la figurat.
Orice, doar sa nu expuneti copiii la nimic violent, de orice natura.
Iti doresc sa reusesti in ceea ce ti-ai propus.
Eu personal - sunt pentru ruperea pisicii FIX IN DOUA, dar asta este doar parerea mea.
Cristina si Razvan (31.01.2006)
poze (1),(2),(3),(4)